Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ERDOĞAN ÜNİVERSİTE KÜLLİYESİ VE CAMİ İNŞAATINDA İNCELEME YAPTI

Haber-Kamera: Gülseli KENARLI-Harun UYANIK-İbrahim MAŞE/İSTANBUL,(DHA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi ile Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde incelemelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde Sarıyer’de bulunan Huber Köşkü’nden çıkarak Maltepe Başıbüyük’te yapımı devam eden Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne gitti. Burada incelemelerde bulunan Erdoğan’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da eşlik etti. Erdoğan, külliye şantiyesinden ayrıldıktan sonra yol üzerinde durarak vatandaşlarla sohbet etti.

LEVENT CAMİİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maltepe’den ayrılarak Huber Köşkü’ne doğru yola çıktı. Erdoğan bu kez de Levent’te yapımı devam eden Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde durdu. Burada incelemelerde bulunan Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan daha sonra Huber Köşkü’ne geçti.  

Görüntü Dökümü:
—————-
– Erdoğan’ın külliyeden çıkışı
– Konvoyundan görüntüler
– Vatandaşlarla sohbet etmesi
– Levent Camii’nden çıkışı
– Detaylar

17.04.2021 – 20.32 Haber Kodu : 210417154

Reklam Alanı

======================

2- İKİ RUS SAVAŞ GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇTİ 

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN-Ertan KILIÇ-Buğra AKAY-Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL(DHA) İstanbul Boğazı’ndan geçen Rus Donanması’na ait 102 borda numaralı ‘Kaliningrad’ ile 130 borda numaralı ‘Korolev’ adlı savaş gemileri Karadenize’e açıldı. 

Ege Denizi’nden dün saat 07.00’de Çanakkale Boğazı’na giriş yapan Rus Donanması’na ait 102 borda numaralı ‘Kaliningrad’ ile 130 borda numaralı ‘Korolev’ adlı savaş gemileri, dün saat 19:15 sıralarında İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e açıldı. Gemilerin İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Öte yandan dün sabah saatlerinde de 2 Rus savaş gemisi Karadeniz’e gitmek üzere boğazdan geçmişti. Gün içinde Rusya’ya ait toplam 4 savaş gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı.

Görüntü Dökümü:  
————-
-Gemilerin Kız Kulesinden geçişi 
-Sahil Güvenlik Botunun eşlik etmesi 
-Gemilerin 15 Temmuz Şehitler Köp altından geçişi 
-Gemilerin Karadeniz’e doğru ilerleyişi 
-Genel ve Detay görüntüler

17.04.2021 – 20.51 Haber Kodu : 210417167
17.04.2021 – 01.52 Haber Kodu : 210417169

========================

3- BAKAN SOYLU: İSTANBUL ÖZELİNDE CİDDİ BİR DEPREM HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ

Esma MURAT- Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA)- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul özelinde ciddi bir deprem hazırlığı içindeyiz. Şu anda İstanbul’da son bir yılda yaptığımız çalışmalarla 5 bin 599 toplanma alanımız var. Kişi başı toplanma alanı 1.29 metrekareden 3.37 metrekareye çıktı” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’nda düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı. Toplantıya bakan Soylu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa ilçe Emniyet Müdürü Gürkan Kaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Gaziosmanpaşa’daki muhtarlar katıldı.

“EN ÖNCELİKLİ GÜVENLİK TEHDİDİMİZ DEPREM”
Bakan Soylu toplantıda yaptığı konuşmada, “Gerek İstanbul’da gerekse Gaziosmanpaşa ilçemizde en öncelikli güvenlik tehditlerimizden birisi, bana sorarsanız deprem meselesidir. İlçemizde önemli kentsel dönüşüm projeleri takip ediliyor, pek çok dönüşüm de gerçekleşti. Ancak hepimiz biliyoruz ki deprem bize fırsat tanımayabilir. Bunun için önümüzde adım atacağımız iki tane alan var. Birincisi riskli bina tespitlerine ağırlık vermek, mahallemizi deyim yerindeyse alıcı gözle incelemek ve bina yenilemeleri ile ilgili bilgi sahibi olup vatandaşı bilgilendirmek. İkinci konu da afet eğitim çalışmaları. Bildiğiniz gibi bu yılı afet eğitim yılı ilan ettik. Bu kapsamda şu ana kadar Türkiye’de ocak ayından bugüne kadar 6 milyon 241 bin 875 kişiye yüz yüze ve online olarak afet farkındalık eğitimi verildi. Bunların içinde 32 bin 234 muhtarımıza ve 46 bin 272 azaya da eğitim verildi. Sosyal medyadaki eğitim içerikli videolarımızın görüntülenme sayısı ise 4 milyon 350 bin 38 oldu. Hedefimiz tüm Türkiye’de bu yıl için 51 milyon vatandaşımıza ulaşabilmektir.” dedi.

“AFAD’LA İLGİLİ BİR TELEFONUN UYGULAMASI HAZIRLADIK”
Bakan Soylu, “Şu anda İstanbul’da son bir yılda yaptığımız çalışmalarla 5 bin 599 toplanma alanımız var. Kişi başı toplanma alanı 1.29 metrekareden 3.37 metrekareye çıktı. Ülke genelinde ise toplanma alanı sayısı, yaklaşık 25 bin 32’dir. Bir müjde vermek istiyorum AFAD’la ilgili. Bir telefon uygulaması hazırladık. Arkadaşlarımız bu uygulamayı bitirdi. Yakın zamanda ilgili mecralarda yüklü olacak” diye konuştu.

“2020 YILINDAKİ DEPREMLERDE MUHTARLARIMIZ KİLİT BİR ROL OYNADI”
Bakan Soylu, “19-21 Ekim tarihlerinde de 38 ilin katılacağı Türkiye Afet Müdahale Planı ulusal tatbikatını yapacağız. Buna ait hazırlıklarımız sürüyor. Tanıtım toplantısını yaptığımız İstanbul İl Afet Risk Azaltma planı bir yandan devam ediyor. Halihazırda toplam 6 ekip; jandarma arama kurtarma timi, AKUT, İHH, anda, Türkiye İzcilik Federasyonu ve mahalle gönüllüleri acil müdahale derneği ekipleri akredite oldular. Polis Arama Kurtarma Birimimiz de yüksek bir kapasiteyle kuruldu. Onların da akreditasyon çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla ciddi bir gayret içindeyiz ancak bu işin en kritik noktasında muhtarlar var. 2020 yılındaki depremlerde muhtarlarımızın ne kadar kilit bir rol oynadığını sahada gayet iyi gördük. Arama kurtarma çalışmalarını yönlendirmekten yardımların ulaştırılmasına kadar her noktada rehberimiz oldular. Bu itibarla sizlerin de şimdiden bu konuya hazırlanmanızı istirham ediyorum ve bu konuda her türlü iletişime de açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY, ANNE BABA EVDEYKEN OLUYOR”
Bir diğer öncelikli meselenin de uyuşturucu konusu olduğunu söyleyen Bakan Soyu, “Kolluk birimleri olarak çok önemli yakalamalar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıyı ilk yapmayı planladığımız tarihin bir gün öncesinde 4 ton eroin üretmeye yetecek miktarda, 7.4 ton ara madde ele geçirildi. Ancak bu yıl, işin talep tarafını da baskılamak istiyoruz. Yaptığımız Narkolog isimli saha araştırmasında, uyuşturucu kullanıcıların annelerinin mesleklerinin yüzde 90 oranında ev hanımı olduğunu fark ettik. Yani her şey, aslında anne baba evdeyken oluyor. Hatta uyuşturucunun en çok kullanıldığı yer sorusuna verilen cevaplarda ‘kendi evim’ ilk sırada. Dolayısıyla anneleri bilinçlendirmek için ‘en iyi narkotik polisi anne’ adlı bir kampanya başlattık. Amacımız, bu mesele ile ilgili anneleri bilinçlendirmek, farkındalıklarını arttırmak” dedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bakan Soylu’nun konuşması
-Genel ve detay görüntüler

17.04.2021 – 17.45 Haber Kodu : 210417142

========================

4- KADIKÖY’DE OTOMOBİLLERİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

Haber – Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL,(DHA) Kadıköy’de binanın bahçesindeki ağaç, park halindeki iki otomobilin üzerine devrildi. Ağaç itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kaldırlırken, otomobillerde hasar oluştu.
Caddebostan Mahallesi Hamam Sokak üzerinde dün saat 15.45 sıralarında apartmanın bahçesindeki ağaç iki otomobilin üzerine devrildi. Bina sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, devrilen ağacı motorlu testere ile parçalara böldü. Ağaç yaklaşık bir saatlik çalışmalarının ardından otomobillerin üzerinden kaldırıldı. Ağacın üzerlerine devrildiği otomobillerde hasar meydana geldi. 
Binada oturan Selçuk Sevizoğlu ‘Ben dışarı çıkıyordum. Acayip rüzgar vardı. Sonra evden çocuklarım aradı. ‘Baba bahçede misin?’ diye. Geldim baktım ki ağaç devrilmiş. İki aracın üzerine devrilmiş. Araçlardan birinin sahibi koronavirüs salgınına yakalanmış evde karantinadaymış. Onlar da binamıza yeni taşınmışlardı. Bir araçta çok az zarar var. Asıl zarar gören diğer araç. Bu devrilen ağaç baya eski ama bahçede aileler, çocuklar herkes burada oyun oynuyorlardı. Allahtan hiç kimseye bir şey olmamış. Cana geleceğine mala gelsin.” diye konuştu.
Bina sakinlerinden biri “Bu ağaç çok eski olması lazım. Çünkü ben 1984 yıllarında geldim buraya. Çok eski bir ağaç, yaklaşık 37 yıllık bir ağaç” dedi.
 
Görüntü Dökümü:
—————————- 
-Devrilen ağaçtan detaylar 
-Zarar gören otomobillerden detaylar 
-İtfaiye ekiplerin çalışması 
-Vatandaşlarla röp. 
-Genel ve detaylar

17.04.2021 – 18.00 Haber Kodu : 210417148

=========================

5- SİLİVRİ’DE TRAFO PATLADI, MAHALLELİ ELEKTRİKSİZ KALDI 

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İstanbul DHA
Silivri, Çeltik Mahallesi’ndeki trafoda patlama sonrası yangın çıktı. Trafo yanarak kullanılamaz hale gelirken mahalle elektriksiz kaldı. 

Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında Çeltik Mahallesi’nde yaşandı. Sokak üzerinde bulunan elektrik trafosunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Şiddetli patlamanın ardından trafoda yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine İBB Çanta İtfaiye ve Elektrik ekipleri sevk edildi. İtfaiye, trafoda çıkan yangını söndürerek soğutma çalışması yaptı. Bir süre elektriksiz kalan mahalleye ekiplerinin çalışmaları sonucunda tekrar elektrik geldi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
————
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması yapması  
– Genel detaylar

18.04.2021 – Haber Kodu : 210418004

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!