Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- (OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER) – SİLİCİ OPERASYONUNDA 2. DALGA 

Ali TİNBEK – İstanbul DHA –  İSTANBUL merkezli 36 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik “Silici 2” operasyonu düzenlendi.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesindeİstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce; İstanbul merkezli bugün 36 ilde eş zamanlı akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik “Silici 2” operasyonu gerçekleştirildi.
“Silici 2” operasyonu 15-16 Ocak tarihinde gerçekleştirilen “Silici” operasyonun devamı oldu. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 120 şüpheli gözaltına alındı. Kaçakçıların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) bayi lisansı alarak akaryakıt istasyonlarını açtığı, bu akaryakıt istasyonlarında akaryakıt satış verisi silerek büyük karlar elde ettiği sonrasında ise izlerini kaybettirmek için belli sürelerle EPDK lisanslarını iptal ettikleri şeklinde bir yöntem kullandıkları KOM Birimlerince belirlendi. Operasyon yapılan 157 akaryakıt istasyonunda toplam 196 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği, silinen akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 1.2 milyar TL olduğu tespit edildi. 

Görüntü Dökümü:
——-
-operasyondan görüntü

=======================

2- (ÖZEL) ÜMRANİYE’DE DEHŞET ANLARI: KAZA YAPAN ARAÇLA PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ARASINDA KALDI 

Reklam Alanı

Haber: Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL, (DHA)- Ümraniye’de motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı. Yolda yürüyen bir yaya ise kaza yapan araçla park halindeki otomobilin arasında kaldı. Olayda motosiklet sürücüsü ile yaya yaralandı. Dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza saat 20.00 sıralarında Ümraniye Çakmak Mahallesi İkbal Caddesi üzerinde meydana geldi. Abdulsamet Dilmen yönetimindeki 34 KZ 5604 plakalı hafif ticari araç ile Ali Başkurt yönetimindeki 34 EM 1481 plakalı motosiklet iki sokağın kesişimin de çarpıştı. Motosiklet sürücüsü yerde savrulurken kazanın etkisiyle hafif ticari araç yolda yürüyen Yasin Kopuz’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Kopuz, park halindeki araçların arasına savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan motosiklet sürücüsü ve yaya olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
2 kişinin yaralandığı kaza sokakta bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde motosiklet ile hafif ticari aracın çarpıştığı ardından motosiklet sürücüsünün yerde savrulduğu ve hafif ticari aracın yolda yürüyen yayaya çarptığı görülüyor. Yaya bir anlığına araç ile park halindeki otomobilin arasında kalıyor. Yayaya çarpan araç biraz daha ilerledikten sonra dururken, yaralı yaya yere düşüyor.

Görgü tanığı Fatih Coşkun “Bir araç ile motosiklet ile çarpıştı. İkisi de süratliydi. Kaza sırasında araç yolda yürüyen yaya çarparak ağır yaralandı. Kaldırıma araçlar çekildiği için yaya yolda yürümek zorunda kaldı. Yetkililerden bu kavşağa önlem alınmasını istiyoruz. Bu ilk kaza değil, sürekli kaza oluyor “diye konuştu. 

Görüntü Dökümü:
————————–
(GÜVENLİK KAMERASI)
Motosikletin sokakta ilerlemesi
-Hafif ticari aracın ilerlemesi
-Motosiklet ile aracın çarpışması
-Motosiklet sürücüsünün yerde savrulması
-Aracın yayaya çarpması
(CEP TELEFONU)
-Olay yerinde toplanan kalabalık
-Yerde yatan yaralılar
-Olay yerindeki ambulanslar
-Yaralıların ambulansa taşınması
-Genel ve detay
(AKTÜE GÖRÜNTÜLER )
-Kazanın meydana geldiği sokak
-Kaldırıma çekilen araçlar
-Fatih Coşkun ile röp(gözlüklü)
-Eren Pektaş ile röp
-Genel ve detay görüntüler
 
===============

3- TOKAT’TA HUSUMETLİ OLDUĞU KİŞİYİ ESENYURT’TA BULUP ÖLDÜRDÜ

Ali AKSOYER / İSTANBUL (DHA) ESENYURT’ta Doğan P. isimli şüpheli aralarında alacak verecek meselesi olduğu öne sürülen Gürsel Gürbüz’ü öldürdü. Olayla ilgili Doğan P. ile birlikte 5 şüpheli gözaltına alındı.
Olay, 18 Şubat perşembe günü saat 20.00 sıralarında Esenyurt İlçesi Hürriyet Mahallesi Gazi Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Gürsel Gürbüz,  Doğan P. ile alacak verecek meselesi yüzünden husumet yaşadığı için Tokat’tan ayrıldı. Gürbüz İstanbul’a taşınarak, Esenyurt’a yerleşti. Olay akşamı Doğan P., Gürsel Gürbüz’ü caddede vurdu. Şüpheli daha önceden kiraladığı araçla kaçtı. Doğan P. hayatını kaybederken, polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Doğan P. ile birlikte 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Doğan P., Coşkun P., Dursun P. ve Selçuk K. tutuklanırken, Sefer P. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü:
—————–
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
-Maktul ve zanlıların fotoğrafları
-1. fotoğraf öldürülen Gürsel Gürbüz
-2. fotoğraf şüpheli Doğan P.

==========================

4- TELEFONDA VİDEO İZLEDİĞİ İÇİN KOCASININ FECİ ŞEKİLDE DÖVDÜĞÜ KADIN: ÖLMEYİ Mİ BEKLEYEYİM?

– İstanbul’da kocası tarafından feci şekilde dövülen genç kadın şikayetçi oldu. Ancak dayakçı koca ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

– Komşusunun evine sığınan genç kadın, “Ne benim ne ailemin can güvenliği yok. Kendisi dışarıda gezebiliyorsa ben hiç şikayetçi olmayayım. Ölmeyi mi bekleyeyim?” dedi.

Elif YAVUZ – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA)- BAYRAMPAŞA’da 1 buçuk yıldır evli olduğu eşi tarafından dövülen 20 yaşındaki Tülay T. komşusuna sığınarak polisleri aradı. Şikayet üzerine gözaltına alınan eşi O.T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İki gün boyunca gözü kanayan genç kadın, dayakçı kocasının serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Şu anda ne benim ne ailemin can güvenliği  yok. Kendisi dışarıda gezebiliyorsa ben hiç şikayetçi olmayayım. Ölmeyi mi bekleyeyim?” dedi.
Bayrampaşa’da yaşayan 20 yaşındaki Tülay T. iddiasına göre, 1 buçuk yıl önce evlendiği eşinden düğünün hemen ertesi gününden itibaren şiddet görmeye başladı. Genç kadın, geçtiğimiz pazar günü 10 aylık kızını uyutmaya çalışırken telefonunda da video izliyordu. Bu sırada yanına gelen kocası O.T. ekranda bir erkek görüntüsü gördüğü gerekçesiyle yumruk attı. Gözü kanlar içinde kalan genç kadın ancak iki gün sonra eşinin markete gitmek için evden ayrıldığı sırada komşusuna sığınarak polisi aradı.

“SEN ADAMLARI MI İZLİYORSUN’ DİYEREK TELEFONLA KAFAMA VURDU”
O gün yaşananları anlatan Tülay T., “Çocuğumu uyuturken video izliyordum. Gelmiş, geçmiş farklı insanlarla ilgili bir şeydi. Ne izlediğimi sordu, ben de telefonu ona gösterdim. O arada videoda bir erkek çıktı ‘Sen adamları mı izliyorsun?’ diyerek telefonla kafama vurdu. Daha sonra kızım uyandı. Ben o ara kızımı korumaya çalışırken bir anda oldu her şey. Gözüme yumruk attı ve kanlar akmaya başladı. Işığı açıp ‘oh iyi olmuş, nasıl şişmiş’ dedi. Hiçbir pişmanlığı üzüntüsü yoktu” dedi. 

“ÖLMEYİ Mİ BEKLEYEYİM?”
Eşinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren genç kadın, “Bu adam şu an serbest. İfade verip dışarı çıktı. Beni bu hale getirip, bu kadar şey yaşatıp şu an kendisinin dışarıda olması inanın ayrı üzücü. Hem şiddet görüyorsunuz hem de kendisi hiçbir ceza almıyor. Kendisinin cezasını çekmesini istiyorum. Şu anda ne benim ne ailemin can güvenliği yok. Kendisi dışarıda gezebiliyorsa ben hiç şikayetçi olmayayım. Ölmeyi mi bekleyeyim? Aracılar yoluyla şikayetimi de geri almamı istiyor. Şikayetimi asla geri almayacağım. Uzaklaştırma kararını da aldırdım” diye konuştu.

“ÇOCUK AĞLADIĞINDA ‘ŞU ÇOCUĞU DUVARA FIRLATACAĞIM’ DİYORDU”
Yaşadığı olayın ilk olmadığını eşinin daha önce de bıçakla saldırarak dövdüğünü söyleyen Tülay T. korktuğu için şikayetçi olmadığını bu yüzden 1 buçuk yıl boyunca sürekli şiddete maruz kaldığını dile getirdi. 
Tülay T. “Daha önce de bıçakla tekme tokat dövmüştü. Elini ittim, o sıra kızım uyandı. Kızım uyanınca kurtuldum. O anda kızım uyanmasaydı belki de bıçaklamıştı. Uyuşturucu madde kullandığını gördüm, buna tepki gösterdiğim için bile dayak yedim. En ufak sebepten dövüyordu. Çocuk ağladığında ‘şu çocuğu duvara fırlatacağım’ diyordu. Hep şiddete meyilliydi” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
———————-
-Tülay T.’nin moraran gözü, kolu ve boynundan görüntüler
-Tülay T. İle röportaj
-Detaylar

=========================

5- KARANTİNA HAYATI DİRENÇLİ UYUZ VAKALARINDA PATLAMAYA NEDEN OLDU

Özlem YURTÇU KARABULUT – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA) UYUZ vakalarında bugünlerde hızlı bir artış gözlendiğine dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl “dirençli uyuz vakalarında” patlama yaşandığını söyledi. Evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyleyen Doç. Dr. Kutlubay, “Hastalar artık ailece polikliniklerimize başvuruyor” dedi.
İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, her yıl genellikle sadece kış aylarında belirli bir artış gösteren uyuz vakalarında, bu yıl farklı olarak ciddi bir patlama yaşandığını ve özellikle tedaviye rağmen iyileşmemiş dirençli hastalarla çok sık karşılaştıklarını söyledi. Pandemi nedeniyle evlerde uzun süre bir arada vakit geçirmek zorunda kalan aile bireyleri arasındaki bulaşmaların da arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Kutlubay, hali hazırdaki ilaçlara direnç gösteren vakalar nedeniyle çareyi geleneksel, yapma ilaçlara dönmekte bulduklarını söyledi.

BULAŞMASI İÇİN 15 DAKİKALIK TEMAS YETERLİ
Doç. Dr. Kutlubay, uyuz parazitinin bulaşması için 15 dakika cilt ya da eşya temasının yeterli olduğuna değinerek, karantina nedeniyle aile içi temasların daha da arttığını belirtti.
Kutlubay, “Gerek bizim hastanemize, Cerrahpaşa Hastanesi’ne, gerek diğer hastanelerin dermatoloji polikliniklerine başvuran uyuz vakalarında ciddi bir artış olduğunu gözlüyoruz. Daha da önemlisi bu yıl farklı olarak, daha önce teşhis almış tedavi uygulanmış hastalarda tedaviye rağmen direnç gelişmiş oluyor ve mevcut ilaçlarla da tedavi edemiyoruz. 8-10 kez doktora gitmiş, doğru tanı konmuş ama piyasadaki ilaçlarla defalarca tedavi görüp kür sağlanamamış ve aile içinde herkese bulaştırmış vakalar halinde geliyorlar kliniğimize. Hatta bazen, tüm aile birden polikliniklerimize başvuruyor. Bu hastalık deriden ya da eşya temasıyla bulaşıyor. 15 dakika yeterli bulaşması için. Karantinadan dolayı insanlar kapalı alanlarda daha uzun süreler kalıyorlar. Bütün aile evde daha fazla vakit geçirdiği için de temas süresi artıyor. Bu da bulaşmanın aile bireyleri arasında çok kolaylıkla gerçekleşmesine neden oluyor. Bir kişi uyuzu kaptıysa ailedeki diğer fertlerin yakalanması da kaçınılmaz oluyor.” dedi.

“KÜKÜRT VE KATRAN İÇERİKLİ GELENEKSEL KARIŞIMLAR YAPTIRIYORUZ”
Evde uyuz tanısı alan bir kişi varsa belirtisi olsun olmasın aile diğer bireylerine de tedavi uygulanması gerektiğine işaret eden Doç. Dr. Kutlubay, “Verdiğimiz ilacın banyo sonrası hafif nemli vaziyetteyken çeneden aşağı bütün vücuda, ayak tabanı, ayak parmak araları da dahil sürülmesi gerekiyor. Eskiden 12 saat bekleme süresi önerirdik ancak direnç nedeniyle artık 24 saat kalması gerekiyor ilacın. 24 saat sonra hasta tekrar duş alıyor, kullandığı bütün yatak çarşaflarını, giysilerini vs, en az 60 derecelik sıcaklıktaki kaynatarak yıkaması gerekiyor. Bu arada bütün ev halkı ve temasta bulunan kişiler de aynı tedaviyi uygulamak zorunda. Bu Tedavinin 2-3 gün sonra tekrarlanması gerekiyor. Ama burada problem şu, özellikle son dönem gelen vakalarda, tedavide kullandığımız piyasadaki iki farklı uyuz ilacına da direnç söz konusu. Bize gelen hastalar bu ilaçları defalarca kullanmış olmasına rağmen tedavi görememiş oluyorlar. Biz de bu nedenle daha önce etkinliği kanıtlanmış, kükürt, katran vb içeren bazı yapma ilaçlara dönüş yaptık. Onunla beraber ağızdan alınması gereken uyuz ilaçları da var. Ancak onlar şu an Türkiye’de mevcut değil. Bazı hastalar yurt dışından getirtiyor eczanelerine” şeklinde konuştu.

“KOVİD VE UYUZ BELİRTİLERİ KARIŞTIRILABİLİR”
Bazı Kovid vakalarında, kaşıntı, kızarıklık, döküntü gibi dermatolojik belirtiler olabildiği için bazen uyuz belirtileriyle karıştırılabileceğine de değinen Doç. Dr. Kutlubay, şu uyarılarda bulundu: 
“Kovid virütik bir enfeksiyon. Uyuz ise parazitin yol açtığı bir hastalık. Kovid’de tüm vücutta kaşıntı, kabarıklık, kurdeşen benzeri lezyonlar ya da yaralar oluşabiliyor. Ya da bütün vücut kızarıp kabarabiliyor. Aynı şekilde uyuzda da özellikle parmak aralarında küçük küçük su toplayan kabarcıklar ya da S şeklinde kırık çizgiler, el bileği içi civarında küçük sivilce benzeri kaşıntılı yaralar, koltuk altında yaralar, erkeklerde genital bölge, kadınlarda daha çok göğüs bölgesinde ve çevresinde egzama benzeri kabuklu, kepekli yaralar meydana gelebiliyor. Ama uyuzda ayırt edici bulgu gece kaşıntılarıdır. Hastayı gece uykusundan uyandıracak kadar şiddetli kaşıntılar olur. Kovid’de ise gece kaşıntısı olmaz. Gün içine yayılmış mutat kaşıntılar vardır.”

“TEDAVİ EDİLMEDİKÇE PARAZİT ÇOĞALIR VE SALGINA DÖNÜŞEBİLİR”
Yine ateşin yanı sıra kaşıntı, döküntü ve  kızarıklıkla seyredebilen ve Kovid sonrası çocuklarda gelişen Mis-C sendromunda da uyuz ile benzer belirtiler görülebildiğine işaret eden Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarda Kovid sonrası gelişen Mis-C sendromunda daha çok ateş, vücudun belli bölgelerinde hedef benzeri kırmızımtırak döküntüler meydana gelebiliyor. Genel bir kaşıntı oluyor, uyuzdaki kadar çok şiddetli olmuyor kaşıntılar. Ayrıca çocuk ya da bebek uyuzlarında daha çok avuç içi ya da ayak tabanında sivilce benzeri su toplayan kabarcıklar tarzında belirtiler meydana gelebilir. Ayrıca yüzde, sivilce benzeri kaşıntılı lezyonlar, yaralar oluşabiliyor. Bu belirtilerle çocuk uyuzlarını Mis-C’den ayırt edebiliriz. Uyuzda, genellikle aile içinde başka kaşınan kişiler de olur ve daha çok onlardan çocuklara ya da bebeklere bulaşır. Bir ailede başka kaşınan da varsa zaten direkt uyuz tanısını koyabiliriz. Çocuklarda gece uykusundan uyandıracak kadar şiddetli kaşıntısı olur. Eğer uyuzu tam tedavi edemezsek, tüm vücutta yaygın kaşıntılara bağlı yaralar meydana gelebilir ve bu yaralardan da sekonder enfeksiyon dediğimiz bakteriyel enfeksiyon bulaşabilir. Vücutta bir enfeksiyon odağı oluşabilir, bu enfeksiyon kana karışabilir ki en korktuğumuz da budur. Ayrıca tedavi edilmedikçe parazit çoğalmaya devam eder bulaşmaya devam eder ve salgına dönüşme riski de artar. Bu da büyük bir sıkıntı.”

Görüntü dökümü:
———————-
Doç. Dr. Zekayi Kutlubay röp
Muhabir-doktor detayı
Uyuz paraziti mikroskop görüntüleri
Parazite dair mikroskop görüntüleri eşliğinde bilgilendirme detayları

=========================

6- (ÖZEL) İSTANBUL’UN 4 FARKLI İLÇESİNDE KORONAVİRÜSE RAĞMEN ASKER EĞLENCESİ

-Maskeden mendil yapıp halay çektiler.

-Polis gelince halay dağıldı

Haber: Erol DEĞİRMENCİ – Alper KORKMAZ – Vedat BAYRAKTAR / iİSTANBUL , (DHA)
İstanbul’un Bağcılar, Bayrampaşa, Kağıthane ve Maltepe ilçelerinde gençlerin koronavirüse rağmen yaptığı asker eğlencesi kameralara yansıdı.
İstanbul’un farklı noktalarında aker eğlencelerinde tedbirlerin ihlal edildiği görüntüler ortaya çıktı. Bağcılar’ın farklı mahallelerinde toplanan gençler koronavirüse rağmen asker eğlencesi düzenledi. Sokakta düzenlenen meşalelerin yakıldığı eğlencelerde sosyal mesafe ve maske kuralı hiçe sayıldı. Bir grubun düzenlediği eğlencede ise maskenin, halayda mendil olarak kullanılması dikkat çekti. Başka bir adreste ise yapılan eğlencede halay çeken grup, polisin gelmesi ile kaçmaya başladı. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

BAYRAMPAŞA’DA YOLU KAPATTILAR
Bayrampaşa’da bir grup yaptığı eğlencede yolu kapattı. Asker eğlencesi için konvoy yapan grup, yolu kesti. Yaşananlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. 

KAĞITHANE’DE HALAY
Kağıthane’de ise toplanan grup müzik eşliğinde halay çekti. Meşalelerin de yakıldığı eğlence, yine bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. 

MALTEPE’DE DE TOPLANDILAR 
Maltepe’de de manzara aynıydı. Asker eğlencesi için toplanan grup, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal etti. 

Görüntü dökümü:
——————
-Bağcılar’da meşale ile dans eden kişiler
-Bağcılar maskeyi, mendil olarak kullanılan kişi
-Bağcılar’da, grubun polis gelince kaçmaya başlaması
-Bayrampaşa’da yolu keserek eğlenen grup
-Kağıthane’de askerlik eğlencesi düzenleyen grup
-Maltepe’de maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal ederek eğlenen grup

=======================

7- (Özel)- ESENYURT’TA ÇATIDA YAKALANAN ŞÜPHELİDEN POLİSE: AKŞAM ENİŞTEM KARAKOLA GELİNCE KONUŞURUZ

Haber – Kamera: Veysel TİMDU – Ersan SAN / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan ve otomobillerini bırakıp, bir binanın çatısına saklanan 2 şüpheli yakalandı. Kaçarken bir sokağa da ruhsatsız tabanca attıkları öğrenilen şüphelilerden biri polis ekiplerine, “Akşam eniştem karakola gelince konuşuruz” dedi.
Olay, dün akşam saatlerinde Esenyurt Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Devriye görevi yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan 2 şüpheli otomobil ile kaçmaya başladı. Araçlarını 927. Sokak’ta bırakan şüpheliler yaya olarak kaçıp, 932’nci Sokak’ta bulunan bir apartmanın çatısına saklandı. Otomobili bulan polis ekipleri, çevrede yaptıkları araştırma sonrası kaçan şüphelileri çatıda yakaladı. Ayrıca şüphelilerin kaçarken attıkları ruhsatsız tabanca da polis ekiplerince ele geçirildi. 2 şüpheli kelepçelenerek gözaltına alındı.

“ENİŞTEM KARAKOLA GELİNCE KOŞURUZ”
Yakalanan şüpheliler, gözaltına alındıkları sırada polis ekiplerine zorluk çıkardı. Araca bindirilmek istenen şüpheli, polis ekiplerine, “Tamam bırak eniştemi arayacağım. Kaçtık, tamam, hatalıyım. Akşam eniştem karakola gelince konuşuruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————-
-Kaçtıkları otomobil
-Polis ekipleri
-Polis ekiplerinin bir apartman çatısında yaptığı aramalar
-Gözaltına alınanların polis aracın bindirilişleri
-Ruhsatsız tabanca
-Polislerle şüphelilerin diyalogları
-Genel ve detay görüntüler 

===========================

8- BAKIRKÖY’DE YOLCU MİNİBÜSÜ İLE POLİS ARACI KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 2 YARALI 

Haber-Kamera: Alper KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)
Bakırköy’de yolcu minibüs ile sivil polis aracı kafa kafaya çarpıştı iki kişi yaralandı. Araç içinde sıkışan minibüs sürücüsünü itfaiye ekipleri kurtardı. 
Kaza 08.00 sıralarında Ataköy 5. Kısım Kilitbahir Sokak’ta meydana geldi. Sokak üzerinde ilerleyen yolcu minibüsü ile karşı yönden gelen sivil polis aracı kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle yolcu minibüsünün sürücüsü Hamza Sinan Kopuz araç içinde sıkışırken, bir polis hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri minibüs içinde sıkışan sürücü Kopuz’u sıkıştığı yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralı sürücüler 112 ekiplerince çevredeki hastanelere götürüldü. Kaza sırasında minibüste yolcu olmadığı öğrenilirken, kazaya karışan araçlar çekicilerle yoldan kaldırıldı. 

Görüntü dökümü:
——————-
Yaralılardan görüntü
Araçlardan görüntü
Ekiplerden görüntü
Kaza noktasından ve sokaktan görüntü
 
===========================

9- YAŞLILARI DOLANDIRAN SAHTE POLİSLER YAKALANDI

Ali AKSOYER – Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) KENDİLERİNİ polis olarak tanıtan 6 şüpheli Sarıyer ve Maltepe’de hedef aldıkları emekli kişileri dolandırdı. Yakalanıp, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Olay, 23 Şubat’ta Maltepe Zümrütevler Mahallesi Zeren Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre inşaat işçisi olarak çalışan Osman T.(27), Savaş D.(27) ve Davut S.(22) isimli üç arkadaş,  telefonla rastgele numaralar arayarak ağlarına düşürecek kişi aradılar. Maltepe’de ikamet eden Neslihan K.(82)’yı arayan şüpheliler, kendilerini polis olarak tanıtarak; “Paranız suç örgütünün elinde, bize tüm paranızı teslim edin. Yoksa tutuklanacaksınız.” dedi. Bunun üzerine emekli olduğu öğrenilen Neslihan K., parayı hazırlayarak şüphelilere elden teslim etti.

İNŞAATTA ÇALIŞAN BAŞKA BİR KİŞİ DURUMU ANLADI
Olayın ardından aynı inşaatta çalışan başka bir kişi, üç arkadaşın kendi aralarında 190 bin lira dolandırdıklarına dair sohbet ettiklerini duydu. Kişinin polise ihbarda bulunması üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışma neticesinde üç şüpheli yatılı olarak kaldıkları inşaatta yakalanarak gözaltına alındı.

BİR BAŞKA OLAYDA SARIYER’DE YAŞANDI
Aynı günlerde yaşanan bir başka olayda ise, Musa A.(18) ve Abdulvahap A.(21) ve Osman Ö.(22) , telefonla aradıkları Zeynep T.(83)’den kendilerini polis olarak tanıtıp para istedi. Bankadaki 730 bin lirayı çeken vatandaş, parayı poşetle kapısının önüne koyarak şüphelilere teslim etti. Şüphelilerin tekrar arayıp para istemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Zeynep T., polis karakoluna giderek şikayetçi oldu. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte para hazırlayarak mağdur vatandaşa bu parayı teslim etmesini söyledi. Ekipler, parayı almak üzere gelen şüphelileri olay yerinde suçüstü yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Musa A., Abdulvahap A.,  Osman T. ve Osman Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, iki şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü:
———————-
-Şüphelilerin adliyeye sevk anı

==============================

(Ek operasyon görüntüleriyle) 
10- İSTANBUL’DA HELİKOPTER DESTEKLİ PKK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

Soner HASIRCIOĞLU-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – ESENYURT ve Küçükçekmece’de, PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis ekipleri, PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik Esenyurt ve Küçükçekmece’de önceden belirlenen 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon kapsamında Esenyurt’taki 4 katlı bir binanın en üst katındaki daireye giren özel tim polisleri, evde bir süre arama yaptı. Bir kişinin gözaltına alındığı operasyonda evde bulunan çeşitli örgütsel dokümanlara el konuldu. Operasyon sonucu iki ilçede toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere İstanbul emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Görüntü dökümü:
—————————–
EK GÖRÜNTÜ
-Operasyondan ek görüntüler
GEÇİLEN
-Operasyon yapılan dernek
-Polisin binaya girmesi
-Polisin çevrede ki önlemi
-Polis helikopterinden görüntü
-Gözaltına alınan şüphelinin binadan çıkarılması
-Gözaltına alınanların sağlık kontrolü
-Genel ve detaylar

=================

11- (ÖZEL) ATAŞEHİR’DE POLİS MOTOSİKLET TAMİRHANELERİNE DENETİM 

Haber – Kamera: Ramazan EĞRİ – Gamze ŞİMŞEK – Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA) – Ataşehir’de çalıntı motosiklet ve ruhsatsız işyerlerine yönelik yapılan denitimlerde işletmeler tek tek kontrol edildi. Motosikletler üzerinde incelemeler yapılırken belgeleri eksik olan 6 tamirhaneye işlem yapıldı.
İstanbul genelinde yaşanan motosiklet hırsızlıklarına karşı Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tarafından motosiklet tamirhaneleri tek tek denetlendi. Motosikletlerin şasi numaraları kontrol edildi. Yapılan denetimlerde hacizli olduğu belirlenen bir motosiklet çekici yardımıyla Yediemin Otoparkı’na gönderilirken şasi numarasıyla ruhsatları eşleşmeyen çok sayıda motosiklete işlem yapıldı. Öte yandan belgeleri eksik olan 6 iş yerine işlem yapılırken 1 iş yeri de mühürlendi. Yapılan denetimler havadan da görüntülendi. 

Görüntü Dökümü:
———————
-Denetim yapan polis ekipleri
-Polislerin motosikletleri kontrol etmesi
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Denetimin HAVADAN görüntüleri
-Hacizli motosikletin çekiciye konulması
-Genel ve detay

===================

12- ŞİLE’DE “PREFABRİK EV” TAŞIYAN KAMYONA ENGEL

Nurcan KIRCALI – Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA – ŞİLE’de prefabrik ev taşıyan kamyon ilçeye sokulmadı.
Şile Belediyesi zabıta ekipleri, Şile yolunda seyir halindeki kamyonun kasasında prefabrik bir ev olduğunu fark etti. Kamyon durdurulduğunda evin farklı bir yerde yapılarak hazine arazisine konulmak üzere ilçeye sokulmak istendiği belirlendi.
Kamyon, zabıta ekipleri tarafından ilçe dışına çıkarıldı. Kamyonla ilgili emniyet ekiplerine de bilgi verildi.

Görüntü dökümü
———-
-Zabıtanın kamyonu durdurması
-Kamyonun İlçe dışına çıkması

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!