Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

‘HES’ KODUYLA GİRİLEN KUMARHANELERE, JANDARMADAN NEFES KESEN OPERASYON: 220 KİŞİYE 1 MİLYON 57 BİN TL CEZA

İZMİR’in Bornova ilçesinde jandarma, ‘HES’ kodu ile girildiği iddia edilen kumarhanelere nefes kesen operasyon yaptı. Kumarhane işletmecileri kapıları güçlendirerek kırılmasını önlemeye çalışsa da, komandolar koçbaşı ile duvarları kırarak içeri girdi. Operasyon sırasında kaçmaya çalışan kişiler, gizli bölmelerde saklanırken bulundu. 4 ayrı kumarhaneye yapılan operasyonda, 220 kişiye toplam 1 milyon 57 bin 100 lira ceza kesildi. Öte yandan, kumarhane sahiplerinin gelen müşterilere ‘HES’ kodu sorgulaması yaptığı ileri sürülürken, kumarhane içerisinde maske ve dezenfektan gibi malzemelerin bulunduğu da görüldü. 
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasında, depo, hayvan çiftliği, iş hanı ve apartman gibi yerleri kumarhaneye çeviren kişilere göz açtırmıyor. Kumarhanelere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında, jandarma ekipleri, Bornova ilçesine bağlı Egemenlik Mahallesi’nde bulunan 3 farklı kumarhaneyi tespit ederek, faaliyetlerini sürdürdüğünü belirledi. Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izin sonrası jandarma ekipleri, harekete geçti. Jandarma, ilk operasyonu sanayi sitesi içerisinde bulunan bir depoya yaptı. Deponun birçok noktasına kumarhane işletmecileri tarafından güvenlik kamerasının takılarak önlem alındığı gözlendi. Ayrıca, depo girişindeki kapıya da kırılmaması için çok sayıda kilit takıldığı görüldü. Bunun üzerine komandolar, koçbaşı ile kapının yanındaki duvara delik açarak mekana baskın yaptı. Depoya yapılan operasyonda tombala oynadığı belirlenen 85 kişi yakalandı.
Kameralardan jandarmanın geldiğini gören kişiler ise tombala oynanmasında kullanılan aletler ile mekanlardaki bazı gizli bölmelere saklanmaya çalıştı. Kameraları gördüğünde şaşkınlığını gizleyemeyen bir kişi, “Selamun aleyküm” derken, diğer kişiler görüntülenmemek için saklanmak istedi. Yapılan kontrollerde, gizli bölmelerde saklanan kişiler, jandarma ekipleri tarafından çıkartıldı.

OPERASYON SIRASINDA İKİNCİ MEKAN BULUNDU
Çevrede inceleme yapan jandarma ekipleri, kumarhanenin paralelinde bir mekan daha olduğunu belirledi. İkinci mekana yapılan baskında da, 23 kişi suçüstü yakalandı. Toplamda 108 kişiye, sosyal mesafe kuralına uymamak ve kumar oynamak suçlarından 518 bin 940 lira para cezası uygulandı.

ELEKTRİK PANOSUNUN ARKASINDA GİZLİ BÖLME 
Operasyona devam eden ekipler, 5 katlı bir apartmanın 4’üncü katındaki bir kumarhaneye baskın yaptı. Kumarhanede az kişinin olması üzerine durumdan şüphelenen jandarma, çevrede yaptığı incelemede 5’inci kattaki elektrik panosunun ardında gizli bir kapı olduğunu belirledi. Panonun ardındaki kapıyı koçbaşı ile kıran jandarma ekibi, çok sayıda kişiyi burada saklanırken buldu.
Jandarma ekiplerinin incelemesinde aynı apartmanın 3’üncü katında da bir kumarhane olduğu ortaya çıktı. İki kumarhanede yakalanan toplam 112 kişiye, 538 bin 160 lira para cezası kesildi.

‘HES’ KODLU, DEZENFEKTANLI KUMARHANE
Operasyonun ardından yapılan incelemelerde, kumarhane işletmecilerinin gelen müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü yaptığı iddia edildi. Ayrıca, mekanlarda dezenfektan ve maske bulundurulduğu ortaya çıktı. Baskınlarda, işletmecilere cezai işlem uygulandı.

Reklam Alanı

‘ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE İKİNCİ BASKIN
Öte yandan, sanayi sitesi içerisindeki depoya 4 ay önce de baskın düzenlendi. Kumarhanede, “İçerisi şampiyonlar ligi, pırlantacılar, galericiler. İzmir’in tüm elit insanları burada” yazısıyla dikkat çeken panonun kaldırmadığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kumarhanenin gizli bölümüne saklanan kişilerden detay
-Jandarmanın gizli bölümden kumar ekipmanları çıkarmasından detay
-Kumar oynayan kişilerden detay
-Maske kutusu ve dezenfektandan detay
-Jandarma ekiplerinin işlem yapmasından detay
-Meşhur film repliğinin olduğu panodan detay
-Ekiplerin koçbaşıyla mekana girmesinden detay
-Ekiplerin baskın anından detay
-Saklanan kişilerden detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

OTOMOBİL ÇARPTI, 200 METRE SÜRÜKLENEREK CAN VERDİ

AYDIN’ın Germencik ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Yaşar Çetin’e (41) bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 200 metre sürüklenen Çetin, yaşamını yitirdi.
Kaza, dün akşam saat 21.30 sıralarında Aydın- İzmir karayolu Ömerbeyli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Yaşar Çetin yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada, hızlı olduğu ileri sürülen E.D. yönetimindeki plakası öğrenilemeyen otomobil çarptı. Çetin, çarpmanın etkisiyle yaklaşık 200 metre sürüklendi. Kaza sonrası sürücü E.D. olay yerinden kaçarken, bir taksi sürücüsü yerde ceset görünce durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, yolu kapatarak güvenlik önlemi aldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan kontrollerde, E.D.’nin otomobili ile Yaşar Çetin’e çarptığı, olay sonrası da kaçtığını tespit edildi. E.D.’nin kaçtığı istikametteki güvenlik kameralarını incelemeye alan jandarma, sürücüyü gözaltına alınarak karakola götürdü. Yaşar Çetin’in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntü;
-Yaşar Çetin’in cansız bedeninden görüntü;
-Jandarmanın olay yeri incelemesinden görüntü;
-Yola savrulan ayakkabı, cep telefonu ve vücut parçalarından görüntü;
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN /AYDIN,(DHA)
==========================

DENİZLİ’DE SİLAH VE BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI 

DENİZLİ’nin Çivril ilçesinde, husumetli iki grup arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Çıtak Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Y. ile arasında husumet bulunan Zeynel K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İsmail Y., Zeynel K. ve yanındaki kardeşi İbrahim K.’yı bıçaklayarak yaraladı. Yaralı Zeynel K. ise yanındaki tabancayla İsmail Y.’ye 5 el ateş etti.
Kavgayı gören yakınların da olaya dahil olmasıyla olay daha da büyüdü. Ağır yaralanan İsmail Y.’nin ağabeyi Mehmet Y., Zeynel K.’nın arkadaşı Sezai K.’yı bıçakla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Mehmet Y., olay yerinde yakalanarak gözaltına alınırken, ağır yaralı İsmail Y. sağlık ekiplerince Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’ne, diğer yaralılar Zeynel K., İbrahim K. ve Sezai K. ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan İsmail Y., doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nden görüntü
-Acil bölümü girişinden detay
-Polis ekiplerinden görüntü
-Jandarma ekiplerinden detaylar

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
========================

YOLA FIRLAYAN KÖPEĞE ÇARPMAMAK İÇİN HAMLE YAPINCA İŞ MAKİNASINA ÇARPTI: 2’Sİ AĞIR 4 YARALI

İZMİR’in Buca ilçesinde iddiaya göre, aniden yola fırlayan köpeğe çarpmamak için hamle yapan pikap sürücüsü, park halindeki iş makinesine çarptı. Kazada, pikaptaki 2’si ağır 4 kişi yaralandı.
Kaza, bugün saat 04.00 sıralarında Göksu Mahallesi Gazeteci Yazar İsmail Sivri Bulvarı’nda yaşandı. İddiaya göre, Melih U. idaresindeki 35 AUE 926 plakalı pikapla ilerlediği sırada yola aniden bir köpek fırladı. Köpeğe çarpmamak için hamle yapan sürücü kontrolü kaybedince pikap, park halindeki iş makinası çarptı. Çarpışmanın etkisiyle, pikapta bulunan Kübra Nur C., Sevgi Ş., Mesut Y. ve sürücü Melih U. yaralandı. Kazayı gören çevredeki kişiler, durumu 110 AKS, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine, olay yerine gelen 110 AKS ekipleri, araçta sıkışan Kübra Nur C., Sevgi Ş., ve Mesut Y.’yi çalışmalar sonucu çıkarttı. Sağlık ekiplerine teslim edilen yaralılardan, Melih U.’nun sağlık durumunun iyi olduğu ve ayakta tedavi edildiği öğrenilirken, diğer yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Hastanelerde tedaviye alınan Kübra Nur C. ve Sevgi Ş.’nin durumunun ağır olduğu, Mesut Y.’nin ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, sürücü Melih U., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Ambulanslardan görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

OTOMOBİL 10 METRELİK İSTİNAT DUVARINDAN SİTE BAHÇESİNE DÜŞTÜ; KAZA KAMERADA

TOKAT’ta, kontrolden çıkan otomobilin 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarından site bahçesine uçmasıyla 2 kişi yaralandı. Otomobilin düştüğü noktada kimsenin olmaması olası ise faciayı önledi. Kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, dün akşam saat 21.30 sıralarında 600 Evler Mahallesi’nde bulunan Sabuncuoğlu Seven Towers Sitesinde yaşandı. Mahallede yaşayan Yasir Güneş’in (22) kullandığı 60 AU 443 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası virajı alamayarak yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarından site bahçesine uçtu. Ters dönen araç içerisinde sürücü Yasir Güneş ile yanında bulunan arkadaşı Mustafa Nalçıoğlu (24) hafif yaralandı. Site sakinlerinin yardımıyla araçtan çıkarılan 2 genç olay yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Kaza anı sitenin güvenlik kameralarına yansıdı.
Kazaya tanık olan Batuhan Çevirgen ise, “Biz burada otururken yukarıdan bir fren sesi geldi. Araba sert bir şekilde buradan aşağı düştü. Arabanın düştüğünü görünce de birden zıpladık oradan kaçtık” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Aracın görüntüsü
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Görgü tanığı konuşması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Yaşar Erkan İÇEN /TOKAT,(DHA) 
=======================

GERİ MANEVRA YAPMAK İSTEYEN YOLCU OTOBÜSÜ ŞARAMPOLDE ASILI KALDI

SİVAS’ta ters yola girdikten sonra geri manevra yapmak isteyen yolcu otobüsü, yaklaşık 15 metre yükseklikteki şarampolde asılı kaldı.
Olay, gece saatlerinde Sivas-Ankara Karayolu Direkli-Bedirli kavşağı yakınlarında meydana geldi. 20 yolcusuyla Gaziantep’ten Trabzon istikametine giden Sabri Vural yönetimindeki Metro Turizm’e ait 61 S 1056 plakalı yolcu otobüsü ters yola girdi. Durumu fark eden sürücü geri dönmek istedi. İki şeritli yolda geri manevra yapmak isteyen yolcu otobüsünün arka kısmı, yol kenarında yaklaşık 15 metre yükseklikteki şarampolde asılı kaldı. Yolcu otobüsünde bulunan yolcular hızla tahliye edildi. Olay yerine sevk edilen polis ve jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi aldı. Otobüsten inen yolcular ise yol kenarında ateş yakarak, kendilerini götürecek olan ek otobüsü beklemeye başladı. Kazada yaralanan olmazken otobüsü kurtarmak için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Otobüsün şarampol tarafındaki arka kısmı
-Ateş yakarak ısınan yolcular 

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI /SİVAS,(DHA)
==========================

SAMSUN’DA SAHTE KİMLİK VE SEYAHAT İZİN BELGELİ AFGAN UYRUKLU 25 GÖÇMEN YAKALANDI

SAMSUN’da üzerlerinde sahte kimlik belgesi ve seyahat izin belgesi bulunan Afganistan uyruklu 25 kaçak göçmen, otobüsle Van’dan Ankara’ya giderken yakalandı.
Gece saatlerinde denetim yapan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gelemen kontrol noktasında şüphe üzerine bir otobüsü durdurdu. Otobüs içerisinde bulunan 25 yolcunun kimlik kontrolü yapıldı. Kimlik kontrolü yapılan yolcuların yurda kaçak yollarla girdiği tespit edilen Afgan uyruklu kişiler olduğu belirlendi. Göçmenlerin üstlerinde sahte kimlik belgesi ve seyahat izin belgeleri bulundu. 25 kişi, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi’ne götürülürken otobüsteki 2 şoför gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otobüsten detay
-Göçmenlerden detaylar
-Genel detay

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL /SAMSUN,(DHA)
==========================

DUR İHTARINA UYMAYAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ, TERS ŞERİDE GİREREK POLİSTEN KAÇTI

SAKARYA’nın Ferizli ilçesinde, polisin ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü ters şeride girerek polisten kaçtı. Polis kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.
Feriz ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapan polis ekipleri, dün akşam saatlerinde bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan sürücü, Karasu istikametine doğru hızla ilerlemeye devam etti. Polisin takibe başlaması üzerine motosiklet sürücüsü, Ferizli çıkışındaki dönel kavşağa girerek ters yönde ilerledi. Polis ekipleri, bir süre sonra trafiği tehlikeye sokmamak adına kovalamayı bıraktı. Motosiklet sürücüsü ise arkasında oturan kişiyle birlikte ara yola girerek gözden kayboldu. Polis kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Polisin motosikleti takip etmesi
Motosikletin ters şeritte hızla ilerlemesi

Haber: Güven HASBAŞ /FERİZLİ(Sakarya),(DHA)
===================

KIRIKKALE’DE DERNEKTE OYUN OYNAYAN 14 KİŞİYE 87 BİN TL CEZA

KIRIKKALE’de, bir dernekte oyun oynandığı ihbarı ile yapılan operasyonda, 14 kişiye toplam 87 bin 500 TL ceza uygulandı. 
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Bürosu Amirliği ve İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri, Yenidoğan Mahallesi’nde bir dernekte oyun oynandığı yönünde ihbar aldı. Harekete geçen ekipler, derneğe baskın düzenledi. Dernekte oyun oynayan kişiler, emniyet ekiplerinin içeri girmesiyle saklanacak yer aradı. Bir kişinin yerinden sökülerek duvara dayalı duran kapının arkasında saklandığı görüldü. Dernekte oyun oynayan kişiler, baskını görüntüleyen basın mensuplarına ‘Yeter artık, ne çekiyorsunuz’ diye sitem etti. Ekipler, maskesiz ve mesafesiz oyun oynayan 14 kişiye 87 bin 500 TL ceza uyguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ekiplerin baskın anı
-Kapının arkasına saklanan kişinin bulunması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak CAN /KIRIKKALE,(DHA) 
======================

SALİHLİ’DE KIRAATHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN EVE ‘KUMAR’ BASKINI

MANİSA’nın Salihli ilçesinde, bir kıraathanenin üst katındaki evde kumar oynatıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenleyen polis, içerdeki 9 kişiden 7’si hakkında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ve kumar oynamak suçundan, garson olarak çalıştıkları belirlenen diğer 2 kişi hakkında ise kısıtlamayı ihlalden idari işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu. Kumar oynatılan ev de mühürlendi. 
Bir ihbarı değerlendiren Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Eskicami Mahallesi’ndeki bir kıraathanenin üst katındaki evde kumar oynandığını belirledi. Ekipler eve önceki gün saat 21.00’de operasyon düzenledi. Kapının açılmaması üzerine itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekiplerinin kapıyı açmasının ardından içeri giren polis ekipleri, kıraathane olarak düzenlendiği belirlenen evde kumar oynayan E.Z. (58), İ.Ç. (65), T.K. (52), S.Ö. (62), S.N. (63), Ö.Ç. (69) ve Y.K.’yi (73) yakaladı. Operasyonda evde bulunan İ.Ç. (25) ve U.G.nin (35) garsonluk yaptığı tespit edildi. Evdeki aramada 175 deste iskambil kağıdı, alacak ve borç bilgilerinin yer aldığı 1 ajanda, 10 yazboz kağıdı ve 250 lira ele geçirildi. Kumar oynayan 7 kişi hakkında kumar oynamak ve sokağa çıkma yasağını ihlal suçlarından idari işlem yapıldı.

5 AY ÖNCE DE OPERASYON DÜZENLENDİ
İşyeri sahibi K.Ş. (57) hakkında, ‘Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan adli soruşturma tahkikata başlandığı öğrenilirken, kumar oynanan ev mühürlendi. Öte yandan 5 ay önce yapılan operasyonda da aynı evde kumar oynayan 17 kişi suçüstü yakalanmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye yardımı ile kumar oyanan eve girilmesinden görüntü
-Evin içinden görüntü

Haber-Kamera: Emre SAÇLI /SALİHLİ(Manisa),(DHA)
=======================

ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURULDU, TAKTIĞI MASKENİN İÇİNDEN ‘ESRAR’ ÇIKTI

ÇORUM’da, sokağa çıkma kısıtlamasında polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan H.K.’nın (38) taktığı maske içerisinde esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan H.K.’ya kısıtlamayı ihlalden para cezası kesildi. 
Kentte, polis ekipleri kapanma tedbirleri kapsamında denetim ve kontrollerini sürdürdü. Denetimler sırasında ekipler, kısıtlamaya rağmen sokağa çıkan H.K.’nın davranışlarından şüphelendi. Ekipler, üst aramasında herhangi bir suç unsuruna rastlanılmayan şüphelinin, yüzüne taktığı maskede şişkinlik olduğunu fark etti. İnceleme sonucu şüphelinin maskesi içerisinde bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen H.K. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, sokağa çıkma kısıtlaması uymadığı için ise para cezası kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
 Polisin esrar maddesini bulma anı
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR /ÇORUM,(DHA)
=======================

VAN’DA, 2 BUÇUK TON KAÇAK İNCİ KEFALİ AVLAYAN 8 KİŞİYE 15 BİN TL CEZA

VAN’ın Erciş, Muradiye ve İpekyolu ilçelerinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü, jandarma ve polis ekiplerince inci kefali av yasağının başladığı 15 Nisan’dan bu yana gerçekleştirilen denetimlerde, kaçak avlanan 2 ton ölü, 500 kilo canlı balık ele geçirildi. Canlı balıklar suya bırakılırken, ölü balıklar İlçe Tarım Müdürlükleri ekiplerince imha edildi.
Van Gölü’nün endemik türü olan, 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında üremek için Van Gölü’nden tatlı sulara göç eden ve bu dönemde avlanılması yasak olan inci kefalini korumak için denetimler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda, Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Edremit ve Erciş Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Çelebibağ Karakol Komutanlığı, Alparslan Karakol Komutanlığı, Muradiye, Edremit, Erciş Merkez Jandarma Karakol Komutanlıkları, Erciş, Muradiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile polis ekiplerinin Erciş ilçesinin Çelebibağ, Muradiye’nin Bendimahi Çayları ve İpekyolu ilçesine bağlı Akköprü Deresinde denetimler yaptı. Yasağın başladığı 15 Nisan’dan bu yana, 7/24 yapılan denetimlerde, kaçak avlanan 2 ton ölü, 500 kilo canlı balık ile toplam uzunluğu 2 bin 700 metre olan 36 adet manyat, uzatma ve serpme ağ ile diğer malzemeler ele geçirildi. Canlı balıklar suya bırakılırken, ölü balıklar ilçe Tarım Müdürlükleri ekiplerince imha edildi. Kaçak balık avlayan 8 kişiye de 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefetten 15 bin TL idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefon kamerası)
-Ele geçirilen ölü balıklar
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ /VAN,(DHA)
==========================

ERCİŞ’TE SAĞANAK GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ, EVLERİ SU BASTI

VAN’ın Erciş ilçesinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi, sele neden oldu. Bazı evleri su basarken, bahçesinde bulunan kamelya ve otlar balyaları da sel sularına kapıldı.
Van’ın Erciş ilçesine bağlı Yukarı Işıklı Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle dereler taştı, mahalledeki bazı evler su altında kaldı. Evlerin önündeki ot balyaları ve kamelyalar da sel sularına kapıldı. Evi sel suları altında kalan mahalle sakinlerinden Sami Şimşek, aniden etkili olan sağanağın sele neden olduğunu ve bazı evlerin sel suları altında kaldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sağanak
-Sel suları altında kalan evler
-Vatandaşların eşyalarını kurtarma çabası
-Detaylar

Haber: Barış KUL /ERCİŞ(Van),(DHA)
=============================

KIZI 2,5 YILDIR KAYIP, TORUNU KAZADA ÖLEN FİKRİYE ANNENİN GÖZYAŞLARI

ADANA’dan, internetten tanışıp evlilik planı yaptığı Hüseyin Emiroğlu’nun (44) yanına İzmir’e gittiği iddia edilen Meral Polat’tan (38), 2,5 yıldır haber alınamıyor.  2018’de gözaltına alınıp tutuklanan Emiroğlu, 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra Meral’i öldürmek iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Torunu Aleyna’yı da (19), 2 ay önce trafik kazasında kaybeden anneanne Fikriye Polat (61), “Kızımın bir an önce ölüyse ölüsü, diriyse dirisinin bulunmasını istiyorum. Öldüyse de en azından bir mezar taşı olur, yanına gider ‘Meralim’ der, ağlarım” diyerek gözyaşı döktü.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde resmi nikahsız eşinden ayrıldıktan sonra annesi Fikriye Polat ve iki kızıyla birlikte yaşayan Meral Polat, 2018 yılında internet üzerinden tanıştığı Hüseyin Emiroğlu ile evlilik planı yapmaya başladı. Fikriye Polat, bu plana karşı çıkınca anne ile kızının arası açıldı. Annesinden habersiz birkaç kez İzmir’deki Emiroğlu’nun yanına giden Meral Polat’ın kızları da bu evliliği karşı çıktı. Polat, küçük kızı İlayda’ya Pozantı’da bir arkadaşının düğününe gideceğini söyleyerek 18 Kasım 2018’de evden ayrıldı, geri gelmedi.

TUTUKLANDI, DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ
Bunun üzerine polis merkezine giden anne Fikriye Polat, kızından haber alamadığını, İzmir’de Hüseyin Emiroğlu’nun bir şey yapmış olabileceğinden şüphelendiğini söyledi. Daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne giden Polat, durumu onlara da bildirdi. Hem İzmir hem de Adana polisi Meral Polat’ı her yerde aradı ancak izine rastlayamadı. Olayla ilgili soruşturma yapan polis, Hüseyin Emiroğlu’nu yakalayıp gözaltına aldı. Meral Polat’ın kaybından 120 gün sonra şüpheli Emiroğlu, sevk edildiği adliyede ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Cezaevinde yaklaşık 14 ay kalan Emiroğlu, daha sonra delil yetersizliğinden beraat etti. 

TORUNUNU DOĞUM GÜNÜNDE TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ
Aile, beraat kararını bir üst mahkemeye taşırken, Meral Polat’ın kızları İlayda (18) ile Aleyna Kaya da (19) bunalıma girdi. Aleyna Kaya, 2 Mart günü anneannesinden aldığı parayla bir sürücü kursuna kayıt yaptırmak için evden çıktı. Genç kız, aynı günün akşam saatlerinde arkadaşı Hasan Tekdemir’le (22) test sürüşü yapmak için otomobilin direksiyonuna geçti. Merkez Yüreğir ilçesi Solaklı Mahallesi Karataş Bulvarı üzerinde seyir halindeyken sürücü Aleyna Kaya’nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı. Kazanın etkisiyle savrulup, taklalar atan araç şarampole devrildi. Kazada, Aleyna Kaya ile Hasan Tekdemir, hayatını kaybetti. Meral Polat’ın annesi Fikriye Polat ise hem kızını hem de torununu kaybetmenin acısını yaşadı.

‘YA O ADAM, YA BEN’ DEMİŞ
Kızının İzmir’deki bir kişiyle evlenmek istediğini söylediğini ve kendisinin de bu evliliğe karşı çıktığını belirten Fikriye Polat, “Bir gün İzmir’den geldi, tartıştık. Ben de, ‘Ya o adam ya ben’ dedim. O adama benim kapımın kapalı olduğunu söyledim. Aradan biraz vakit geçti. Bir gün kızı İlayda’ya düğüne gideceğini söyledi. Sonra oradan cep telefonuyla arayıp, İzmir’e gittiğini, ertesi gün döneceğini söylemiş. O günden sonra bir daha haber alamadık. Önce burada karakola gidip kayıp başvurusunda bulundum. Daha sonra da İzmir’e gidip savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi.

‘NASIL SERBEST KALIYOR’
Aradan birkaç ay geçtikten sonra Hüseyin Emiroğlu’nun gözaltına alındığını ve tutuklandığını öğrendiğini anlatan Polat, “Emiroğlu, 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Kızımı arabada darbetmesi, saçlarından çekmesinin görüntüleri var. İzmir’deki Bayraklı Parkı’na bıraktığını ve bir daha da görmediğini söylüyor. En son birlikte olan kendisi. Nasıl serbest kalıyor, anlamıyorum” diye konuştu.

‘TAKATİM KALMADI’
Torunu Aleyna’nın trafik kazası yaptığını ve hayatını kaybettiğini belirten Polat, “O gün, Aleyna’mın doğum günüydü. Arkadaşının otomobilini kullanırken direğe çarpıp takla atmışlar. Arkadaşıyla birlikte öldüler. Hem kızımı hem torunumu kaybettim. Dayanılacak bir şey değil bu. Artık yürüyemiyorum, takatim kalmadı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

‘BİR MEZARI OLSUN’
Kızı Meral Polat’ın bir an önce bulunması için yardım beklediğini kaydeden Fikriye Polat, “Benim önce Allah’ım, sonra devletim var. Bir an önce ölüyse ölüsü, diriyse dirisinin bulunmasını istiyorum. Öldüyse de en azından bir mezar taşı olur, yanına gider ‘Meralim’ der, ağlarım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Fikriye Polat’ın ağlaması
-Kızı ve torunun fotoğraflarını öpmesi
-Fikriye Polat ile röportaj
-Fikriye Polat’tan görüntüler

Haber-Kamera: Anıl ATAR /ADANA,(DHA)
=====================

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’DEN, İSRAİL’E TEPKİ

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’da namaz kılan kişilere ses bombaları ve plastik mermilerle saldırısına tepki göstererek, “Hem Mescid-i Aksa’ya hem Müslümanlara yaptıkları saldırıları şiddetle lanetliyorum. Bütün Filistin halkına ve İslam dünyasına geçmiş olsun” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’dan Ankara’ya gittiği sırada Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki bir dinlenme tesisinde mola verdi. Partililer tarafından karşılanan Destici, açıklamalarda bulundu. Dünyanın birçok yerinde Müslümanlara yönelik saldırıların sürdüğünü söyleyen Destici, “Doğu Türkistan’dan Filistin’e, Kırım’dan Myanmar’a, Türkmeneli’nden Balkanlar’a, Yemen’e kadar bütün burada maalesef soydaşlarımız ve dindaşlarımız kan, gözyaşı ve zulüm içerisinde. Çin de zulmünü sürdürüyor. Myanmar da zulmünü sürdürüyor. İsrail de zulmünü sürdürüyor. Bütün bu zalimleri öncelikle lanetliyorum. Tabii, İsrail özelinde Filistin özelinde baktığımızda, İsrail bunu sistematik bir şekilde yapıyor. 1950’den sonra bunu sistematik bir şekilde yaparak, Filistin topraklarının yüzde 80’den fazla bir kısmını işgal etmiş durumda” dedi.

“MASUM, İBADET EDEN İNSANLARIN ÜZERİNE VAHŞİCE SALDIRIYORLAR”
2015 yılında Filistin’e giderek bölgede incelemeler yaptığını belirten Destici, “Mescid-i Aksa’ya biz gittiğimizde Miraç Kandili’ydi. Orada da yine benzer saldırıları gördük. O gün, Miraç gecesi Müslümanlar orada biraz daha kalmak istediler. Fakat polisin o zaman da müdahalesi olmuştu. Bugün de benzer bir müdahale yaptılar. Bu, bir güç gösterisi. ‘Buranın hakimi biziz. Dolayısıyla burada bizim istediğimiz kadar ibadet edebilirsiniz. Biz istemediğimiz zaman burada ibadet dahi edemezsiniz’ diyerek korku salıyorlar, şiddet uyguluyorlar. Masum, ibadet eden insanların üzerine vahşice saldırıyorlar. Daha da önemlisi, Müslümanların kutsallarını, yani bizim için Mescid-i Aksa’nın önemini, Miraç’ı, efendimizin oradan göğe yükseldiğini, diğer halifelerimizin orada yaptıklarını bildikleri halde, bunu bilerek yok etmeye ve oradan İslam izlerini silmeye çalışıyorlar. Bugün, hem Mescid-i Aksa’ya hem Müslümanlara yaptıkları saldırıları şiddetle lanetliyorum. Orada saldırıya uğrayan ve yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Bütün Filistin halkına ve İslam dünyasına geçmiş olsun” diye konuştu.

“HEM KUDÜS’ÜN HEM MESCİD-İ AKSA’NIN ÖZGÜRLÜĞÜ YAKINDIR”
Destici, artık Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Artık Müslümanların uyanması lazım ve birlikte hareket etmesi lazım. Arap Birliği’nde bulunan Müslüman ülkelerin yöneticileri maalesef kukla. Emperyalistlerin kuklası, ABD’nin kuklası. Onlar kukla olmaya devam ettikçe, ABD Trump yönetiminde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı ve oraya büyükelçiliğini dikti. Onları takip eden ülkeler oldu. Bu cesareti veren maalesef, sözde İslam İşbirliğinin ve Arap Birliğinin önemli ülkeleri. Artık bunları terk etmeleri lazım. Müslümanların da bunları görmesi lazım. Ne olursa olsun, bunu inanarak söylüyorum: Hem Kudüs’ün hem Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü yakındır. İnşallah, Allah’ın inayetiyle de bu gerçekleşecektir.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Destici’nin dinlenme tesisine gelmesi
-Destici’nin konuşması
-Detay

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR-Alişan KOYUNCU /KARTEPE(Kocaeli),(DHA)
======================================

BAKAN PAKDEMİRLİ MİDYE HASADINA KATILDI

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Erdek Limanı’ndan Sahil Güvenlik botuyla denize açılıp, özel bir firmaya ait olan denizdeki midye çiftliğine gitti. Burada midye hasadına katılan Bakan Pakdemirli, midyenin yetiştirilme süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. Burada konuşan Pakdemirli, “Bu çiftlikte her gün yüz milyonlarca litre suyu alıyor, süzüyor ve doğaya daha temiz olarak bırakıyor. Bu anlamda denizleri temizliyor olmasının, çevreci olmasının çok büyük anlamı var. Ayrıca bir ihracat ürünü olduğu için büyük bir ihracat potansiyeli var. Türkiye’de şu an 20 kadar midye çiftliğinde yaklaşık 15 bin tonluk bir üretim kapasitemiz var. İlerleyen yıllarda kapasitemizi yeni çiftliklerle artırmayı düşünüyoruz. Son derece çevreci olması hasebiyle de çevreyi kirletmenin aksine bilakis denizlerimizi temizleme özelliğine sahip. Bu arada kıyı balıkçılarımıza da bir müjde vermiş olalım. Her yıl onlara da bin lira ödüyorduk. Bu genelde sene sonuna kalıyordu. Bunu da inşallah bu yıl en yakın zamanda, mayıs ayı içinde ödemeyi planlıyoruz” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ ORMAN İŞÇİLERİYLE İFTAR YAPTI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkesir’in Erdek ilçesindeki yangın gözetleme kulesinde orman muhafaza memurları ve orman işçileriyle iftar yaptı. Bakan Pakdemirli, iftarın ardından Mağaratepe Yangın Gözetleme Kulesi’ne çıktı. Pakdemirli, buradaki telsizle bölgedeki diğer kulelerdeki personellerin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. Telsizle farklı noktalardaki kulelerde görevli personellere seslenen Pakdemirli, “Bugüne kadar orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık faaliyetleriyle ilgili yaptığınız çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Yeni bir sezon bizi bekliyor. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bakan Pakdemirli’nin midye hasadına katılmasından görüntüler
-Detaylar
-Bakan Pakdemirli’nin konuşması
+++
-Bakan Pakdemirli’nin orman memurlarıyla iftar yapması
-Bakan Pakdemirli’nin telsizle kulelerle konuşması

Haber-Kamera: Muammer İRTEM-Semih ŞAHİN /BALIKESİR,(DHA)
==========================

AFRİKALI İŞÇİLER ÇAY TARIMI İÇİN KARADENİZ’DE; UZMANDAN ‘SAĞLIK RİSKİ’ UYARISI

DOĞU Karadeniz’de yaş çay üretiminde hasat dönemine sayılı günler kaldı. Türkiye’de ikamet izinleri bulunan Afrika uyruklu işçiler, çay tarımında çalışmak için bölgeye gelmeye başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın çay tarımı için gelen işçilerle ilgili uyarılarda bulunarak, “Bu durum sağlık açısından risk oluşturabilir” dedi.
Doğu Karadeniz’de; Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çay üretiminde hasat dönemine sayılı günler kaldı. Mayıs ayı sonunda başlayacak çay tarımı için koronavirüs tedbirleri kapsamında, sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Gürcistan ve Azerbaycan uyruklu 40 bin işçi ülkeye bu yıl da gelemeyecek. Bu nedenle Türkiye’de ikamet izni bulunan Gambiya, Senegal, Sudan ve Zambiya uyruklu işçiler bölgeye gelmeye başladı.

KAÇAK GÖÇMENLER DE GELİYOR
Ancak işçiler arasında Türkiye’ye yasa dışı yollarla girip bölgeye gitmeye çalışan ya da çalışma izni olmayanlar da yer alıyor. Bu kişiler kontrol noktalarında güvenlik güçlerince yakalanıyor. Karadeniz illerinde polis ve jandarma ekiplerinin denetimlerinde yakalanan kaçak göçmenler, yasal işlemlerinin ardından sınır dışı ediliyor. Bölgeye ulaşanlar ise çay tarlalarında günlük 150 ila 200 TL arasında yevmiye ile çalışıyor.

PROF. DR. AYDIN: SAĞLIK RİSKİ OLUŞTURABİLİR
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın kaçak işçilerin sağlık açısından risklerine dikkat çekti. Prof. Dr. Aydın, “Ülkeye kaçak giren bazı işçiler denetimlerden kaçarak bölgeye ulaşıp çay tarımına dahil olmaya çalışıyor. Bu durumun sağlık açısından risk oluşturabileceklerini unutmamak lazım. Çay tarımı işverenlerinin bu tip işçileri çalıştırması durumunda kendilerinin de risk altında olacaklarını göz önüne alarak en azından bu insanların sağlık kontrollerini resmi yollardan yaptırmaları şarttır. Aksi halde bölge için de sektör için de risktir” diye konuştu.

‘HERKES KENDİ ÇAYINI TOPLASIN’
Dörtyol Köyü Muhtarı Mehmet Ali Şafak, bazı yabancı uyruklu işçilerin çay toplamak için bölgeye geldiklerini belirterek, “Bunlar bir şekilde çay toplamayı bilmedikleri halde bölgeye ulaştılar. Çayını toplamaya yetişemeyen bazı üreticiler de bu işçileri kullandı. Ama tabii ki çay üreticileri gibi verimli olamıyorlar, çayı toplayamıyorlar. Bölgeye gelen Afrikalılar vardı, onlar daha çok çay yükleme işi için kullanıldılar. Yabancı işçiye bence artık bölgemizde ihtiyaç yok” dedi.
Bölge halkından Sevim Yurtman da, “Bence bölgenin yabancı işçi ihtiyacı yok. Bunu geçen yıl gördük herkes kendi çayını toplasın, üstesinden gelsin. Yabancılar çaylıklarımızı berbat etmiş anladık. O kadar işçilik parası veriyoruz. Biz kazanalım o paraları” diye konuştu. 
Ali Yurtman ise, “Gelen bu yabancı işçiler çay toplamayı bilmiyorlar. Çaylıklarımızı mahvettiler. Geçen yıl kendi çayımızı kendimiz toplayınca çaylıklar bu yıl daha bereketli geliyor. Bu yıl bölgeye yabancı işçi geleceğinde zannetmiyorum. Kimse de bahçesine almaz artık. Çevremizdeki insanlar yabancı işçi almayarak imece usulüyle çayları toplamayı planlıyorlar” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çay bahçesinden detay
-Çay bahçesi temizleyen Afrikalı işçiler
-Yakalanan kaçak göçmenler
-Vatandaş röportajı
-Prof. Dr. Faruk Aydın röportaj
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)

Haber-Kamera: Arzu ERBAŞ-Doğancan İLEK /RİZE,(DHA)
=======================

UZMANLAR, 20 YAŞ FOTOĞRAFI PAYLAŞMA AKIMI HAKKINDA UYARDI

YAŞAR Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Hasan Koltuksuz, sosyal medya kullanıcılarını 20 yaşındaki fotoğraflarını paylaşma konusunda uyardı. Koltuksuz, söz konusu fotoğrafların yüz tanıma programlarının algoritmalarının oluşturulmasında çok kullanışlı bir veri seti oluşturduğuna dikkat çekerek, “Mahremiyet zarar görebilir. Size ait bütün bilgiler ele geçirildikten sonra mahremiyet duygusuna ne olacak, artık mahrem kalabilecek misiniz” dedi.
Sosyal medyada her geçen gün çeşitli akımlar oluşurken, bunlardan biri de ‘#20yearschallenge’ etiketiyle başlayan ve onbinlerce sosyal medya kullanıcısının 20 yaşındaki halinin fotoğrafını paylaşması akımı oldu. Çeşitli sosyal medya uygulamalarında birçok kullanıcı akıma katılırken, Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Hasan Koltuksuz’dan ‘mahremiyet’ uyarısı geldi. Koltuksuz, söz konusu fotoğrafların yüz tanıma programlarının algoritmalarının oluşturulmasında çok kullanışlı bir veri seti oluşturduğunu belirterek, “Bu programlar aslında güvenlik anlamında çok işe yaradı. Birçok suçlu bu şekilde tanınabildi. Ama işin arka tarafında yüz tanıma yazılımları var. Biz bir takım geometrik ölçütlerle bu işi yapıyoruz. Örneğin burnun en uç noktasının kulaklara olan mesafesi ve açıları, gözbebeklerinin birbirlerine ve burıu deliklerine olan mesafesi ve açıları gibi bir takım değerler oluşturuluyor. Bu sayede siz sakal da bıraksanız, bıyık da bıraksanız, hatta estetik ameliyat dahi yaptırsanız tanınabilirsiniz, çünkü kemik yapınızı değiştirmeniz lazım. Dolayısıyla bu trigonometrik değerleri ne kadar doğru olarak yakalayabilirseniz, yüz tanıma programları da o kadar doğru çalışır hale gelir. Ancak yaşam dinamik, örneğin yaşlandıkça kulaklar büyümeye devam ediyor, dahası kaza geçirebilirsiniz, kemikleriniz dağılabilir, kafa tasına darbe alabilirsiniz ve deformasyonlar oluşabilir. Ayrıca ırklar arasında da farklılıklar var. Sarı ırk farklı, siyah ırk farklıdır. Örneğin Afrikalılar ile Norveçliler arasında birtakım farklılar mevcut. Yüz tanıma programlarının algoritması bütün bu farklılıkları da görecek şekilde yüzde 100 değilse bile yüzde 99 başarıyla çalışması lazım. Dolayısıyla bu programların başarılı çalışması için, insanlara dair çok fazla görüntü kaydı ve çeşitli veriler gerekiyor” dedi.
Söz konusu verilerin sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan rahatlıkla sağlanabileceğini ve bu verilerin yüz tanıma programlarının başarı oranlarını attırabileceğini belirten Koltuksuz, “Örneğin bu programları devletlere satacaksanız daha başarılı bir program sunmuş olursunuz. Bu veri setleri olmadan algoritmaları oluşturmak mümkün değil. Peki bu durumun sakıncası nedir. Bu her şeyden önce sizin kişisel bilginiz. Siz paylaşıyorsunuz ama bu amaçla kullanılacağını bilmiyorsunuz. Bilseniz aslında belki paylaşmayacaksınız. Bunları toplayan kurumlar, bu kadar çok veriyi açıkça satamazlar. Kişisel verileri koruma kanunları devreye girer. Ancak bu veriler, algoritmaya ihtiyaç duyan kurumlara el altından dağıtılacaklardır” dedi.

‘MAHREMİYET DUYGUSU NE OLACAK’
Koltuksuz, bu durumun hem iyi hem de kötü tarafı olduğunu dile getirerek, “İyi tarafı, yüz tanıma programları suçluların çabuk yakalanmasını sağlıyor ve istemeden ve farkında olmadan da olsa buna katkıda bulunmuş olursunuz. Ancak işin diğer tarafında da mahremiyet gündeme geliyor. Size ait bütün bilgiler ele geçirildikten sonra mahremiyet duygusu ne olacak, artık mahrem kalabilecek misiniz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Doç. Dr. Ahmet Hasan Koltuksuz ile zoom üzerinden yapılan röportajın görüntüsü

Haber-Kamera: Davut CAN /İZMİR,(DHA)
======================

SİVAS VALİSİ AYHAN, KÖYLÜLERİN BULDUĞU 2 YAVRU KURDU BESLEDİ

SİVAS’ta sokak hayvanlarının doğal ortamlarında desteklenmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinesinde 17 farklı bölgede yemleme çalışması yapıldı. Vali Salih Ayhan köylülerin bulduğu 2 yavru kurdu elleriyle besledi.
Sokak hayvanlarının doğal ortamlarında desteklenmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kampanya başlatıldı. Bu kapsamda kentin 17 farklı bölgesinde yemleme çalışması yapıldı. Etkinliğe Sivas Valisi Salih Ayhan, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Okan Gün, HAYTAP Sivas Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu ile hayvanseverler katıldı.
Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada 17 günlük tam kapanma sürecinde doğada yaşayan sokak hayvanlarının unutulmayacağını ifade ederek, “Yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanları unutmamak, onları düşünerek bir şeyler yapmak bizim için bir insanlık görevidir. Böylesi önemli bir görevi yerine getirmenin huzurunu şu an yaşamaktayız. Devletimiz her zaman hayvan ve doğa sevgisini ön planda tutmayı amaç edinmiştir. Sokak hayvanlarını unutmayan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen STK’lar, vatandaşlarımız da kısıtlamadan muaf tutulmuştur. Bizler de doğaya yem bırakarak, toplumumuza mesaj vermek, farkındalık oluşturmak istedik” dedi. 
Vali Ayhan ayrıca köylüler tarafından doğada bitkin halde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslim edilen 2 yavru kurda süt verdi. Vali Ayhan, bakımları yapıldıktan sonra kurtların doğaya bırakılacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yemleme çalışmasından görüntüler
-İki yavru kurdun görüntüsü
-Valinin kurtları sütle beslemesi 
-Vali Ayhan’ın açıklamaları
 
Haber: SİVAS, (DHA)
=================

TOKAT’TA ANA CADDEDEN GEÇİRİLEN KOYUN SÜRÜSÜ İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

TOKAT’ta ilkbaharla birlikte çobanların kontrolünde yaylaya götürülen koyun sürüsünün şehir merkezinden geçişi ilginç görüntüler oluşturdu.
Tokat merkeze bağlı köylerdeki ağıllarda kışı geçiren koyun sürüleri ilkbaharla birlikte yayla yolunu tuttu. Koyun sürüleri köyden yaylaya giderken güzergah üzerindeki şehir merkezinden de geçirildi. Akşam saatlerinde Sulu Sokak Çarşısı’ndan ana caddeye çıkan koyunlar, Behzat Bulvarı’ndan yayla yoluna çıktı. Çobanların kontrolünde yüzlerce koyun şehir merkezinden geçti.  
Sürü sahibi Hasan Öncü (40) “Söngüt köyünden Sivas’a yaylaya gidiyoruz. 100 kilometre bir yolumuz var. 900 koyunumuzla birlikte dün sahurda yola çıktık. Salı günü ise Sivas’ta olacağız” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Koyunların görnütüsü
-Caddeden geçişleri
-Dron görüntüleri
-Sürü sahibinin açıklaması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Yaşar Erkan İÇEN /TOKAT,(DHA) 
=======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!