Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bronz madalyalı Vali Pehlivan’dan 18’inci kan bağışı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA) – ŞIRNAK Valisi Ali Hamza Pehlivan, 18’inci kez kan bağışında bulundu. Daha önce yaptığı kan bağışlarından dolayı bronz madalya alan Vali Pehlivan, tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.
Türk Kızılayı pandemi döneminde azalan kan stoğunun artırılması amacıyla ülke genelinde kan bağışı kampanyası başlattı. Bu kapsamda Şırnak kent merkezi, Silopi ve Cizre ilçelerinde 3-30 Eylül tarihlerinde kurulan kan bağışı noktalarında şu ana kadar 1400 ünite kan toplandı. Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kızılay Kan Bağış TIR’ını ziyaret ederek, ekiplerden bilgi aldı. 
Daha önce yaptığı kan bağışlarından dolayı Kızılay’dan bronz madalya alan Vali Pehlivan 18’inci kez kan bağışından bulundu. Akla gelebilecek bütün olumsuzluklarda Kızılay’ın yurt içinde ve yurt dışında yardımda bulunan bir kuruluş olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Bugün ben de 18’inci kan bağışını yapmak üzere buraya geldim ve bağışımı da bugün memnuniyetle yapmış oldum. Kan veren hem hayat buluyor, hem de insanların zor anlarında şifa vesilesi oluyor. Bunu yaşayanlar bilir. Hastanede kendisi veya yakını olanlar bilir. Ben Kızılay’ın bir gönüllüsü olarak süremiz dolduğunda her defasında kan bağışında bulunmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim ve memnuniyetini aynı zamanda. Çünkü kan verdikten belli bir zaman sonra cebinize bir mesaj geliyor ve bu verdiğiniz kan, kanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı ve adınıza fidan dikildiği belirtiliyor. Bu önemli bir şey. Çünkü o anda en kolay yapabileceğiniz belki bir bağışı yapıyorsunuz. Belli bir zaman sonra da o bağış yerini buluyor. Birilerine şifa oluyor. Bu vesile ile adınıza bir fidan dikiliyor. Ben bütün hemşehrilerimizi, kamu görevlilerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Pandemi döneminde stoklarda azalan açıkların kapanması için bağışların biraz daha sıklaşması gerekiyor. Bunun için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!