Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

5 AYLIK HAMİLE SEZEN, DİNİ NİKAHLI EŞİ TARAFINDAN 16 YERİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

İZMİR’in Konak ilçesinde, 5 aylık hamile Sezen Ünlü (17), 3 aydır ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Anıl Y. (24) tarafından 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Ünlü’nün bebeği de ölürken, genç kızın sosyal medyada karnının şiş olduğu bir fotoğrafı paylaşarak altına “Sabırsızlıkla bekliyorum seni bebeğim” yazdığı görüldü. Olay sonrası kaçan Anıl Y. ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, saat 23.00 sıralarında ilçeye bağlı Güney Mahallesi 1158 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, 5 aylık hamile Sezen Ünlü, sokakta yürüdüğü sırada, arkasından gelen ve 3 aydır ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Anıl Y. tarafından bıçaklandı. Olay sonrası talihsiz kız kanlar içerisinde kalırken, saldırgan Anıl Y. ise hızla olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Sezen Ünlü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz kız, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

POLİS DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ
Olaydan sonra kaçan saldırganın eşgalini belirleyen polis ekipleri, koordineli çalışarak sokak sokak şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sivil polis ekipleri, şüpheliyi kısa sürede yakalayarak, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim etti. 

16 YERİNDEN BIÇAKLANDI, ÇOCUĞU DA ÖLDÜ
Dini nikahlı eşi Anıl Y.’nin bıçaklı saldırısına maruz kalan Sezen Ünlü’nün, vücuduna 16 bıçak darbesi aldığı öğrenildi. Sezen Ünlü’nün ölümü yakınları yasa boğarken, talihsiz gencin karnındaki çocuğun da öldüğü öğrenildi. 

‘KİM BİLİR KALIR MIYIM, ÖLÜR MÜYÜM?’
Cinayete kurban giden Sezen Ünlü’nün, sosyal paylaşım platformunda karnının şiş olduğu bir fotoğrafı paylaşarak altına “Sabırsızlıkla bekliyorum seni bebeğim” yazılı not düştüğü görüldü. Öte yandan, genç kızın paylaştığı bir videoda ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun ‘Kaçak’ adlı şarkısına yer verdiği görülürken, “Bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm, kim bilir ne bekliyor kalır mıyım, ölür müyüm?” sözleri dikkat çekti.

KISKANÇLIK YÜZÜNDEN ÖLDÜRMÜŞ
Sezen Ünlü’nün cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürürken, emniyete götürülen şüphelinin cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Ambulanstan görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Genç kızın paylaşımından görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK /İZMİR,(DHA)
================================

SAMSUN’DA SİLAHLI KAVGA: 1’İ KADIN 3 YARALI

SAMSUN’da, Sebahattin Ş. (23), sokakta tartıştığı E.K. (20) ve babası S.K.’ye tüfekle ateş açtı. Olayda baba-oğul ve yoldan geçerken tartışmayı ayırmaya çalışan H.G. (56) adlı kadın yaralandı. 
Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, Sebahattin Ş., önceden husumetli olduğu E.K. ve babası S.K. ile tartıştı ardından tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sırasında baba ve oğlun yanı sıra, sokaktan geçerken tartışmayı ayırmak isteyen H.G. adlı kadın yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı. Olayla ilgili, Cinayet Büro ekipleri soruşturma başlatırken, Sebahattin Ş.’nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden detaylar
-E.K.’nın hastaneye getirilmesi
-Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA /SAMSUN,(DHA)
=======================

MÜSTAKİL EV, YANGIN SONUCU KULLANILAMAZ HALE GELDİ

SAMSUN’da yangın çıkan müstakil ev kullanılamaz hale geldi.
Yangın, gece yarısı İlyasköy Mahallesi İskitler Sokak’ta bulunan müstakil evde henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Yanan evi gören mahalle sakinleri, 112’ye ihbarda bulundu. İhbar üzerine, olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Evde yaşlı bir kişinin yaşadığının söylenmesi üzerine olay yerinde sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, evde yapılan aramada herhangi bir kişiye rastlanılmadı. Evin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yangın yerinden detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA /SAMSUN,(DHA)
=======================

CEYLAN DERİSİNE ALTIN İŞLEMELİ 2 BİN 500 YILLIK TEVRAT’I SATMAYA ÇALIŞAN 5 KİŞİ YAKALANDI

SAMSUN’da jandarma ekiplerinin operasyonu ile 2 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen ceylan derisi üzerine altın işlemeli İbranice Tevrat ele geçirildi. Piyasa değeri 1 buçuk milyon TL olan Tevrat’ı satmaya çalışan 5 kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbarat çalışmaları neticesinde, Antalya’dan Samsun’a gelen ve 2 bin 500 yıllık İbranice Tevrat’ı satacakları öğrenilen 5 şüpheliyi takibe aldı. Ekipler, kente giriş yapan şüphelilere ait aracı Canik ilçesinde durdurdu. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla arama kararı bulunan aracın bagajında piyasa değeri 1 buçuk milyon TL olan İbranice Tevrat ele geçirildi. Ceylan derisi üzerine altın işlemeli Tevrat’a jandarma ekiplerince el konuldu. Konuyla ilgili, birbirleri ile irtibatta oldukları belirlenen S.İ.(44), T.T.(35), E.A.(51), M.Ş.(51) ve A.T.(53), “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet” suçundan gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Jandarmanın Tevrat’ı ele geçirmesi

Haber-Kamera: Tayfur KARA /SAMSUN,(DHA)
=======================

BAYBURT’TA KÖY YOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
 
BAYBURT?ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Darıca ile Yoncalı köylerini birbirine bağlayan yola çığ düştü. Ekiplerin 7 saatlik çalışmasıyla yol, yeniden ulaşıma açıldı.
Kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Merkeze bağlı Darıca ile Yoncalı köylerini birbirine bağlayan yola çığ düşmesi sonucu yol, ulaşıma kapandı. İhbar üzerine bölgeye gelen İl Özel İdaresi ekipleri, 2 iş makinesiyle yolun açılması için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 metre yüksekliğindeki kar kütlesi, 7 saat süren çalışmayla temizlenerek, yol tekrar ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yolu açmaya çalışan iş makinelerinden detaylar
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ /BAYBURT,(DHA)
===========================

SÜT TANKERİNE ÇARPAN HAFİF TİCARİ ARAÇ 40 METRE SÜRÜKLENDİ: 1 ÖLÜ, 2 AĞIR YARALI
 
BURSA’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda aşırı hızın etkisiyle kontrolden çıkan hafif ticari araç, aynı istikamette ilerleyen süt tankerine arkadan çarptı. Kazada, araçta sıkışan sürücü Bilal Albaş (28) hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı. Kazada hurdaya dönen araçta puset gören ekipler, bebek olabileceği şüphesiyle araçta ve yolda arama yaptı. Ancak bir süre sonra, araçta bebek olmadığı öğrenildi.

Kaza, saat 02.30 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi İzmir Yolu Caddesi Balkan Mahallesi mevkiinde yaşandı. İzmir’den Bursa istikametine giden sürücü Bilal Albaş idaresindeki 16 ACS 039 plakalı hafif ticari araç, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda aşırı hızın etkisiyle kontrolden çıktı. Savrulmaya başlayan araç, aynı istikamette ilerleyen Erkan B. (37) idaresindeki 16 AN 527 plakalı süt tankerine arkadan çarptı. Süt tankerine saplanan araç, tankerle birlikte yaklaşık 40 metre sürüklendi. Kazada sürücü Bilal Albaş, Pınar İ. (30) ve Mehmet Akif K. (36) hafif ticari araç içinde sıkıştı. Tanker şoförünün ihbarı üzerine kaza yerine gelen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, araçta sıkışanları çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Bilal Albaş, kaza yerinde hayatını kaybederken, araçtan çıkartılan Pınar İ. ile Mehmet Akif K.’nın ise ağır yaralı olduğu belirlendi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

PUSET GÖREN EKİPLER, BEBEK ARADI
Kazanın ardından hurdaya dönen aracın içerisinde puset gören polis ekipleri ise kaza sırasında araçta bebek olabileceği şüphesiyle arama yaptı. Kaza sırasında araçta bebek olmadığının anlaşılması üzerine polis ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
Kazanın ardından tanker sürücüsü Erkan B. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Hayatını kaybeden Bilal Albaş’ın araçtan çıkartılması
-İtfiaye ekiplerinin çalışması
-Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri detay
-Kazaya karışan araç ve TIR detay
-Olay yeri detay
-Kazada hayatını kaybeden Bilal Albaş foto

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)
===========================

DÜZCE D- 655’TE HEYELAN; BÜYÜK ÇAPTA ÇÖKME OLUŞAN YOL TRAFİĞE KAPATILDI

DÜZCE ile Zonguldak arasında ulaşımı sağlayan D- 655 yolunda heyelan meydana geldi. Büyük çapta çökme oluşan karayolu, trafiğe kapatıldı.
Düzce ile Zonguldak arasında ulaşımı sağlayan D- 655 yolu, Çiçekpınar mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol çöktü. Çökme sonrası yol, her iki yönlü trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri Boğaziçi beldesi ile Akçakoca Sapak mevkiinde yolu kapatarak araçların geçişine izin vermedi. İstanbul istikametine gidecek araçlar Sakarya- Kocaali yönüne, Ankara istikametine gidecek araçlar ise Zonguldak- Ereğli yoluna yönlendirildi.
Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “D- 655 Akçakoca- Düzce devlet yolunda heyelan nedeniyle yol çökme meydana gelmiştir. Bu sebeple yol her iki yönden trafiğe kapatılmıştır. ?Akçakoca’dan İstanbul yönüne gidecek araçların Kocaali Sakarya istikametine, Ankara yönüne gidecek araçların Ereğli Zonguldak yönünden gitmeleri gerekmektedir. Karayolları tarafından servis yolu yapımı çalışmalarına hemen başlanacaktır” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Yolun görüntüsü
Jandarma ekiplerinin görüntüsü
Muhabir sunumu ve detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
===========================

KARAYOLUNDAKİ HEYELAN İLÇE YOLUNU KAPATTI
 
ZONGULDAK’ta meydana gelen heyelan nedeniyle Kozlu ilçe yolu ulaşıma kapandı. Sürücülerin cep telefonu kamerasıyla görüntülediği heyelanda, can ve mal kaybı yaşanmazken, polis ekipleri sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi.
Heyelan, saat 18.30 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi’ndeki Zonguldak-Kozlu ilçe sınırında meydana geldi. Dik yamaçtan kopan kaya parçaları ile kayan toprak, karayolunu kapattı. Herhangi bir kazanın yaşanmadığı yolda, polis ekipleri, önlem alarak karayolunu trafiğe kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda, polis ekipleri sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi. Karayolları ve belediye ekiplerinin temizlik çalışması başlattığı yolda, ara ara devam eden heyelan nedeniyle çalışmalar ilerleyemedi. Ekiplerin heyelanın sona ermesinin ardından karayolunu trafiğe açmak için çalışmaya devam edeceği bildirildi. 
Öte yandan heyelan anı ise sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Heyelanın meydana geldiği yol
-Ekiplerin inceleme yapması
-Bekleyen kamyonlar
-Heyelan anı (cep telefonu kamerası)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN /ZONGULDAK,(DHA)
=============================

SARUHANLI’DA BAĞLARI ‘DON’ VURDU
 
MANİSA’da gece saatlerinde etkili olan don, üzüm bağlarını olumsuz etkiledi. Saruhanlı ilçesinde 110 bin dekar alan zarar görürken, çiftçi, damla sulama sistemlerini açarak, dona karşı mücadele başlattı. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Saruhanlı’da, 110 bin dekar bağ alanının tümünde don olayı var” diye konuştu.
Manisa’da gece saatlerinde etkili olan don, bağlarda zarara neden oldu. 110 bin dekar bağ alanı bulunan Saruhanlı ilçesinin tümü dondan etkilendi. İleriki günlerde belli olacak zarar, rapor halinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulacak. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Üzümün başkenti Saruhanlı, 26 Mart sabahına yine don afatıyla uyandı. İlçemizdeki bağları şu anda geziyoruz. Bağlarımızda soğuk etkili oldu. Ovamızda 110 bin dekar alan bağ arazisi var. Bunun ne kadarında zarar olduğu ilerleyen günlerde daha da netlik kazanacak. Yağmurlama sistemini açan çiftçilerimiz bir nebzede olsa bağlarını kurtarmış ama olmayan çiftçilerimizde TARSİM sigortalarını yaptıran çiftçilerimiz hemen TARSİM’e müracaat ederek, hasarlarını bildirmeleri gerekiyor. Bu yıl verimi etkiler. İlk doğan gözler üzümlü doğar genellikle. İlk üzümlü doğan gözleri soğuk nedeniyle şu an kaybetmiş bulunmaktayız. Bunların yerine tekrardan üzüm doğacak ama ne kadarı üzümsüz ya da ne kadarı üzümsüz olacağını bilemiyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile hasarı raporlaştırarak, bakanlığımıza göndereceğiz. Don olayı olması için sıfır derece olması yeterli fakat gece eksi 3 dereceydi. Şu an Saruhanlı’da 110 bin dekar bağ alanının tümünde don olayı var” diye konuştu.
Üzüm üreticisi Oktay Kocaöz ise “55 dekarlık bağımda kurutmalık üzüm üreticiliği yapıyorum. Bugün gece yaşanan don afetinden dolayı bağlarımız büyük zarar gördü. Yağmur damlama sistemini çalıştırdık. Tabi ne derece fayda sağlayacağını bilmiyorum. Hava sıcaklığı yükselince zararlarımız daha da netleşecek. Devlet büyüklerimden üreten biz çiftçilere destek verilmesini diliyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Buz tutmuş bağlardan detay
-Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur konuşması
-Üzüm üreticisi Oktay Kocaöz konuşması

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
===========================

İNŞAAT FİRMASINA GELDİLER; 1 KİŞİYİ BIÇAKLA, 4 KİŞİYİ DE SİLAHLA YARALADILAR

DÜZCE’de bir inşaat firmasına gelen kişiler, borç- alacak meselesi nedeniyle tartıştığı 5 kişiden 1’ini bıçakla, 4’ünü de silahla bacaklarından yaraladı. 
Olay, gece saatlerinde Düzce Rasim Betir Paşa Bulvarında bulunan bir inşaat şirketinin irtibat bürosunda meydana geldi. İddiaya göre, Sakarya’dan gelen kişiler, inşaat şirketinde bulunan N.B., T.R., E.A., S.O. ve E.Ç. ile borç- alacak meselesi nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma sonrası bu kişiler, E.Ç.’yi bıçakla yaraladıktan sonra silahlarla 4 kişiyi bacaklarından vurdu. Şüpheliler olay sonrası otomobillerle kaçarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı 5 kişi, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri ise olay sırasında aynı irtibat bürosunda bulunan 3 kişiyi gözaltına aldı. Polis, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Olay yerinden görüntü
Yaralıların ambulansa alınırken görüntüsü
Polislerin görüntüsü ve detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
==========================

KARAMAN’DA KARDA MAHSUR KALDIKTAN SONRA KAYBOLAN GENÇ, 3’ÜNCÜ GÜNDE DE BULUNMADI

KARAMAN’da araçlarının kara saplanmasıyla mahsur kalan 2 kişinin kurtarıldığı olayda, kayıp olan arkadaşları Ege Kabalak’a (26), arama- kurtarma çalışmalarının 3’üncü gününde de ulaşılamadı.
Sosyal medya fenomeni olduğu öğrenilen Furkan Keleş (23), çarşamba günü arkadaşları Rabia Bingöl (19) ve Ege Kabalak (26) ile otomobil ile Mersin’e gitmek için yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılan Ayrancı- Erdemli yolunu kullanmak istedi. Keleş’in kullandığı otomobil, saat 17.00 sıralarında, Mersin sınırı yakınlarında tipi nedeniyle kontrolden çıkıp, kara saplandı. Cep telefonları da çekmeyen 3 arkadaş, geceyi araçlarında geçirdi. Keleş’in Mersin’de oturan annesi, oğluna ulaşamayınca saat 21.00’de jandarma ve AFAD’a durumu bildirdi.
İhbarın ardından harekete geçen ve gece boyunca çalışma yapan ekipler, perşembe günü saat 14.00 sıralarında Keleş’in aracına ulaştı. Rabia Bingöl ve yanındaki ‘Liza’ isimle köpeği araç içinde, Keleş de yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Keleş ve Bingöl, ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve sağlık kontrolünden geçirilip, taburcu edildikten sonra dün taksiyle Mersin’e hareket etti. AFAD ve jandarma ekipleri ise kayıp Ege Kabalak’ın bulunması için arama- kurtarma çalışması başlattı ancak izine rastlamadı.

220 KİŞİLİK EKİP ARADI
Arama- kurtarma çalışmasına 3’üncü gününde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Şahin başta olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gönderilen Jandarma Arama Kurtarma timi, Karaman, Adana ve Mersin AFAD İl Müdürlüğü ile  Ulusal Medikal Kurtarma ekibinden (UMKE) oluşan 220 kişi ve köylüler katıldı. Kabalak’ın, Çocak mevkisindeki bir mescitte izine rastlanılması ve Cehennem Deresi Milli Parkı’na yönüne gitmiş olma ihtimali üzerine çalışmalar o bölgede yoğunlaştırıldı.

ARAÇLARIN CAM SİLECEKLERİ DONDU
Arama- kurtarma çalışmalarını jandarma eğitimli köpekle, AFAD insansız hava aracı ve 8×8 paletli araçlarla yaparken, ekipler hava ve arazi şartları nedeniyle zorluk çekti. Tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 2 metreye kadar düştüğü bölgede, soğuk hava nedeniyle ekiplerin kullandıkları arazi araçlarının cam sileceklerinin dahi donduğu öğrenildi. Olumsuz hava koşullarına rağmen saat 22.30’a kadar süren çalışmalara ara verildi. Çalışmaların sabah erken saatlerde yeniden başlayacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Gece)
Ekiplerden görüntüler
Arama çalışmaları
Genel ve detaylar
+++
(Gündüz)
Bölgeden görüntü
Hastane ve ambulans görüntüsü
Röp.
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)
=========================

ÖĞRETMEN EVİNİN MÜDÜR YARDIMCISI KALDIĞI LOJMANDA ÖLÜ BULUNDU

MUĞLA’nın Bodrum ilçesindeki öğretmen evinin müdür Feyzullah Varol (62) kaldığı lojmanda ölü bulundu.
Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan öğretmen evi lojmanında müdür yardımcı Feyzullah Varol,  sabah mesaiye gitmeyince çalışanları tarafından kalıdğı lojman kontrol edildi. Kilitli kapı kırılıp odaya girilince Feyzullah Varol’un yerde hareketsiz yattığı görüldü. Olay, sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Feyzullah Varol’u öldüğü belirlendi. Varol’un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgil soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Polis ekiplerinin incelemesi
-Öğretmen arkadaşlarından görüntüler
-Cenaze arabasının gelmesi
-Cenazenin çıkarılması
-Cenazenin götürülmesibha

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

ZONGULDAK’TA BALKON İŞÇİNİN ÜZERİNE ÇÖKTÜ

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, tadilat yapılan eve malzeme taşımak için balkona kurulan vinç nedeniyle balkon duvarının bir bölümü aşağıda bekleyen işçinin üzerine çöktü. Ağır yaralanan Dikran Toprak(53) tedavi altına alındı. 
Olay, saat 15.00 sıralarında Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi’nde bulunan apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, 3 katlı binanın ikinci katında tadilat çalışması için aşağıdan malzeme taşımak amacıyla balkona portatif vinç kuruldu. Vinç yardımıyla malzemelerin yukarı çekilmesi sırasında balkon duvarının bir bölümü aşağıda bekleyen işçi Dikran Toprak’ın üzerine çöktü. Üzerine gelen moloz yığınlarıyla yaralanan Toprak’ın yardımına çevredekiler koştu. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri Toprak’a müdahalede bulundu. Özel hastaneye kaldırılan Toprak’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri, olay yerinde inceleme bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri görüntüler 
-112 sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
-Yaralının ambulansa alınışı
-Binadan görüntüler
-Polisin tedbir amaçlı şerit çekmesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE /EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)
===========================

KARDA KAYAN OTOMOBİL BARİYERE SAPLANDI; 3 YARALI

BOLU Dağı Tüneli’nin çıkışında, kar nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin bariyerlere saplandığı kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, saat 23.00 sıralarında TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli çıkışı mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine giden Halil İbrahim Denizhan yönetimindeki 34 BK 4626 plakalı otomobil, kar nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyerlere çarptı. Bariyere saplanan otomobilde sıkışan sürücü ile araçtaki Perihan Denizhan ve Sebahat Şahin yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Düzce ve Bolu’dan itfaiye, sağlık, polis, jandarma ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan sürücü, ekiplerin yarım saat süren çalışmasıyla araçtan çıkarıldı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Düzce Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yapan araç
-Ekiplerin çalışmaları
-Sıkışan sürücünün kurtarılması
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)
=======================

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KADIN HAVAYA FIRLAYIP, KAPUTUN ÜZERİNDE SÜRÜKLENDİ; O ANLAR KAMERADA
 
DÜZCE’de bir otomobilin, aniden yola çıkan Ayşe Pehlivan’a (55) çarptığı kazada havaya fırlayıp, kaputun üzerine düşen talihsiz kadın metrelerce sürüklenerek yaralandı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. 
Kaza, öğlen saatlerinde Düzce Cumhuriyet Mahallesi kavşağında meydana geldi. Abdullah Ü. yönetimindeki 34 VDM 46 plakalı otomobil, iddiaya göre kavşakta aniden yola çıkan Ayşe Pehlivan’a çarptı. Pehlivan, çarpmanın etkisiyle havalanıp, kaputun üzerine düşerek metrelerce sürüklendi. Yaralanan Pehlivan, ihbarla gelen sağlık ekiplerince Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza olan noktanın görüntüsü 
-Kaza yapan otomobilin görüntüsü 
-Güvenlik kamerası görüntüsü ve detaylar 

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA) 
==========================

YOLA FIRLAYAN ÇOCUĞA BELEDİYE OTOBÜSÜ ÇARPTI; O ANLAR KAMERADA 

İZMİR’in Bornova ilçesinde aniden yola fırlayan 10 yaşındaki Suriye uyruklu Caruh Tebarek, seyir halindeki belediye otobüsünün çarpması sonucu yaralandı. Kaza anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Kaza, dün saat 16.30 sıralarında Birlik Mahallesi Kemalpaşa Caddesi’nde meydana geldi. Aniden yola fırlayan Suriye uyruklu Caruh Tebarek’e, yoldan geçmekte olan 35 ANF 408 plakalı belediye otobüsü çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Tebarek, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan çocuğun durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza anı, yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde belediye otobüsünün seyir halindeyken yola fırlayan çocuğa çarpması ve çocuğun yere düşmesi yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerasından görüntü

Haber: Tolga TAHÇI /İZMİR,(DHA)
===========================

HALK OTOBÜSÜNÜN OTOMOBİLE ÇARPMASI KAMERADA

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, halk otobüsünün otomobile arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Kaza, saat 17.00 sıralarında ilçeye bağlı Süleymaniye Mahallesi, İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Selahattin Bala (43) yönetimindeki 16 M 06044 plakalı, içerisinde 5 yolcunun bulunduğu halk otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, Fatih Aydın’ın (41) kullandığı 34 NJ 2716 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü, ihbarla gelen sağlık ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Araçlardan detaylar
-Kaza yeri

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
=========================

KAMYONUN ÇARPTIĞI MİNİBÜS ORTA REFÜJE ÇIKTI

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde kamyonla çarpışan minibüs, orta refüje çıkarak durabildi. Kaza anı bölgedeki bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Kaza öğle saatlerinde, Körfez Hacıosman Mahallesi D-100 Karayolu yan yolda meydana geldi. Bayram Miroğlu idaresindeki 41 KZ 501 plakalı geri dönüşüm malzemesi taşıyan kamyon kavşaktan geçmeye çalışan Seracettin Akan idaresindeki 41 AC 647 plakalı minibüs ile çarpıştı. Kazanın etkisiyle savrulan minibüs, orta refüjdeki tabelalara çarparak durabildi. Kazada yaralanan kimse olmadı.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Kamyon ile minibüsün çarpıştığı kaza, bölgedeki bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, sol şeritte ilerleyen kamyonun sokak üzerinden çıkarak karşıya geçmeye çalışan minibüse çarpma anı yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza anının güvenlik kamerası görüntüsü
-Hasarlı araçların fotoğrafları

Haber: Nabi YAZICI /KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)
========================

PROF.DR. ALTUN HIZLA ÜÇÜNCÜ DALGAYA DOĞRU GİDİYORUZ
 
EDİRNE  Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, koronavirüs salgınında üçüncü dalganın çok yakın olduğunu belirterek, Olgu sayıları halen artıyor ve hızla üçüncü dalgaya doğru gidiyoruz. Ülkemiz geneli açısından da Edirne yereli açısından da. Umarım en az insanımızın etkileneceği bir şekilde bu süreç yönetilebilir dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs haritasında  ‘çok yüksek risk’ grubunda ‘kırmızı’ renkle gösterilen Edirne’de, vaka sayısı artmaya devam ediyor. Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, kontrollü normalleşme sürecine geçilen 1 Mart tarihinden bu yana kırmızı renkli illerin 2 kattan fazla arttığını belirterek, Grafik son iki haftada daha yatay seyrediyor ama yatay seyretmesi olgu sayılarının azaldığı anlamına gelmiyor, olgu sayıları halen artıyor. Edirne yüzde 107 iken komşu iller Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’nin renklerinin turuncu olduğunu, çok kısa zamanda renklerinin değişip, oranlarının artacağını beklediğimizi söylemiştik, süreç bizi yanıltmadı diye konuştu.

‘TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK ŞART’ 
Prof. Dr. Altun, toplumsal bağışıklığın önemli olduğunu ifade ederek, Virüsün insandan insana bulaşmasının durması, yani salgının bitmesi için toplumun virüse karşı belli oranda bağışıklık kazanması gerekir. Bu oran her salgın için farklıdır. Koronavirüs salgını için yüzde 70 toplumsal bağışıklık gerekiyor, durması için. Toplumsal bağışıklığın gelişmesinin iki yolu vardır. Birincisi toplumun etkene karşı bağışıklık kazanacak kadar etkenle enfekte olması yani hastalanması gerekir. İkincisi de aşılanma yolu. Toplumsal bağışıklık için olsa bile hastalığın yayılması istenmez, zira faturası çok ağırdır. Dolayısıyla salgını durdurmanın tek yolu, bilim insanlarının önerdiği toplumsal ve bireysel önlemlerin uygulanmasına devam edilmesi koşuluyla, en kısa süreçte insanlarımızın aşılanmasıdır dedi.

‘ÜÇÜNCÜ DALGAYA DOĞRU GİDİYORUZ’
1 Mart’ta başlayan kademeli normalleşme olarak adlandırılan süreçte Edirne’de ve ülke genelinde vaka sayılarının da 2 katın üzerine çıktığını söyleyen Altun, Edirne’de 107’de 219’a çıkmış, 2 katı artış olmuş olgularda. Türkiye genelinde 71’den 144’e ulaşmış, 2 katından fazla. Bu, normalleşmenin zamanında ve doğru yapılmadığını gösteriyor bize. Olgu sayıları halen artıyor ve hızla üçüncü dalgaya doğru gidiyoruz. Ülkemiz geneli açısından da, Edirne yereli açısından da. Umarım en az insanımızın etkileneceği bir şekilde bu süreç yönetilebilir şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE KAYNAKLI VARYANT DA OLABİLİR’ 
Dünya genelinde 15 mutant virüs tespit edildiğini söyleyen Prof.Dr. Gürcan Altun, Şu anda Dünya Sağlık Örgütü tarafından 15 tane mutant virüs tespit edilmiştir. Ülkemizde varyant virüs araştırmasına ilişkin bir çalışma yok. Bu kadar hızlı bulaşan, vaka sayısının arttığı bir yerde bizim ülkemiz kaynaklı varyantların da olabilmesi mümkündür dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kalabalık caddeden detay
-Vatandaşlardan detay
-Tabip Odası toplantısından detay
-Prof.Dr. Gürcan Altun konuşması
-Salondan detay
-Kalabalık cadde ve sokaklardan detay

Haber-Kamera: Olgay GÜLER /EDİRNE,(DHA)
========================

GÖLE’DE BİR KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI; VALİ DENETİME ÇIKTI
 
ARDAHAN’ın Göle ilçesine bağlı Koyunlu köyü, bazı kişilerde koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Karantinaya alınan köy sayısı 8’e yükselen Göle’de yapılan denetimlere Vali Hüseyin Öner de katıldı.
Göle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, vaka artışı ve temaslı kişilerin fazla olması nedeniyle ilçenin Koyunlu köyünde, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla karantina uygulanmasına karar verdi. Kararın ardından jandarma ekiplerince köye giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar kapatılırken, Göle ilçesinde karantina altına alınan köy sayısı 8’e yükseldi.

VALİ İLÇEDE DENETİM YAPTI, HALKI TEK TEK UYARDI
Koronavirüs risk haritasında, turuncu kategoride ‘yüksek riskli’ iller arasında gösterilen Ardahan’da, son verilere göre vaka artışı sonrası denetimler sıkılaştırıldı. Vali Hüseyin Öner, vaka sayılarında artış gösteren Göle ilçesindeki denetimlere bizzat katıldı. Esnafı tek tek gezen ve vatandaşları uyaran Vali Öner, kontrollü normalleşmenin yaşandığı bu süreçte herkesin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyması gerektiğini söyledi. Vali Öner, herkesin vicdani sorumlulukla hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Vali Hüseyin Öner’in ilçede denetim yapması

Haber-Kamera: Deniz BAŞLI /ARDAHAN,(DHA)
=======================

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Ülkeye huzuru getireceğiz (6)
‘ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE BURSA’YI ALACAĞIZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentteki temasları kapsamında kırsal Dürdane Mahallesi’ne geçti, çiftçi ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Gemlik’e geçen Kılıçdaroğlu, Gemlik Belediyesi’nin bulunduğu meydanda konuşma yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybetmelerinin sorumlusu olarak kendilerini gösteren Kılıçdaroğlu, “Mustafa Bozbey, geçen seçimde kazanamadı. Bunun sorumlusu biziz. Biz bu konuda gerekli çabayı harcayamadık ve sonuç alamadık. Bu sefer inşallah önümüzdeki seçimlerde alacağız. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna değerli arkadaşımızı oturtacağız. İnşallah olacak. Bursa beton olmaktan çıkıp, gerçekten yeşil Bursa olacak. En büyük arzumuz da bu” dedi.
Kılıçdaroğlu, Gemlik Belediyesi Halk Market, Kurşunlu Huzurevi, Uğur Böcekleri Kreşi ve Belediye Spor Salonu’nun açılışını, telefonferansla katılarak, gerçekleştirdi.
Bursa programını burada noktalayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, karayoluyla İstanbul’a hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kılıçdaroğlu’nun köy meydanında ziyaretlerinden detaylar
-Çiftçiyle konuşmasından detaylar
-Gemlik toplu açılış töreninden detaylar
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Muammer İRTEM-Semih ŞAHİN /BURSA,(DHA)
=====================================

SİVAS’TA, MUHSİN YAZICIOĞLU İÇİN ‘FOTOĞRAF SERGİSİ’
 
SİVAS’ta Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle kent meydanında fotoğraf sergisi açıldı.
Kahramanmaraş’ta 25 Mart 2009’da helikopterin düşmesi sonucu yaşamlarını yitiren BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki BBP eski İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, dönemi belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya, Gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe’yi anma etkinlikleri kapsamında İnönü Bulvarı üzerinde fotoğraf sergisi açıldı. Yazıcıoğlu’nun siyasi hayatını, kaza yaptığı helikopterin enkazını ve cenaze törenini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yazıcıoğlu’nun gençliği ve hayatını kaybettiği helikopter kazasına kadar geçen dönem içerisindeki seçilmiş fotoğraflarından oluşan sergiye BBP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı da katıldı.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı, “Rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinin 12’nci yılında anmak üzere Sivas’ta bulunuyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu sadece cumhuriyetimizin temellerinin atılmış olduğu Sivas’ın medarı iftiharı olarak kalmayıp tüm Türkiye’ye mal olmuş özel bir şahsiyettir. Onu hayırla ve özlemle yad ediyoruz. Bir beldenin, şehrin şerefi, içinde oturan insanların şerefiyle doğru orantılıdır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun milletimizin gönlünde çok özel bir yeri vardır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayattayken çekilmiş fotoğraflarından oluşan bu sergide onu anmakla kalmayıp geçmişe de ufak bir yolculuk yapıyoruz. Genç nesilleri onun aziz hatırasıyla buluşturuyoruz” dedi.
Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar ise Muhsin Yazıcıoğlu’na duydukları özlemi ve onu saygıyla andıklarını dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Serginin açılışı ve sergilenen fotoğraflar
-BBP Genel Başkan Yardımcısı Açıcı’nın açıklamaları

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Alperen YILDIZ /SİVAS,(DHA) 
=============================

‘KELEBEKLER VADİSİ’NİN SUYUNU ÇALANLARA SORUŞTURMA

MUĞLA’nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ne akan şelaleyi besleyen akarsudan, kaçak döşenen borular ile çevredeki otel, motel ve pansiyonların su çektiği iddiası üzerine Muğla Valiliği inceleme, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.
Fethiye ilçesinde yer alan ve dünyaca tanınan Ölüdeniz’deki, 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı Kelebekler Vadisi’ne tam ortasından dökülen şelale, yaklaşık 50 metrelik bir mesafe kat ettikten sonra denizle buluşuyor. Şelaleye, Babadağ eteklerindeki kırsal Faralya Mahallesi Güdürümsü mevkisindeki kaynaktan çıkarak gelen su, son dönemde azaldı. Suyun azaldığını fark eden çevre gönüllüleri ve Kelebekler Vadisi sakinleri, yaptıkları araştırmayla akarsu yatağına kaçak borular döşendiğini tespit etti. Kaçak borulardan bölgedeki otel, motel ve pansiyonlara su alındığını belirleyince de çektikleri görüntüler ve fotoğraflarla, durumu CİMER’e bildirdi.

VALİLİK VE SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
İddialar üzerine Muğla Valiliği konuyla ilgili inceleme başlattı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma açtı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgede kaçak kullanım olup olmadığını mercek altına aldı. Soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, boruların bulunduğu kaynaktan şelaleye kadar olan yaklaşık 200 metrelik bölgede inceleme başlattı.

‘KELEBEKLER ÖLÜYOR’
Bölgede tekne kaptanlığı yapan Mustafa Çamcı, Kelebekler Vadisi’ndeki şelalenin suyunun azalmasıyla doğanın yok olacağını söyledi. Çamcı, “Son yıllarda Kelebekler Vadisi’ndeki şelalede su almayacak kadar azaldı. Bunun sebebi buradaki otel ve pansiyon gibi işletmelerin çeşitli nedenlerden borularla suyu işletmelerine taşıması. Bunun zararını Kelebekler Vadisi fazlasıyla görüyor. Doğa mahvoluyor. Kelebekler ölüyor. Yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyoruz. Yurtdışından gelen yabancı misafirler özellikle şelalenin akmadığı ve kelebeklerin olmadığından yakınıyor. Bunun asıl sebebinin suyun kaçak yollarla taşınması olduğunu düşünüyoruz” dedi.

GEREKİRSE SU KULLANAN 200 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULACAK
Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi’ndeki şelaleyi besleyen su kaynağına bölgedeki otel ve pansiyonların boru döşeyerek kaçak su kullandıkları iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede inceleme yaptı. Jandarma, Faralya Mahallesi’nin üst kısmındaki suyun kaynağına gelerek, şelaleye kadar olan yaklaşık 200 metrelik alandaki su borularının fotoğraf ve görüntülerini çekti. Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun da jandarma ekiplerine bilgi verdi. Valiliğin başlattığı inceleme kapsamında da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede kaçak kullanım olup, olmadığını mercek altına aldı. Kamu kurumlarının yapacağı inceleme sonrasında savcılığın gerekirse Faralya Mahallesi’nde yaşayan halk ile otel ve pansiyon sahipleri olmak üzere suyu kullanan 200 kişinin ifadesine başvuracak.
Öte yandan, Faralya Mahallesi Muhtarlığı’nın su kaynağına 1988 yılında vatandaşlardan toplanan paralarla depo ve dağıtım sistemi yaptırdığı ancak mahalle halkı başta olmak üzere bölgedeki otel ve pansiyonların abonelik sistemi olmadığı için kullandıkları suyun ücretini ödemediği belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ana kaynaktaki borulardan görüntü
-Kaptan Mustafa Çamcı ile röp.
-Kelebekler Vadisi’nden görüntü
-Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun ile röp.
-Muhabir anonsu
-Jandarma ekiplerinin inceleme yapması
-Jandarma ekiplerinin boruların resmini çekmesi
-Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun ile röp.
-DHA Muhabiri Ramazan ÇETİN anons

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN-Deniz TOKAT /FETHİYE(Muğla),(DHA)
=====================================

KAĞIT TOPLAYICISI GENCİN YAŞADIĞI EV ALEV ALEV YANDI
 
KOCAELİ’nin Derince ilçesinde, kağıt toplayıcısı bir gencin yaşadığı tek katlı ev, çıkan yangında kül oldu. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Yangın, saat 21.30 sıralarında Çenedağ Mahallesi Gaffar Okan Caddesi üzerinde bulunan kağıt toplayıcısı Gökhan Güler’in yaşadığı tek katlı evde çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın evin sararken, durumu görenler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın nedeniyle ev kullanılamaz hale gelirken, çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Alev alev yanan gecekondudan görüntüler (Cep telefonu görüntüsü)
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU /DERİNCE(Kocaeli),(DHA)
===========================

RIZA BEY APARTMANI DEPREMZEDELERİNDEN ‘PARK’ AÇIKLAMASI
 
İZMİR’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’ndaki depremzedelerden bir kısmı, alanın park olması için eylem yaptı. Basın açıklamasını okuyan Emine Yücel, “Rıza Bey’de oluşturulacak farkındalık alanı, net bir şekilde kamu yararınadır. Tüm İzmirlilerin alanı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenerek Rıza Bey alanının söz verildiği gibi deprem farkındalık alanı olarak düzenlenmesini istiyoruz” dedi.
Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 118 kişi hayatını kaybederken, en fazla can kaybı ise Rıza Bey Apartmanı’nda yaşandı. 10’u çocuk toplam 37 kişinin hayatını kaybettiği apartmandaki depremzedeler, bir kez daha toplanarak Rıza Bey Apartmanı’nın park olmasını istedi. Ellerinde pankart ve dövizlerle binanın bulunduğu alanda toplanan depremzedeler, bölgenin park olarak kullanılacağının açıkladığını ancak planda değişikliği yapılarak alanın yeniden apartman olacağını savundu.

‘GİZLENEN BU RAPORU BİZ DE DEPREMDEN SONRA ÖĞRENDİK’
Basın açıklamasını okuyan Emine Yücel, binanın 3’üncü derecede riskli olduğunu ve bunu depremin ardından öğrendiklerini söyledi. Yücel, “Rıza Bey Apartmanı’nda 2005 yılında epoksi işlemi yapıldığı, binanın kolon ve kirişlerine epoksi denilen bir madde ile sözde güçlendirme işlemi yapıldığı söyleniyor. Ancak bunun için alınmış bir ruhsat olup olmadığını bilmiyoruz. 2012 yılında tekrar deprem sonrası bina yönetiminin başvurusuyla Bayraklı Belediyesi’nden alınan raporda, binanın kolon kiriş bağlantılarında ayrılmalar olduğu, düz demir kullanıldığı, beton kalitesinin çok düşük olduğu ve binanın 3’üncü derece riskli olduğu belirtilerek zemin etüdünün hemen yapılması için, binadaki kat maliklerinin ortak karar alması tavsiye edilmiş. Ancak bununla ilgili herhangi de işlem yapılmamış. Gizlenen bu raporu biz de depremden sonra öğrendik” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENEREK RIZA BEY ALANININ SÖZ VERİLDİĞİ GİBİ DEPREM FARKINDALIK ALANI OLARAK DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ’
Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu alana park yapılması isteklerini yineleyen Yücel, “Bölgenin deprem farkındalık alanı olarak kullanılacağı resmen açıklanmasına rağmen planın değiştiğini öğrendik. Binayı tekrar yaparak önündeki kaldırıma anıt yapmak, çocukların hayatlarını kaybettiği bu alanda ihmalin ve vurdumduymazlığın ödüllendirilmesidir. Rıza Bey’de oluşturulacak farkındalık alanı, net bir şekilde kamu yararınadır. Tüm İzmirlilerin alanı olacaktır. Bu alandan ev sahibi olacak hak sahipleri zaten bu bölgeden evlerini alabilecekken, bunu çarpıtarak mağduriyet algısı yaratmaya çalışmaktadırlar. İsteğimiz; 3 bina arsalarının birleştirilmesi ile oluşturulan K-1 parselinde Rıza Bey Apartman temelinin bulunduğu sadece 450 m2’lik kısmın farkındalık alanı olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenerek Rıza Bey alanının söz verildiği gibi deprem farkındalık alanı olarak düzenlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Depremzedelerden görüntü
-Basın açıklamasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tolga TAHÇI /İZMİR,(DHA)
=======================

‘DUR’ İHTARINA UYMAYAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ VE ARKADAŞINA 16 BİN TL CEZA

SİVAS’ta sokağa çıkma kısıtlamasına uymayıp, polis kontrol noktasından kaçan otomobilin alkollü sürücüsü U.K. ile araçtaki arkadaşı A.T., kovalamacayla yakalandı. Şüphelilere alkollü araç kullanmak, ‘dur’ ihtarına uymamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçlarından toplamda 16 bin TL ceza kesildi.
Olay, saat 23.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi üzerinde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle uygulama yapan polis ekipleri, kontrol noktasına yaklaşan U.K. yönetimindeki 05 FA 313 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobilin sürücüsü kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamaca sonrasında otomobil, DSİ Köprülü Kavşak’ta durduruldu. Sürücü U.K. ile yanında bulunan arkadaşı A.T., gözaltına alındı. Şüphelilerden A.T.’nin üzerinde ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Kelepçe takılan şüphelilerin alkollü olduğu görüldü. Şüphelilere alkollü araç kullanma, ‘dur’ ihtarına uymama ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplamda 16 bin TL ceza kesildi. Polis ekiplerine zor anlar da yaşatan şüpheliler, Numune Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Şüphelilerden A.T.’nin gözaltına alındığı sırada “Benim çoluğum çocuğum yok, hiç evlenmedim. Beni öldürecekler, o yüzden çoluk çocuk sahibi olmadım. Ben silahsız gezmem” demesi dikkat çekti. 
Olay sonrasında otomobil ise çekici yardımı ile emniyet otoparkına çekildi. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görnütüler
-Durdurulan aracın görüntüsü
-Şüphelilerin görnütüleri ve konuşması
-Polis aracıyla götürülmeleri

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ /SİVAS,(DHA) 
==========================

BODRUM LİMANI’NDA DEMİRLİ TEKNE SU ALIP, YAN YATTI
 
MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde demirli 27 metre uzunluğundaki ‘Sultan-2’ isimli gulet tekne su alıp, yan yattı. Hemen yanındaki başka bir tekneye yaslanan teknenin kurtarılması için çalışma başlatıldı.
Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki Bodrum Limanı’nda demirli ‘Sultan-2’ isimli gulet tekne, saat 15.00 sıralarında su almaya başladı. Yarısına kadar suya batan 27 metre uzunluğundaki tekne, hemen yanı başındaki başka bir teknen üzerine yan yattı. Çevredeki tekne sahiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine Sahil Güvenlik, Muğla Büyükşehir Belediyesi Liman İşletmesi ekipleri sevk edildi. Ekipler, güvenlik önlemi alındı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince batan tekneden akaryakıt sızma tehlikesi nedeniyle denize koruyucu set çekildi. Özel bir firmaya ait dalgıç ekiplerince batan teknede açık kapılar kapatılıp, batan teknenin içindeki suyu boşaltmak için pompa yerleştirilerek suyun çekilmesi sağlandı. Dalgıçların pompası yetersiz kalınca Belediye ekiplerince vidanjör ile suyun tahliyesi için çalışma başlatıldı. Vatandaşlar ise olay yerinde yaşananları şaşkınlıkla seyrederken bol bol fotoğraf çekip, sosyal medya hesaplarında paylaştı.
Yan teknede bulunan Orkun Saç (23), “Kaptanımız ile yan teknede çay içiyorduk. Birden ses duyunca, ‘Ne oluyor’ diye baktığımda, teknenin battığını gördüm. Tekne yarıya kadar battıktan sonra bizim teknenin direğine çarparak durabildi. Hemen yetkililere haber verdim. Şu an ekipler geldi, kurtarmak için yoğun çaba harcıyor. Sahibi Avustralya’da yaşayan bir iş adamı. Allah’tan devrildiğinde içinde kimse yoktu” dedi.
Batan teknenin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yah yatan tekneden görüntü
-Teknenin başka tekneye üzerine devrilmiş görüntüsü
-Sahil Güvenlik ve dalgıçların çalışması
-Denize şerit çekilmesinden görüntü
-Dalgıç ekiplerin çalışma ve su boşaltma çalışmalarından görüntü
-Vidanjör ile su boşaltma çalışmalarından görüntü
-Yan teknede çalışan Orkun Saç ile röp.

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

FOSEPTİĞE DÜŞEN YARIŞ ATINI İTFAİYE KURTARDI
 
ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde foseptiğe düşen yarış atı, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Olay, Suruç ilçesine bağlı Yalınca Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, boş arazide otlanan Arif Laçin’e ait yarış atı, üstü açık olan foseptiğe düştü. Atı, kendi imkanlarıyla çıkaramayan sahipleri, durumu itfaiyeye bildirdi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, çukuru genişletip mahsur kalan atı, halat ve vinçle yukarıya çekerek, çıkardı. Yara almadan foseptikten kurtarılan atın sahipleri, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Fosektif çukurundan çıkarılan at
-İtfaiye ekipleri halatla atı vinçle yukarı çıkarması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
======================

KÖPEĞİ İPLE ÇEKEN KADIN SÜRÜCÜ: HAYVANA EZİYET ETMEDİK
 
AYDIN’ın Kuyucak ilçesinde, bir köpeği iple otomobilin arkasına bağlayarak çektiği iddiasıyla 1033 TL ceza kesilen kadın sürücü A.S., hayvana eziyet edecek hiçbir şey yapmadığını öne sürdü.
Aydın- Denizli karayolu kırsal Pamukören Mahallesi yakınlarında, geçen pazar günü akşam saatlerinde seyir halinde olan 20 B 1177 plakalı otomobile bir köpeğin, iple bağlanarak çekildiği görüldü. Yoldan geçen bir sürücü tarafından kaydedilen görüntüler, sosyal medyada yer aldı. Plaka üzerinden sürücüyü ve otomobili tespit eden polis, kadın sürücü A.S.’nin adresini belirleyerek kendisine ulaştı. A.S. hakkında 5199 Sayılı Kanunun 14. Maddesi (a) bendi uyarınca, bin 33 TL para cezası kesti. Köpek ise Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta görevlileri tarafından teslim alınarak barınağa bırakıldı.

‘OTOMOBİLİN BAGAJINA KOYMAK İSTEDİK AMA GİRMEDİ’
Köpeğe eziyet etmediğini belirten A.S., yazılı açıklama yaparak, “10 Aralık tarihinde ailecek 10 gün izne çıktık. Eve döndüğümüzde zayıf ve bitkin düşmüş ölmek üzereyken bir köpekle karşılaştık. Bu köpeği kurtarmak için beslemeye başladık. Köpeği besledikçe bize alıştı. Evin önünden gelip geçeni rahatsız etmeye başladı. Komşular da köpeği bağlamamız konusunda uyardı. Köpeği bağladık ama bu defa dışarıdan gelen köpekler, köpeğe zarar vermeye başladı. Bazen de ipini kopararak insanlara saldırmaya başladı. Ona alıştık ve o güne kadar baktık. Çocuklar da ismini ‘Kuru’ olarak koydu. Saldırganlığı nedeniyle büyükşehir belediye ekiplerini arayarak, barınağa götürmelerini istedik. Götüreceğiz demelerine rağmen 2 hafta bekledik, götürmediler. Bizde hayvanı sahiplendirmek istedik. Ama dişi olduğu için kimse almak istemedi. Saldırganlığı nedeniyle yoldan geçenler, köpeği öldüreceğini söyledi. Çok sevdiğimiz köpeği korumak amaçlı, ilerideki bir mezbahanın oraya götürerek bakmak istedik. Otomobilin bagajına koymak istedik ama girmedi. Biz de çok zayıf bir iple köpeği otomobilin arkasına bağladım. Herhangi bir zorlama olmadı. Zorlasak ip kopacak şekildeydi. Otomobili birinci viteste ağır ağır sürüyordum. Köpeği götüreceğim mesafe ise 350 metre ancak uzaklıktaydı. Oraya bırakarak ekmeğini de verdik. Bizi çekenler ise evden çıktığımız bile gördüler. Aradan bir süre sonra da köpek eve geriye döndü. Eve gelen veterinerlerin kontrolünde herhangi bir eziyete rastlanmadı. Hayvanlara eziyet edecek hiçbir şey yapmadım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Köpeğin otomobille çekilmesi
-Çocukların köpekle evin önünde oynaması

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN /AYDIN,(DHA)
==========================

200 MİLYONLUK VURGUN İLE SUÇLANAN KUYUMCULAR HAKİM KARŞISINDA
 
DİYARBAKIR’da saadet zinciri modeliyle esnaf, emniyet ve yargı mensubu ile birçok kamu çalışanlarının birikimlerini toplayıp, “Paranızı işleterek, size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek son 2 yıl içinde 200 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen kuyumcular Zülküf Ortaç, Serdar Adıgüzel ve Zülfikar Ortaç’ın yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşma, 4 Haziran 2021 tarihine ertelendi.
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı’ndaki kuyumcuya esnaf, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından kişiler, yatırım vaadiyle para ve ziynet eşyası emanet etti. İddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf Ortaç, ağabeyi Zülfikar Ortaç ve Serdar Adıgüzel, 200 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyası ile ortadan kayboldu. Paralarını emanet ettikleri kişilerden haber alamayan ve dolandırıldıklarını anlayan yaklaşık 51 kişi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Şikayeti inceleyen savcılık, kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için gözaltı kararı çıkardı.

‘3 TUTUKLU SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI’
Topladıkları iddia edilen 200 milyon TL ile ortadan kaybolduktan bir süre sonra gözaltına alınan Zülküf Ortaç, Serdar Adıgüzel ve Zülfikar Ortaç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamenin ardından yargılanma süreci başladı. Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan Zülküf Ortaç ve Serdar Adıgüzel hazır bulundurulurken, diğer sanık Zülfikar Ortaç ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

‘DOLANDIRILICILIK SUÇUNDAN 350 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR’
51 kişinin iddianamede mağdur olarak yer aldığı davada savcılık makamı, sanıklar hakkında ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçundan sanıkların her mağdura karşı ayrı ayrı dolandırıcılık suçundan toplam 350 yıl hapisle cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada hazır bulunan müştekiler, mağdur olduklarını ve zararlarının karşılanmalarını talep etti.

‘KOMİSYON KARŞILIĞINDA DÖVİZ VE ALTIN AL- SAT İŞLEMİ YAPIYORDUK’
Duruşmada söz alan Zülküf Ortaç ve Serdar Adıgüzel, yaşananlardan haberlerinin ve bilgilerinin olmadığını ileri sürerek tahliyelerini talep etti. Sanık Zülfikar Ortaç ise alacakları olan kişilerle döviz ve altın al- sat işlemi gerçekleştirdiklerini ve bu işlemlerden komisyon aldıklarını söyledi. Pandemi ile birlikte fiyatlarda çok oynama yaşandığını ve kendileri gibi birçok kuyumcu esnafının bundan olumsuz etkilendiğini belirterek, piyasalardaki bu dengesizlikten kaynaklı olarak zarar ettiklerini öne sürdü. Oluşan zararın 200 milyon olmadığını, bu rakamın gerçeği yansıtmadığını ifade eden alacaklıların zararını tazmin etmek istediğini belirten Zülfikar Ortaç, bunun akil bir heyetin oluşması sonucunda verilebilecek bir kararla olabileceğini aktardı. Avukatların, üst düzey bürokratlarla ticari ilişki ya da emanet para ilişkisi yaşayıp yaşamadıkları sorusuna yanıt veren Ortaç, hiçbir üst düzey bürokratla bir ticari ilişki içerisinde olmadıklarını söyledi.

DURUŞMA 4 HAZİRAN’A ERTELENDİ
Sanıkların çapraz sorgularının ardından mahkeme heyeti, müştekileri dinledi. Ara karar için duruşmaya verilen aranın ardından tutukluların tahliye talebini raddeden mahkeme başkanı, sanıklar Zülküf Ortaç, Serdar Adıgüzel ve Zülfikar Ortaç’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 4 Haziran 2021 tarihine erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Vurgunun yapıldığı kuyumcu dükkanı
-Polisin inceleme yapması
-Bekleyen insanlar
-Diyarbakır Adalet Sarayı
-Adliye girişi
-Adliye binası
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN /DİYARBAKIR,(DHA)
=================================

BURSA’DA KAÇAK SİGARA ÜRETİLEN DEPOYA SUÇÜSTÜ BASKIN: 1 GÖZALTI

BURSA’da kaçak sigara imalatı yapılan depoya polis baskını düzenledi. Suçüstü yapılan baskında depo sahibi A.A. gözaltına alınırken, baskın anları saniye saniye kameralara yansıdı.
İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri, kaçak alkol ve sigara üretimine yönelik başlattığı çalışma kapsamında Anadolu Caddesi’ndeki bir depoda kaçak sigara üretimi yapıldığını tespit etti. Depoyu bir süre takibe alan ekipler, Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın kararıyla adrese baskın düzenledi. Baskında depo sahibi A.A. suçüstü yakalanırken, aramalar sonucu 3 sigara sarma makinası, 2 kompresör, 7 bin 200 adet makaronlara sarılmış sigara, 30 bin 200 adet boş makaron, 33 kilogram kıyılmış tütün, 80 adet kesilmiş bandrol ve 600 adet kilitli poşet ele geçirildi. Polis, depo sahibi A.A.’nın otomobilinde yaptığı aramada ise 5 bin 800 adet makaronlara sarılmış sigara buldu. Baskın sonrası, depo sahibi A.A. gözaltına alındı, kaçak depodaki makina ve malzemelere ise el konuldu.
Öte yandan, baskın anları saniye saniye kameralara yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinin baskın anı
-Kaçak sigara imalathanesinden görüntüler
-Ele geçirilen malzemelerin kamyonete yüklenmesi
-Şüphelinin gözaltına alınması
-Detaylar

Haber: Derya EVREN -Kamera: Mehmet İNAN /BURSA, (DHA)
====================================

EVDE EĞİTİM GÖREN ÜZEYİR, MERAK ETTİĞİ SINIFINA HEDİYE AKÜLÜ SANDALYEYLE GETİRİLDİ 
 
VAN’ın Erciş ilçesinde yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle evde eğitim gören 2’nci sınıf öğrencisi Üzeyir Yıldız (8), daha önce görmediği sınıfına gitmek isteyince öğretmenler harekete geçti. Yıldız, kendisine hediye edilen akülü sandalyeyle okula getirildi.
Erciş’te yaşayan ve bedensel engeli olduğu için evde eğitim gören 2’nci sınıf öğrencisi Üzeyir Yıldız’ın Okulumu ve sınıfımı çok merak ediyorum dediği öğretmenleri, harekete geçti. Kendi aralarında para toplayan öğretmenler, Yıldız için akülü sandalye aldı. Yıldız’a akülü sandalye hediye edilmesi için düzenlenen programa Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık İşler katıldı. Mehmetbeyoğlu ve İşler, öğretmenlere duyarlı davranışları dolayısıyla teşekkür etti. Akülü sandalyesiyle okula getirilen Üzeyir Yıldız, sınıfını da görünce çok mutlu olduğunu belirtti. 
Okul müdürü Lokman Ekinci, Üzeyir, evine giden öğretmenlerimize ‘Okulumu ve sınıfımı çok merak ediyorum’ diyordu. Bizler de Üzeyir’in okula istediği zaman gelmesini sağlamak için bir çalışma yaptık. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimizin öncülüğünde ve okulumuzdaki diğer öğretmenlerin de desteğiyle Üzeyir öğrencimize akülü sandalye aldık ve bugün aldığımız hediyemizi kendisine verdik dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Engellinin tekerlekli araca binmesi
-Engellinin araçla gezmesi
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Barış KUL /ERCİŞ(Van),(DHA)
=====================

ÇAM FISTIĞI ALTINLA YARIŞIYOR
 
İZMİR’in Bergama ilçesinde üretilen ve kilosu 600 liraya kadar çıkan çam fıstığı altınla yarışıyor. Çam fıstığı üretiminin azaldığını ve talebi karşılayamadıklarını belirten üreticiler, ?Verim geçen yıllara göre yüzde 70 düştü. Nedenlerinin araştırılarak önlem alınmasını bekliyoruz? diye konuştular.
Son yıllarda üretimi düşen çam fıstığı fiyatları el yakıyor. Türk mutfağının vazgeçilmezleri dolma, helva, baklava gibi gıdaların temel maddesi olan çam fıstığının kilosu 600 liraya kadar yükseldi. Çam fıstığı üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan İzmir’in Bergama ilçesinde hasat devam ederken üreticiler verimdeki düşüşün nedenlerinin araştırılmasını istiyor.

?ÜRETİM AZALDI?
Çocukluğundan beri çam fıstığı ürettiklerini belirten Kadir Konuk, hasada kasım sonu ya da aralık ayında başladıklarını ve bu sürecin mayıs ayına kadar sürdüğünü ifade etti. Depolanan kozalakların haziran ya da temmuz aylarında kurutulduğunu kaydeden Konuk, geçirilen işlemleri şöyle anlattı
Kuruduktan sonra çam fıstığının içi çekirdeğinden ayrılır. Çöpü ayıklandıktan sonra satışa hazır hale gelir. Çekirdek hali yani ?künar? 115 liradır, iç fıstık ise 600 liradır. Çocukluğumdan beri altının kilosu ile fıstık yarışırdı. Ancak son yıllarda ürün az olduğu için talebi karşılayamaz olduk. Fiyatın yükselmesinin asıl nedeni üretimin düşmesi.”

‘KOZALAKLARIN İÇİ BOŞ’
Avrupa’nın pek çok ülkesine çam fıstığı ihracatı yaptıklarını söyleyen Önder Özdemir de Türkiye’de çam fıstığında verimin azaldığını belirterek şunları anlattı
?Geçmiş yıllara oranla yüzde 70 oranında verim azaldı. Yüz kilo üründen 3 kilo verim alırken bu oran 600-700 grama indi. Kozalakların içi boş çıkıyor. İşçilik fiyatları arttı ürün miktarı azaldı fiyatlar yukarı çıktı. Verim yüzde 70’e yakın azaldı. İçinde çok az ürün var kozalağın. Bununla ilgili devlet sürekli çalışmalar yapıyor. Ancak somut bir veri alınamadı. İtalya, İspanya, Portekiz’de de a

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!