Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bilecikli gemici, ailesine kavuştu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

NİJERYA açıklarında korsanların saldırısına uğrayan ‘Mozart’ gemisinden kaçırılarak rehin tutulan ve 21 gün sonra özgürlüklerine kavuşan 15 Türk denizciden evli ve 2 çocuk babası Gökhan Buran (37) Bilecik’in Pazaryeri ilçesindeki ailesine kavuşmanın sevincini yaşadığı. Rehin tutulduklarında hep korku halinde beklediklerini ifade eden Buran, “Darp veya herhangi bir şiddet görmedik. Bize davranışları dönemsel olarak değişiyordu. Ellerinde silahlar olduğu için hep tedirgindik zaten. Korku halinde bekledik” dedi.

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan ‘Mozart’ gemisinden kaçırılarak rehin tutulan ve 21 gün sonra özgürlüklerine kavuşan 15 Türk denizci Türkiye’ye getirildi. Türk Hava Yolları’nın Abuja-İstanbul seferini yapan tarifeli uçuşuyla saat 06.15 sıralarında İstanbul’a gelen denizcilerden Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde oturan Gökhan Buran, memleketine dönerek ailesine kavuştu. Evinin önünde dualar eşliğinde karşılanan Buran, eşi ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi. Kaçırıldıktan sonra her an ölüm korkusu ile yaşadıklarını anlatan Gökhan Buran, “Korku dolu anlar yaşadık, olmaması gereken bir şeydi. Korsanlar iyice profesyonel olmuşlar bu işte. O süratle bizi almaları imkansız diye tahmin ediyorduk ama adamlar hızlarını artırmışlar. Biz kendimizi savunmamıza rağmen bizi bir şekilde aldılar. Zor zamanlardı. Bizi bilmediğimiz orman içinde bir adaya götürdüler. Orada barakada kaldık, bize haftada bir pirinç ekmek makarna gibi ihtiyaçlar getirdiler. Onlarla günlerimizi geçirmeye çalıştık. Aralarında Türkçe konuşan da yoktu İngilizce konuşuyorlar. İletişimlerimizi de İngilizce olarak kurduk” dedi.

‘30-40 TANE SİLAHLI ADAM BAŞIMIZDA BEKLEDİ’

Rehin tutuldukları süreçte herhangi bir şiddet görmediklerini ifade eden Buran, “Ailemizi çok özledik, her gün her dakika ölüm korkusuyla yaşadık. Başımızda silahlı adamlar bekliyorlardı. Devamlı uyuşturucu kullanıyorlardı, alkol içiyorlar ve ne yapacakları belli olmadığı için her zaman tetikteydik. 40-50 kişide varlardı. Darp veya herhangi bir şiddet görmedik. Bize davranışları dönemsel olarak değişiyordu. Ellerinde silahlar olduğu için hep tedirgindik zaten. Korku halinde bekledik, bizimle çokta muhatap olmadılar, bizde onlarla olmadık. Genelde kaptanımızla muhatap oluyorlardı. Pazarlık bittikten sonra bize, ‘yarın buradan gideceksiniz’ dediler. Bunu duyunca çok sevindik. Herkes biran önce gitmek için hazırdı zaten” şeklinde konuştu.

‘TEKRAR GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Buran şunları söyledi:
“Tekrardan gitmeyi şu an için düşünmüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Dışişleri Bakanımıza, tüm yetkili bakanlarımıza, milletvekillerimize, şirketimize teşekkür ederiz. Nijerya Konsolosluğumuzda da bizimle çok iyi ilgilendiler. Bizi buralara kadar getirdiler. Allah hepsinden razı olsun. Devletimiz büyük bir devlet, hep bir umudumuz vardı zaten. Şirketimizde her türlü fedakarlıkta da bulundu, yapması gerekenleri yaptı”

Reklam Alanı

‘BABAMI ASLA BİR DAHA GÖNDERMEM’

Nadire Buran ise eşinin rehin tutulduğu sürecin zor geçtiğini söyledi. Hala konuşmakta zorluk çektiğini dile getiren Nadire Buran, “Zor bir süreç geçirdik. Ailemiz ve sevdiklerimizle gerçekten çok zor bir süreçti” dedi. Gökhan Buran’ın iki oğlundan birisi olan Ali (11) ise babasını çok özlediğini söyleterek, “Babam asla bir daha gitmesin. Tatile giderim babamla ama denize bir daha gitmesin” şeklinde konuştu.

“GÖKHAN’IN AİLESİNE KAVUŞMASININ SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ise, “Gökhan Buran’ın ailesine kavuşmasına çok sevindiklerini söyledi. Tekin, “Bugün mutluyuz, Gökhan kardeşimizin ilçemize, ailesine kavuşmasının sevincini yaşıyoruz. Diğer 14 mürettebatında ailelerine kavuşmasının sevincini yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne kadar büyük olduğunu ne kadar güçlü bir devlet olduğunu hep birlikte gördük. Çok kısa bir sürede kardeşlerimizi ailelerine kavuşturan Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ediyoruz. İnşallah rabbim bir daha ayırmasın, bir daha böyle sıkıntılar yaşamayalım” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Denizci Gökhan Buran’ın karşılanması
-Evinin önünde duaların edilmesi
-Gökhan Buran’ın çocukları ve ailesine sarılması
-Gökhan Buran’ın konuşması
-Eşi Nadire’nin konuşması
-Çocuğu Ali’nin konuşması
-Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in konuşması
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!