Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- İSTANBUL HAVALİMANI’NDA SAHTE PASAPORTLU DEAŞ ÜYESİ YAKALANDI

Ali Çağlar TINBEK/İSTANBUL,(DHA) – Terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu gerekçesiyle 2020 yılında Türkiye’den sınır dışı edilen Rus uyruklu Abu Umar D., sahte pasaportla giriş yapmaya çalıştığı İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.
İstanbul Havalimanı’nda 2 Ağustos pazartesi günü saat 14.00’da pasaport kontrolünde, Rus uyruklu U.D. ismine düzenlenmiş pasaportun sahte olduğu belirlendi. Yapılan incelemede sahte pasaportla Türkiye’ye girmeye çalışan kişinin Rus uyruklu Abu Umar D. olduğu tespit edildi. DEAŞ terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle geçen yıl Türkiye’den sınır dışı edilen Abu Umar D.’nin , Mısır’ın başkenti Kahire’den geldiği, sahte pasaportu da Gana’dan kargo yoluyla temin ettiği belirlendi. Bu yıl içinde de normal yollarla birçok kez Türkiye’ye girmeye çalışırken yakalanıp geri gönderildiği tespit edilen şüpheli A.U.D, yasal işlemlerin ardından tekrar sınır dışı edildi.
Şüphelinin havalimanından Türkiye’ye giriş yapmak için pasaport kontrol noktasına gelmesi ve gözaltına alınma görüntüsü güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntü dökümü
– Abu Umar D.’nin sahte pasaportla pasaport kontrol noktasına gelme görüntüsü
-görevli memurun pasaportu inceleme anı
-pasaporttan şüphelenen memurun Abu Umar D.’yi gözaltına alma görüntüsü
-havalimanı karakolunda şüphelinin ve pasaportunun detaylı olarak inceleme anları
-genel ve detaylar 
 

================================

2- (Görüntüyle) TAHLİYE UÇUŞUNDA HAVVA BEBEK DÜNYAYA GELDİ

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)  – İNGİLTERE’ye tahliye uçuşu gerçekleştiren THY uçağında 30 bin feet’te doğum gerçekleşti.
Afganistan’da oluşan güvensiz ortam ve hayat şartları nedeniyle tahliyeler devam ediyor. İngiltere için çalışan Afgan vatandaşları tahliye için ilk olarak Dubai’ye götürüldü. Dubai’deki Afganları İngiltere’ye götürmek için Türk Hava Yolları (THY) tahliye seferi yaptı.  Dubai-Birmingham seferini yapan uçakta, Afganistan vatandaşı 26 yaşındaki Soman Noori’nin sancıları arttı. 
Türkiye saati ile 04.00 civarında Kuveyt hava sahasındayken hamile yolcunun doğum sancılarının başladığını kabin ekibine bildirmesi üzerine uçakta doktor anonsu yapıldı. Uçakta doktorun bulunmaması nedeniyle kabin amiri Aysel Yavaş ve ekibi doğum için hazırlık yaptı. Kabin ekipleri aldıkları eğitim ile doğumu gerçekleştirdi.  Baba TajMohHammat ve anne Soman Noori üçüncü çocuklarının ismini Havva koydu. Tedbir amaçlı Kuveyt’e inen uçak gerekli kontrollerin ardından bebek ve ailesiyle birlikte Birmingham seyahatini sürdürdü. Uçuş -Birmingham’da son buldu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
———————–
-Bebeğin görüntüleri
-Bebeğin annesine verilmesi
-Bebeğin giydirilmesi
-Kabin ekibiyle bebeğin fotoğrafının çekilmesi
-Kabin amirinin açıklama yapması
-Genel ve detay görüntüler

==================================

3- BAHÇELİEVLER’DE 17 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ MARKETE DALDI,  KAZA ANI KAMERADA 
 
Haber-Kamera: Jiyan ALPHAN- Kubilay ÖZEV / İSTANBUL , (DHA)- BAHÇELİEVLER’DE, 17 yaşındaki sürücü önce park halindeki otomobile çarptı, ardından markete girdi. Yaşanan kaza güvenlik kamerasına yansıdı. 

Kaza, Koca Sinan Merkez Mahallesi, Mahmut Bey Caddesi’nde saat 13.20  sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 17 yaşındaki  Mücahit Y. kullandığı 34 ELU 75 plakalı otomobille , park halindeki bir başka otomobile çarptı. Otomobil kaldırımdaki bariyerleri de aştıktan sonra markete girdi. Kazada 17 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobilde bulunan yolcu hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla hastaneye kaldırırken, polis 17 yaşındaki sürücüyü gözaltına aldı. Kaza anı iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Markete giren otomobil ise çekici yardımıyla kaldırıldı. 

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Olay anı güvenlik kamera görüntüsü
-Olay yerinden cep telefonu görüntüleri

====================================

4- (EK GÖRÜNTÜLERLE) BAHÇELİEVLER’DE 17 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ MARKETE DALDI,  KAZA ANI KAMERADA 

Jiyan ALPAN- Kubilay ÖZEV / İSTANBUL , (DHA)-BAHÇELİEVLER’DE, 17 yaşındaki sürücü önce park halindeki otomobile çarptı, ardından markete girdi. Yaşanan kaza güvenlik kamerasına yansıdı. 

 Kaza, Kocasinan Merkez Mahallesi, Mahmut Bey Caddesi’nde saat 13.20  sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 17 yaşındaki  Mücahit Y. kullandığı 34 ELU 75 plakalı otomobille , park halindeki bir başka otomobile çarptı. Otomobil kaldırımdaki bariyerleri de aştıktan sonra markete girdi. Kazada 17 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobilde bulunan yolcu hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla hastaneye kaldırırken, polis 17 yaşındaki sürücüyü gözaltına aldı. Kaza anı iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Markete giren otomobil ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

“DEPREM OLDU SANDILAR”
Market çalışanı Atilla Bingöl  “Manav dizmesiyle öyle bir aciz fren sesi geldi. Böyle çevreme baktım araba dibimden geçti. İçeriye daldı bu arada. Arkadaki araba, ön arabaya çarpmıştı zaten. Arabadaki adam frene basacağına gaza bastı. Zaten adam inerken bileğini tutmuştu bileğinde incitme vardı. Onu hastaneye götürdüler. Diğer araç sahibi de gözaltına aldılar. O sesle alt komşular bile aşağıya indi deprem oldu sandılar o kadar ses yüksek geldi ” dedi. 
Yan taraftaki iş yerinden sesi duyup koştuğunu söyleyen Şıhlı Deniz “Yanda iş yerimiz var ses geldi birden. Çok büyük gürültülü ses geldi korktuk yani. Allahtan can kaybı falan yok. Sadece ufak bir yaralanma var. Çok büyük gürültü geldi buradan. Deprem olmuş gibi” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

—————————-
-Olay anı güvenlik kamera görüntüsü
-Olay yerinden cep telefonu görüntüleri
-Olay yerinden aktüel görüntüler 
-Röportaj 

 =================================

5-BAYRAMPAŞA’DA İETT OTOBÜSÜ ÇALIŞMA YAPILAN YOLDA ASKIDA KALDI

*Otobüsü vatandaşlar iterek kurtardı

Haber:Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)-BAYRAMPAŞA’DA yol çalışması yapılan caddede asılı kalan İETT otobüsü, vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Otobüsün kurtarılma anları, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 11.00 sıralarında, Altıntepsi Mahallesi, Akpınar Caddesi’nde meydana geldi. İETT otobüsü, caddeye dönmek istediği sırada, yolun çalışma yapılan kısmındaki yükseltiye takılarak askıda kaldı. Bulunduğu yerden hareket edemeyen otobüsü, çevredeki vatandaşlar iterek kurtardı. Otobüsün kurtarılma anları, çevredekiler  tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Otobüsü iterek kurtaranlardan Mustafa Çınar, “Otobüs buradan geçerken takılı kaldı, çıkamadı. Vatandaşlarla birlikte el attık, otobüsü buradan çıkardık. Burayı kazdılar. “Asfalt atacağız” dediler. Atmadılar, bekliyoruz” dedi. 

Görüntü Dökümü:
—————————————–
-Otobüsün vatandaşlar tarafından itilerek kurtarılması (cep telefonu kamerası)
-Yol çalışması yapılan yerden görüntü
-Röportaj
-Genel ve detaylar
               

=================================

6 – AVCILAR’DA VELİLERİN OKUL EYLEMİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA) – AVCILAR’da 1999 depreminde etkilendikten sonra güçlendirme yapılan ancak 1,5 yıl önceki Silivri depreminde de hasar görünce yıkılıp yeniden yaptırılacağı açıklanan Alsancak İlkokulu ile bitişiğindeki Alsancak Ortaokulu için iki belediye arasındaki arsa anlaşmazlığı nedeniyle adım atılamaması velilerin tepkisine neden oldu.

Gümüşpala Mahallesi’ndeki İskeçe Caddesi üzerinde o dönem İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan bina, 1995-96 eğitim öğretim yılında Alsancak İlköğretim Okulu olarak eğitim açıldı. Daha sonra bina bahçesi ile birlikte ikiye ayrılarak aynı zamanda Alsancak Ortaokulu olarak da hizmet verdi. 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören bina ardından güçlendirildi. Bu çalışmaların ardından okul, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren yeniden aynı binada eğitim verdi. Okul binası, 26 Eylül 2019 tarihinde Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden de etkilendi. Yapılan zemin etüdü ve ileri tetkik çalışmaları ardından binanın yıkılarak yenisini yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine 2 yıl önce, 478 öğrencili Alsancak İlkokulu öğrencilerinin 800 öğrencili Ömer Seyfettin Ortaokulu’na, 477 öğrencili Alsancak Ortaokulu öğrencilerinin ise, 648 öğrencili Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yönlendirilerek bu okullarda ikili eğitime geçmeleri kararlaştırıldı.

Okulun yıkım ve yeniden yapımı için alınan karar ardından, buradaki arsanın Avcılar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hangisine ait olduğu konusundaki anlaşmazlık nedeniyle bir adım atılamadı. İki kurum da okulun bulunduğu alanın kendilerinde olmadığını savunurken, bu konuda geçmişte açılan bir davanın henüz sonuçlanamadığı belirtildi. İstanbul Valiliği yeni inşaat için okulun hangi kuruma ait olduğunun belirsiz olması ve gerekli izin alınamaması nedeniyle binanın yapımı konusunda adım atamadı.

Koronavirüs salgını ardından 6 Eylül’de yeniden yüz yüze eğitim yapılacağının açıklanması ardından veliler sosyal medyada birbirleri ile haberleşerek çocukları ile birlikte okul bahçesinde toplandı. Çocuklar uzun aradan sonra okullarının bahçesinde koşup oynarken, basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ilçede depremden etkilenen 5 okulda güçlendirme çalışmalarının tamamlandığı, Alsancak İlkokulu ile ortaokulunda ise hiçbir gelişme elde edilemediği belirtildi. İlkokul öğrencilerinin evlerinden oldukça uzakta ikili eğitim yapılan, kendilerinden yaşça büyüklerin binasında tekli eğitim yapmak zorunda kaldığı belirtildi.

Veliler adına konuşan Nuray Durdu, “Alsancak İlkokulumuzu istiyoruz.  Okulumuz iki yıldır neden yapılmıyor” dedi. Fatma Demir Kılıç ise, “Aldığımız bilgilere göre bu okul arsasının hangi belediyeye ait olduğu net olarak belli değil. Bu nedenle yeni okulun yapımına başlanamıyor. İki yıl önce meydana gelen depremden sonra çocuklarımız 14.00-19.00 saatleri arasında eğitim görmek zorunda. Okulların yapımı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. İki yıldır hiçbir şey yapılmadı. Sadece hakkımızı, okulumuzu istiyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
——————-
Okulun dış görüntüsü
Okulun açıktaki çatlayan kolonu
Öğrenciler anneleri ile okula gelmesi
Okul bahçesindeki çocuklar ve velileri
Velilerin ellerinde bayraklarla slogan atması
Veliler Nuray Durdu ve Fatma Demir Kılıç ile röportaj
Bir çocuk ile röportaj
Genel ve detay görüntüler

=================================

7-SULTANGAZİ’DE POLİSE SALDIRAN 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Haber: Emin YEŞİL / İSTANBUL , (DHA) – SULTANGAZİ’DE dün gece saatlerinde yüksek sesle müzik açan kişileri uyarmaya gelen polislere plastik sandalye, taş ve sopalarla saldıran 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. 
Sultangazi Esentepe Mahallesi’de dün gece 21.30 sularında yüksek sesli müzik açan ve çevreyi rahatsız eden kalabalık grubu uyarmak için olay yerine giden polis ekipleri saldırıya uğramış ve 4 polis memuru hafif şekilde yaralanmıştı. Polis memurlarına plastik sandalye, sopa ve taşlarla saldıran grupta kimliği tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı. Gözlatına alınan C.A, Ö.Y, M.A, C.G, V.A, K.T, B.Y. ve E.Y. isimli şüpheliler ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Şüphelilerin adliyeye sevki

===================================

8- (ÖZEL) – SULTANGAZİ’DE DÜĞÜN KAVGASININ ARDINDAN POLİSTEN SIKI DENETİM

Yalın Onat ERGÖR – Emin YEŞİL – Feridun AÇIKGÖZ -/İSTANBUL(DHA)  SULTANGAZİ’de 3 polisin yaralandığı sokak düğünü kavgasının ardından polis denetimlerini artırdı. Kavganın yaşandığı Esentepe Mahallesi’nde araçlar didik didik arandı, şüpheli görülen kişilere kimlik kontrolü yapıldı. Otomobilinde bıçak taşıyan sürücü, “Taşımanın yasak olduğunu bilmiyordum, hediye bu. Bu bıçak hediye bıçakla adam öldürmeye gerek yok” diyerek kendisini savundu ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadı.
Sultangazi Esentepe Mahallesi 2390 Sokak’ta dün sokakta düğün yapan kişilerin geç saatlere kadar yüksek sesli müzik eşliğinde eğlenmesi üzerine polise şikayet yağdı. Düğün sahiplerini uyarmaya giden polislerden 3’ü çıkan kavgada yaralandı. Olaydan sonra polis, 8 kişiyi gözaltına aldı.
Düğün kavgasının çıktığı mahallede polis bugün sıkı denetim vardı.  Sultangazi Devriye Ekipler Amirliği, Yunus Polisi ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri öğle saatlerinden itibaren araçları tek tek durdurdu. Sürücü ve yolcular araçlarından indirilerek üst araması ve GBT 
sorgusu yapıldı. Araçlar polis ekipleri tarafından arandı. Yayaların da, GBT sorgusu ve üst aramaları yapıldı. Durdurulan bir kişinin otomobilinde bıçak bulundu. Sürücü, “Taşımanın yasak olduğunu bilmiyordum, hediye bu. Bu bıçak hediye bıçakla adam öldürmeye gerek yok. Denizci bir arkadaşımdan aldığım bir hediye bu eve götürüyordum. Ben hediyeleri koltuk altında saklıyorum” diyerek kendisini savundu. Ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadı. Otomobille Esentepe Mahallesi’ne gelen bir araçtaki 2 kişi de durduruldu. Sürücünün, “Riskli” grupta olduğu ortaya çıktı. Sürücü, polise test sonuçlarının pozitiften negatife döndüğünü göstermesi üzerine hakkında işlem yapılmadı. Denetime takılan bir motosiklet sürücüsünü de ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı cezai işlem uygulandı. Sultangazi genelinde asayiş denetimlerinin devam edeceği öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
Yapılan denetimden detaylar 
Aranan araçlardan detaylar 
Bulunan bıçak 
Otomobilinde bıçakla yakalanan kişi 
Genel ve detaylar 
Üst aramasından detaylar 
Polislere saldırı anları(Dünden) 

===================================

9- İSTANBUL NEM BUNALTTI, SAHİLE AKIN ETTİLER

Esma MURAT- Harun UYANIK / İSTANBUL (DHA)- METEOROLOJİ’nin yüksek nem ve sıcak uyarısının ardından bugün İstanbul’da çok sayıda kişi sahillere akın etti. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 4 ila 8 derece sıcaklık artışı uyarısının ardından bugün İstanbul’da nem ile birlikte evlerde oturmak imkansız hale geldi. Bir çok kişi sahillere akın etti. Üsküdar sahiline gelenlerden bazıları denize girdi. Sahilde parkta oturanlar piknik yaptı, bazıları ise yürüdü. Kentte öğle saatlerinde bazı ilçelerde hava sıcaklığı 35 dereceye çıktı.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Denize girenler
-Yürüyüş yapanlar
-Piknik yapanlar
-Genel ve detay görüntüler

======================================

10 – (Geniş Haber) TEM OTOYOLU’NDA ZİNCİRLEME KAZA

*Trafiğe takılmak istemeyen sürücüler ters yöne girdi
Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)-TEM Otoyolu Büyükçekmece mevkiinde 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, 2 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle trafik yoğunluğu oluşurken, yoğun trafiğe girmek istemeyen bazı sürücüler ters yöne girdi. 
Kaza, saat 13.00 sıralarında TEM Otoyolu Büyükçekmece mevkii Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, önünde bulunan 3 otomobil, hafif ticari araç ve kamyonete çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken, ulaşım tek şeritten sağlandı. Kaza nedeniyle bölgede yoğun trafik oluştu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, hafif şekilde yaralanan sürücü ve yolcuyu yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Trafik, kazaya karışan araçların kaldırılması ve yolun temizlenmesinin ardından normale döndü.

TRAFİĞE GİRMEMEK İÇİN TERS YOLA GİRDİLER
Kaza nedeniyle trafiğin durma noktasına geldiği anlarda, bazı sürücüler tehlikeli bir yönteme başvurdu. TEM Otoyolu’nda oluşan trafiğe girmek istemeyen sürücüler, Esenyurt mevkiinde araçlarını ters yöne sokarak yollarını değiştirmeye çalıştı. Sürücülerin tehlikeli yöntemi nedeniyle TEM Otoyolu’nun Esenyurt mevkiinde de yoğunluk oluştu.

Görüntü dökümü:
——————————–
-Kazaya karışan araçlar
-Trafik yoğunluğu
-Kazanın olduğu noktadan görüntüler (Cep telefonu)
-Yol temizleme çalışmaları
-Sürücülerin ters yöne soktuğu araçlara

==================================

11-GÜNGÖREN’DE ALEV ALEV YANAN OTOMOBİL KAMERADA
Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)-GÜNGÖREN’DE otomobil alev alev yandı. Otomobil kullanılamaz hale gelirken, yangın anı cep telefonu kamerasına yansıdı.  
Olay, saat 14.00 sıralarında Merkez Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi’nde meydana geldi. Metin Selçuk kullandığı 34 UH 5494 plakalı otomobiliyle ilerlediği sırada motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları fark eden sürücü otomobilden inerek, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, otomobil kullanılamaz hale geldi. Yanan otomobilin sürücüsü Metin Selçuk, “Park etmek üzereyken dumanlar çıktı. Ben de aşağıya indim. Araç alev aldı. İtfaiyeyi aradık. Birkaç dakika sonra geldiler ama iş işten geçti” dedi. Otomobilin alev alev yandığı anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
—————————————————————–
-Otomobilin yandığı alevli görüntüler (cep telefonu kamerası)
-Küle dönen otomobilden görüntü
-Sürücüyle röp
-Genel ve detaylar

====================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!