Reklam Alanı
Reklam Alanı

Borsalardan Kaçan Bitcoin’ler Ethereum, Chainlink ve Diğer Altcoin’leri Nasıl Etkileyecek?

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

19 Mayıs’taki flaş düşüşün ardından başlayan Altcoin rallisi devam etti ve Ethereum, LINK, AAVE, CRV ve SUSHI gibi en iyi DeFi projeleri toparlandı. Aynı zamanda, Bitcoin, Kasım 2020’den bu yana en yüksek oranda borsalardan taşınma aşamasına geçti. Fiyat eğiliminin yanı sıra, Mayer Multiple 1.0’ın altına düştüğünde Bitcoin’in borsalardan ayrılması, piyasada korkuya işaret ediyor. Korku, kısa vadede Bitcoin fiyatı için yükseliş anlamına geliyor

Borsalardan ayrılan Bitcoin Altcoin rallisini nasıl etkiler?

Yukarıdaki fiyat grafiğine göre, Bitcoin’in fiyatı Mayıs 2021’in son haftasıyla neredeyse aynı seviyede yer alıyor. Fiyattaki her %10’luk düşüşün ardından, mevcut boğa sezonunda Bitcoin birikimi devam etti. Bu metriklerle borsadan ayrılan Bitcoin, kısa vadede hem Bitcoin hem de altcoinler için yükseliş eğilimi gösteriyor. Bitcoin’in hakimiyeti düşük seviyede olduğundan, Ethereum ve Link tarafından yönetilen bir altcoin rallisi için alan var.

Bitcoin fiyatındaki 33.000 Dolar seviyesine kadar olan son düşüş, altcoin piyasa değerinde de düşüşe yol açtı. Bitcoin ve en iyi altcoinler arasındaki yüksek korelasyon, altcoin rallisi ve fiyatı üzerinde etkiye neden oldu. Bununla birlikte, Bitcoin için traderlar arasındaki düşüş hissi, hakimiyette bir gerilemeye yol açtı ve bu durum altcoinler için yükseliş anlamına geliyor. Bitcoin hakimiyeti %41 seviyesinde yer aldı. Bu seviye bir altcoin rallisinin daha olası olduğuna işaret eden başka bir metrik anlamına geliyor.

Ethereum’un aktif adreslerinin sayısı artıyor

Altcoinler arasında, Ethereum’un aktif adreslerinin sayısı her gün artmaya devam ediyor. Bu durum altcoinlerin blockchain ölçümlerinin sayısındaki ve hacmindeki artışın altcoinler için yükseliş olduğunu gösteriyor. Bitcoin’in büyük HODLer’lar tarafından konsantrasyonu %12’ye düştü ve bu durum, altcoin rallisinin göstergesi durumunda. Bitcoin, mevcut fiyat seviyesinde düşük değerde kalmaya devam ediyor.

Reklam Alanı

Geçmişte, Bitcoin’in aralıklı fiyat hareketi altcoinler için yükseliş anlamına geliyordu. Aynısı, eğilime bağlı olarak mevcut fiyat seviyesinde de muhtemel. Kriptokoin.com olarak belirttiğimiz üzere, kurumlar DeFi projelerine yatırım yapmaya pek hevesli değiller. Ancak Bitcoin, Ethereum ve en iyi altcoinlere yatırım yaptılar. Bunun hem uzun hem de kısa vadede altcoin fiyatları üzerinde yükseliş etkisinin bulunduğunu belirtelim.

Kaynak: Kripto Koin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!