Reklam Alanı
Reklam Alanı

Android 12’ye Windows 10 özelliği ekleniyor: Arayüz renkleri değiştirilebilecek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Google, Android 10’da göz yorgunluğunu azaltan karanlık mod özelliğini sunmuştu. Arama devi şimdi ise Android 12’ye kullanıcı arayüzünü “yeniden renklendirmenize” olanak tanıyan daha kapsamlı bir renk teması sistemi uygulamayı planlıyor.

Aktarılan bilgilere göre mobil işletim sisteminin yeni sürümü Windows 10‘dakiyle hemen hemen aynı renk ayarlarına sahip olacak. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar bildirimlerin arka planını, hızlı ayarlar bölümünü ve hatta uygulamaların renk temasını bile değiştirebilecekler.

Uygulamalara de etki edebilecek

Seçilebilecek renkler markadan markaya veya modelden modele değişiklik gösterecek. Her akıllı telefon üreticisi kendi arayüzüyle uyumlu ya da cihazın gövde rengini ön plana çıkarak renk tonları sunabilir. Dahası da var.

Reklam Alanı

Yeni tema sistemi yalnızca kullanıcı arayüzünün değil aynı zamanda bu özelliği destekleyen üçüncü parti uygulamaların renklerine de etki edebilecek. Geliştiricilerin tercihine bağlı olarak uygulamaların renkleri otomatik olarak seçilen temayla uyumlu hale gelecek.

Android 12’nin henüz geliştirilme sürecinin başlarında olduğunu belirtelim. Google yeni mobil işletim sisteminin ilk önizleme sürümünün yayınlanmasının ardından bu özellik hakkında daha detaylı bilgi verecek. Bunun için de daha önümüzde birkaç ay var.

Kaynak: Donanimhaber

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!