Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yozgat Lisesi’nin Çanakkale şehidi öğrencileri anıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- ÇANAKKALE Savaşı’nda 200’den fazla öğrenci ve öğretmenini şehit veren Yozgat Lisesi, şehit öğrenci ve öğretmenlerini törenle andı.
Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamit tarafından 1895 yılında yaptırılan ve o zamanki adı Yozgat Mekteb-i Sultani olan okulun öğrenci ve öğretmenleri, 1914 yılında seferberlik ilan edilince, Çanakkale Savaşı’na katıldı. O dönem öğretmen ve öğrencileri cephede şehit olan okul, 2 yıl mezun veremedi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit öğrenci ve öğretmenler için okulda anma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sebahattin Yalman tarafından tüm şehitler için dua edildi.
Okul Müdürü Mustafa Telli, “Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin. Yozgat Lisesi 1915 yılında 200’ün üzerinde öğrencisiyle Çanakkale Savaşlarına katılmış ve o öğrencilerden dönen olmamış. Yozgat Lisesi bu nedenle gazi liseler arasında yer almaktadır” dedi.
FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!