Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ŞİŞLİ’DE EĞLENCE MEKANINA KORONAVİRÜS BASKINI: 70 KİŞİYE 223 BİN LİRA CEZA

Ertan KILIÇ – Buğra AKAY / İSTANBUL, (DHA) – ŞİŞLİ’de kapalı olması gereken ünlü eğlence mekânında parti yapanlara baskın düzenlendi. Baskın sonucu, gece kulübünde eğlenen 70 kişiye 222 bin 600 lira ceza yazıldı. Polisin işlemlerinin ardından, eğlence mekânından ayrılan bazı müşteriler görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.
Şişli, Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak’ta bulunan eğlence mekânında parti yapıldığı ihbarını alan Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri saat 04.00 sıralarında mekâna baskın yaptı. Polisin geldiğini gören bazı müşterilerin kaçması üzerine, ekipler bina çevresinde önlem aldı. İçeride bulunan kişilerin büyük bölümünün yabancı uyruklu olduğu gözlemlenirken, gece kulübünün girişinde bulunan kepenklerin de kapalı olduğu görüldü. Polis, kepengi kaldırmadan önce kapının önünde tedbir aldı. Kepengin açılması ile polis ekipleri mekâna girdi. Polislerin eğlence mekânına girmesi üzerine bazı müşteriler polis ekiplerine direndi. Bunun üzerine içeriye çevik kuvvet ekipleri alındı. Gece kulübünde bulunan 70 kişiye, Hıfzısıhha Kanunu’na muhalefetten 222 bin 600 lira ceza yazıldı. Mekâna ise idari işlem yapıldı. Polisin işlemleri sırasında, eğlenceye katılan bir kadın kısa süreli baygınlık geçirdi. Bir süre kulübün girişinde bekleyen kadın, kendisine ceza kesilmesinin ardından mekândan ayrıldı.

BASIN MENSUPLARINA SALDIRDILAR
Öte yandan, kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından ceza kesilen bazı müşteriler, çıkışta görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Görüntü alınmasına tepki gösteren bir kişi ise polisler tarafından uzaklaştırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Ekiplerin bina etrafında tedbir alması
-Gece kulübünün kapısında ekiplerin toplanması
-Kepengin altından polislerin içeri girmesi
-Cezai işlem yapılanların dışarı çıkışı
-Baygınlık geçiren kadın
-Basın mensuplarına zorluk çıkaran şahıs
-Polisin şahsı uzaklaştırması
-Genel ve detay görüntüler

=====================

2- ÜSKÜDAR’DA EVİNDE ÇIKAN YANGINDA AĞIR YARALANDI

Reklam Alanı

Yılmaz OKUR / İSTANBUL,(DHA) – ÜSKÜDAR’da yalnız yaşadığı öğrenilen Pehlül Satılmış, evinde çıkan yangında ağır yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından vücudu tamamen yanmış halde çıkarılarak hastaneye kaldırılan satılmış, tedavi altına alındı.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Tayfun Sokak’taki 6 katlı bir binanın 3’üncü katında yaşandı. İddiaya göre, yalnız yaşayan Pehlül Satılmış’ın dairesinden sesler duyan komşuları pencerelere çıkınca daireden yükselen dumanları fark etti. Durumu hemen itfaiyeye haber veren komşuları, dairenin kapısını çalmalarına rağmen açan olmadı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangını kontrol altına alan itfaiye erleri, merdiven yardımıyla balkon camlarını kırarak eve girdi.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Daireye giren itfaiye ekipleri, Pehlül Satılmış’ı vücudu tamamen yanmış halde yerde yatarken buldu. Ağır yaralı olarak çıkarılan Satılmış, sağlık ekiplerine teslim edildi. Satılmış, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına aldı. Vücudu tamamen yanan Satılmış’ın, hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

“BALKONDAN BAKINCA ALEVLERİ GÖRDÜM”
Yangını fark ederek komşularını uyandıran Çiğdem Gürleyen, “Ben evde oturuyordum, televizyon izliyordum. Bir ses duydum, patlama sesi gibi. Kavga ediyorlar sandım. Üst kattaki gelini arayacaktım, camdan bakayım dedim. Camı açmamamla direkt duman ağzıma doldu. Zaten o dumanla birlikte balkonun camından aşağı baktım, alevleri o anda gördüm. Görmemle apartmanın kapısını açtım, bütün herkese bağırarak, komple aşağı indirdim bütün milleti. Allah korudu bizi, arka tarafta olsam asla göremezdim. Çok kötüydü. Ben otururken on dakika kadar sesler duydum. Gürültü değil de vurma, kırma sesi. Aynı sesi gelin de duymuş. O da beni kavga ediyor sanmış, ben de onu sandım. Biz inene kadar apartmanın içi duman dolmuştu. Sonra aşağıda doğalgaz vanasını kapattırdım.” şeklinde konuştu. 

YAKINLARI BAYGINLIK GEÇİRDİ
Yangını haber alarak olay yerine gelen Pehlül Satılmış’ın yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Kardeşi olduğu öğrenilen bir kişi bayılması üzerine, sağlık ekipleri müdahale etti.

SOSYAL MESAFE KURALINI HİÇE SAYDILAR
Yangını haber alan mahalle sakinleri ise binanın hemen önündeki parkta toplandı. Sosyal mesafe kuralını hiçe sayan kalabalık, itfaiye ekiplerinin çalışmaların büyük bir merakla takip etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖÜMÜ:
—————————
-Yangın çıkan bina
-İtfaiyenin çalışmaları
-Toplanan kalabalık
-Yaralının binadan çıkarılması
-Görgü tanığı ile röportaj
-Sinir krizi geçiren ve bayılan yakınları
-Genel ve detay görüntüler

==========================

3-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LİBYA HEYETİ’Nİ KABUL ETTİ

Gülseli KENARLI – Güven USTA / İstanbul DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El Menfi ile Konsey üyesi Abdullah Hüseyin El Lafi’yi kabul etti. Üsküdar’daki Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü’ndeki kabul basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat sürdü.
Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El Menfi ile Konsey üyesi Abdullah Hüseyin El Lafi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştiriyor. Libya Başkanlık Konseyi’nin göreve başlamasının ardından Türkiye’ye düzenleyecekleri bu ilk ziyarette, Türkiye-Libya arasındaki köklü ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilerek, işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alındı.
Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüntü Dökümü:
-Libya heyetinin gelişi

=============

4 – KADIKÖY’DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ PROTESTOSU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA
Kadıköy’de toplanan bir grup kadın, İstanbul Sözleşmesi feshine yönelik eylem yaptı. Polisin yürüyüşüne izin vermediği grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. 
Kadıköy Bahariye Caddesi’nde toplanan yaklaşık 200 kadın, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak, Ayvalıtaş Parkı’na yürümek istedi. Polis grubun önünü kapatarak yürüyüşü engelledi. Bu sırada polis ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kadınlar, yaptıkları basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü
— — — — — — —
-Sloganlar atan grup
-Önlem alan polis ekipleri
-Yapılan basın açıklamaları
-Kadınlar ile röp.
-Kadınların yürümek istemesi
-Grup ve polis arasında yaşanan kısa süreli arbede
-Genel ve detay

===============

5- SİLİVRİ’DE OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI /İSTANBUL DHA 
Silivri’de seyir halindeki otomobil alev alev yandı. 
Olay, dün saat 19.30 sıralarında D-100 Karayolu Selimpaşa istikametinde meydana geldi. Seyir halindeyken motor kısmından alevlerin çıktığını gören sürücü, otomobilini emniyet şeridine çekti. Sürücü otomobilinden inerek müdahale etmeye çalıştığı yangın büyüyerek alevler yükseldi. Bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Otomobil kullanılamaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———–
Cep telefonu kamerası
-Otomobil yangını 

=============

6-İSTANBUL VALİLİĞİ VE ÜNİVERSİTELER ARASINDA AFET EĞİTİMİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

İSTANBUL DHA
İstanbul Valiliği ile İstanbul’daki devlet ve vakıf üniversiteleri arasında yürütülecek afet farkındalık eğitim faaliyetlerine ilişkin “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesinde düzenlenen imza törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Dr. Yaşar Aksanyar, İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul’da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, rektör yardımcıları, genel sekreterleri ile AFAD yetkilileri katıldı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, afetlere hazırlık sürecinin hiç bitmeyen bir süreç olduğunu kaydetti.
Yerlikaya, bir afet planı kusursuz bile olsa afetler karşısında hiç zarar görmemenin imkansız olduğunu belirterek, “Ancak, afetin zararlarını asgari düzeye indirebilmek mümkün. Bakanlığımızca afet öncesinde, risk ve zarar azaltmaya yönelik hazırlık çalışmaları meyvesini vermeye başladı. İleriye dönük faydalarıyla kıyaslandığında neredeyse hiç maliyeti bulunmayan bu çalışmalar, en stratejik yatırımlarımızdan biri oldu.” derdi.
Bugüne kadar afet konusunda 11’i İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında toplam 565 toplantı yapıldığını anlatan Yerlikaya, afet yönetimi açısından Türkiye’nin dünyanın çok farklı yerlerine yardım elini uzatan ilk ülkelerden biri olduğuna işaret etti.
İçişleri Bakanlığının 2019’da hayata geçirilen ve 2020’yi de içine alan “Afetlere Hazırlık Yılı” kapsamında pek çok eğitim, tatbikat ve halkla ilişkiler tanıtım programlarının gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, “Bu yıl tüm bu çalışmaların devamı olan Türkiye Afet Eğitim Yılı’nda afet eğitim seferberliğini başlatıyoruz.” diye konuştu.
Son 2 yıl içerisinde afet idarecileri, AFAD yöneticileri, mülki idare amirleri, belediyeler ile muazzam bir iş birliği ve güç birliği gösterdiklerini vurgulayan Yerlikaya, İstanbul’da yer alan tüm kurum ve kuruluşlar ile yardımlaşma, dayanışma ve iş birliğinin daha da güçleneceğinin altını çizdi. Yerlikaya, afet riskini önleme çalışmalarına odaklı olan eğitim faaliyetleriyle bunu başaracaklarını belirterek, “Afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturacağız. Yapacağımız bu iş birliği protokolü bunun en somut adımıdır. Akademik camiamızın afet riskinden korunması için üniversitelerimizdeki hocalarımız, personelimiz, yerli ve yabancı bütün öğrencilerimizde tam bir afet bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. İmzalayacağımız metinlerin, fikirlere ve eylemlere dönüşmesini istiyoruz. Hepimizin afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapması gerekenler, afet risklerine karşı hazırlık tedbirlerimiz ve akademik camiamızda afet farkındalığı oluşturmamız şart.” ifadelerine yer verdi.
Vali Yerlikaya, Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü’nün hazırlanmasına himaye, destek ve katkılarından dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şükranlarını sunarak, emek verenlere teşekkür etti. Tören, imza protokolünün gerçekleşmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:
————-
Törenden görüntüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!