Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yaralı baykuş tedavi edildi, doğaya salınacak

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’da orman işçilerinin yaralı halde bulduğu ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nda 10 günlük tedavisi tamamlanan baykuş, yakında doğaya bırakılacak.
Orman işçilerinin yol kenarında yarı baygın halde bularak Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’na getirdiği baykuşun tedavisi tamamlandı. Hayvanat bahçesi sorumlu veteriner hekimi Aygün Arsun, çarpma sonrası travma yaşadığı tespit edilen baykuşun sağ gözünde meydana gelen yaralanmadan dolayı görme ve uçma zorluğu çektiğini tespit ettiklerini söyledi. 10 gün süren tedavinin ardından baykuşun sağlığına kavuştuğunu ifade eden Arsun, 3 yaşlarında olduğu tahmin edilen baykuşun, kendi becerileriyle avlanıp beslenebileceği yetilerini geri kazandığını belirtti.
‘GECE DOĞAYA SALACAĞIZ’
Geceli gündüzlü beslenme ve takip programı yapılıp yaralarının iyileştirildiğini aktaran Aygün Arsun, “Bu tür kuşlar gece avcılarıdır. Geceleri görebilmek onların avlanmaları için çok önemli. Çarpma sonrası gözünde de yaralanma vardı, iyileşti. Son kontrollerini yapıyoruz. Kanatları ve pençelerini iyi kullanabiliyor. Artık uçup tekrar doğada yaşamaya başlayabilir. En yakın zamanda gece doğaya salacağız. Gece salmamızın nedeni de gündüzleri dinlenip, geceleri aktif olmaları” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!