Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)MUĞLA’DA, 5’ER DAKİKA ARAYLA ORMANLIK İKİ ALANDA YANGIN

MUĞLA’nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçesinde, ormanlık alanlarda yangın çıktı. İki noktada rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere ekiplerin müdahalesi sürüyor.
Yangın, dün akşam saat 19.00 sıralarında 5’er dakika arayla Menteşe’nin kırsal Göktepe Mahallesi, Kavaklı mevkisi ile Kavaklıdere ilçesinin Sazak mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda çıktı. Bölgelerden yükselen dumanı görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgelere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevlere itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Ekiplerin her iki noktadaki alevlere müdahalesi sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
KAVAKLIDERE KONTROL ALTINDA
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Sazak mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun uğraşları sonucu kontrol altına alındı.
Menteşe ilçesine bağlı Göktepe ve Çamoluk Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangına ise müdahale etmek için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 45 arazöz, 5 itfaiye ve 150 orman işçisi sevk edilirken, Aydın ve Denizli’den takviye ekiplerin geldiği öğrenildi. Ayrıca yangının kısmen kontrol altında olduğu belirtildi.
“YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA’
Yangınla ilgili açıklama yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Göktepe ve Çamoluk mahallelerinin arasındaki Kavaklı mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle bölgede incelemelerde bulunduk. Yangın kısmen kontrol altında, yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir durum yok. Orman ekiplerine su tankerleri, kepçe ve iş makinalarımızla yardımda bulunduk. Valilik ve kaymakamlığımız iş birliğinde söndürme çalışmalarına katıldık. Bölge halkımıza geçmiş olsun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Orman yangınından görüntü

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN /MUĞLA,(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417173

===================================================

Reklam Alanı

2)BODRUM’DA MAKİLİK ALANDA YANGIN

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, makilik ve otluk alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangın nedeniyle 10 dönümlük alan ve zeytin ağaçları zarar gördü. Yangın, dün saat 22.00 sıralarında Turgurteis Mahallesi Bayrak Tepesi mevkiinde otluk ve makilik alanda çıktı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İlçede etkili olan fırtına nedeniyle geniş bir alana yayılan yangına ekipler müdahale etmekte güçlük çekti. Bölgedeki trafo ve elektrik direğine sıçrama tehlikesi olan yangın ekiplerin yoğun uğraşları sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması sürerken, 10 dönümlük makilik alan ve zeytin ağaçları zarar gördü. Yangınınla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yangın alanından görüntü
-Yanan zeytin ağaçlarından görüntü
-Ekiplerin çalışmasından görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)

18.04.2021 – Haber Kodu : 210418005
==================================================

3)DATÇA AÇIKLARINDA 4.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Datça’nın yanı sıra çevrelerinde de hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, dün akşam saat 20.08’de merkez üssü Ege Denizi olan Muğla’nın Datça ilçesinin 29 kilometre açığında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7.32 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Datça’nın yanı sıra çevrelerinde de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olmadı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından Muğla Valiliği, açıklama yaptı.
Açıklamada, “Deprem sonrası AFAD ekipleri tarafından alan taraması devam etmekte olup, 20.40 itibari ile Muğla merkez ve ilçelerinde herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. Muğla merkez ve ilçelerinde AFAD koordinasyonundaki saha tarama çalışmaları devam etmektedir” denildi.Deprem sırasında dışarıda olan taksi şoförü Murat Kaçmaz (32) ise “Son bir haftadır ilçemizde depremler meydana geliyor. Bu gece yine sallandık ben az hissettim ama evdekilerle görüştüm onlar daha fazla hissetmiş. Deprem Ege denizinde olmasına rağmen Datça’dan hissediliyor, bu da bizi tetikte tutuyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————————-
-Datça’dan görüntü
-Taksici röp.
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL /DATÇA(Muğla),(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417175
=======================

4)BURSA’DA ÇAMUR YAĞDI, AKARYAKIT İSTASYONLARININ OTO YIKAMALARI DOLDU, TAŞTI

BURSA’da gün içerisinde görülen çamur yağışının ardından, araçları kirlenen sürücüler soluğu akaryakıt istasyonlarının oto yıkama servislerinde aldı. Bursa’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, kentin birçok noktasında gece yarısından itibaren yağış da başladı. Gün içerisinde ise birçok noktada çamur yağdığı görüldü. Birçok vatandaş park yerlerindeki araçlarının üzerinin çamurla kaplandığını görünce şaşkınlık yaşadı. İş çıkışı araçlarını yıkamak isteyen vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle oto yıkamacılar kapalı olunca soluğu akaryakıt istasyonlarının oto yıkama servisinde aldı. Akaryakıt istasyonlarında araçlarını yıkamak isteyen sürücüler, yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlardan Aslan Türker, “İşten çıktım, izin belgem var. Çamur yağmış aracım kirlenince yıkamak istedim. Yoğunluk çok” dedi.
Öte yandan, Bursa Valiliği tarafından hava durumu ile ilgili yapılan açıklamada, “Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; İlimiz genelinde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Araç yıkamadan detaylar
-Yoğunluk
-Çevreden detaylar
-Çamurlu araçlardan detaylar

Haber-Kamera: Derya EVREN-İsmail Hakkı SEYMEN /BURSA,(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417162
=================================================

5)ERMENEK’TE 5 EV YANDI

KARAMAN’ın Ermenek ilçesi Eskice köyünde, Osman Yeniceköy’e ait kullanılmayan kerpiç evde yangın çıktı. Bitişiğindeki diğer kullanılmayan 4 eve de sıçrayan alevler, itfaiye ve köylülerin müdahalesiyle söndürüldü. Can kaybı ve yaralananın olmadığı yangında 4 ev tamamen kullanılmaz hale gelirken, 1 ev ise kısmi olarak zarar gördü.
Yangın, dün akşam saat 19.30 sularında Eskice köyünde Osman Yeniceköy’e ait kullanılmayan kerpiç evde çıktı. Hızla yükselen alevler, rüzgarında etkisiyle bitişiğindeki Fadime Karatay, Mehmet Eskibağ ve Neslihan Çukur’a ait kullanılmayan kerpiç eve de sıçradı. Durumu fark eden çevredekiler itfaiyeye haber verdi. Yanan evlerin yakınındaki bir evde, alevlerin sıçrama ihtimaline karşı tahliye edildi. Evde oturan aile bireyleri, komşularının yardımıyla eşyalarının bir kısmın tahliye etti.  Alevler, ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri ve köylülerin müdahalesiyle yaklaşık 2 saatte söndürüldü. Can kaybı ve yaralananın olmadığı yangında 4 ev tamamen kullanılmaz hale gelirken, 1 ev de kısmi olarak zarar gördü. 
Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökekelekli ve Belediye Başkanı Atila Zorlu, olay yerinde incelemede bulundu. 

İFTAR YAPARKEN EVİNİN YANDIĞINI ÖĞRENDİ
Yanan evinin yakınındaki diğer evinde oturan ve iftar yemeği yediği sırada yangın çıktığını öğrendiğini belirten Osman Yeniceköy, “İftar yemeği yiyorduk. Kapının zili çaldı. Eşim açtı kapıyı. Bir genç diğer evimizin yandığını söyledi. Hemen çıktım. Alevler yükselmişti. ‘Can kurtaran yok mu?’ diye bağırdım. Sağ olsun köylülerimiz yetişti. İtfaiye geldi müdahale etti” dedi.
Eşi Kübra Yeniceköy de, “Akşam yemek yiyorduk. Kapının zili çaldı, açtım bir genç yandaki evimizin yandığını söyledi” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Alevlerden detay
-Ekiplerin alevlere müdahale etmesi
-İtfaiye ve köylülerin müdahalesi
-Bir evin tahliye edilmesi
-Genel ve detay
-Evi yanan çift röportaj

Haber-Kamera: Ali Rıza ETCİ /ERMENEK(Karaman),(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417182
=======================

6)DENİZLİ’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

DENİZLİ’de saatteki hızı 40 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar yıkıldı, evlerin çatıları uçtu.
Denizli’de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 40 kilometreye kadar ulaşan rüzgar nedeniyle, evlerin çatıları uçtu. Enerji iletim hatları koptu, bazı trafolarda arıza oluştu. Bazı yerlerde de ağaçlar devrildi. Kayhan Mahallesi Dimbilli Caddesi’nde devrilen bir ağaç nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmanın ardından ağaç yoldan kaldırıldı. Merkezefendi Mahallesi 61 sokakta, elektrik direğinin kopan parçası park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Otomobilin camlarında ve kaportasında hasar oluştu. Şehit Öğretmen Yusuf Batur Caddesi’nde inşası süren bir binanın iskelesi de kuvvetli rüzgara dayanamadı. İskele inşaatın yanındaki boş arsaya devrildi. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca mesai yaparak ölümsüzlük yaşanan yerlerde çalışmalar yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yola devrilen ağaçtan görüntüler
-Devrilen bahçe duvarıdan görüntü
-Elektrik direğinin kopan parçasından detay
-İnşaatın devrilen iskelesinden görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418001
========================

KAMYONETLE ÇARPIŞAN ELEKTRİKLİ BİSİKLETTEKİ EREN ÖLDÜ
7)KAZA ANI KAMERADA 

BURSA’da, kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklette yolcu olarak bulunan Eren Beygircioğlu (15), hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi.
Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Mustafakemalpaşa ilçesi Demireli Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 UVY 59 plakalı kamyonet, aniden caddeye çıkan Görkem K.’nın (20) kullandığı elektrikli bisiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletteki Görkem K. ve yolcu konumundaki Eren Beygircioğlu, yola savruldu. Görkem K. kolundan hafif yaralanırken, kafasını yere çarpıp sürüklenen Eren Beygircioğlu ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Eren Beygircioğlu, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Görkem K.’nin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülere; kamyonetin caddede seyir halinde olduğu, elektrikli bisikletin aniden yola çıktığı ve bisikletteki 2 kişinin savrulduğu anlar yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kazanın güvenlik kamera görüntüsü
-Kazada ölen Eren’in fotoğrafı

Haber: Gökhan ÖZHAN /MUSTAFAKEMALPAŞA(Bursa),(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417178
===================

8)UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDIĞI ESKİ EŞİ TARAFINDAN İFTAR YEMEĞİNDE BIÇAKLANDI

KÜTAHYA’da Hanım Ç., bir süre önce boşandığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eski eşi Emin N. tarafından; işlettiği lokantada iftar yemeği sırasında göğsünden bıçaklandı. Şüpheli Emin N., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınırken, Hanım Ç. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün akşam saat 20.15 sularında Ali Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. Hanım Ç.’nin işlettiği lokantada dükkanına bir süre önce boşandığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Emin N. geldi. Tezgahtan aldığı ekmek bıçakğıyla eski eşi Hanım Ç.’yi göğsünden bıçaklayarak yaralayan Emin N., dükkandan çıkıp kaçtı. Olayı görenlerin ihbarıyla gelen polis ekiplerince kaçan şüpheli Emin N., yakalanarak gözaltına alındı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Hanım Ç. ise ambulansla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kadının iş yerinde masada oturması
-Sağlık ekiplerinin müdahale etmesi
-Ambulans a taşınması
-Şüphelinin üst araması ve araca alınması
-İş yerindeki bıçağın görüntüsü
-Olayı gören iş yeri çalışanı kadının konuşması

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ /KÜTAHYA,(DHA)

18.04.2021 – Haber Kodu : 210418002
=========================

9)’EREN- 7 OPERASYONU’NDA, TERÖRİSTLERCE KULLANILAN 3 MAĞARA İMHA EDİLDİ

TUNCELİ’nin Ovacık ilçesi kırsalında sürdürülen ‘Eren- 7 Munzur Mercan Operasyonu’nda, teröristlerin kullandığı, içerisinde el yapımı patlayıcının da bulunduğu 3 mağara kullanılamaz hale getirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütlerine yönelik 1062 personelin katılımıyla ‘Eren- 7 Munzur Mercan Operasyonu’ sürüyor. Ovacık ilçesi kırsalında sürdürülen operasyonda güvenlik güçlerince bölgede yapılan aramada teröristlerin kullandığı 3 mağara tespit edildi. Mağaralarda, yapılan aramada el yapımı patlayıcı, pil bloğu, 19 örgütsel kitap ve çeşitli gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemeler imha edilirken, mağaralar kullanılamaz hale getirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Helikopterden görüntü
-Askerlerin helikoptere binmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Serhat Ozan YILDIRM /TUNCELİ,(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417159
=======================

10)ADIYAMAN’DA İKİ AİLE ARASINDA KAVGA: 6 GÖZALTI

ADIYAMAN’da, Suriye uyruklu iki aile arasında çıkan kavgada 6 kişi gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde Altınşehir Mahallesi’nde meydana geldi. Suriyeli iki aile arasında bilinmeyen nedenle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kavgaya müdahale ederek sonlandırdı. Kavgaya karıştığı belirlenen 6 kişi ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şüphelilere sokağa çıkma kısıtlamasın uymadıkları için toplam 18 bin 900 TL idari da para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Polis ekipleri
-Kavgaya karışan şüpheliler
-Polis ekiplerinin kalabalığı dağıtması
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417160
======================

11)VAN’DA DURDURULAN ARAÇTA ARAMA YAPILDI; ‘REXO’, 103 KİLO ‘EROİN’ BULDU

VAN’da polisin takibi sonucu durdurulan araçta ‘Rexo’ ile yapılan aramada 102 kilo 690 gram eroin ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı.
Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile Düzce Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları ortak çalışma sonucu Tuşba ilçesinde takibe aldıkları bir araçta arama yaptı. Araçta, narkotik köpeği ‘Rexo’ ile yapılan detaylı aramada 102 kilo 690 gram eroin ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Araçta narkotik köpeği ‘Rexo’ ile yapılan aramalar
-Aracın içerisinden çıkarılan eroin
-Detaylar

Haber-Kamera: Orhan AŞAN /VAN,(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417176
=======================

12)KUMAR BASKININDA MUTFAK DOLABINDA YAKALANDI

ANTALYA’da, jandarmanın bir eve yaptığı baskında kumar oynayanlar suçüstü yakalandı. Baskında jandarmadan kurtulmaya çalışan bir kişi ise mutfak dolabının içinde bulundu. Kumar oynayan 16 kişiye toplam 74 bin 926 TL para cezası uygulandı.
Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ülke genelinde yapılan Huzur Güven Uygulaması kapsamında kumar oynandığı belirlenen İ.T.’ye ait müstakil tek katlı eve baskın yapıldı. Baskında evde kumar oynayanlar suçüstü yakalanırken, bir kişi ise mutfak dolabının içine saklanarak kurtulmaya çalıştı. Ekipler, dolaba saklanan kişi de dahil olmak üzere kumar oynayan 16 kişiye Kabahatler Kanunu’na göre toplam 21 bin 376 TL, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden de 53 bin 550 TL olmak üzere toplam 74 bin 926 TL para cezası uyguladı. Ev sahibi İ.T. hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mutfak dolabına saklanan kişinin çıkarılması
-Perasyonda yakalananların görüntüsü

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417174
=========================

13)’DUR’ İHTARINA UYMAYIP KAÇAN 4 KİŞİDEN İKİSİ YAKALANDI

ANTALYA’da ‘dur’ ihtarına uymayan otomobil içerisindeki 4 kişi, polisi alarma geçirdi. Bir süre kaçtıktan sonra otomobili bırakıp, yaya olarak izlerini kaybettirmeye çalışan 4 kişiden 2’si polis tarafından yakalandı. Yakalanan 2 kişi ve olayı haber alıp gelen bir yakınları ceza yazılmasını engellemek için polise direndi. Polis 3 kişiye toplam 15 bin liraya yakın ceza uygularken, kaçan 2 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi ara sokaklarında meydana geldi. Dün akşam sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saat 20.30 sularında devriye gezen motosikletli polis ekipleri, 07 APC 064 plakalı aracı durdurmak istedi. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan 4 kişi bir süre ilerledikten sonra otomobili bırakıp, yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri ile kaçan 4 kişi arasında kovalamaca başladı. Ekipler, otomobil sürücüsü Ahmet A. (28) ve Mehmet A.’yı (26), Gazi Bulvarı üzerinde yakaladı. Bu esnada sürücü olduğu değerlendirilen Ahmet A., abisini arayıp olay yerine gelmesini istedi.

POLİSE CEZA YAZMAMASINI RİCA ETTİ
Şahısların yakalandığı yere gelen ağabey Serdar A., motosikletli polis ekiplerine kardeşine ceza yazmamalarını rica etti. Serdar A., polislerin sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden kendisine de ceza yazacaklarını söylemesi üzerine “Benim hayvancılıktan çıkma yetkim varö diyerek kurtulamaya çalıştı.

GAZETECİLERE EL HAREKETİ
Bu sırada Mehmet A., kendisini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi. Israrla otomobilde olmadığını söyleyen Mehmet A., gazetecilere el hareketi yaparak, “Bunu da çekinö dedi. Polisin uyardığı Mehmet A., gazetecilerin çekmeleri durumunda hareketlerine devam edeceğini kaydetti. Serdar A. ise gazetecilere, “Gidin uyuşturucu satanları çekin, bizi ne çekiyorsunuzö diye tepki gösterdi.

POLİSE ZORLUK ÇIKARDILAR
Ahmet A. ve Mehmet A. daha sonra yakalandıkları yerden, polis tarafından otomobili bıraktıkları noktaya getirildi. Ağabey Serdar A. da aynı noktaya geldi. Burada şahıslar polis ekiplerine zorluk çıkarmaya başladı. Polis ekipleri sürücü olduğu değerlendirilen Ahmet A.’ya alkol testi yapmak istedi. Ahmet A., “Sürücü ben değilim, alkolmetreyi üflemem. Üflesem bile cezayı ödememö diyerek önce karşı çıktı ancak daha sonra alkolmetreyi üfledi. Yapılan testte Ahmet A.’nın sonucu ‘0’ promil çıktı. Mehmet A. ise “Ben yazdırmam ağabey. Benim bir canım var onu alırsınız. Sen bana ceza yazarsan kendimi öldürürüm. Ben ödeyemem ağabey benim durumum yokö dedi.

MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Bu sırada olayın yaşandığı sokak üzerinde polis ve şahısları gören çevredekiler ise sokağa akın etti. Sosyal mesafenin unutulduğu görülürken, bazı vatandaşlar ise olayları balkonlarından ve pencerelerinden seyretmeyi tercih etti.

15 BİN TL CEZA
Trafik polisleri tarafından sürücü olduğu belirlenen Ahmet A.’ya, ‘kırmızı ışık ihlali’, ‘dur ihtarına uymamak’, ‘sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’; Mehmet A. ve Serdar A.’ya ise ‘sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal’ suçlarından toplam 15 bin TL’ye yakın para cezası uygulandı. Otomobil ise çekiciyle parka götürüldü. Olaya karıştığı belirlenen 2 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şahıslar ve polis ekipleri detay
-Şahısların polis ekiplerine zorluk çıkarması detay
-Polis ile şahısların arasında geçen diyaloglar detay
-Şahısların kelepçelenmeleri detay
-Alkolmetre üfleme detay
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)

18.04.2021 – Haber Kodu : 210418007
=========================

14)POLİSTEN KAÇANLARA 16 BİN TL CEZA

DENİZLİ’de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ve polisin ‘dur’ ikazına uymayan otomobilin sürücüsü, kovalamaca sonrası yakalandı. Otomobilde bulunan 2 kişiye 16 bin TL para cezası kesildi.
Denizli’de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetim yapan polis ekipleri, dün gece saat 23.00 sıralarında hareket halindeki 34 JT 4116 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü kaçtı. Polis ekipleri tarafından takip edilen araç, yaşanan kovalamacanın ardından Süleyman Demirel Caddesi üzerinde durduruldu. Araçta yapılan aramada ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Sürücü G.K. (33) ve otomobildeki Ü.A. (31) gözaltına alındı. Şüphelilere sokağa çıkma yasağını ihlal, trafiği tehlikeye sokmak, ‘dur’ uyarısına uymamaktan suçlarından toplam 16 bin TL para cezası kesildi.
Öte yandan, polis tarafından yapılan incelemede, Plaka Tespit Sistemi’nde 34 JT 4118 olarak belirlenen aracın kayıtlarında, plakasında rakam grubunun değiştirildiği de ortaya çıktı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinden detay
-Durdurulan araçtan görüntü
-Şüphelilerin gözaltına alınması
-Otomobilde yapılan aramadan görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)

18.04.2021 – Haber Kodu : 210418003
========================

15)BURSA’DA KORONAVİRÜSE KARŞI AŞILAMA ÇALIŞMALARI İFTARDAN SONRA DA DEVAM EDİYOR

BURSA İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, koronavirüs salgınına yönelik aşılama çalışmalarının iftardan sonra da devam ettiğini belirterek, Bursa genelinde 730 bin dozdan fazla aşılama yapıldığını söyledi.
Bursa’da koronavirüs salgınına yönelik aşılama çalışmaları iftardan sonra da devam ediyor. Gece yarısına kadar süren aşılamada vatandaşlar, randevu aldıkları sağlık kuruluşlarına giderek BioNTech ya da Sinovac aşılarından birini yaptırabiliyor. Tercih ettikleri aşılara göre belirlenen odalara giren vatandaşlara, hemşireler tarafından herhangi bir hastalıkları ya da alerjik bir durumları bulunup bulunmadığı sorulduktan sonra, aşıları yapılıyor.
Aşılama çalışmalarının devam ettiği Bursa Şehir Hastanesi’ne gelerek incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, çalışmaların Bursa’daki her hastanede gece yarısına kadar devam ettiğini ve vatandaşların iftardan sonra da aşı olmaya gelebileceğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aşı yaptırmanın oruç tutmaya bir engel olmadığı yönünde açıklamasını da hatırlatan Yavuzyılmaz, “Aşı konusunda hak sahibi olan tüm vatandaşlarımızın bir dakika dahi geçirmeden randevularını alarak aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Bursa özelinde 730 bin doz aşı yaptık bugüne kadar. Herhangi bir ciddi yan etki görmedik. Bu konuda vatandaşlarımız da müsterih olsun. 65 yaş üzerindeki aşı oranımız, ilk aşısını yaptıranlarda yüzde 79. İki aşısını da tamamlayanların oranı yüzde 71’lerde. Biz bu oranın daha yukarılara çıkmasını istiyoruz” dedi.

“BURSA’DA YATAK DOLULUK ORANI YÜZDE 60-63 SEVİYESİNDE”
Bursa’da herhangi bir yoğun bakım ve yatak ihtiyacı olmadığını belirten Fevzi Yavuzyılmaz, “Yoğun bakım doluluk oranımız şu an için yüzde 75 seviyesinde, hastane doluluk oranımız da yüzde 60-63 seviyesinde. Hiçbir imkan sınırsız ve sonsuz değil. Bu manada, bireysel tedbirlerimizi en üst seviyede almak zorundayız. Önemli olan bu virüse yakalanmamak” diye konuştu.
Aşı olan Ahmet Gül (66) ise, “BioNTech aşısını tercih ettim. Sağlık için herkese tavsiye ederim. Kimsesin beklememesi lazım. Herkesin aşı için seferber olması lazım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Aşı sırası alanlardan görüntüler
-Aşı sırası bekleyenlerden görüntüler
-Aşının hazırlanması
-Aşı vurulması
-Aşı vurulan Ahmet Gül röportaj
-İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz açıklama
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN /BURSA,(DHA)

18.04.2021 – Haber Kodu : 210418006
========================

16)BAYRAMİÇ BEYAZI, AVRUPA BİRLİĞİ’NDE TESCİLLENDİ

ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesinde yetişen nektarin ‘Bayramiç beyazı’, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tesciline kavuştu. Bayramiç beyazı, Türkiye’nin Avrupa’daki tescilli 7’nci ürünü oldu.
Bayramiç’te Kazdağları’nın endemik meyvesi olan coğrafi işaretli nektarini ‘Bayramiç beyazı’, 7 bin dönüm alanda erkenci, orta ve geç olmak üzere 3 dönemde yetiştiriliyor. Ürün, yurt dışına ihraç edildiği gibi Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlere gönderiliyor. 2013 yılında ‘Bayramiç beyazı’ adıyla Türkiye’de coğrafi işaret tescili yapılan ürün rengi, tadı, kokusu ve aroması ile tüketici tarafından beğeniliyor ve diğer nektarin çeşitlerine göre daha uzun süre dayanıklılık gösteriyor. Büyük kentlerde yaşayanların lezzeti nedeniyle vazgeçmediği Bayramiç beyazı, üreticisinin de yüzünü güldürüyor.
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Türk Patent Enstitüsü’ne yaptıkları başvurunun ardından 2013 yılında coğrafi işaret tescili yapılan Bayramiç beyazını markalaştırmak için girişimlerinin sürdüğünü söyledi. 2016 yılında yaptıkları müracaat sonucunda Bayramiç beyazının 4 çeşit fidan tescilinin gerçekleştiğini anlatan Pehlivan, “Bayramiç beyazına Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili almak için de başvurumuzu yapmıştık. 16 Aralık tarihinde Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde ilan yayımlandı. 3 aylık sürede itiraz olmadı ve Bayramiç beyazı uluslararası normlarda belgesini almış oldu. Bundan sonra Bayramiç beyazının paketleme, ambalajlama ve yönetimsel işlevini yapmak zorundayız. Coğrafi işaret almakla mesele bitmiyor” dedi.

‘AVRUPA’YA BAYRAMİÇ BEYAZI BAYRAĞINI DİKECEĞİZ’
Bayramiç beyazının, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili alan Türkiye’nin 7’nci ürünü olduğunu belirten Pehlivan, “Biz Avrupa’ya Bayramiç beyazı bayrağını dikmiş olacağız. Üretim noktasında sıkıntımız yok. Pazarlama noktasında Avrupa Birliği’nin ülkelerinin market reyonlarında Bayramiç beyazı yerini almış olacak. İhracatın önü tamamen açılmış olacak. Tüm yerel ve büyük zincir marketlerinde Bayramiç beyazı satışa sunulacak. Bu ürün farklı isimler altında satılıyordu. Ama bu sorun şimdi aşılmış oldu” diye konuştu.

ÜRÜNÜN TANINABİLİRLİĞİ ÖNEMLİ
Bayramiç beyazının satışından çok tanınabilirliğinin önemli olduğunu kaydeden Pehlivan, “Avrupa’da çok değişik seminerlere çağrılıyoruz. Ama Bayramiç Ziraat Odası Başkanı ve Ziraat Odası olarak çağrılmıyoruz. Bayramiç beyazı coğrafi işaretli bir ürün olduğu için çağrılıyoruz. Avrupa’da coğrafi işaretler çok büyük bir farkındalık yaratıyor. Amacımız farkındalık yaratıp üreticinin daha fazla para kazanması. İnsanlar beyaz nektarin yiyebilir ama Bayramiç beyazının tadı farklıdır. Bugün Bayramiç beyazı ile beyaz nektarini ayıran özellikler vardır. Bunun laboratuvar analizleri, tahlilleri, üniversite hocalarımızın yapmış olduğu çalışmalarla mevcuttur. Açıkçası coğrafi işaretli ürün daha kaliteli bir üründür. Sürdürülebilir bir tarımla yapılan üründür” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Nektarin bahçesinden drone görüntüsü.
-Nektarinlerden görüntü.
-İsmail Pehlivan ile röp. 

Haber-Kamera: ÇANAKKALE,(DHA)

17.04.2021 – Haber Kodu : 210417172
============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!