Reklam Alanı
Reklam Alanı

Xiaomi elektrikli otomobili XIROMI!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bu yılın başlarında, Xiaomi akıllı elektrikli araç geliştirmeye başladığını resmi olarak duyurmuştu. Yeni kurumsal bölümün, şirketin kurucusu ve CEO’su Lei Jun tarafından yönetileceği de doğrulandı.

Bilindiği üzere son günlerde Çinli üretici birkaç otomobil üreticisiyle konuyu müzakere etmiş birkaç görüşme gerçekleştirmişti. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştı. Yakın tarihli bir rapora göre, Çinli Xiaomi’nin China Evergrande Electric Vehicle adlı bir şirkette hisse almaya çalıştığı ortaya çıktı.

Xiaomi’den elektrikli otomobil yatırımı!

Edilen bilgilere göre Xiaomi, en küçük parçalar da dahil olmak üzere kendi bileşenlerini kullanarak kendi elektrikli otomobilini “sıfırdan” yapmayı planlıyor. Bu gelişmenin detaylarını bu hafta içinde göreceğiz.

Reklam Alanı

Çinli üreticinin, tasarımlar üzerinde birlikte çalışırken, dünya çapında tanınan bir otomobil parçaları ve emisyon teknolojileri tedarikçisiyle temas halinde olduğu ortaya çıktı.

Xiaomi, Çin Evergrande ile müzakere ediyor, yani otomobil üreticisinin yüzde 65 hissesinin satın alınması hakkında söylentiler yayılıyor. Markanın sözcüsü, Xiaomi’nin birkaç otomobil üreticisiyle görüştüğünü, ancak elektrikli otomobil işinde herhangi bir ortaklık tercih etmediğini belirtti. Evergrande şirketi ise, elektrikli otomobil üretimiyle ilgili olanlar da dahil olmak üzere hisselerinin bir kısmını satmak için potansiyel yatırımcılarla görüştüğünü açıklamıştı.

Lei Jun‘un dediği gibi, Xiaomi’nin amacı, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların her yerde bulunan akıllı yaşamın tadını çıkarmasını sağlayacak yüksek kaliteli akıllı elektrikli araçlar sunmaktır. Xiaomi, on yıllık bir süre içinde elektrikli otomobil projesi için 10 milyar yuan (yaklaşık 1,3 milyar € ) üzerinde yeni bir yan kuruluşa yatırım yapmayı planlıyor.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!