Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- KABE FOTOĞRAFININ YERE SERİLMESİ: 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Özden ATİK- Ali TİNBEK / İstanbul DHA
Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama suçundan tutuklandı. 2 kişi ise “Konutu terk etmeme” adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. 

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” gerekçesiyle başlatılan soruşturmada  D.D., S.N.B., H.K., R.Ö. ve S.C.U. gözaltına alındı. Savcılık talimatıyla R.Ö. serbest bırakıldı. Diğer 4 kişi ise sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. 
Savcılık sorgularının ardından D.D. ve S.C.U. tutuklama talebiyle, S.N.B. ve H.K. ise “Konutu terk etmeme” adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce sorguları yapılan şüpheliler D.D. ve S.C.U. “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” suçlamasıyla tutuklandı. .N.B. ve H.K. ise “Konutu terk etmeme” adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 2 kişi ise aranıyor. 

Ayrıca İLGBTİ+ isimli Çalışma kulübünün odasında arama kararına ilişkin yapılan aramada PKK terör örgütüne ait örgütsel doküman ele geçirildiği bununla ilgili de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca resen bir soruşturma daha başlatıldığı öğrenildi. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
——–
-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi
-Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar ile LGBTi+ Kulüplerinde yapılan arama
-Boğaziçi üniversitesi önündeki görüntüler (sosyal medya)

30.01.2021 – 13.44 Haber Kodu : 210130135
30.01.2021 – 13.25 Haber Kodu : 210130123
30.01.2021 – 12.28 Haber Kodu : 210130098

===============

2- JANDARMANIN VİLLAYA YAPTIĞI UYUŞTURUCU BASKINI KAMERADA 

Melike YAZGILI/İSTANBUL,(DHA) 
Jandarma ekipleri bir şebekenin uyuşturucu madde imal etmek için Kartal’da kiraladığı villaya operasyon düzenledi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda işlenmeye hazır vaziyette 100 litre sıvı metamfetamin, bin 200 gram kristal metamfetamin, 100 gram marihuana, 100 gram toz esrar, bir miktar kokain ele geçirdi. Jandarmanın baskın anları kameralara yansıdı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde; H.D.’nin yasadışı yollarla temin ettiği uyuşturucu maddeleri kullanıma hazır hale getirerek torbacı olarak tabir edilen kişiler aracılığıyla piyasaya sürdüğü bilgisi alındı. 

UYUŞTURUCU PARTİSİ DÜZENLİYORLARDI
Alınan bilgi üzerine H.D.’nin Kartal’da kiraladığı villa çevresinde fiziki takip ve istihbarı çalışmalarını yoğunlaştıran jandarma ekipleri, H.D. ile birlikte H.A., E.Y., G.D., H.K. ve M.K.’nin yanlarında getirdikleri kişilerle sık sık villaya giriş çıkış yaptıklarını tespit etti. 

UYUŞTURUCU İMALATHANESİNE ÇEVİRMİŞLER
Jandarma ekipleri şüphelilerin villada olduğu esnada operasyon için düğmeye bastı. Piyasaya sürülmek üzere hazırlanan uyuşturucu maddeleri torbacı tabir edilen şahıslara dikkat çekmeden dağıtmak ve villada düzenlenen uyuşturucu partilerine eleman temin etmek üzere kullandığı değerlendirilen kadın şüpheliler G.D. ve E.Y. de dahil olmak üzere örgüt lideri H.D. ile birlikte H.A., H.K. ve M.K. Jandarma ekiplerince gözaltına alındı. 
Villada yapılan aramalarda 100 litre sıvı metamfetamin, bin 200 gram kristal metamfetamin, 100 gram marihuana, 100 gram toz esrar, bir miktar kokain, çok sayıda “bong” olarak tabir edilen uyuşturucu madde kullanma aparatı, 1 hassas terazi, 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. 

DAĞITIMDA KADIN MI KULLANIYORLARDI
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden örgüt lideri H.D. ve örgüt üyeleri H.K. ve M.K. tutuklanarak cezaevine sevk edilirken diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Görüntü dökümü:
——————
-Baskın anları
-Evde yakalanan şüpheliler
-Ele geçirilen malzemeler
-Evde yapılan aramalar
-Şişeler
-Bonglar

=====================

3- ZEYTİNBURNU’NDA GASPÇIYA DİRENEN YABANCI UYRUKLU KİŞİ BIÇAKLANDI 

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR/İstanbul,(DHA) 
Zeytinburnu’nda bir parkta yürüyen yabancı uyruklu bir kişinin etrafı gaspçılarla sarıldı. Cep telefonu ve parasını almak isteyen kişilere direnen yabancı uyruklu kişi bıçaklandı. Bekçiler tarafından parkta kan kaybı yaşarken bulunan kişi, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Olay dün 23.00 sıralarında Zeytinburnu Zeytin Park içinde yaşandı. İddiaya göre, yabancı uyruklu bir kişi parkta yürüdüğü sırada etrafını gaspçılar sardı. Kendisinden cep telefonunu ve parasını isteyen kişilere direnmeye başladı. Bu sırada gaspçılardan biri cebinden bıçağı çıkartarak yabancı uyruklu kişiyi karın boşluğundan bıçakladı. Parkta devriye gezen gece bekçileri yerde bir kişinin yattığını görünce ambulansa haber verdi. 

AMBULANSA AYAKTA GÖTÜRÜLMEK İSTENEN YARALI YERE DÜŞTÜ
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kişiyi önce ayağa kaldırarak ambulansa yürüyerek götürmek istedi. Sağlık görevlisinin koluna girdiği yaralı bir anda kendisinden geçerek yere düştü. Ardından sağlık görevlileri sedye getirerek yaralıyı ambulansa taşıdı. Yaralı kişi ilk müdahalesinin yapılmasının ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Görüntü dökümü:
———— 
-Yaralı kişi
-Sağlık görevlisinin kolunda yaralının yürümesi
-Yaralının yere düşmesi 
-Sedyenin getirilmesi
-Yaralının ambulansa bindirilmesi
-Ekiplerden detay
-Genel görüntü ve detay

31.01.2021 – 00.00 Haber Kodu : 210131002

====================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KUZEY MAKEDONYA ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINI KABUL ETTİ 

Haber: Gülseli KENARLI  / İstanbul DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat’ı Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. 

Görüntü Dökümü:
————
-Kabulden fotoğraflar

30.01.2021 – 00.21 Haber Kodu : 210130222

======================

5- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ARMİN LASCHET’E TEBRİK TELEFONU

Gülseli KENARLI  / İSTANBUL (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Armin Laschet’i CDU Genel Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. Şansölye Angela Merkel’le tesis ettikleri yakın ve samimi iş birliğini Armin Laschet’le de sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Armin Laschet’in Türkiye-Almanya ilişkilerinin geliştirilmesine ve Türk toplumuna yönelik müspet tutumunu yeni görevi sırasında da devam ettireceğine inandığını söyledi.
Türkiye ve Almanya’nın her alanda emsalsiz ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı Almanya ile güçlü ekonomik bağları bulunduğunu, bu çok yönlü ve köklü ilişkilerin geliştirilmesine özel önem atfettiklerini dile getirdi.

ALMANYA’DAKİ TÜRK VARLIĞINA VE CAMİLERE YÖNELİK ARTAN SALDIRILARA KARŞI ÖNLEM
Türk toplumunun Almanya’nın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel hayatına katkılarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’daki Türk varlığına ve camilerine yönelik artan saldırılara karşı gerekli önlemleri alınması, olayların titizlikle soruşturulması ve faillerin adalet önüne çıkarılması noktasında Alman yetkililere güvendiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DİTİB’in ve Türk din görevlilerinin başarılı çalışmalarla özellikle radikalleşme ve aşırılığın önlenmesindeki kritik rollerinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Armin Laschet’in önümüzdeki dönemde Türkiye-AB ilişkilerinin somut ve olumlu bir gündem temelinde ilerletilmesi yönünde gayret sarf edeceğini de ümit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’da eylül ayında gerçekleştirilecek genel seçimlerde Armin Laschet’e ve partisine başarılar diledi.

==========================

6- ATEŞ YAKILIP DUVARLARI SİYAHA BÜRÜNMÜŞTÜ; TARİHİ KİLİSEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Burçak BOZKUŞ – Kubilay ÖZEV / İSTANBUL (DHA)-İSTANBUL’un en eski kiliselerinden Ayios Polieuktos Kilisesi’nin kalıntılarında ateş yakılmış, duvarları siyaha bürünmüştü. Kilisedeki tahribatı ve son durumunu, DHA ekibi gözler önüne getirmişti. Haberden sonra Fatih Belediyesi tarihi yapıda temizlik çalışmaları başlattı.
Ayasofya’dan önce kentin en büyük kiliselerinden olduğu belirtilen İstanbul’un en eski kiliselerinden biri olarak kabul edilen, Ayios Polieuktos Kilisesi kaderine terk edildi. 524-527 yılları arasında Romalı komutan Polieuktos’un adına yaptırılan, kilisenin kalıntılarının bulunduğu alan evsizlerin mekanı haline gelmiş durumda. Kilisenin son durumunu DHA ekibi geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiş, gelişigüzel etrafa atılan çöpleri, kalıntıların üzerini kaplayan otları, kırılan ve etrafa saçılan tarihi yapıdan kalan sütun ve mermer parçalarını görüntülemişti. Haberin ardından Fatih Belediyesi, tarihi yapıda temizlik çalışmaları başlattı. 10 kişilik bir ekip bu sabah kiliseye gelerek hem içindeki hem dışındaki yiyecek ve içecek kutularını, ateş küllerini, eski eşyalar ve yatakları temizledi. Kilisenin çevresinde kalıntıların üzerini kaplayan otlar da ekipler tarafından temizlendi.

Görüntü Dökümü
—————
-Kilisedeki temizlik çalışmaları
-Kilisenin temizlenmeden önceki görüntüleri
-Havadan görüntüler
-Muhabir anonsu (BURÇAK BOZKUŞ)
-Genel ve detay

30.01.2021 – 18.56 Haber Kodu : 210130198

=============================

7- ESENYURT’TA BİBER GAZLI GASPÇIYA İTALYAN DİRENİŞİ KAMERADA

Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ – Şahin BOZKURT / İSTANBUL , (DHA)
Esenyurt’ta biber gazlı gaspçı sert kayaya çarptı. İtalyan Flovıno Toretollo uzun süre gaspçıya direnerek bilgisayarı kurtarmayı başardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Güvenlik kamerası görüntülerinin yeni ortaya çıktığı olay, geçtiğimiz ay Esenyurt Üçevler Mahallesi’nde meydana geldi. Medikal malzeme alım satımı yapan İtalyan iş insanı Flovıno Toretollo, arkadaşının Esenyurt’taki bürosuna geldi. Büroda çalıştığı esnada, içeri yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi girdi. Toretollo’nun oturduğu masanın karşısına oturan şüpheli, beklemeye başladı. İtalyan iş insanına önce biber gazı sıkan gaspçı, daha sonra da bilgisayarı alarak kaçmaya çalıştı. Saldırgana izin vermeyen İtalyan, sonunda gaspçıyı pes ettirdi. Gaspçı bilgisayarın kabloya takıldığını görünce bırakması sonucu Toretollo yere düşerken, şüpheli tekrar biber gazı sıkıp santalye üzerindeki çantayı alarak kaçtı. Şüphelinin kaçmasının ardından Toretollo durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:
———–
Güvenlik Kamerası:
-Gasp girişimi
-Gaspının biber gazı sıkması
-Toretollo’nun mücadele etmesi
-Toretollo’nun düşmesi
-Gaspçının tekrar biber gazı sıkıp kaçması
Aktüel
-Olay gerçeleştiği büro
-Genel detay

30.01.2021 – 17.50 Haber Kodu : 210130196

=======================

8- EYÜPSULTAN’DA POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ

Vedat BAYRAKTAR-Ali TINBEK/İSTANBUL,(DHA)  Eyüpsultan Göktürk Yolu’nda polis memuru beylik tabancası ile intihar etti.
Olay dün saat 15.00 sıralarında Eyüpsultan, Göktürk Yolu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şişli’de bir karakolda görevli polis memuru Halil A. aracıyla yol kenarında durarak ormanlık alana gitti. Polis memuru ormanlık alanda beylik tabancası ile intihar etti. Kapıları açık şekilde duran otomobili gören diğer sürücüler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler yaptığı çalışmada ormanlık alanda bir cesedin olduğunu gördü. Olay yeri inceleme ekiplerinin olayın gerçekleştiği yerde inceleme yaptı. Olayla ilgili inceleme devam ediyor. 

Görüntü dökümü:
———————
-Olay yerinden detay
-Polis incelenme detay
-Çevreden detay
-Genel ve detay

30.01.2021 – 19.16 Haber Kodu : 210130205

============================

9- BEYOĞLU’NDA 2 KATLI BİNADA YANGIN

Hasan YILDIRIM-Özgür EREN / İSTANBUL (DHA)-BEYOĞLU’nda baba ve oğulun kaldığı iki katlı kagir binada yangın çıktı. Kısa sürede tüm evi saran alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın nedeniyle bina kullanılmaz hale geldi.
Beyoğlu Solak Çeşme Sokak üzerinde bulunan iki katlı kagir binada dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, baba Osman Şengül ile oğlu Adem Şengül’ün yaşadığı binada çamaşır makinesinin kablosu alev aldı. Osman Şengül alev alan kabloyu prizden çekmesiyle alevler etrafa yayıldı. Kısa sürede tüm daire yanmaya başladı. Yangının büyümesi üzerine baba ve oğlu kendilerini dışarı attı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alev alev yanan binadaki yangına üç koldan müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı. Yanan bina kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle vatandaşlar kendilerini dışarı sokağa attı. 

BİR ANDA ETRAFI ALEVLER SARDI
Yangından ufak sıyrıklarla kurtulan Osman Şengül, “Ben oğlumla beraber yaşıyorum. Oğlum çamaşırları yıkamak için çamaşır makinasını çalıştırdı. Ben de bahçede odun kırıyordum. Eve bir girdim ki çamaşır makinasının kablosu yanıyor. Yanan kabloyu prizden çektim. Elim de sıyrıldı. Kabloyu çekince birden parladı, etrafı alevler sardı. Ben de kaçtım buraya geldim” dedi.

Görüntü dökümü:
———————
Alev alev yanan binadan görüntü (cep telefonu)
Olay yerinden görüntü
Yanan binadan görüntü
Alev alev yanan bina
İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
Ev sahibi baba Osman Şengül ile röp.
Genel ve detaylar

30.01.2021 – 17.44 Haber Kodu : 210130192
30.01.2021 – 17.30 Haber Kodu : 210130183     
30.01.2021 – 16.46 Haber Kodu : 210130180

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!