Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- KRİPTO PARA DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU POLİS KAMERASINDA

Ali TİNBEK – Alper KORKMAZ- İSTANBUL DHA –  THODEX Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Operasyon polis kamerasına yansıdı.
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından emniyekt müdürlüğüne götürüldü.
Operasyonun devam ettiği belirtilirken İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklamada şirketin Kadıköy’deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
———-
-EK GÖRÜNTÜLER (OPERASYON GÖRÜNTÜ)

//////
-Gözaltına alınan kişinin görüntüsü (ÖZEL)
-Dün merkez önünde çekilen görüntüler

================

2- (Özel) TUZLA SAHİLİNİ DENİZ SALYASI KAPLADI

Reklam Alanı

Mustafa ESEN – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA)  TUZLA’da sahil boyunca görülen deniz salyası çevredekileri endişelendirdi.
Marmara Denizi’nde son aylarda sık sık görülen deniz salyası bu kez Tuzla sahilinde ortaya çıktı. Sahili saran deniz salyası havadan da görüntülendi. Deniz salyasını farkeden çevre sakinleri kirlilik sanarak endişelerini dile getirdi.
Salyayı kirlilik sanan Yakup Erbaş, “Güzelim deniz bu hale geldi. Buraya insanlar dinlenmeye geliyor, pisliği görünce geri gidiyor” dedi. 
Bir başka kişi ise, “Biraz önce bir gemi geldi, onun altından çıktı bu pislik. Gemi geldikten sonra orayı karıştırdı, denizin altından geldi bu pislik. Ama bu yaklaşık 2 aydır devam ediyor bu pislik”  diye konuştu.
Deniz kenarında balık tutan Hasan Dursun, “Bilimsel bir karşılığı vardır mutlaka. Ama nihayetinde güzel bir görüntü değil. Biz bir de burada birkaç balığın öldüğünü gördük. Normalde şuan çinekop ve sarıkanatın kıyıya gelme dönemi ama burada arkadaşlarla şoklanmış balıklar gördük. Sarıkanatın şoklanıp kıyıya geldiği görülmüş bir şey değildir” şeklinde konuştu. 

Görüntü Dökümü 
———————————- 
-Havadan çekilen görüntüler 
-Metrelerce uzanan deniz salyası 
-Aktüel çekimler 
-Deniz boyunca uzanan deniz salyası 
-Deniz kenarındaki vatandaşlardan görüntü 
-Vatandaşlarla röportaj 
-Genel ve detay  

=================
 
3- (Havadan görüntülerle) İSTANBUL’DA 23 NİSAN’DA 101 OKULDAN 101 BALON GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 101 okuldan 101’er balon çocuklar tarafından gökyüzüne bırakıldı. Havadan görüntülenen balonlu kutlama görsel şölen oluşturdu.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 101 okul belirledi. TBMM’nin açılışının 101. yılı anısına 23 Nisan’a özel olarak hazırlanan marş eşliğinde 101 okuldan eş zamanlı olarak 101’er kırmızı ve beyaz renkli balon çocuklar tarafından gökyüzüne bırakıldı. Güngören’de bulunan 50.Yıl Ahmet Merter İlkokulu da kutlamanın adreslerinden biri oldu. Okul bahçesine toplanan çocuklar saat 10.00’da ellerindeki kırmızı ve beyaz renkli balonları gökyüzüne bıraktı. Havadan görüntülenen kutlama görsel şölen oluşturdu.

“ETKİNLİKLERİMİZİ ÇEVRİMİÇİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Kutlamaya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı 23 Nisan etkinlikleri hakkında konuştu. Salgın koşullarına uygun olarak 23 Nisan kutlamaları hazırladıklarını ifade eden Yazıcı, “Salgın koşulları nedeniyle etkinliklerimizi çevrimiçi gerçekleştiriyoruz. Özellikle çocuklarımızın bulunduğu her yerden katılabilecekleri bir etkinlik demeti oluşturduk. Hastanede ve evde eğitim gören çocuklarımızın yanlarında olmak için onlarla da bugün çevrimiçi buluşma gerçekleşecek. Odalarını süsledik hep birlikte. Okulların kapalı olması çocuklarımızla birlikte olmamızı güçleştiriyor ama gönlümüz hep onlarla beraber. Umarım salgın koşullarından sonra okullarımızı tekrar büyük bir mutlulukla açarız.” dedi.
Gökyüzüne balon bırakan çocuklardan 9 yaşındaki Muhammet Efkan İncirlioğlu, “Bugün sabah çok hızlı uyandım, çok heyecanlıydım çünkü bugün 23 Nisan. Okula geldik, balon uçurduk. İnşallah koronavirüs geçer, 23 Nisan’ı bir dahaki seneye daha güzel kutlarız. İnşallah okullar açılır.” dedi.

Görüntü dökümü
——————
Balonların bırakılma anı drone görüntüsü
Çocukların saygı duruşu ve istiklal marşı okuması
Çocuklar röportaj
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı röportaj

========================

4- BAĞCILAR’DA İŞYERİNDEKİ PATLAMA; ÇEVREDEKİ İŞYERİNDE YAŞANAN SARSINTI KAMERADA

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL , (DHA) Bağcılar’da ambalaj üretimi yapılan iş yerinde bulunan pres makinesinde patlama oldu. Patlama anında çevredeki işyerinde yaşanan sarsıntı kameraya yansıdı
Bağcılar’da 2 katlı işyerinin 2’nci katında bulunan pres makinesinde gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Patlamanın etkisiyle binanın pencereleri caddeye fırlarken, çevrede bulunan binalarda da hasar meydana geldi.  Ölen ya da yaralanın olmadığı olayda, patlama anlarında başka bir iş yerinde yaşanan sarsıntı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere yaşanan patlamadan çıkan ses ve içerideki eşyaların titremesi ile patlamanın olduğu binadan çıkan alevler yansıdı.

Görüntü dökümü:
-Patlamadan çıkan ses
-Eşyaların titremesi 
-Çıkan alevler

==================

5- BEŞİKTAŞ’TA 4 KİLO SAHTE ALTIN SATAN AFRİKALI ŞÜPHELİLER YAKALANDI 

*Afrikalı şüphelilerden hem sahte altın hem de sahte dolarla çifte dolandırıcılık.

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) BEŞİKTAŞ’ta, bir kişiye 4 kilogram sahte altın satarak 130 bin dolar dolandırdıkları belirlenen Afrikalı 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin tasarladıkları sahte para basma makinesi ve sahte altınlar kameralara yansıdı. 
Olay, 17 Nisan tarihinde Beşiktaş’ta bulunan otelde gerçekleşti. İddiaya göre, Burhan Ö. (47), Aksaray’da tanıştığı kişilerle 130 bin dolar karşılığında 4 kilogram altın almak için anlaştı. Burhan Ö. ve eşi, Beşiktaş Cihannüma Mahallesi Saray Caddesi üzerinde bulunan lüks otelde şüphelilerle buluştu. Şüpheliler, Burhan Ö. ve eşine 4 kilogram sahte altın teslim etti. Parayı alan şüpheliler, kasanın otel odasında bulunduğunu, altınların sorunlu çıkması halinde altınları geri getirerek kasadan parasını alabileceğini söyledi. 

ÇİFTE DOLANDIRICILIK
Bir gün sonra kuyumcuya altınları bozdurmaya giden ikili, altınların sahte olması üzerine şüphelileri arayarak paralarının iadesini istedi. Kasaya sahte 130 bin dolar bırakan şüpheliler, Burhan Ö.’ye sahte dolarları vererek çeşitli bahaneler ile otelden ayrıldı. Verdikleri paranın da sahte olduğunu anlayan Burhan Ö., polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine çalışma başlattı. Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda şüphelilerin kimliği ve adresi tespit edildi. Ekipler,  Afrikalı 9 şüpheliyi Kağıthane Harmantepe Mahallesi Dalyan Sokakta bulunan bir dairede yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolününün ardından adliyeye sevk edildi. 

YAPTIKLARI MAKİNE İLE PARA BASTIKLARINI İSPATLAMAYA ÇALIŞTILAR
Şüphelilerin, tasarladıkları makine ile orijinal para bastıklarını iddia ettiklerini ve çektikleri videoları müşterilerine güven sağlamak için gönderdikleri belirlendi. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, çok sayıda dolar, euro ve sahte para basma makinesi ele geçirildi. Öte yandan, Burhan Ö.’nün otele girişi, şüphelilerin tasarladıkları sahte para basma makinesi ve çok sayıda sahte döviz kameralara yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Ele geçen ürünlerin sergisi
-9 şüphelinin adliyeye sevki
-Sahte dolar ve altınlar
-Şüphelilerin tasarladıkları sahte para makinesi ve çalıştırılışı
-Müşteki Burhan Ö.’nün otele girişi ve  bir şüphelinin otelden çıkışı

================

6- (ÖZEL) – 82 SAATLİK KISITLAMADA YAZLIKLARINA AKIN ETTİLER

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) – Tatil siteleri bu yıl vatandaşların Koronavirüs korkusu nedeniyle erken dolmaya başladı. Yazlıkçılar, kış mevsimini de yazlıkta geçirdiğini söylerken bazıları ise dönmeyi düşünmediğini ifade etti. 82 saat uygulanan kısıtlamada evlerinde ve bahçelerinde zaman geçiren yazlıkçılar, sohbet edip tavla oynadı.
İstanbul Büyükçekmece’ye bağlı, Marmara Denizi kıyısında bulunan Kumburgaz Mahallesi’ndeki tatil sitelerindeki yoğunluk devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da dahil edilen 82 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında, İstanbul’da yaşayanlar yazlıklarına akın etti. Bazı yazlıkçılar tüm kış ayını yazlığında geçirdiklerini söylerken bazıları ise virüs korkusu nedeniyle şehirdeki evlerine dönmeyi düşünmediğini belirtti. Kent merkezinde virüs tedbirlerine uymanın zor olduğunu düşünen vatandaşlar yazlıklarında kendilerini daha güvende hissettiğini söylüyor. Yazlıkta olan çocuklarsa 23 Nisan coşkusunu bahçelerine bayrak asarak yaşadı.

“ŞİMDİYE KADAR BURADAN BİR TANE KORONALI HASTAMIZ ÇIKMADI”
Songül Bingöl, yazlıktan dönmeyi düşünmediklerini söyledi. Bingöl, “İstanbul’da vakalar çok fazla olduğu için biz Kumburgaz’da yaşıyoruz. Hatta kışı da burada geçirdik. Açık havadayız güzel hava soluyoruz. Elimizden geldiği kadar mesafemizi koruyoruz. İstanbul’da çok fena bir şekilde kırmızılaşmışız hatta siyahlaşıyormuşuz artık. Şimdiye kadar buradan bir tane koronalı hastamız çıkmadı. Dönmeyi düşünmüyoruz. Bitene kadar dönmeyeceğiz” diye konuştu.

“PANDEMİDEN DOLAYI EVLERİMİZİ TERK ETTİK”
Özlem Mutlu, “Burada çok mutluyuz gerçekten. Bu Pandemiden dolayı evlerimizi terk ettik aslında. Kumburgaz’a yerleştik. Ben mesela Avcılar’a gittiğim zaman ben markete dahi çıkamıyorum. O kadar kalabalık o kadar yoğun. İnsanlar da hiç dikkate almıyorlar. Burada bir markete gittiğim zaman 2-3 kişi en fazla. Hafta sonları zaten yasak o daha çok zorluyor bizi. Evlere de kapanmayalım diye sonuç olarak burada vakit geçiriyoruz” dedi.

“KIŞI BURADA GEÇİRDİK”
Mualla Tankişi ise İstanbul’dan kaçtığını söyledi. Tankişi, “Oradan kaçtık buraya geldik. 2 Nisan’dan beri de buradayız. Martta bir 10 gün geldik, Şubat’ta geldik. Yani ay ay kaçtık geldik ve dönmeyi düşünmüyorum” dedi. Bir başka yazlıkçı ise, “Burada fazla insan sirkülasyonu olmadığı için buradayız. Çok fazla yazlıkçı da yok. Bu sene İstanbul’a gitmeyi düşünmedik. Gitmedik zaten. Kışın burada kaldık. Çok iyi bir şey yaptık. Henüz burada çevremizde birine hastalık bulaşmadı” şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü
———————-
-Yazlıkçılardan detaylar
-Vatandaş röpleri
-Muhabir anonsları (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

=================

7-  TAKSİM CUMHURİYET ANITI’NDA 23 NİSAN TÖRENİ

Hasan YILDIRIM – Özgür EREN İSTANBUL DHA – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Levent Yazıcı, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Levent Kılıç, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile siyasi parti temsilcileri katıldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
Resmi törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini anıta bıraktı. İmamoğlu’nun ardından siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk bıraktı.

Görüntü Dökümü:
————- 
Tören alanından görüntü
Saygı Duruşu
İstiklal Marşının okunması
Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin anıta konulması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘nun İBB çelengini anıta bırakması
Partilerin çelenklerinin anıta koyması

====================

8- ŞİŞLİ BOMONTİ TÜNELİ’NDE MOTOSİKLET KAZASI

Haber – Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) ŞİŞLİ Bomonti Tüneli’nde motosikletinin hakimiyetini kaybeden sürücü tünel duvarına çarptı. Sürüklenen motosikletli yaralandı,
Kaza, Bomonti Tüneli Beşiktaş istikametinde salı günü saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şişli’den Bomonti Tüneline giren motosiklet sürücüsü, virajı alamayınca tünel duvarına çarptı. Kazada sürücü yola savrulurken motosiklet de sürüklendi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Tünel içerisinde güvenlik tedbiri alındıktan sonra yaralı sürücü ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Motosiklet de çekiciyle yoldan çekildi.

Görüntü dökümü:
—————
Bomonti Tüneli’nden görüntü
Yerde yatan yaralı sürücü
Yola savrulan motosiklet
Sağlık ekiplerinin yaralı sürücüyü hastaneye kaldırması
Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!