Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ  – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-  KAYAN TAKSİYİ KAPISINI TUTARAK DURDURMAYA ÇALIŞTI, YOLCU İSE AŞAĞIYA ATLADI

Alper KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)  -EYÜPSULTAN’da kar yağışı nedeniyle yokuş aşağı kayan taksiyi sürücüsü kapısından tutarak durdurmaya çalıştı, bu sırada paniğe kapılan ön koltuktaki yolcu inmeye çalıştığı sırada yola düştü. Yolcu taksinin altında kalmaktan son anda kurtulurken, tüm bu yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin dün sabah saatlerinde Güzeltepe Mahallesi’nde çekildiği öğrenildi. Kar nedeniyle kayganlaşan yolda bir taksi yokuş aşağı kaymaya başladı. Aracın kaymasını engellemeye çalışan taksi sürücüsü araçtan indi ve kapıyı tutarak aracı durdurmaya çalıştı. Bu sırada aracın ön koltuğunda oturan yolcu ise paniğe kapılarak araçtan inmek istedi.
Kayan araçtan inmeye çalışan yolcu yola düşerken aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu.  Bir süre daha kayan taksi daha sonra durdu. Duran taksiye yokuş aşağı kayan başka bir otomobil çarptı. Tüm bu anlar bir vatandaş tarafından saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——
Olay anı cep telefonu kamerası
 
======================

2- KAĞITHANE’DE BEYAZ ESARET HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL – İSTANBUL DHA 
İstanbul’da kar en çok Kağıthane’de etkili oldu. Kağıthane’de sürücüler ve işe gitmek için sokağa çıkanlar zor anlar yaşadı.
İstanbul’da gece saatlerinde aralıklarla etkili olan kar, sabah saatlerinde özellikle Kağıthane ve çevresinde bastırdı. Kağıthane kısa sürede beyaza büründü. Araçlar da kar altında kalınca işe gitmek için yola çıkanlar zor anlar yaşadı. Bir çok araç yolda kaldı. Yokuşlarıyla ünlü Kağıthane’de yürümekte de zorlaştı. Beyaza bürünün Kağıthane havadan da görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
———-
-Kağıthane ve ara sokakların havadan görüntüleri

Reklam Alanı

==============

3- KAĞITHANE’DE KARLI YOLLARDA DÜŞMEMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİLER

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN İSTANBUL DHA İSTANBUL’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yayalar kaldırımlarda güçlükle ilerledi. Kağıthane’de özellikle yokuş aşağıya inmek isteyenler düşmemek için büyük çaba gösterdi.
İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yayalar kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Kağıthane’de işe gitmek için evlerinden çıkanlar, karla kaplı kaldırımlarda yürümekte zorlandı. Özellikle yokuş aşağıya inenler, düşmemek için duvarları tutarak gitmek zorunda kaldı.
 
Görüntü Dökümü:
——————–
İşe gidenler
Duvarları tutarak gidenler
Karla kaplı kaldırımlar
Genel ve detaylar

==================

4- (ÖZEL) KAĞITHANE’DE KARLI RAMPADA KAYAN ARAÇ KAZA YAPTI; O ANLAR KAMERADA

Haber: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Kağıthane’de, yoğun kar yağışı nedeni ile buz tutan rampada kayarak kontrolden çıkan otomobil, park halindeki başka bir otomobile çarparak durabildi. Kaza anları güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, Kağıthane’nin Merkez Mahallesinde meydana geldi. Dün sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeni ile buzlanan rampadan inen otomobil, kayarak kontrolden çıktı. Sürücüsünün fren yaptığı otomobil, durmayarak park halindeki bir başka otomobile çarptı. Her iki otomobilde hasar oluşurken, yaşanan kaza anı ise bir apartmanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
————-
-Kayan otomobil
-Kaza anı

=================

5- EYÜPSULTAN HASDAL’DAKİ BEYAZ ÖRTÜ VE TRAFİK YOĞUNLUĞU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ali AKSOYER /İSTANBUL (DHA) İstanbul Eyüpsultan’da sabah saatlerinde etikili olan kar yağışı Hasdal’da trafik yoğunluğuna neden oldu. Beyaza bürünen Hasdal, TEM Otoyolu ve çevresinde oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.
İstanbul’da iki gündür aralıklı olarak devam eden kar yağışı, Hasdal’da sabah saatlerinde etkili oldu. Hasdal ve çevresi beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Beyaza bürünen Hasdal kavşağı ve çevresi havadan görüntülendi.

Görüntü dökümü:
———————–
-Havadan görüntülerle Hasdal ve çevresi 
-Genel ve detay görüntüler

=================

6- ŞİŞLİ’DE KARLI YOLLARDA YÜRÜMEKTE ZORLANDILAR

Burçak BOZKUŞ – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL (DHA) – İstanbul’da dün sabah başlayan kar yağışı, bu sabah yeniden etkisini gösterdi. Kar nedeniyle bazı noktalarda trafik yoğunluğu yaşanırken, ara cadde ve sokaklarda ise vatandaşlar zor anlar yaşadı.
İstanbul’da sabah saatlerinde kar yağışı yeniden etkili oldu. Şehrin birçok noktasında ve ana arterlerde trafik yoğunluğu yaşandı. Şişli Feriköy Caddesi’nde ise evlerinden işe gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar karlı kaplı yokuşlardan inerken zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar kayma tehlikesi yaşadığını belirtirken bazıları ise mart ayında ilk kez böyle bir karla karşılaştığını belirtti. Birçok kişi ise otobüs duraklarına sığındı.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI
Yokuştan inerken zorlandığını belirten Seyfullah Çamlı, “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır’ diye boşuna dememişler demek ki. Zorlandım. İnemedim aşağıya doğru. Arabalar da kayıyor. Gelirken zaten bakar mısınız her yerimi ıslattı arabalar. Zorlandık yani inşallah yağmaz daha” dedi.
Mehmet Tarhan ise, “25 yıllık motorcuyum ilk defa böyle bir şey görüyorum. İstanbul ve mart ayında kar. İnanamadım. Bayağı bir zorlandık ama ana arterlerin açık olması bizim için avantaj oldu. Ara yollarda ve sokaklarda zorlandık. Birkaç sefer kayma tehlikesi oldu. Başka yerlerde gördüm ama İstanbul’da bu mevsimde bu kara çok şaşırdım. Sabah kalktığımda başka bir yerde miyim acaba diye düşündüm. Hazırlıklı değildim beklemiyordum bu kadar. Ben yükseklere yağar sandım sadece” diye konuştu. 63 yaşındaki Yurdagül Namazcı, “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır. Doğma büyüme buralıyım o yüzden şaşırmadım. Eskiden daha çok yağıyordu evler boyunca yağıyordu. Haliyle zorlandık tabi” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Feriköy yokuşundan detaylar
-Vatandaş röpleri
-Genel ve detay

================ 

7- İSTANBUL’DA KAR NEDENİYLE TRAFİK YOĞUNLUĞU 

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR – Esma MURAT – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA)-İstanbul’da sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar nedeniyle trafikte bazı noktalarda trafik yoğunluğu yaşandı.
İstanbul’da sabah saatlerinde kar yağışı yeniden etkili oldu. Kar nedeniyle bazı noktalarda trafik yoğunluğu yaşandı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa yakasına geçişlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Eyüpsultan’da da trafik yoğunluğu oluştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 09.30 itibarıyla kentte trafik yoğunluğu yüzde 60’lara kadar çıktı.

Görüntü dökümü:
—————–
-15 Temmuz Şehitler Köprüsünden görüntü
-Trafik görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

===================

8- KAR YAĞIŞI SULTANAHMET MEYDANI’NDA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU 

Murat SOLAK – Cemal YURTTAŞ / İSTANBUL (DHA)  İstanbul’da sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı Sultanahmet Meydanı’nda kartpostallık görüntüler oluşturdu. 
İstanbul’da dün başlayan, aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı bu sabah erken saatlerde de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle tarihi yarımada beyaza bürünürken, Sultanahmet Meydanı’nda kartpostallık görüntüler oluştu. Meydanı gezen bazı vatandaşlar ve turistler, karla kaplanan Sultanahmet Camii ve Ayasofya’nın önünde fotoğraf çektirip karın tadını çıkardı. 

Görüntü dökümü 
——————
-Beyaza bürünen Sultanahmet Meydanı 
-Vatandaşların ve turistlerin fotoğraf çektirmesi 
-Genel ve detaylar 

======================

9- MİNİBÜSTE ÖZBEK KADINA TACİZE 4 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL’da geçen yıl minibüsüne binen Özbekistanlı Nodira M.’yi (46) herkes indikten sonra taciz ettiği iddia edilen tutuksuz sanık İzzet A.’nın (30) yargılandığı davada mütaala verildi. Duruşma savcısı, sanığın “Cinsel taciz” ve “Tehdit” suçlarından 4 yıl 6 aya kadar hapsini talep etti. Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık İzzet A., ve müşteki Nodira M. ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan Nodira M. “Ben yabancı olduğum için sanığa sert bir tepki veremedim. Korktum. Türkiye’den deport edilirim endişesindeydim. Sanık, beni dolmuşta zorla tuttu. Sanık bana ismini taksici ‘Mehmet’ olarak kaydetmemi söyledi. Sonradan isminin bu olmadığı ortaya çıktı” dedi. 

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI
Duruşmada, savcı  esas hakkıdaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilemeyeceği, sanığın araçta tek kalan müştekinin inmesine araç kapısını açmayarak engel olduğu belirtildi. Sanığın, müştekiye cinsel amaçlarına yönelik sözler söylediği de öne sürülen mütalaada, sanığın üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olduğu kaydedildi. Mütalada, sanığın “Cinsel taciz” ve “Tehdit” suçlarından 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsini talep edildi. Duruşma, sanık ve avukatının mütalaaya karşı beyanda bulunması için ertelendi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ
Özbekistan uyruklu Nodira M., 28 Temmuz 2020 günü Topkapı’ya gitmek istediğini belirterek Yüzüncüyıl Mahallesi’nden minibüse bindi. Bir süre ilerleyen minibüs, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na gelince yolcular indi. Nodira M. minibüste kimse kalmadığını gördü. Minibüs şoförü İzzet A. da  iddiaya göre Nodira M.’ye “Tanışalım, arkadaş olalım. Para lazımsa veririm. Sana yardım ederim, para veririm” diyerek tacize başladı. “Sahip çıkarım, ev açarım, sana bakarım” diyerek tacizine devam eden şoför İzzet A.’nın sözlerinden rahatsız olan Nodira M, “Ne diyorsun, ben evliyim. İndir beni” diye karşılık verdi. Ancak minibüsü durduran şoför İzzet A. “Bir şey olmaz, evli olabilirsin. Numaranı ver tanışıp arkadaş olalım” diyerek müştekiyi taciz etmeye devam etti. Kapıyı açmayan şoför İzzet A., Nodira’dan telefon numarasını istedi. Şoförün ısrarla telefonunu istemesi ve kapıyı da açmamasından korkan Nodira M., telefon numarasını verdi. Şoför İzzet A. numarayı aldıktan sonra kapıyı açarak Nodira M.’nin inmesine izin verdi. Şoför İzzet A. daha sonra müşteki Nodira M.’ye “Beni ara” şeklinde mesaj attı. Olayı öğrenen Nodira M.’nin arkadaşlarının Minibüsçüler Federasyonu’nu arayarak durumu anlatmaları üzerine şoförün belgesi alınarak görevine son verildi. Nodira M. avukat Caner Şahin aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine İzzet A. hakkında dava açıldı. 

Görüntü dökümü:
————-
-ARŞİV

==================

10- (Özel) SANCAKTEPE’DE “RÖGAR KOKUSU” NEDENİYLE İŞLENEN ÇİFTE CİNAYET DAVASINDA KARAR: SANIĞA 30 YIL HAPİS CEZASI    

*Mahkeme heyeti “haksız tahrik var” dedi; sanığı 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) SANCAKTEPE’de geçen yıl rögardan gelen kokular nedeniyle tartışıp kavga ettiği yan bina komşusu Zeki Öğrek’in çocukları Seyithan Öğrek (36) ile Alican Öğrek’i (38) tabancayla başlarına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen müteahhit Şeker Şimşek’in (63) yargılandığı dava karara bağlandı. Şeker Şimşek’in eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan sanık Şimşek’i toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kavga sırasında silahla Şeker Şimşek’e ateş ettiği iddia edilen müşteki-sanık Zeki Öğrek de “Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme” suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi. 

“ÖLENLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”
Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu müşteki-sanık Şeker Şimşek katıldı. Duruşmada müşteki-sanık Zeki Öğrek ile taraf avukatları da hazır bulundu. Müşteki-sanık Zeki Öğrek savunmasında “Ben Şeker Şimşek’e ateş etmedim. Elinden silahı alıp polise teslim ettim. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını, benim de beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi. Müşteki-sanık Şeker Şimşek ise son sözü sorulduğunda “Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İşlemediğim bir suçtan bir seneden fazladır yatmaktayım. Takdir mahkemenindir” ifadelerini kullandı.

KARAR AÇIKLANDI
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, müşteki sanık Şeker Şimşek’i önce “Kasten öldürme” suçundan iki kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Şimşek’in eyleminin “haksız tahrik” altında gerçekleştiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, cezada indirim de uygulayarak müşteki-sanık Şimşek’in iki kez “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan toplam 30 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. 

ZEKİ ÖĞREK BERAAT ETTİ
Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Şeker Şimşek’in, diğer müşteki sanık Zeki Öğrek’e ve müşteki Emrah Öğrek’e karşı işlediği iddia edilen “Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme” suçundan inandırıcı bir delil elde edilmediğine kanaat getirerek beraatine hükmetti. Mahkeme heyeti, müşteki-sanık Zeki Öğrek’in ise diğer müşteki-sanık Şeker Şimşek’e karşı işlediği iddia edilen “Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme” suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede müteahhitlik yapan Şeker Şimşek’in Sancaktepe’de aynı sokak üzerinde bulunan Zeki Öğrek ile kanalizasyondan gelen kokular nedeniyle yaptığı daireleri satamadığı gerekçesiyle olaydan önce de tartıştığı belirtilmişti. 8 Mart 2020’de ise müşteki-sanık Şeker Şimşek’in, müşteki sanık Zeki Öğrek’in çocukları Alican ve Seyithan Öğrek’in yine kanalizasyon sızıntısındaki kokudan kaynaklı tartışmaya girdiği, taraflar arasında karşılıklı küfürleşmeler olduğu bunun üzerine müşteki-sanık Şeker Şimşek’in çocuklarını aradığı kaydedilmişti. Müşteki-sanık Şeker Şimşek’in 8 Mart 2020’de oğullarıyla birlikte kafeye gittiği ve çocuklarıyla birlikte sopalarla darp edildiği anlatılan iddianamede müşteki-sanık Şimşek’in tabancasıyla darp edenlerden Seyithan Öğrek’i ve Alican Öğrek’i kafasından vurduğu öne sürülmüştü. İddianamede diğer müşteki-sanık Zeki Öğrek’in de müşteki-sanık Şimşek’in elinde bulunan silahı alarak Şimşek’e ateş ettiği fakat Şimşek’in kafasını eğerek kurtulduğu anlatılmıştı. Şüpheli Şimşek önceki ifadesinde “Onların binadan akan kanalizasyon bizim binamıza doğru akıyordu. Bundan dolayı sıkıntı yaşanıyordu. Bununla ilgili konuşmuştuk. Sonrasında Zeki ve çocukları demir sopalarla geldiler. Ben kendilerine mevcut kokudan dolayı üç yıldır daireyi satamadığımı söyledim. Kokunun onların binasından geldiğini anlatmaya çalıştım ancak bunu hiç kabul etmediler” demişti. Şimşek karşı tarafın kendisine küfür etmesi üzerine çocuklarını yanına çağırdığını, kahvede kavga çıktığını, oğlunun 4-5 kişi tarafından sopalarla darp edildiğini öne sürerek “Vuranlar arasında Zeki ve oğulları vardı. Ben tabancamı çıkardım, amacım kendimi savunmaktı. Bana saldıranların ayağına doğru ateş etmek amacındaydım. Tabancayı elimde görünce bana saldırdılar, tabanca elimdeyken patladı” ifadelerini kullanmıştı. İddianamede müşteki sanık Şeker Şimşek’in “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 24 yıldan 36 yıla kadar hapsi istenirken, müşteki-sanık Zeki Öğrek’in “Kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Görüntü dökümü:
———————–
– ARŞİV

====================

11- AV YASAĞINA GÜNLER KALA BALIKÇILAR AÇILAMADI, FİYATLAR ETKİLENDİ
 

Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA)- YURDUN büyük kısmında son bir haftadır etkili olan soğuk hava balık fiyatlarına olumsuz yansıdı. İstanbul’da çok sayıda balıkçı denize açılamazken, bu durum balık fiyatlarına yansıdı. Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Balık Hali’nin bu geceki gözdesi ise çinekop ve hamsi oldu. 

Av yasağının  başlayacağı 15 Nisan’a sayılı günler kaldı. Avlanan balık miktarının giderek azalması ve olumsuz hava şartları balık fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Pazarcıların, restoran işletmecilerin her gece geldiği Beylikdüzü Gürpınar Balık Hali bu gece de oldukça hareketliydi. Halde balıkçıların gözdesi çinekop ve hamsi oldu. Mezat usulü satışın yapıldığı halde çinekopun kasası 800, hamsinin kasası 150, İbrice hamsisi ise 400 liradan alıcı buldu. 

“BUGÜN HAMSİ, ÇİNEKOP OLDUKÇA VAR”
Balıkçı Erdoğan Elmas “Bugün bizde en çok hamsi çıktı.  HamsiniN kasasını 150 liradan satıyorum. Geçen sene bu zamanlar bu hamsileri bulamazdık.” dedi. Fiyatlardaki artışın ve düşüşün hava durumuna göre değiştiğini söyleyen balıkçı Ahmet Çelik de  “4 gündür hava soğuk olduğu için yeterince balık çıkmıyor. Bu durum ister istemez tezgâha da yansıyor. Bugün hamsi, çinekop oldukça var. İbrice hamsisinin kolisi 400 lira civarında satılıyor” dedi.  

Gürpınar Balık Hali’nde balık fiyatlarının  borsa gibi olduğunu belirten  Hasan Erol ise “Son zamanlarda havaların soğuk olmasından dolayı balık türü ve sayısı oldukça az. Bu günlerde hava oldukça sert. Soğuk havada balıkçılık da  olmuyor. Bugün biraz çinekop ve ibrice hamsisi var.  İbrice hamsisinin kasası 400 ile 500 lira arası” diye konuştu. 

“ESNAF HAVALARDAN OLDUKÇA ŞİKAYETÇİ”
Hava şartlarından dolayı balıkların son günlerde biraz az olduğunu belirten balıkçı Serkan Akça, “Havalardan dolayı balık fiyatları biraz yüksek. Havaların güzelleşmesiyle biraz daha balık olacağını düşünüyorum. Bugün ise bizde hamsi, miran, tekir, az miktarda mezgit var. İstavrit az olduğu için sandığı 800 liradan satılıyorö diye konuştu. Balıkçı Murat Sefil ise, “Bugün hava sert olduğu için pek balık yoktu. Olan balıklar ise çinekop, istavrit ve hamsiydi. Esnaf da  hava şartlarından oldukça şikayetçi. Havalar kötü olduğu için balık fiyatları da oldukça yüksek. Pazartesi itibariyle havaların düzelmesini bekliyoruz. Bugün çinekopun kasası 800 lira dolayında, istavrit ise 700- 800 lira arasından satıldı” dedi. 

“ALDIĞIM TEKİRİ TEZGAHTA 60 LİRAYA SATACAĞIM”
Mezat usulü satışın yapıldığı halde tekir balığı alan  Bahattin Memiş, “Tekir’in kasasını 400 liraya satın aldım.  Bugün tekirin kilosunu tezgahımda 60 liraya satacağım” ifadelerini kullandı. Erol Karslı ise “Bu sene balık oldukça çoktu. Seneye inşallah bu bolluk devam eder. Etin kilosu 80 lira iken çinekopun kilosu 50 lira yine bedava sayılır” dedi.

Görüntü dökümü:
—————
-Gürpınar Balık Halı görüntüleri 
-Mezat usulü satışın yapılması 
-Muhabir Anonsu (Esma MURAT) 
-Balıkçı Erol Karslı röportajı 
-Balıkçı Erdoğan Elmas röportajı 
-Balıkçı Bahattin Memiş röportajı 
-Balıkçı Serkan Akça röportajı 
-Balıkçı Murat Sefil röportajı 
-Balıkçı Ahmet Çelik röportajı 
-Balıkçı Hasan Erol röportajı 
-Genel ve detay görüntüler 

==================

12- ARNAVUTKÖY’DE LEYLEKLERE KAR SÜRPRİZİ

Taylan Ergün / İSTANBUL DHA
Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ve her yıl mart ayının sonuna doğru İstanbul’a giriş yapan leylekler, kar sürprizi ile karşılaştılar. 
Avrupa’nın kuzeyine göç etmek için uzun bir yolculuk yaptıkları değerlendirilen İstanbul’a ulaşan leylekler, bu sabah erken saatlerde bastıran kar yağışı ile sürpriz yaşadı. Arnavutköy’de çayırlarda konaklayan ve devam edecek uzun yolculukları öncesinde dinlenip beslenen leylek sürüsü kameraya yansıdı. 

Görüntü Dökümü:
——
-Leylek sürüsü
-Kar üzerindeki leylekler
Detaylar

===================

13- (ÖZEL) BİSİKLETİNİ ÇALAN ÇOCUKLARLA YUMRUK YUMRUĞA KAVGAYA GİRDİ

-Çocuklar arasındaki kavga kameraya yansıdı. 

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA)
Sultangazi’de bisikleti çalınan küçük çocuk, bisikletini çaldığı iddia edilen yaşıtları tarafından darbedildi. Darp edildiği sırada kendisini bıçak göstererek korkuttuklarını söyleyen küçük çocuğun ailesi soluğu polis merkezinde aldı. Kavga anları ve çocukların bisikleti götürmesi kameralara yansıdı. 
Olay, geçen Salı saat 18.45 sıralarında Cebeci Mahallesi’nde yaşandı. Bir binaya giren iki çocuk iddiaya göre, binada bulunan bisikleti çaldı. Bisikletinin çalındığını fark eden Umut Ali Bülbül(10) iki çocuğun peşinden koştu. Evlerinin iki sokak aşağısında yaşıtlarına yetişen Umut Ali, burada iki çocuk tarafından darp edildi. İddiaya göre çocuklardan biri Umut Ali’ye üzerinde bulunan bıçağı göstererek korkuttu. Olay esnasında yoldan geçen bir kadının tepki göstermesi üzerine iki çocuk olay yerinden uzaklaşırken, küçük Umut Ali eve giderek yaşananları annesine anlattı. Çocukların bulmak için olayın yaşandığı sokağa giden anneyi gören iki çocuk, çaldıkları öne sürülen bisikletle koşarak kaçtı. Anne durumu eşi İbrahim Bülbül’e anlattı. Bülbül, soluğu polis merkezinde iki çocuktan şikayetçi oldu. 

“ÇOCUĞUMUN VÜCUDUNDA DARP İZLERİ VAR”
Yaşanları anlatan baba İbrahim Bülbül, “Akşam saatlerinde 9 ila 10 yaşlarında üç tane çocuk, oturduğumuz sokaktaki binaların ziline basıyorlar. Yan binada bir şey bulamayınca bizim binanın ziline basıyorlar. Ufak çocuk açınca, korkutuyorlar. Çocuğum yukarı çıkıyor. Bu sırada bisikleti çalıp gidiyorlar. Bizim çocuğumuzda onların peşinden gidiyor. Aralarında bir arbede yaşanıyor. Çocuğuma bıçak gösteriyorlar, ‘seni bıçaklarız’ deyip dövüyorlar. O anda çocuk eve gelip, durumu annesine anlatıyor. Eşimde çocukların peşinden koşuyor. Eşim yakalayamıyor. Çocuklar bisikleti alıp kaçıyorlar. Çocuğumun vücudunda darp izleri var. Çocukların ailelerine sesleniyorum. Herkes çocuklarına sahip çıksın. Çocukları nereye giderse, araştırsınlar” dedi.
  
Küçük Umut Ali ise, ise çok korktuğunu söyleyerek, çevredeki bir kadından yardım istediğini söyledi. Kendisine bıçak gösterildiğini söyleyen küçük çocuk, “Yoldan geçen abla yardım edince beni bıraktılar. Bende evime doğru kaçtım” diye konuştu. 

YAŞANANLAR KAMERADA
Yaşanan olay ise çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, girdikleri binadan iddiaya göre çaldıkları bisikletle giden çocukların peşinden gelen Umut Ali Bülbül’ü darp ettikleri, çevreden geçen bir kadının tepki göstermesi üzerine olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor. 

Görüntü dökümü:
———–
-(Güvenlik kamerası)
-Sokakta çocuklar arasında yaşanan arbede
-Bir kadının gelmesi
-Çocukların uzaklaşması
-AKTÜEL
-Baba İbraihm Bülbül’ün konuşması
-Umut Ali Bülbül’ün konuşması
-Detaylar 

====================

14- ÜMRANİYE’DE YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN KİŞİYE OTOMOBİL BÖYLE ÇARPTI

Haber – Kamera: Murat KORKMAZ – Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) ÜMRANİYE’de yolun karşısına geçmek isteyen bir kişiye otomobil çarptı.  Kaza anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Kaza dün saat 11.30 sıralarında Esenevler Mahallesi Cengiz Topel caddesinde meydana geldi. İddiaya göre evinden çıkan 45 yaşındaki Gökhan Tekin, yolun karşısına geçeceği sırada 10 ACT 041 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin kaputuna düşen Tekin, birkaç metre aracın üstünde gittikten sonra yere savrularak yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar hemen yaralının yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. Yaralının durumunun iyi olduğu hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kaza ile ilgili çalışma yaptı. Sürücü ifadesi almak polis merkezine götürüldü. Kaza bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. 

Görüntü dökümü:
—————–
-Yolun karşısına geçme isteyen kişi
-Otomobilin çarpması
-kaput üstünde gitmesi
-Yola düşmesi
-Vatandaşların yaralının yardımına koşması
Yaralıyı yerden kaldırmaları
-Genel ve detay görüntüler

===================

15- GAZİOSMANPAŞA’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI KAMERADA 

Haber: Alper KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- Gaziosmanpaşa’da kamyonet ve iki otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada yaralanan olmazken yaşanan kaza güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza dün sabah 07.30 sıralarında Mevlana Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, önünde ilerleyen motosikleti sollamak için şerit değiştiren  kamyonete arkadan gelen otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyonet refüjü aşarak karşı şeride geçti. Bu sırada arkadan gelen başka bir otomobil de kaza yapan araca çarptı. Toplamda 3 aracın karıştığı zincirleme kaza saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.  Kazada kimsenin yaralanmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle cadde bir süre trafiğe kapandı. 

Görüntü dökümü:
—————————
Kaza anı güvenlik kamera görüntüsü

=====================

16-(Özel) “MASKE KULLANIMI UZUN YILLAR DEVAM EDECEK”

Haber – Kamera: Elif YAVUZ – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA) – TÜM dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde cerrahi maskeler salgından korunmak amacıyla hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda maske kullanımı oldukça önemli. Bu nedenle daha önce Asya ülkelerinde ortaya çıkan SARS virüsü sonrasında bu ülke vatandaşlarında salgın sonrasında maske kullanımının alışkanlık haline geldiğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıdvan Karaali, ülkemizde de bu alışkanlığın uzun yıllar süreceğini söyledi. Vatandaşlar da maske kullanımına alıştıklarını ve ilerleyen yıllarda da maske kullanma alışkanlığını sürdüreceğini söyledi.

“AŞILAMA BELİRLİ BİR SEVİYEYE GELMELİ”
Koronavirüs pandemisinde aşılamanın belirli bir düzeye ulaşmadan maskesiz bir hayatın düşünülemeyeceğini ifade eden Dr. Rıdvan Karaali, “2021 yılı için şimdiye kadar olduğu gibi devam edecek. Avrupa’dan gelen haberler salgının üçüncü dalgasının başladığı yönünde. Ülkemizde de vakalarda da artış var. Hastaneye henüz yansımasa da önümüzdeki mart ve nisan ayı bu açıdan dikkat etmemiz gerekecek. Aşılamanın toplumun belli bir düzeyine ulaşana kadar bahsettiğimiz önlemlere uymaya devam edeceğiz. Bu sadece ülkemizdeki aşılama için de yeterli değil, dünya genelinde ülkelerde aşılama belirli bir düzeye gelene kadar mevcut önlemlere devam etmeliyiz” dedi.

“DİĞER HASTALIKLARIN BULAŞ RİSKİNİ DE ENGELLİYOR”
Öte yandan, özellikle dönemsel salgın zamanlarında enfeksiyonların bulaş riskini düşürmesi nedeniyle maske kullanımının önemine değinen Dr. Karaali, “Geçmişe baktığımızda SARS, 2002-2003 yılında Çin’de çıktığında o dönemdeki Asya ülkelerinde mevsimsel salgın dönemlerinde maske kullanım alışkanlığının olduğunu gördük. Dolayısıyla bu kadar ses getiren koronavirüs sonrasında belki de yıllarca toplumda belirli bir kesimi kalabalık alanlarda salgın dönemlerinde maske kullanmaya devam edecek. Bundan sonraki yaşantımızda daha haşır neşir olacağız. Asya ülkelerinde daha çok kalabalık yoğun toplu taşımada, AVM’de, toplantı alanlarında 2002’den beri maske takma alışkanlığının devam ettiğini gördük. Bizim ülkemizde ekim-kasım ve mart-nisan ayları salgın dönemdir. Bir varsayım çıkarırsak pandemi sonrası maske alışkanlığı devam edecektir. Salgın döneminde maskenin önemi kanıtlandığı için hastalığı geçirmiş, çevresinde görmüş kişiler bu kaygıyla maske kullanacaklardır” diye konuştu.

VATANDAŞLAR MASKE KULLANIMINA ALIŞTIKLARINI SÖYLEDİ
Vatandaşların bir çoğu ise maske kullanımına alıştıklarını ve bu yıl maske nedeniyle herhangi bir gribal enfesiyon da geçirmediklerini ifade ederek, ilerleyen yıllarda maske kullanma alışkanlığını sürdüreceğini söyledi. Kendisi maske taksa da maske takmayan biri olduğunda endişelendiğini söyleyen Saliha Tarar, “İlerleyen zamanlarda maske takmayı düşünüyorum. Maskenin kesinlikle faydasının olduğunu ve beni koruduğuna inanıyorum. Bu hastalık bitmiş olsa bile kalabalık ortamlarda herkesin maske takacağını ön görüyorum. Maske artık hayatımızın bir parçası oldu. Bir başkası maske takmadığı zaman endişeleniyorum. Bu yıl hiç grip de olmadım. Sürekli maske takmadığım için sıkıntı yaşamadım” dedi. Aynur Bayrak da “Koronavirüs geçse bile maske takmayı düşünüyorum. Çünkü çok alıştık. Maske takmayan birini görünce de endişeleniyorum ben nasıl önlem alıyorsam karşıdaki de öyle önlem alsın istiyorum. Maske çok korudu grip de olmadım. Maskesiz yapamam sanırım” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
—————————
-Maske takan vatandaşlardan detaylardan
-Dr. Rıdvan Karaali röp
-Vatandaş röp.
-Genel ve detaylar

======================

17- (ÖZEL) ÜMRANİYE’DE OTOMOBİL ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL, (DHA) ÜMRANİYE’de park halinde olan otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle alev alev yandı. Patlamaların da yaşandığı yangında, alevler ve yoğun duman yan binada yaşayanlara korku dolu anlar yaşattı. Otomobil kullanılamaz hale gelirken, otomobilin alev alev yandığı anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. 

OTOMOBİL ALEV TOPUNA DÖNDÜ
Olay, önceki gün saat 14.30 sıralarında Huzur Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, park halinde olan otomobilde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine otomobil alev topuna döndü. Yanan otomobilin hemen yanındaki başka bir otomobil vatandaşlar tarafından çekilerek yanmaktan son anda kurtarıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Alevler otomobilin tamamını sararken, zaman zaman patlamalar yaşandı. Alevler ve yoğun duman, otomobilin hemen yanındaki binada yaşayanlara korku dolu anlar yaşattı. Yangın nedeniyle binada yaşayanlar kendileri dışarı attı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alırken, otomobil ise kullanılamaz hale geldi. Ekipler binanın dış cephesine su sıkarak soğutma çalışması yaptı. Otomobilin alev alev yandığı anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

“PATLAMA SESİYLE ALEVLER YÜKSELMEYE BAŞLADI”
Görgü tanığı Umut Yiğitoğlu, “Patlama sesini duyduktan sonra alevler yükselmeye başladı. Komşulara seslendik. Hemen yanında bir otomobil vardı hemen onu çektik. Alevler yan binaya kadar yükseldi. Binadakilere söyledik dışarı çıktı. İtfaiye geldi, söndürdü” dedi. Otomobil sahibi Mustafa Bektaş ise “İşten geldiğinde arabam kül olmuştu, her şey bitmişti. Cumartesi günü park etmiştim. Neden yangın çıktı, neden yandı hiç bilmiyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Alev alev yanan otomobil (cep telefonu)
-Patlama yaşanması
-Alevlerin  yan binaya kadar çıkması
-Binada yaşayanların görüntüsü
-İtfaiyenin müdahalesi
-Yanan otomobilin yanında çekilen otomobil
-Görgü tanığı ile röportaj
-Araç sahibi ile röportaj
-Genel ve detaylar

==============

18- AVCILAR’DA KAHVEHANEDE OYUN OYNAYANLARA CEZA

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA) KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında Avcılar’da denetlenen kahvelerden 4’ünde yasağa rağmen iskambil veya okey oynadığı belirlenen 32 kişi hakkında işlem yapıldı.
Kaymakam Kemal İnan’ın talimatı ile oluşturulan aralarında Emniyet Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı, Avcılar Belediyesi’nden görevlilerin de bulunduğu mobil denetim ekibi,  bu ay  başından itibaren açılmasına karar verilen kahvehaneleri denetledi. Denizköşkler, Mustafakemal Paşa ve Gümüşpala Mahallesi’nde denetlenen bazı kahvelerde kurallara uyulduğu halde 4’ünde, ‘ koronavirüs tehdidi yok’ gibi davranıldığı görüldü. Bu kahvehanelerde, masa ve sandalyelerin belirlenen kuralların dışında çok sık yerleştirildiği, sosyal mesafe kuralına uyulmadığı ayrıca yasak olmasına rağmen iskambil ve okey oyunları oynandığı belirlendi. İşletmeci ve müşterilerden bir bölümü kahvehanede  oyunun yasak olduğun bilmediklerini söyledi. Bir kahvehanede kurallara uyulduğu halde ekibin geldiğini görenlerin ikinci kapıdan koşarak uzaklaştığı dikkat çekti. Kahvehane işletmecisi, “Hiçbir oyun oynanmıyor, neden kaçtıklarını da bilmiyorum. Maskeden veya başka bir nedenle kendilerine ceza yazılmasından korktular sanırımö dedi.
Kahvede oyun oynarken yakalananlar,  evde duramadıklarını belirtirken kendilerine ceza yazılmamasını istediler.  Bir kahvehanede  masaların çok sık olduğu görülünce,  belediye zabıta memura dosyasındaki krokiyi çıkararak uyulması gereken ölçüleri gösterdi, yan yana iki masadan birisinin kaldırılması gerektiğini söyledi.
Avcılar Kaymakamlığı görevlileri Umum Hıfzıssıhha Kanunu’na muhalefet sucudan 4 kahvehanede  32 kişiye 3 bin 469 TL’den toplam 111 bin 8 TL idari para cezası tutulması için tutanak hazırladı.

Görüntü dökümü:
———————–
-Görevliler kahveye girerken
-Kahvelerde iskambil veya okey oynayanlar
-Görevlilerin yasak konusundaki uyarıları
-Yasaktan haberleri olmadığını savununlar ile diyaloglar
-Yasak olmadığı halde bir anda diğer kapıdan boşalan kahvenin işletmecisi ile diyalog
-Görevliler tutanak hazırlarken
-Belediye görevlisi kahveciye uyulması gereken masa ölçülerini göstererek anlatırken
-Genel ve detay görüntüler

=================

19- GAZİOSMANPAŞA’DA 10 MİLYON LİRA DEĞERİNDE SAHTE CİNSEL İÇERİKLİ HAP ELE GEÇİRİLDİ

Ali Çağlar TINBEK/İstanbul (DHA) Gaziosmanpaşa’da sahte cinsel içerikli hap satışı yapılan 2 ayrı adrese baskın düzenlendi. 2 milyon 239 bin 836 adet sahte hap ele geçirilen baskında 2 kişi gözaltına alınırken, operasyon anları kameraya yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa’da dün internet üzerinden cinsel içerikli hap satıldığı belirlenen iki ayrı adrese operasyon düzenlendi. Polis ekiplerince yapılan aramalarda, 5 bin 100 adet cinsel takviye içerikli çikolata, 500 adet cinsel içerikli damla, 36 bin 672 adet cinsel içerikli jel krem, 100 adet cinsel içerikli paketlenmiş toz, 2 bin 772 adet cinsel içerikli macun, 5 bin 600 adet cinsel içerikli ıslak mendil, 720 adet cinsel içerikli sprey, 701 bin 870 adet boş kutu, 160 bin adet etiket, 10 bin 452 adet boş şişe, 19 bin 650 adet kapak, 14 bin adet şişe valfi, 20 kilogram Lidokain adı verilen cinsel ilaç yapımında kullanılan etken madde ele geçirildi. Maddelerin piyasa değerinin 10 milyon 56 bin 188 lira olduğu belirtildi. Adreslerde bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Sahte ürünler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi.

Görüntü dökümü
-operasyon anı görüntüleri
-ele geçirilen sahte ürünlerin görüntüleri
-sergiden görüntüler
-genel ve detaylar

=====================

20- İSTANBUL KIRTASİYE VE OFİS FUARI KORONAVİRÜS TEDBİRLERİYLE TÜYAP’TA DEVAM EDİYOR 

-Avrasya’daki ilk yüz yüze fuarı olan Uluslararası Okul, Kırtasiye, Kağıt, Ofis Malzemeleri ve Oyuncak Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor. 

Esma MURAT – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA) – İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı koronavirüs tedbirlerine uyularak açıldığı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerin akınına uğruyor. TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, TÜYAP olarak pandeminin ilk günlerinden bu yana ticaret için önce sağlığın önemli olduğu vurguladıklarını belirterek, “Ziyaretçilerimizin ve katılımcılarımızın HES kodlarını kontrol edip, aynı zamanda maske, sosyal mesafe ve ateş ölçümlerini gerçekleştiriyoruz. Salonlarımızı yoğunluk haritalarımız ile sürekli kontrol ediyoruz. Yoğunluk belli bir yüzdeye çıktığı zaman ziyaretçilerimizi bir süre bekletip, sonrasında içeri alıyoruz” dedi. 

FUAR 27 MART 2021 CUMARTESİ AKŞAMI SONA ERECEK
Kırtasiye sektörünün bu yıl Avrasya’daki ilk yüz yüze fuarı olan Uluslararası Okul, Kırtasiye, Kağıt, Ofis Malzemeleri ve Oyuncak Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde pazartesi günü başladı. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş ile Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) iş birliğiyle düzenlenen ve fuara 20 ülkeden 257 marka ile 180 firma ve firma temsilcisi katıldı. Fuar 27 Mart 2021 Cumartesi akşamı sona erecek. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’nda, kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, yazı malzemeleri, lisanslı ürünler, oyuncaklar, hobi malzemeleri ve hediyelik eşyalar sergilenirken, sektörde en son çıkan ürünler fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

“AVRASYA COĞRAFYASINDA İLK YÜZ YÜZE FUAR” 
Fuara 20 ülkeden 180 firma ve firma temsilcisinin katıldığını söyleyen TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, “Fuar 6 gün boyunca ziyaretçilerimize açık olacak. Biz TÜYAP olarak pandeminin ilk günlerinden bu yana ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla hareket ettik. Bu mottoyla 2 bin 250 metrekarelik bir kayıt alanı oluşturduk. Bu alana gelen tüm ziyaretçilerimizin ve katılımcılarımızın HES kodlarını kontrol edip aynı zamanda maske, sosyal mesafe ve ateş ölçümlerini gerçekleştiriyoruz. Salonlarımızı yoğunluk haritalarımız ile sürekli kontrol ediyoruz. Yoğunluk belli bir yüzdeye çıktığı zaman ziyaretçilerimizi bir süre bekletip, sonrasında içeri alıyoruz. Bu fuarın uluslararası boyutta en önemli özelliği ise Avrasya coğrafyasında gerçekleştirilen ilk yüz yüze fuar olması” dedi. Ulusoy sözlerine şu şekilde devam etti: “Şu an fuara bireysel olarak 56 ülkeden online kayıt aldık. Aynı zamanda 3 bin kişinin üzerinde ziyaretçimiz var. Katılan firmalarımızın büyük bir çoğunluğu ihracat bağlantıları için bu fuarı tercih ediyor. Türkiye’deki 72 ilden gelecek alım heyetleri fuara ve sektöre bir can vereceğini düşünüyorum.” 

“FUAR BİZLER İÇİN VERİMLİ BAŞLADI”
Bursa’da bir kırtasiye mağazası olduğunu söyleyen Abdulkadir Karakaya ise “Fuar bizler için verimli başladı. Öğrencilerin daha çok seveceği şeyleri mağazamızda bulundurmak için buradayız. Gezmeye başladık. Uygun bulduğumuz ürünleri alıyoruz” diye konuştu. 

Görüntü dökümü:
—————-
-Fuardan görüntüler 
-Tüyap Fuarcılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy röportajı 
-Fuara gelen Abdulkadir Karakaya röportajı 
-Genel ve detay görüntüler 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!