Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ankara’da inşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı (3)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ankara’da inşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı (3)

 

BAŞKAN YAVAŞ: SAĞ VE SOLDAKİ BİNALAR DA RİSKLİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yıkım çalışmalarının sürdürüldüğü Açelya Apartmanı’nda inceleme yaptı. Başkan Yavaş, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yavaş, Açelya Apartmanı’nın sağındaki ve solundaki binaların da risk taşıdığını belirterek, “Önündeki binanın da sarsıntıdan dolayı yıkım esnasında problem olacağı söyleniyor. İçtekini yıkıp hafriyatı oradan alındıktan sonra belli olacak. Daha sonra bu yıkıntı bir yerde toplanacak, ailelerin kendi özel mallarını oradan seçmeleri sağlanacak. Koordinasyon merkezi kuruldu. Vatandaşların bundan sonra iskanı konusunda yapılacak işlerde koordine sağlanıyor. Kimse mağdur edilmeyecek. Bakanlık, valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi olarak herkes üzerine düşeni yapıyor” dedi.

‘YAPI DENETİM RAPORU ALINMAMIŞ’

Soruşturma detayları hakkında da bilgi veren Mansur Yavaş, “Şu ana kadar yapı denetim raporu alınmamış, müteahhit ‘Ben başlamam, dedim’ diye ifade vermiş. ‘Ama beni dinlemedi’ demiş. Soruşturması da devam ediyor” diye konuştu.

Reklam Alanı

Riskli apartmanın yıkımının ardından kaç binanın yıkılacağının belli olacağını belirten Yavaş, “Kira yardımı yapılacak, eşyaları verilecek ya da mevcut kurumların belediye dahil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın elindeki dairelere yerleştirebiliriz. Önümüzdeki 1-2 gün içinde belli olacak” dedi. 

Başkan Yavaş, yıkımın gece saatlerine kadar devam edeceğini söyledi.

Görüntü Dökümü:
-Mansur Yavaş’ın konuşması
-Detaylar
ANKARA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!