Reklam Alanı
Reklam Alanı

YURTTA 23 NİSAN KUTLAMALARI (2)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

(MANİSA)
MANİSA Valiliği öncülüğünde büyükşehir, emniyet ve jandarma araçları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için şehirde konvoy yaptı. Siren sesleri eşliğinde kentte dolaşan konvoy, renkli görüntülere sahne oldu.
Valilik öncülüğünde bayraklarla süslenen büyükşehir, emniyet ve jandarma ekiplerinin araçları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehirde konvoy yaptı. Şehzadeler ilçesindeki valilik önünde toplanan araçlar, ilk olarak bayraklarla süslendi. Daha sonra siren eşliğinde şehirde tur atıldı. Konvoyda renkli görüntüler ortaya çıktı, kısıtlamada dışarı çıkamayan çocuklar ve aileler ise konvoyu evlerinden izledi.
(ŞIRNAK)
Şırnak Valiliği’nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener’in çelenk sunumuyla başladı. Etkinlik kapsamında Vali Ali Hamza Pehlivan, bir grup öğrenciyi makamında ağırladı. Öğrencilerden Nurzer Tatar, Vali Pehlivan’ın koltuğuna geçerek vali olmasıyla koronavirüs uyarısında bulunup, “Temizlik, mesafe ve maske kurallarına uymalıyız” dedi. Şırnak’taki etkinlik, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, katılımıyla onlarca araçla şehir merkezinde konvoy halinde tur atılarak sona erdi. Kent halkı da evlerindeki balkon ve pencerelerinde ellerindeki Türk bayrağıyla kutlamalara destek verdi.
(BİNGÖL)
Bingöl’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle tören son buldu.
(SİİRT)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Siirt’te Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip’in çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu. Etkinlik kapsamında Vali Osman Hacıbektaşoğlu, makamında öğrencileri kabul etti. Ziyarette 3’üncü sınıf öğrencisi Dilvin Konuk, temsili vali oldu. Vali Hacıbektaşoğlu, makamında ağırladığı öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamasıyla Siirt’teki kutlama törenleri sone erdi.
(ALANYA)
Antalya’nın Alanya ilçesinde çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu balkonlarında ve bahçelerinde kutladı. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minikler 101’inci yıl coşkusunu evlerinin balkonlarını süsleyerek ve videolar paylaşarak kutluyor. Koronavirüs salgını kısıtlamaları, sokağa çıkamayan çocukların, Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bugünü kutlamalarına engel olamadı. Evde şiirler okuyan, odalarını ve balkonları süsleyen çocuklar, kısıtlama saatlerinde dışarı çıkamadıkları için balkon ve bahçelerinde oyunlar oynadı. 
(ESKİŞEHİR)
ESKİŞEHİR’de sosyal medya üzerinden bir araya gelen ikiz çocuk anneleri, Atatürk ve Türk bayraklı çocuklarının fotoğraflarını ’23 Nisan Atatürk’ten Armağan’ isimli şarkıyla birleştirip video haline getirdi. Sosyal medyada paylaşılan video beğeni toplarken, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayram coşkusunu evlerde yaşadıklarını ifade eden platform annelerinden Aylin Özen, “Annelerimiz çocuklarını evlerde fotoğrafladı ve onları bir araya getirdik. Bayramın coşkusunu bu şekilde evlerimiz yaşıyoruz” dedi.
Eskişehir’de ikiz çocuk anneleri sosyal medya üzerinden bir araya gelerek platform kurdu. Yaşadıkları tecrübeleri paylaşmak amacıyla kurulan sosyal medya platformunda anneler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle etkinlik düzenleyerek 28 ikiz çocuğun Atatürk ve Türk bayraklı çocuklarının fotoğraflarını çekti. Daha sonra ise fotoğraflar ’23 Nisan Atatürk’ten Armağan’ isimli şarkıyla birleştirip video haline getirildi. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler kısa sürede ilgi gördü.
Eskişehirikiz platform üyesi annelerden Aylin Özen, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayram coşkusunu evlerde yaşadıklarını belirterek, “İkiz anneleri olarak tecrübelerimizi, sorunlarımızı paylaşmak için bir platform kurduk. Kısa sürede çok sayıda ikiz annesi ile irtibata geçtik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasından dışarı çıkamayınca, evlerde bir etkinlik planladık. Annelerimiz çocuklarını evlerde fotoğrafladı ve onları bir araya getirdik. Bayramın coşkusunu bu şekilde evlerimiz yaşıyoruz” dedi.
ÇUKUROVA’DA 23 NİSAN, TÖRENLERLE KUTLANDI
23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde’de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde’de resmi törenler düzenlendi. Salgın nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu törenlerde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kent protokolü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.
Kent valileri, bayram nedeniyle makam koltuklarını bir günlüğüne çocuklara bıraktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir okuma ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de valiler tarafından ödüllendirildi.
ANTALYA
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde mahalle muhtarı Alkan Altun, çocukların 23 Nisan coşkusunu yaşaması için bayraklarla süsleyip palyaçoların yer aldığı araçla ilçede tur attı. 
YALOVA
YALOVA’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı. Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, düzenlenen etkinlik kapsamında nostaljik otobüs ile mahallerde gezip, çocuklarla buluştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova’da düzenlenen törenle kutlandı. Törenin ardından Yalova Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan çocuklar için etkinlikler düzenledi. ‘Müzik Kutusu’ isimli müzikli tiyatro oyunu Yalova Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanırken, bayraklarla süslenen nostaljik otobüs de yollara çıktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel hazırlanan otobüsün şoförlüğünü Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk yaptı. Tutuk’un kullandığı üstü açık otobüs, kent sokaklarında gezerek, çocukların bayramını kutladı. Çocuklar, otobüsteki çizgi film karakterleri ve palyaçolar ile eğlendi. Çocuklara oyuncak ve Türk bayrakları hediye edildi.
ANTALYA
ANTALYA’da 23 Nisan coşkusunu, tekerlekli sandalyesinde yaşadı.
Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, belediyelerin yaptığı etkinliklerle sokak ve caddelere taşındı.
*- Tekerlekli sandalyesi ile caddeden geçen konvoyu izleyen Burcu Bayhan’ın (17) sevinci büyük ilgi gördü. 
*- Etkinlik alanından geçen atık toplayıcısı çocuğa seslenen belediye personeli ise “Kardeşim senin de bayramın kutlu olsun” dedi. 
ATIK TOPLAYISICISI İLE SAMİMİ DİYALOG
Konvoy öncesinde Işıklar Caddesi’nde ellerinde meşaleleriyle bekleyen belediye personeli, yolun her iki tarafında sıralanarak uzun süre konvoyun gelmesini bekledi. Evlerinin pencerelerinden ve balkonlardan vatandaşlarla belediye personeli arasında karşılıklı marşlar söylendi. Bu sırada bir kağıt toplayıcısı, kağıt topladığı aracını arkasında sürükleyerek caddeden geçti. İsmi öğrenilemeyen belediye personeli önünden geçen kağıt toplayıcısına seslenerek “Kardeşim senin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın kutlu olsun” dedi. Gülüp teşekkür ederek karşılık veren atık toplayıcısının elindeki bir dal çiçek dikkati çekti.

Görüntü Dökümü
———————–
(MANİSA)
– Konvoydan detay
(ŞIRNAK) 
-Çelenk sunma töreni
-Valilik makamında nurzer tatar
-Konvoyun şehir turu atması
-Genel ve detay görüntüler
(BİNGÖL)
-Törenden görüntü
-Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması
-Genel ve detay görüntüler
(SİİRT) 
-Valinin Çocukları karşılaması
-Çocukların Valiye çiçek vermesi
-Genel ve detay görüntüler
(ALANYA)
– Çocukların balkonlarda ve bahçede kutlama görüntüleri
– Evde şiir okuyan Mihrimah Kurt’un görüntüsü
– Güngör Erdoğan röp.
(ESKİŞEHİR)
-İkizlerin videosu
(ADANA) 
– Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
– Çelenk bırakılması
– Bando takımından detay
– Bayrak sallayan ikiz çocuklardan görüntüler
(HATAY)
– Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
– Çelenk bırakılması
(ANTALYA)
– Muhtar Alkan Altun, kamyonetin üzerinde
– Elinde mikrafonla semt sakinlerine konuşurken
– Kamyonet üzerindeki palyaçolar
– Çocuklara bayrak vermesi
– Kamyonetin mahalle sokaklarında gezmesi
– Detay
(YALOVA)
-Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk röp.
-Tutuk’un otobüs sürmesinden görüntüler
-Otobüsten görüntüler
-Detaylar
ANTALYA
– Kortejden ve araçlardan detay
– Meşale yakanlar ve vatandaşlardan detay
– Süper kahramanlar ve hayvan figürlerinden detay
– Balkondan korteje el sallayanlar
– Bayraklarla süslenen binalar
– Elinde bayrak ve bisikletiyle korteje katılan işçi
– Tekerlekli sandalyesiyle korteji izleyen Burcu Bayhan detay
– Genel detaylar
– Vatandaşların evlerinin balkonunda el sallarken
– Tır üzerindeki sanatçılardan görüntü
– DHA Muhabiri Alparslan Çınar’ın anonsu
– Yol üzerinde bayrak sallayan çocuklar

Haber- Kamera: Özgür YILDIZ-Burcu MUTLU-Ersan ERDOĞAN-Sekvan KÜDEN-Aziz ÖNAL-Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK-Ali Naki ERDOĞAN, Can ÇELİK, Gülşah ÖZGEN, Veli KÖKEN, Alparslan ÇINAR-Semih ERSÖZLER-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ (DHA) 

=============================================

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!