Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- HACİZ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLEN THODEX MERKEZİNİN İÇİNDEN GÖRÜNTÜLER

Haber: Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) Kripto para borsası Thodex’in Kadıköy’de bulunan binasında haciz işlemi uygulandı. 
Şirketten alacaklı bir kişinin haciz talebinin Anadolu 21. İcra Dairesi Müdürlüğü’nce kabul edilmesinin ardından mağdur avukatı Sinan Keskin ve icra memurları, şirketin binasına geldi. Saat 14.00’de başlayan haciz işlemleri yaklaşık 2 saat sürdü. Polisin de eşlik ettiği haciz işleminde toplamda 11 bin 750 lira değerinde bilgisayar, televizyon ve bulaşık makinesi gibi eşyaların değer tespiti yapıldı. Şirkete ait 3 otomobile de haciz işlemi uygulandığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Haciz edilen eşyaların cep telefonu görüntüsü
-Arşiv (Binadan görüntü) 

17.05.2021 – 19.09 Haber Kodu : 210517205
17.05.2021 – 19.12 Haber Kodu : 210517207
17.05.2021 – 19.14 Haber Kodu : 210517208
17.05.2021 – 20.15 Haber Kodu : 210517210

============================

Reklam Alanı

2- SİLİVRİ’DE BIÇAKLI KAVGADA 2 KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ, DİĞERİ AĞIR YARALANDI 

Haber Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA
Silivri’de 2 grup arasında çıkan bıçaklı kavgada iki kardeşten biri hayatını kaybederken, diğeri de yaralandı. 

Olay, dün akşam saat 17.30 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi, Kumluk mevkiinde meydana geldi.  Edinilen bilgiye göre, 2 kardeş Metehan Vehbi Kaya ve Mertcan Kaya ile 2 kişi arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Çıkan kavgada 2 kardeş bıçaklanarak ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Metehan Kaya, Silivri Devlet Hastanesi’ne, Mertcan Kaya ise Silivri Anadolu Hastanesi’ne kaldırıldı. Kardeşlerden Mertcan Kaya hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Metehan Vehbi Kaya’nın ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaydan hemen sonra şüpheli iki kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

ARKADAŞLARINDAN SOSYAL MEDYADA BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Bıçaklı kavgada hayatını kaybeden Mertcan Kaya’nın arkadaşları, “Mekânın cennet olsun inşallah, Güzel yürekli temiz kalpli Adam. Rabbim geride kalan bütün sevenlerine sabır versin. Ruhun şad olsun inşallah” paylaşımında bulundular.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————-
– Olayın gerçekleştiği yerden detaylar
-Sosyal medya paylaşımı
– Mertcan Kaya’nın fotoğrafları
– Detaylar

18.05.2021 – 03.35 Haber Kodu : 210518001

=============================

3- FATİH’TE KUMAŞ YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ: 1 YARALI 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
Fatih’te gece saatlerinde kumaş yüklü kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarparak tramvay yoluna devrildi. Kamyon sürücüsü hafif yaralanırken kumaş yüklü çuvallar yola savruldu.  Kamyon yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. 

Olay Fatih, Kemal Paşa Mahallesi, Ordu Caddesi’nde gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Arif Kaya yönetimindeki kumaş yüklü 44 AHH 417 plakalı kamyon, sürücüsünün henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarpıp tramvay yoluna devrildi. Kaza sonrası kamyon sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Yoldan geçenler bir yandan yardıma koşarken diğer yandan da durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı sürücüye ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı. İtfaiye ekipleri de olay yerine gelerek kamyonda incelemede bulundu. Devrilen kamyonun kasasında bulunan kumaş yüklü çuvallar olay yerine gelen başka bir kamyona taşındı. Devrilen kamyon ise vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.  Kamyonu kaldırma çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
————————–
– Kazanın meydana geldiği yer
– Devrilen kamyonun görüntüsü
– İtfaiye ekiplerinin çalışması
– Polisin önlemi
– Yola savrulan çuvalların görüntüsü
– Kamyonun kaldırılması
– Genel ve detaylar

18.05.2021 – 05.34 Haber Kodu : 210518005 
18.05.2021 – Haber Kodu : 210518007

==========================

4- ZEYTİNBURNU’NDA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 4 YARALI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR – Soner HASIRCIOGLU – Ömer ÇETİNKAYA/İSTANBUL,(DHA) 
Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi üzerinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. 
Kaza, dün saat 23.00 sıralarında 10. Yıl Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, Mustafa A., yönetimindeki 34 YR 4259 plakalı otomobil Muammer Aksoy Caddesi’nden 10. Yıl Caddesi’ne geldiği sırada, Celal S. idaresindeki 34 BP 7428 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobiller savrulurken, 2’si kadın olmak üzere, sürücülerle birlikte 4 kişi yaralandı. Diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
Yaralılar detay
Otomobiller detay
Çevreden detay
Ambulans detay
Genel görüntü ve detay

18.05.2021 – 06.20 Haber Kodu : 210518006

============================

5- 17 GÜNLÜK KAPANMANIN ARDINDAN CADDEBOSTAN SAHİLİ’NDE YOĞUNLUK OLUŞTU

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA
17 günlük tam kapanmanın sona ermesinin ardından vatandaşlar Kadıköy Caddebostan Sahili’ne akın etti. Yoğunluk dün akşam saatlerine kadar sürdü. Gün sonunda çöp kutuları doldu taştı. 
Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma dün saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Tam kapanmanın ardından İstanbullular güneşli havanın tadını çıkarabilmek için Kadıköy Caddebostan Sahili’ne akın etti. Kimileri çimlerde oturdu kimileri ise kumsalda denizi izledi. Yoğunluk akşam saatlerine kadar sürerken vatandaşlar, sonunda dışarı çıkabildikleri için mutlu olduklarını söyledi. Öte yandan gün boyu süren yoğunluğun ardından çöp kutuları doldu taştı. 
Motosikletiyle sahile gelen Ahmet Bayrak, “17 gün gerçekten uzun bir süre evde kalmak için. Ben motor kullandığım için en çok motorumu özledim. Dışarı çıkma yasağı olduğu için bugün o fırsatı buldum. Şu an gün batımının tadını çıkarıyorum. Güzel oldu.” dedi.

Görüntü Dökümü
— — — — — — — —
-Caddebostan Sahili’nde yaşanan yoğunluk
-Çimlerde oturan vatandaşlar
-Kumsalda oturanlar
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Yürüyüş yapanlar
-Sahildeki vatandaşlar ile röp
-Biriken çöpler
-Genel ve detay

17.05.2021 – 01.47 Haber Kodu : 210517231

=============================

6- BAYRAMPAŞA’DA YATALAK ANNESİYLE YAŞADIĞI EVDE ÖLÜ BULUNDU

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR-Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)
Bayrampaşa’da bakıma muhtaç annesiyle birlikte yaşayan 45 yaşındaki İskender Günaydın, evinde ölü bulundu.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi Gül Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın 2’nci katında meydana geldi. İddiaya göre, yatalak annesiyle birlikte yaşayan 45 yaşındaki İskender Günaydın, evinde fenalaşarak düştü. Oğlunun yere düşme sesini duyan başka bir odadaki annesi apartmandaki komşularını aradı. İskender Günaydın’ın evine gelen komşuları kapıyı açamadı. Bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu evin kapısını açıldı. İtfaiye ekipleri eve girdiğinde İskender Günaydın’ın yerde hareketsiz şekilde yattığını gördü. İtfaiye ekiplerinin haber vermesiyle 112 sağlık ve polis ekipleri de sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, İskender Günaydın’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Sinir krizleri geçiren Günaydın’ın yatalak annesi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Günaydın’ın cansız bedeni otopsi incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

“ANNESİ DÜŞME SESİNİ DUYMUŞ”
Komşulardan Adem Sırmalı, “Birkaç hafta önce Covid-19’a yakalanmıştı. Birkaç gün önce iyileşti. Kendisiyle konuşuyorduk, bir şeyi yoktu. Yatalak annesiyle birlikte yaşıyordu. Annesi düşme sesi duymuş, bir arkadaşımıza haber vermiş. Kapıyı açamayınca itfaiyeyi çağırdılar. Annesinin durumu iyi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————-
-Olay yerinden detay
-İtfaiye ekiplerinden detay
-Yaşlı kadından detay
-Çevredeki vatandaşlardan detaylar
-Detaylar

17.05.2021 – 22.59 Haber Kodu : 210517226

===========================

7- ŞİRİNEVLER MEYDANI’NDA İSRAİL PROTESTOSU

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR-Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)
Bahçelievler Şirinevler’de toplanan bir grup, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. 
Filistin Dayanışma Derneği ve Arap Topluluğu Birliği’nin çağrısı üzerine Şirinevler Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı eylem düzenledi. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan grup, İsrail aleyhine sloganlar attı. Çoğunluğunu yabancı uyruklu kişilerin oluşturduğu gruptakilere Arapça konuşmalar yapıldı.
Arap Topluluğu Birliği Başkanı Muhammed Zekioğlu, Türkiye ve tüm Arap ülkelerinin Filistin’in mücadelesine destek verdiğini dile getirerek, “Arap ülkeleri Filistin’in yanında olduğunu göstermek için herkes diyor ki, biz Mescid-i Aksa’ya, Filistin’e, Gazze’ye her şeyi yapmaya hazırız. Ölüme gitmeye hazırız. İnşallah, zafer Türkiye’den Filistin’e gider, Mescid-i Aksa’yı kurtarırız” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————
Kalabalık detayları
Çevreden detay
Röportaj
Genel görüntü ve detay

17.05.2021 – 21.17 Haber Kodu : 210517216

========================

8- SBK HOLDİNG’İN SAHİBİ SEZGİN BARAN KORKMAZ’IN “MAL VARLIĞI DEĞERİNİ AKLAMA” DAVASI BAŞLADI

-SEZGİN BARAN KORKMAZ HAKKINDA YOKLUĞUNDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Haber: Özden ATİK – Büşra ÇOBAN / İstanbul, DHA
Yurtdışında bulunan SBK Holding’in sahibi işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın da arasında olduğu 10 sanığın yargılandığı, “mal varlığı değerini aklama” davasının ilk duruşması görüldü. Mahkeme, 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istenen sanık Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki yakalama kararının kaldırarak, yokluğunda tutuklama kararı verdi. Haklarında yakalama kararı bulunan Sanıklar Olessia Zoubkova, Levon Termendzhyan ve Jacob Ortell Kıngston hakkında yakalama kararını da kaldıran mahkeme, bu sanıkların bulundukları ülkeden ifadelerinin alınmasına hükmetti. 
İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Kamil Feridun Özkahraman, Ayşe Nil Yılmaz, Doğa Doğan, Bereket Öner ve Ziyaattin Bartik hazır bulundu. İddianamede “malen sorumlu” sıfatıyla yer alan SBK Holding’in de bulunduğu 6 şirketin avukatları da duruşmada hazır bulundu. Hakim, taraflar dışında duruşma salonuna gazetecileri almadı. Duruşma salonu içeriden kilitlendi. 

5 SANIK HAKKINDA YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAKLARI DEVAM  
Mahkeme, tutuksuz sanıklar Ayşe Nil Yılmaz, Kamil Feridun Özkaraman, Doğa Doğan, Bereket Öner, Ziyaattin Bartik hakkındaki yurtdışı çıkış yasaklarının devamına karar verdi. Sanıklardan Ayşe Nil Yılmaz hakkındaki konutu terk etmemek, sanık Bereket Öner hakkındaki belirli bir yerleşim bölgesini terk etmemek ve sanık Ziyaattin Bartik hakkındaki konutunu terk etmemek şeklindeki adli kontrollerin ise kaldırılmasına hükmedildi. 

YABANCI SANIKLARIN YAKALAMA KARARLARI KALDIRILDI
Sanıklar Olessia Zoubkova, Levon Termendzhyan ve Jacob Ortell Kıngston hakkında yakalama kararı verilmiş ise de sanıkların yabancı ülkede bulunduklarının anlaşıldığını belirten mahkeme, yakalama kararının kaldırılmasına, savunma ve delillerinin tespiti için ilgili ülke adli makamlarına istinabe yazılmasına hükmetti. Ayrıca sanıklar Jacob Kıngston ve Levon Termendzhyan’ın Amerika’da yargılamalarının devam ettiği, Amerika’daki mahkemelerden dosyanın karara çıkıp kesinleşmiş olması halinde gerekçeli karar ve kesinleşme şerhini içeren mahkeme ilamının istenmesi için Amerika Birleşik Devletleri adli makamlarına uluslararası adli talimat yazılmasına karar verildi. 

BİR SANIK HAKKINDAKİ YAKALAMANIN BEKLENMESİNE
Hakkında yakalama emri bulunan sanık Alptekin Yılmaz’ın yakalanmasının beklenmesine de karar verildi. 

SEZGİN BARAN KORKMAZ HAKKINDA YOKLUĞUNDA TUTUKLAMA KARARI 
Mahkeme, sanık Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi. Sanık Sezgin Baran Korkmaz’ın “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçundan somut delillere dair kuvvetli suç şüphelerinin bulunması (MASAK raporu, beyanlar, gelen banka cevabi yazıları, Amerika ülkesi adli makamlarınca yapılan soruşturma dosyasının örneği) sanığın yurt dışında olması ve açık adres bilgilerinin tespit edilememesi, adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı, tutuklama tedbirinin uygun ve orantılı olacağı dikkate alınarak yokluğunda tutuklanmasına da karar verildi. 

HAZİNE’NİN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Suçtan zarar gören hazine avukatının katılma talebinin hazinenin suçtan doğrudan zarar görmemesi nedeniyle reddine de hükmedildi. “Malen sorumlu” olan şirketlerin kamu davasına “katılan” olarak kabullerine de hükmedildi. Sanık Ayşe Nil Yılmaz’ın savunma ve delillerinin gelecek celse alınmasına hükmeden mahkeme, sanıklar ve katılan şirket yetkilileri ve vekillerinin müsadere ve el koyma taleplerini reddetti.  

DURUŞMA 18 OCAK 2022’YE ERTELENDİ
Sanık Kamil Feridun Özkahraman avukatının talebi üzerine BDDK’dan sanık Jacob’un Mega Varlık AŞ isimli şirketi kurarken BDDK’ya bildirdiği ekonomik ve finansal durumunu gösterir tüm belgelerin ve referans mektuplarının bir örneğinin gönderilmesinin istenilmesi de kararlaştırıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisine müzekkere yazılarak sanık Jacob’un Türkiye’de 2013 yılında “yabancı yatırımcı” sıfatının olup olmadığı hususunun sorulmasına karar verildi. Sanık Ziyaattin Bartik’ın icra dosyası ve mahkeme dosyalarını bildirmesi halinde ilgili icra dairesi ve mahkemelerden dosyaların onaylı suretlerinin istenmesine karar veren mahkeme, ifadesi alınan sanıkların duruşmalardan bağışık tutulmalarına hükmetti. Mahkeme, dosyanın kapsamlı olması ve arada adli tatil bulunması ve istinabe evraklarının bulunması nedeniyle duruşmayı 18 Ocak 2022 tarihine erteledi. 

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı(MASAK) “suçtan zarar gören”, Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte 10 kişi “şüpheli” olarak yer aldı. SBK Holding Anonim Şirketi, Blane Teknoloji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Isanne SARL ve Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. şirketleri de “malen sorumlu” olarak gösterildi. İddianamede, MASAK tarafından 28 Eylül 2020 tarihinde savcılığa analiz raporu gönderildiği, raporda şüphelilerden Sezgin Baran Korkmaz’ın çevresinde bulunan şahıslarla ortak hareket ederek, Amerika’daki irtibatları sayesinde elde ettikleri haksız kazançları çok sayıda banka işlemiyle kurmuş oldukları veya yetkilisi oldukları şirket hesaplarına aktardıkları belirtiliyor. 

CEZA İSTEMLERİ
İddianamede, sanık Kamil Feridun Özkaraman, yakalamalı sanıklar Sezgin Baran Korkmaz, Alptekin Yılmaz, Olessia Zoubkova, tutuksuz sanıklar Ayşe Nil Yılmaz, Bereket Öner ve Ziyaattin Bartik’ın “Suçun konusunu oluşturan malvarlığı değerini, bu özelliğini bilerek satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçundan ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Yakalamalı sanıklar Jabob Ortell Kingston ve Levon Termendzhyan’ın (Lev Aslan Dermen), “Bir suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini, yurt dışına çıkarmak veya bunların gayrimeşru kaynağını gizlemek veya meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak maksadıyla çeşitli işlemlere tabi tutmak” suçundan ayrı ayrı 4 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Tutuksuz sanık Doğa Doğan’ın ise “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna yardım etme” suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Görüntü Dökümü:
—————–
cep telefonu görüntüsü
Sanık ve avukatlarının duruşma salonu önünde

17.05.2021 – 19.03 Haber Kodu : 210517191

===========================

9- SULTANBEYLİ’DE UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR TUTUKLAMA

İSTANBUL, (DHA)
SULTANBEYLİ’de bir adrese düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi yakalandı. Aramalarda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden biri tutuklandı. Sultanbeyli Hamidiye Mahallesi Abdulkadir Udeh Caddesi’nde bulunan bir adrese önceki gün baskın düzenlendi. Baskında, uyuşturucu satışı yaptıkları belirlenen G.P. (37), İ.S. (38) ve 18 yaşından küçük H.P. isimli kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda bin 925 adet uyuşturucu hap, 35,8 gram kokain, 708 gram kubar, 13 bin 610 lira ve uyuşturucu madde ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen 4 adet cep telefonu ele geçirildi. “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti” suçundan dün adliyeye sevk edilen şüpheliler H.P. ve İ.S. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Şüpheli G.P. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü:
————————
Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
Ele geçirilen uyuşturucular ve diğer malzemelerin fotoğrafı
Genel ve detaylar

17.05.2021 – 17.39 Haber Kodu : 210517183

=================================

10- TERÖRİST SOFİ NURETTİN OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI…GARA’DAKİ 13 VATANDAŞIN ŞEHİT EDİLMESİ EMRİNİ VERDİ 

Hilal ÖZTÜRK/İSTANBUL, (DHA) – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı terör örgütü PKK’nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed’in etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı. DHA’nın edindiği bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey üyesi Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed, 8 Mayıs 2021’de MİT ve TSK tarafından koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.
Sofi Nurettin kod adlı teröristin Suriye’de yaşayan ailesi ve yakınlarını yakın takibe alan MİT, sahadan gelen bilgilerin analiz edilmesi sonucu Irak’ta olduğunu belirledi. Terörist Halef el Muhammed’in Irak’ta olduğunun terör örgütü tarafından da gizlendiği ortaya çıktı.
 
GARA’DAKİ 13 ŞEHİDİN DE SORUMLUSU 
Terörist Sofi Nurettin’in terör örgütü YPG’nin Suriye Genel Sorumlusu olduğu 2015-2020 yıllarında Türkiye’ye yönelik tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin sorumlu yöneticisi olduğu belirtildi. Sofi Nurettin, son olarak şubat ayında Gara’da gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 operasyonu sırasında TSK’ya karşı eylemleri komuta etmiş ve 13 vatandaşın şehit edilmesi talimatını vermişti.
Teröristin örgütün Suriye genel sorumlusu olarak Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları sırasında TSK’ya karşı yürütülen faaliyetleri yönettiği belirtildi. Terör örgütüne ağır zayiat verdirilen bu harekâtlardan sonra terörist Sofi Nurettin’in bir süre göz önünde olmadığı belirlendi. Terörist Sofi Nurettin’in bu süre içinde Suriye’den ayrıldığı değerlendirildi. 

IRAK’TA OLDUĞU GİZLİ TUTULUYORDU
Sofi Nurettin’in yerinin belirlenmesi amacıyla Suriye’de yaşayan ailesi ve yakınlarını kıskaca alan MİT, sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgiyi de analiz ederek Sofi Nurettin’in Irak alanına geçtiğini tespit etti.
Ayrıca, yürütülen çalışmalarda, PKK ile YPG arasındaki organik bağın dünya kamuoyundan gizlenmesi için YPG Suriye Sorumluluğu görevinde bulunmuş olan Sofi Nurettin’in Irak alanına geçişinin örgüt tarafından saklı tutulduğu belirlendi.
Bunun üzerine, kurulan özel ekip, Sofi Nurettin’in yeni görevi ve Irak’ta bulunduğu yerin belirlenmesi için öncelikle profil çalışması yürüttü. Sofi Nurettin’in geçmiş dönemde aldığı görevler, kişilik özellikleri, üst düzey örgüt mensupları arasındaki güç mücadeleleri gibi pek çok faktör göz önünde bulunduruldu. Profil çalışmasının sonuçları ve sahadan intikal eden bilgiler doğrultusunda Sofi Nurettin’in; Gara alanında Murat Karayılan ile birlikte sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.
 
YEREL MUHATAPLAR DA DOĞRULADI
Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirildiği, MİT’in Irak’taki yerel ağı tarafından doğrulanırken, operasyonun örgütün üst düzey yöneticileri arasında büyük korkuya neden olduğu öğrenildi. Sofi Nurettin’in, hem örgütün üst yöneticileri arasında hem de genç kadrolar üzerinde önemli ağırlığının bulunduğu bildirildi. Terörist Sofi Nurettin’in öldürülmesinin, örgütteki çözülmeyi hızlandıracağı için gizli tutulmaya çalışıldığı belirtildi.
 
YPG PKK BAĞLANTISINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU 
Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK/KCK yönetimince Irak’ta bulunduğu gizlenmeye çalışılan YPG Suriye Genel sorumluluğu görevini de yürüten terörist Sofi Nurettin’in bu bölgede etkisiz hale getirilmesinin PYD/YPG’nin, PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. 

TÜRKİYE’YE YÖNELİK TÜM SALDIRILARIN EMRİNİ VEREN ÜST DÜZEY TERÖRİST 
1990 yılında terör örgütüne katılan, PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey Üyesi olan Sofi Nurettin kod adlı Nurettin Halef El Muhammed, 1995’te Van/Başkale kırsalında grup sorumluluğu, 2007 yılına kadar Hakkari-Yüksekova-Şırnak sorumluluğu, 2007 yılından sonra ise Diyarbakır sorumluluğu görevlerini üstlenmişti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!