Reklam Alanı
Reklam Alanı

9 flamingo, ‘travmatik etkenlerle oluşan iç kanama’dan ölmüş

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Davut CAN/İZMİR, (DHA)- İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, 27 Mart’ta ölü bulunan 9 flamingonun, parazitolojik ve toksikolojik testlerinde anlamlı bulguya rastlanılmazken, kuş gribi testleri de temiz çıktı. Flamingoların ‘travmatik etkenlerle oluşan iç kanama’dan telef olduğu belirlendi.
Bayraklı Meles Deltası civarında, 27 Mart akşamı, 9 flamingo ölü bulundu. İhbar üzerine bölgeye, belediye ekipleri sevk edildi. Çiğli ilçesindeki Kuş Cenneti bölgesinde yoğun olarak yaşayan flamingoların ölümüne ilişkin Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede inceleme yaptı. İncelemenin ardından ekipler tarafından Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürülen flamingolar, Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne sevk edildi.
Bornova’daki Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki laboratuvarda yapılan incelemelerde, flamingolarda kuş gribine (avian influenza) rastlanılmazken, parazitolojik ve toksikolojik testlerinde de probleme rastlanılmadı. Flamingoların, ‘travmatik etkenlerle oluşan iç kanama’dan kaynaklandığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!