Reklam Alanı
Reklam Alanı

Zirvede yıpranan bayrağı değiştirip, 19 Mayıs’ı kutladılar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’da bir grup dağcı, Konyaaltı ilçesindeki Hurma kayalıklarının yaklaşık 700 metre zirvesindeki yıpranan bayrağı değiştirdikten sonra dev Türk bayrağı açarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutladı. Dağcılar, zirvede İstiklal Marşı okudu.
Antalya’da 13 tırmanış sporcusu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla Konyaaltı ilçesindeki Hurma kayalıklarına tırmandı. Kayalıkların zirvesinde asılı Türk bayrağını yılda 2 kez gönüllü olarak değiştiren dağcılar, bu yılın ilk etkinliğini 19 Mayıs’ta düzenlemeye karar verdi. Sarp kayalıklardan tırmanarak 700 metredeki zirveye 4 saatte ulaşan dağcılar, zirvede yıpranan Türk bayrağını çıkarıp, yenisini astı. Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan tişört giyen dağcılar, daha sonra zirvede dev Türk bayrağı açarak, Antalya’nın eşsiz manzarası eşliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Etkinliğe katılanlardan Mehmet Emin Güzel, “Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda 13 dağcı ile Antalya’nın her yerinden görülebilen zirvesine tırmanıp, yıpranan bayrağı değiştirdik. Bayramı böyle güzel bir etkinlikle kutlamaktan dolayı mutluyuz” dedi. Tırmanış sporcusu Sema Doğan ise kış aylarında yıpranan bayrağı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda yenilemek için 700 metre zirveye tırmandıklarını anlattı. Sarp kayalıklardan tırmanarak zirveye 4 saatte ulaştıklarına değinen Doğan, “Yılda iki defa bayrağı değiştirmeye geliyoruz. En son ağustos ayında değiştirmiştik. Kış aylarında bayrak rüzgardan yıprandı. Bugün de yeni bayrak astık. 19 Mayıs’ı zirvede kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Dağcılar kayalıklardan inişe geçmeden önce de saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!