Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KIRIKKALE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 6 ÖLÜ

KIRIKKALE’de iki otomobilin kavşakta çarpıştığı kazada 6 kişi hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Çelebi ilçesi Kaman- Karakeçili yolu İğdebeli kavşağında meydana geldi. Veysel Gezici yönetimindeki 71 ACD 198 plakalı otomobil, döner kavşakta Murat Bostancı’nın kullandığı 40 EH 237 plakalı otomobille çarpıştı. İki otomobil de çarpışmanın şiddetiyle savrularak takla atarken, yolcular kazanın şiddetiyle araçtan fırladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, otomobillerden fırlayan Murat, Fatma, Muhammet Şükrü Bostancı ile Harun Erkan’ın kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada ağır yaralanan ve Karakeçili Devlet Hastanesinde kaldırılan Veysel Gezici ile Keskin Devlet Hastanesinde kaldırılan Özgür Gezici de doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti.
Hastanede hayatlarını kaybeden Veysel ve Özgür Gezici’nin cenazeleri hastane morguna kaldırılırken, kaza yerinde hayatını kaybeden Murat, Fatma, Muhammet Şükrü Bostancı ile Harun Erkan’ın cenazeleri otopsi için Keskin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————–
-Kaza yeri
-Yoldan görüntü
-Araçlardan görüntü
-Ekiplerin çalışması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909171
============================================

2) EVLENDİKTEN 3 SAAT SONRA  KAZA GEÇİREN ÇİFT ÖLDÜ

Reklam Alanı

DÜZCE’de, kamyona çarpan motosikletin sürücüsü Rüştü Can Ulcay ile eşi Münire Ulcay, hayatını kaybetti. Ulcay çiftinin kazadan 3 saat önce nikah kıydığı öğrenildi.
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında, Düzce D-100 Karayolu Olimpiyat mevkisinde meydana geldi. Ankara istikametine gitmekte olan Rüştü Can Ulcay yönetimindeki 81 ABK 979 plakalı motosiklet, aynı istikamette ilerleyen Metin Durak’ın kullandığı 81 BA 960 plakalı kamyona arkadan çarptı. Motosiklet sürücüsü Rüştü Can Ulcay olay yerinde hayatını kaybederken, arkasındaki eşi Münire Ulcay ise ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekibi, ağır yaralanan Münire Ulcay’ı yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Münire Ulcay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Rüştü Can Ulcay ve Münire Ulcay çiftinin kazadan 3 saat önce nikah kıydıkları, motor tutkunu olan Rüştü Can Ulcay’ın eşini motosiklet turuna çıkardığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
—————————-
Kaza alanından görüntü 
Kazada ölen şahsın görüntüsü 
Polis ve sağlık ekiplerinin görüntüsü detaylar
Görüntüye nikah sonrası fotoğraflar eklendi

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909166
============================================

3) 3 ÇOCUK ANNESİNİN ÖLDÜĞÜ KAZANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

HATAY’ın Arsuz ilçesinde, 3 çocuk annesi Sezen Kaplan’ın (40) yolun karşısına geçerken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Kaza, 7 Ağustos’ta Gökmeydan Kavşağı’nda meydana geldi. Ali G. yönetimindeki 31 GA 100 plakalı otomobil, ekmek aldıktan sonra evine dönmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 3 çocuk annesi Sezen Kaplan’a çarptı. Kaplan, yaklaşık 80 metre savrularak feci şekilde can verdi. Kaplan’ın cansız bedeni otopsi için morga kaldırılırken, Ali G. ise gözaltına alındı. Ali G., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
KAZANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; otomobilin yolun karşısına geçmek isteyen Sezen Kaplan’a çarpması, talihsiz kadının metrelerce savrulduğu anlar yer aldı.

Görüntü dökümü:
—————————
-Bir kadının yolun karşısına geçmesi
-Kadrajın sağ tarafında Sezen Kaplan’ın yürümesi
-Kadrajın sağında Sezen Kaplan’a otomobil çarpması
-Sezen Kaplan’ın savrulması

Haber: Ufuk AKTUĞ/HATAY,(DHA)
09.09.2021 – Haber Kodu : 210909175
=========================================

4) ‘AYAĞIM AĞRIYOR’ DEYİP HASTANEYE GİTTİ, BİR GÜN SONRA EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’da, önceki gün sabah ayağının ağrıdığını söyleyen ve komşuları tarafından hastaneye götürülen Halil Karanfil (50), dün akşam saatlerinde evinin salonunda ölü bulundu. Karanfil’in birlikte yaşadığı annesinin de 5 yıl önce aynı salonda öldüğü öğrenildi. Olay yerine gelip kardeşinin yaşamını yitirdiğini gören Nihal Yağmurcağ, “Ah garip kardeşim” diyerek gözyaşı döktü.
Olay, Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 622 sokak üzerinde yer alan apartmanın giriş katında meydana geldi. 13 yıldır aynı evde yaşayan Halil Karanfil, çarşamba günü sabah saatlerinde ayağının ağrıdığını söyleyerek komşularından yardım istedi. Komşularının yardımıyla hastaneye giden Karanfil, tedavisini olduktan sonra evine döndü. Bunun sonrasında Karanfil’den bir daha haber alamayan ve evinin ışığının önceki gün akşamdan beri açık olduğunu fark eden komşuları, dün akşam saatlerinde kapıya gelerek pencereden içeri baktı. Halil Karanfil’in salonda hareketsiz yattığını gören komşuları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Savcılıktan alınan iznin ardından itfaiye ekipleri kapıyı kırdıktan sonra sağlık ekipleri içeri girdi. Yapılan incelemede Halil Karanfil’in hayatını kaybettiği belirlendi.
Acı haberi duyup olay yerine gelen Karanfil’in ablası Nihal Yağmurcağ, “Ah garip kardeşim benim” diyerek gözyaşı döktü. Yağmurçağ’ı yakınları ve komşuları teselli etti. Karanfil’in öldüğü salonda 5 yıl önce de beraber yaşadığı annesinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Halil Karanfil’in cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Görüntü dökümü:
————————–
-Apartman detay
-Polis, itfaiye ve sağlık görevlileri detay
-İtfaiyenin kapıyı kırması detay
-Halil Karanfil’in kız kardeşi Nihal Yağmurçağ feryadı detay
-Komşular detay
-Evin yanan ışıkları detay
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN/ANTALYA,(DHA)

10.09.2021 – Haber Kodu : 210910002

============================================

5) ‘DUR’ İHTARINA UYMAYAN OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜ KOVALAYAN POLİS EKİBİ KAZA YAPTI: 2 YARALI

ÇORUM’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan ehliyetsiz sürücü Onur G.’nin kullandığı otomobili kovalayan polis aracı, önce bir otomobile ardından ağaca çarparak devrildi. Kazada, 2 polis memuru yaralandı. Polis aracının devrildiği anlar, bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Kaza, gece saat 23.30 sıralarında Gazi Caddesi’nde meydana geldi. Devriye görevi yapan 19 A 5432 plakalı trafik ekibi, Hamit Kaplan Caddesi’nden Stat Kavşağı’na ilerleyen 68 FN 108 plakalı otomobili durdurmak istedi. Otomobili kullanan Onur G., polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya başladı. Polis ekibi de otomobili durdurmak için takibe başladı. Kırmızı ışıkta durmayan aracı kovalamaya devam eden polis aracı, önce bir otomobile ardından ağaca çarparak devrildi.
BİR POLİS MEMURU ARAÇTA SIKIŞTI
Kazada 2 polis yaralanırken, polis memuru Ahmet K. ise polis otomobilinde sıkıştı. Yaralı polislerden Süleyman T, çevredekiler tarafından devrilen araçtan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile Çorum Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ahmet K., itfaiye ekiplerinin yarım saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sağ bacağının kırıldığı öğrenilen Ahmet K. ve Süleyman T., ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza sonrası, kaçan otomobildeki ehliyetsiz sürücü Onur G. ise kısa sürede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Ayrıca, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Öte yandan, kaza nedeniyle Gazi Caddesi bir süre trafiğe kapatıldı. Kaza yapan polis aracının yoldan kaldırılmasının ardından cadde yeniden ulaşıma açıldı.
KAZA, GÜVENLİK KAMERASINDA
Bu arada, polis aracının devrildiği anlar, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüde, kaçan otomobilin hızla ilerlemesi ve arkasından gelen polis aracının otomobile çarptıktan sonra ağaca vurarak devrildiği anlar yer alıyor.

Görüntü dökümü:
————————-
-Kaza anı güvenlik kamerası
+++
-Polis otosunda sıkışan polis memurunu kurtarma çalışması
-Polisin vatandaşları uzaklaştırma çabaları
-Sıkışan polisin ambulansa alınması
-Kazayı hafif yaralı atlatan diğer polisin ambulansla hastaneye getirilmesi
-Kaçan sürücünün yakalanması ve sağlık raporu için hastaneye getirilmesi
-İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülserin olay yerinde açıklama yapması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)

10.09.2021 – Haber Kodu : 210910003

============================================

6) EŞİNİ BIÇAKLA REHİN ALIP DÖVEN KOCAYI PENCEREDEN GİREN POLİSLER ETKİSİZ HALE GETİRDİ

BURSA’da tartıştığı eşi B.H. (32) tarafından bıçakla rehin alınıp döven S.H.’yi (32), itfaiye merdiveniyle pencereden eve giren polis ekipleri kurtardı. B.H., kendisine müdahale eden 3 polis memurunu da el ve kollarından yaraladı. B.H.’nin eşini saçlarından tutup dövdüğü anlar, kameraya yansıdı.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Kale Sokak’ta 8 katlı bir binanın 2’nci katında meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen B.H. ile eşi S.H. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine dairenin kapısını içeriden kilitleyen B.H., mutfaktan ekmek bıçağı aldı. Bunu gören S.H., kendisini bir odaya kilitleyip, çığlık atarak yardım istedi. Mahallelinin ihbarı üzerine adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi. B.H.’yi ikna etmek için uzun süre uğraş veren polis ekiplerinin çabası sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine polis ekipleri, eve girmek için itfaiyeden yardım istedi.
SAÇLARINDAN TUTUP DÖVDÜ
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro ve Nilüfer Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleri, gelen itfaiye merdiveniyle S.H.’nin bulunduğu odaya girmek istedi. Ancak bu sırada B.H. eşinin bulunduğu odanın kilitli kapısını kırarak içeri girdi. B.H., eşi S.H.’nin saçlarından tutup dövmeye başladı. O anlar, DHA muhabirinin kamerasına yansıdı.
Pencereden eve giren ekipler, bıçakla kendisine direnen B.H.’yi etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Arbede sırasında B.H., 3 polisi kolları ve ellerinden yaraladı. B.H. polis merkezine götürüldü.
BABASI GÖRÜNTÜ ÇEKİLMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI
Bu sırada B.H.’nin babası C.H. olayı görüntüleyen gazetecileri engellemeye çalıştı. C.H. polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. S.H., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinden ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Görüntü dökümü:
————————–
-S.H.’nin evin penceresinde yardım çığlığı atması
-B.H.’nin eşi S.H.’ye pencerede saldırması
-Polis ekiplerinin pencereden eve girmesi
-Kurtarılan S.H.’nin ambulansa bindirilmesi
-Şüphelinin babası C.H.’nin basın mensuplarına saldırması
-Olay yeri detay

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909151

============================================

7) 5 KATLI BİNADA ÇIKAN YANGINDA ANNE VE KIZI AÇILAN BATTANİYEYE ATLAYARAK KURTULDU

AFYONKARAHİSAR’da 5 katlı bir binanın bodrumunda çıkan yangında merdiven boşluğuna dolan duman nedeniyle dışarı çıkamayan bir kadın, en üst kat balkonundan kızını aşağıda komşuların açtığı battaniyenin üzerine atarak kurtardı. Aynı şekilde kendisi de aşağıya atlayan kadın düşerek yaralandı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve merdiven boşluğuna atlayarak kurtulmaya çalışanların da aralarında bulunduğu 6 kişi daha ekiplerin çalışmasıyla tahliye edildikten sonra hastaneye götürüldü. Yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.
Afyonkarahisar Dörtyol Mahallesi’nde bulunan TOKİ Gazeteciler Sitesi 7’nci Blok’ta yangın çıktı. Bodrum kattaki elektrik panosunda başlayan ve yan taraftaki temizlik malzemelerinin bulunduğu odaya sıçrayan yangın nedeniyle apartman boşluğu dumanla dolarken, aşağı inmekte zorlanan apartman sakinleri dairelerinin balkonlarına çıkmak zorunda kaldı. İhbar sonrası bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
KIZINI BATTANİYENİN ÜZERİNE BIRAKTI
Ekiplerin gelmesini beklerken panikleyen Sultan Gümüş, diğer bloklarda bulunan komşularının yönlendirmesi sonrası kızı 2 yaşındaki Sultan Asel Gümüş’ü 5’inci kat balkonundan komşuların aşağıda açtığı battaniyenin üzerine bıraktı. Komşuların battaniyeyle tutmayı başardığı Sultan Asel Gümüş yara almadan kurtuldu. Sultan Gümüş ise aynı şekilde aşağıya atladığı sırada battaniyenin yırtılması nedeniyle yere düştü. Vücudunda kırıklar oluşan Sultan Gümüş, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne götürülerek, ameliyata alındı. Annesinin battaniyenin üzerine attığı Sultan Asel Gümüş de tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi. Daha sonra olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri binada mahsur kalanların kurtarılması için çalışma başlattı. Yangın sırasında panikleyip, 4’üncü kattan giriş kapısının üzerindeki teras kısmına atlayarak kurtulmaya çalıştığı sırada yaralanan bir kadın da itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından sedyeye alınarak dışarı çıkarıldı. Ambulansa konulan yaralı kadın hastaneye götürüldü. Diğer ekipler binada mahsur kalanları yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından tahliye etti. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve yaralanan 5 kişi daha hastaneye başvurdu. İtfaiye ekiplerin müdahalesiyle bodrum kattaki yangın söndürülerek, soğutma çalışması yapıldı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
ÇOCUĞUNU BATTANİYENİN ÜZERİNE ATTIĞI ANLAR KAMERADA
Afyonkarahisar’da 5 katlı bir binanın bodrumunda çıkan yangında merdiven boşluğuna dolan duman nedeniyle dışarı çıkamayan ve ekiplerin gelmesini beklerken panikleyen Sultan Gümüş’ün kızı 2 yaşındaki Sultan Asel Gümüş’ü 5’inci kattan, aşağıda komşuların açtığı battaniyeye bıraktığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde duman çıkan pencereden çocuğunu sarkıtan Sultan Gümüş’ün bir süre bekledikten sonra, çocuğu çevredekilerin bağrışları arasında boşluğa bıraktığı anlar yer aldı. Kendisi de aynı şekilde battaniyenin üzerine atlayıp, ağır yaralanan Sultan Gümüş’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Sultan Gümüş’ün atlama anları ise kamerada yer almadı.
‘BATTANİYEYİ GERDİK ÇOCUĞU ATTI, TUTTUK’
Olayın görgü tanıklarından Ömer Caymaz, “Bir anda baktım ses geliyor. Dedim ‘gireyim şuraya’, baktım alev çoğalınca, duman çoğalınca giremedim. Dışarıdan müdahale etmeye çalıştık. Şuraya battaniyeyi serdik, yukarıdan çocuğu atsın diye. Battaniyeyi gerdik çocuğu attı, tuttuk. Annesi de atlamak istedi, atladı. Tabii ki o da battaniyeye vurdu ama biraz hızlı atladığı için yere vurmuş oldu. Hızlı atlayınca dışarı sarktı” dedi.
‘KATLARDA OLAN VATANDAŞLARIMIZ VARDI’
Gazeteciler Sitesi’nin yöneticisi olan Ayhan Duymuş da olaya ilişkin gördüklerini anlattı. Sultan Gümüş’ün 5. kattan atlaması sonrası olay yerine geldiğini kaydeden Ayhan Duymuş, “Biz itfaiyecilerle beraber bodrumun yangın olan kısmına gittik. Orada alevler yükseldiğini gördük. Hatta orada itfaiyecinin biri rahatsızlandı, dışarı çıkartıldı. Olaya müdahale edildi. Yarım saat içinde yangın söndürüldü. Sonra biz artık katlara koştuk, evlerde olan vatandaşımız var mı diye. Katlarda olan vatandaşlarımız vardı. Onları itfaiyeyle aşağıdan çıkardık” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
————————–
-İtfaiye ile kurtarılan apartman sakinleri
-Apartman sakinleri detay
-Apartmanda kurtarılmayı bekleyen vatandaş
-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması
-Sedye ile taşınan yararlı
-Apartmanın arkasından itfaiyenin kurtarma çalışması
+++
-Kadının çocuğu atma anı
-RÖP 1: Ömer Caymaz
-RÖP 2: Ayhan Duymuş

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909159

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909177
============================================

8) ADANA HAVALİMANI’NDA KARGO BÖLÜMÜNDEKİ KLİMA ÜNİTESİ PATLADI: 2 İŞÇİ AĞIR YARALI

ADANA Havalimanı’nın kargo bölümündeki bir klima ünitesinde yapılan gaz kontrolü sırasında patlama oldu. Patlamada ağır yaralanan 2 işçi, hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün saat 15.30 sıralarında Adana Havalimanı’nın kargo bölümünde meydana geldi. İşçiler Numan Aksoy (40) ve Mustafa Bolat’ın (41) bir klima ünitesinde yaptığı gaz kontrolü sırasında patlama oldu. Çalışanların ihbarıyla bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaralıları ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan işçilerin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
—————————
-Kargo bölümünden genel detaylar

Haber-Kamera: Nuri PİR/ADANA,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909172

============================================

9) ANAMUR’DA ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

MERSİN’in Anamur ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerinin 3 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.
Yangın, dün saat 17.55’te ilçeye bağlı Demirören Mahallesi’nde çıktı. Antalya Mersin D-400 Karayolu Gazipaşa çıkışı ikinci tünelin çevresine yakın bir alanda çıkan yangın nedeniyle yol kısa süre trafiğe kapatıldı. Yangına havadan 2 helikopter, karadan ise 22 arazöz, 6 itfaiye aracı ve 4 iş makinesiyle müdahale edildi. Havanın kararmasının ardından havadan müdahale sonlandırılırken, karadan ise ekipler tüm hızıyla yangına müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle tünelin üst kısmına sıçrayan alevler, ekiplerin yoğun çabasıyla yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.
Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Kasapoğlu ise yangının rüzgardan dolayı çarpışan elektrik tellerinin çıkardığı kıvılcımlar nedeniyle çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.
Yangının kesin çıkış nedeni henüz bilinmezken yaklaşık 30 hektar kızılçam ormanın zarar görüldüğü bildirildi. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————-
-Yangın bölgesinden genel
-Tünelden detaylar
-Araçlardan genel detaylar
-Trafiğe kapanan yoldan genel detay

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909182

============================================

10) KAŞ’TAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Palamut Mahallesi Topuzlar mevkiinde dün saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nde de başka bir orman yangını daha çıktı. Bu yangın da ekipleri hızlı müdahalesiyle daha fazla büyümeden söndürülerek, soğutma çalışması yapıldı.

Görüntü dökümü:
—————————
-Yanan alandan görüntü
-Ekiplerin görüntüsü

Haber-Kamera: Ahmet ACAR/KAŞ(Antalya),(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909130

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909161
============================================

11) SAMANDAĞ SAHİLİNDEKİ PETROL ATIĞI TEMİZLİĞİNDE 6’NCI GÜN

SURİYE’deki enerji santralinden 3 Eylül’de yayılmaya başlayan ve Hatay’ın Samandağ sahiline ulaşan petrol sızıntısından kaynaklanan partikülleri temizleme çalışmalarına devam ediliyor. 6 gündür süren temizlik çalışmalarına deniz araçları ve Hatay Büyükşehir Belediyesi personeli ile destek verildi.
Suriye’deki enerji santralinden 3 Eylül’de yayılan, Akdeniz kıyısındaki ülkeleri tehdit eden ve Hatay’ın Samandağ sahiline ulaşan petrol sızıntısından kaynaklanan partikülleri temizleme çalışmaları sürüyor. Hem açık denizde hem de sahilde devam eden temizlik çalışmalarında tonlarca atık, sahilden ve denizden arındırıldı. Çeşitli donanımlara sahip deniz araçlarıyla çalışmalara devam edilirken, Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca oluşturulan ekipler, Samandağ sahiline vuran partikülleri temizledi.
Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Suriye kaynaklı petrol sızıntısına karşı motorlu tekne ve müdahale ekipmanlarıyla gerçekleştirdiğimiz tarama ve müdahale çalışmalarına katılan denizcilerimize ve görev alan tüm personelimize gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyoruzö denildi.

Görüntü dökümü:
————————-
-Samandağ denizindeki petrol atıklarından detaylar
-Petrol atıklarının sahilden temizlenmesinden detaylar

Haber-Kamera: İzzet NAZLI/HATAY,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909146

============================================

12) TIR’DA 112 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

KOCAELİ TEM Otoyolu’nda durdurulan bir TIR’da 112 kaçak göçmen yakalandı.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki gün gece saatlerinde, TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde bir TIR’ı durdurdu. TIR’ın dorsesinin kapağı açıldığında kaçak göçmenler görüldü. 112 kaçak göçmen araçtan indirilerek işlemler için İl Göç İdaresi’ne götürüldü. Araç sürücüsü M.Ç. ile araçta bulunan H.D. ‘Göçmen kaçakçılığı’ suçundan gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Görüntü dökümü:
————————–
(Polis kamerası)
-TIR’ın kapağının açılması,
-Kaçak göçmenlerin araçtan inmesi
TIR’ın içinden görüntü ve detaylar

HAber: KOCAELİ,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909160
============================================

13) ARANAN FETÖ’CÜ EVİNDEKİ GİZLİ BÖLMEDE YAKALANDI

ERZURUM’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve terör örgütü faaliyetlerini sürdürdükleri belirlenen 4 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Polis, bir şüpheliyi evindeki gizli bölmede yakaladı.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ile aranma kayıtları bulunan FETÖ mensuplarına yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda terör faaliyetlerine devam ettikleri belirlenen R.E., U.N., M.A.K. ve O.Ç.’nin yakalanması için adli makamlardan alınan izinle operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.
YAKALANMAMAK İÇİN GİZLİ BÖLME YAPMIŞ
Gözaltına alınan şüphelilerden U.N., herhangi bir aramada yakalanmamak için daha önceden hazırladığı gizli bölmede saklanırken polis ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandı. Operasyonda 2 adet tabanca, 17 adet cep telefonu, şüphelilere ait sahte kimlikler, çok sayıda flaş bellek, sim kart, harddisk gibi dijitaller ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Görüntü dökümü:
————————–
-Polis operasyonundan görüntü
-Zulanın görüntüsü
-Yakalananlardan ele geçirilen malzeme
-Gözaltına alınanların adliyeye götürülmesi

Haber-Kamera: ERZURUM,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909178
============================================

14) YANGIN MAĞDURLARINA 1 MİLYON LİRALIK MOBİLYA DESTEĞİ

BURSA İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya’daki orman yangınlarında evleri zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Kampanya neticesinde toplanan yaklaşık 1 milyon lira değerindeki mobilyalar, TIR’la Antalya’ya gönderildi.
Bursa İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya’da çıkan orman yangınlarında evleri zarar gören ve eşyaya ihtiyacı olan vatandaşlar için yardım kampanyası düzenledi. Kampanya neticesinde toplanan masa ve sandalye gibi eşyalar, İTSO bahçesinde yapılan törenle Antalya’daki ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Törene, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Ertuğrulgazi Mobilyacıları Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel de katılım gösterdi.
YARDIMLAR SÜRECEK
Yangın bölgesine gönderilen yardımların devam edeceğini ifade eden İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ “Daha önce programını şehre duyurmuş olduğumuz yangın ve sel bölgelerimizde bulunan vatandaşlarımızın başta mobilya ihtiyacını karşılanacağını belirtmiştik. Bugün ilk tırımızı Antalya bölgesine gönderiyoruz.  Özellikle masa sandalye ihtiyacı olmuştu. Bu ihtiyacın karşılanmasında ciddi destek veren LETA firmasına teşekkür ediyorum. Başta AFAD olmak üzere kaymakamlık koordinesinde belirtmiş olduğumuz yardımları, yardım bölgesine göndermeye başladık. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, İnegöl Mobilyası olarak bu bölgeye yardımları sürdüreceğiz bu kampanyamıza destek veren tüm firmalarımıza teşekkür ederim.  Bundan sonraki süreçte de yardımlarımızı göndermeye devam edeceğiz. Yardımların ulaşmasında yardımcı olan Kösenler Lojistik firmasına da ayrı teşekkür ederim” dedi.
ALLAH HAYIRLARINI KABUL EYLESİN
Hayırseverlere teşekkür eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Bugün yardım tırımızı göndermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bundan sonra yaraları sarma çalışmalarımız devam ediyor. İnegöl’de bulunan STK’larımızın desteği ile bölgede ihtiyaç olan mobilya ve sandalye ihtiyaçları yardım serverlerin katlıları ile bölgeye göndermiş olacağız. Hayırsever firmalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin” ifadelerini kullandı.
İNEGÖL HER ZAMAN SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRDİ
İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl’ün üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini ifade ederek “İnegöl farkını ortaya koyarak şehrin dinamikleri bir araya gelerek İnegöl’ün yangın bölgesinde ihtiyaç duyulan mobilya ihtiyacını karşılamayı söz vermişti. Şimdi bu yardımları talep edilen bölgeye peyder pey göndermeye başladık. Esas hayır sahibi olan iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. İnegöl üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirmiştir. Bölgede yapılan çalışmalar sonucu ne kadar büyük bir afet olduğu ortaya çıkmıştı. Devletimiz her zaman milletimizin emrindedir. Yaralarımızı elbet saracağız biz güçlü bir devlet büyük bir milletiz” diye konuştu. 

Görüntü dökümü:
————————
-Katılımcıların konuşması
-TIR’ın uğurlanması
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909165
============================================

15) MÜSİLAJ SORUNUNU ARAŞTIRMA KOMİSYONU, ÇANAKKALE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, Çanakkale’deki Dardanos Sabit Film Entegreli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Müsilaj Komisyonu Başkanı Mustafa Demir, “İleri biyolojik arıtma tesisleri ile bu Marmara Denizi’nin kirliliğinin önüne geçilebildiğini görüyoruz. Bunun sürdürülebilmesi son derece önemli” dedi.
Başta Marmara olmak üzere denizlerde ortaya çıkan müsilaj sorununun çözümü için kurulan TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu son olarak Çanakkale’ye geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir’in başkanlığındaki 11 kişilik komisyona, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşlik etti. İncelemede, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile ilgili kurum temsilcileri hazır bulundu. Denizlerdeki müsilaj sorununun araştırılması amacıyla kurulan TBMM Müsilaj Araştırma Komisyonu üyeleri, Çanakkale’de, Güzelyalı Dardanos Sabit Film Entegreli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.
Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Müsilaj Komisyonu Başkanı Mustafa Demir, “Marmara Denizi’nde müsilaja neden olan etkenleri ortaya çıkarmak buradaki hedefimizdi. Marmara’da müsilaja neden olan 3 önemli etken olduğu söylüyorlar. Bunlardan bir tanesi küresel ısınma nedeniyle Marmara Denizi’nin suyunun ısınması, ikincisi Marmara Denizi’nin jeolojik yapısı münasebetiyle suyunun durgun olması. Yani iki tane küçük boğazdan beslenmesi. Üçüncüsü ise Marmara Havzası’nda yaklaşık 25 milyon insan yaşıyor. İşte bu 25 milyon insandan dolayı da kirletilmesidir. Kirlilik söz konusu olduğunda buna baktığımızda bunlardan biri evsel ve kentsel atıklar, ikincisi sanayi ve endüstriyel atıklar, üçüncüsü de gemi taşımacılığı münasebetiyle gemilerin bıraktıkları sintine suları ve diğer kirleticiler. Bu üç etkene baktığımızda komisyon olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu şüphesiz kirletilmesinin önüne geçmektir” dedi.
Kasım ayının sonuna kadar komisyon üyeleri olarak çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Komisyon Başkanı Demir, sözlerine şöyle devam etti:
“Bir rapor hazırlayacağız. Raporda da teşhisi yaptık sayılabilir. Yani şu anda teşhisi en azından biliyoruz. Çünkü nedenlerini biliyoruz. Tedavisini gördük. Çünkü ileri biyolojik arıtma tesisleri ile bu Marmara Denizi’nin kirliliğinin önüne geçilebildiğini görüyoruz. Bunun sürdürülebilmesi son derece önemli. Bu tesislerin yapımı çok maliyetli ve bunların işletilmesi, sağlıklı, bilinçli bir şekilde çalıştırılması gerekiyor. Bunlarda son derece önemli. Başta İstanbul olmak üzere birçok yere gerçekten ileri biyolojik tesislerinin acilen yapılması gerektiğini biliyoruz. Bununla ilgili bir rapor oluşturacağız. Bu raporu TBMM’ye takdim edeceğiz. Sonra da yürütmeye takdim edeceğiz. Ümit ediyoruz ki, tüm arkadaşlarımızın ortak gayesi Marmara’yı, müsilajla gördüğümüz problemin daha büyük sıkıntılarla karşılaşmaması ve nihai hedefimiz ise Marmara’nın olması gereken düzeye getirilmesi çalışmasıdır.”

Görüntü dökümü:
————————
-TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma komisyonunun incelemelerinen genel ve detay görüntüler
-Komisyon Başkanı Mustafa Demir açıklama görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909180

============================================

16) İZMİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99’UNCU YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
FENER ALAYI VE KONSER DÜZENLENDİ

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Fener Alayı düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Fener Alayı, Gündoğdu Meydanı’nda son buldu. Vatandaşlar 350 metrelik Türk bayrağını taşırken, Fener Alayı renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün ardından vatandaşlar, Gündoğdu Meydanı’ndaki konser alanına akın etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da konser alanına ziyarette bulundu. Başkan Soyer, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
Öte yandan, etkinlik kapsamında Türk Rock müziğinin ünlü gruplarından Athena sahneye çıktı. Konsere katılan İzmirliler, ünlü grubun şarkılarına eşlik etti ve coşku dolu bir akşam geçirdi.

Görüntü dökümü:
————————
-Fener alayından görüntü
-Vatandaşlardan görüntü
-Tunç Soyerden görüntü
-Konserden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909187

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909156

============================================

17) ASKERİ GARNİZON OLARAK KULLANILAN 2 BİN 300 YILLIK ANTİK KENT GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

AYDIN’ın Koçarlı ilçesindeki, döneminde bölgenin askeri garnizonu olarak kullanılan ve 2 bin 300 yıllık olduğu değerlendirilen Amyzon Antik Kenti’ni gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başlanacağı bildirildi.
Koçarlı’ya 30 kilometre uzaklıkta Mersinbelen Mahallesi yakınlarında dağlık alanda bulunan 2 bin 300 yıllık Amyzon Antik Kenti’nde incelemelerde bulunuldu. Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız ve bölgedeki mahalle muhtarları, M.Ö. 300 yılında yapıldığı değerlendirilen ve bölgenin savunmasının yapıldığı askeri garnizon olarak bilinen Amyzon Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Bölgede yapılan incelemelerden sonra yapılacak proje ile ilerleyen yıllarda kazı çalışmalarının başlamasının sağlanacağı bildirildi. Restorasyon ve temizlik çalışması sonrası ise bölgenin Koçarlı kültür turizmine açılması planlandığı kaydedildi.
‘ÖNEMLİ BİR BÖLGE’
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “Amyzon, Alinda ve Alabanda antik kentleri içerisinde kalan bir çeşit garnizon üst noktasıdır. Burası Karya bölgesinde önemli bir nokta. Bizde oluşturduğumuz heyetle birlikte bir çeşit müze incelemesinde bulunduk. Koçarlı’da kültür turizmine katkı sağlayacak nasıl bir çalışma yürütebilir. Bununla ilgili bir ortak akıl bulmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımda gerekli inceleme ve gerekli notlarını aldı. Umarım burayla ilgili yakın zamanda duyarlı bir çalışma imkanı buluruz” dedi.
‘GELECEK KUŞAKLARA AKTARMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ’
Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan ise “M.Ö. 300’lü yıllara dayandığını bildiğimiz tarihi derinliğin o günden bugüne kadar kısmını hem restorasyonunu yaparak hem de gelecekteki kuşaklara aktarmanın gayreti içindeyiz. Bugüne kadar tabiata dayanabilmiş yaklaşık 2 bin 300 yıllık diyebileceğimiz alanda, bugün bir müze incelemesi yaptık. Buraya uygun bir proje ortaya çıkarılır. Birinci amaç, buranın temizliği, restorasyonu ve güvenliğinin sağlanması. İkinci aşamada projesi ve üçüncü aşamada ise kazı çalışmalarının yapılmasını arzu ediyoruz. Koçarlı’nın tanıtımına hem de bölge köylerinin tanıtımına katkı sunmasını istiyoruz” diye konuştu.
‘BİR İLK OLACAK’
Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız da “Burada şu ana kadar arkeolojik bir kazı çalışması yürütülmedi. Bölgemizde de bir garnizon kenti ile ilgili bir kazı çalışması olmadı. Müze müdürlüğü olarak önümüzdeki yıllarda Amyzon Antik Kenti’ni arkeolojik bir kazı alanına dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu da bir ilk olacak. M.Ö. 300 yıllardan M.S. ise 2’nci yüzyıla kadar kesintisiz hüküm görmüş bir antik kentimiz. Antik kentin amacı askeri garnizon olarak kullanılmasıydı. Buranın amacı bölgedeki antik kentlerin güvenliğini sağlamak için kurulmuş olması. Bu alanda çok sayıda hangarlar var. Bu hangarlar da mühimmat depoları ve askeri amaçlı kullanılmış” dedi.

Görüntü dökümü:
————————
-Amyzon Antik Kenti’ndeki hangarlardan görüntü
-Heyetin bölgedeki incelemelerinden görüntü
-Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ile röp.
-Koçarlı Belediye Başkanı AK Partili Nedim Kaplan’ın konuşması
-Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız’ın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/AYDIN,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909169

============================================

18) KIRKLARELİ’DE PAVLİ PANAYIRI’NIN 111’İNCİSİ BAŞLADI

KIRKLARELİ’nin Pehlivanköy ilçesinde bu yıl 9-12 Eylül tarihleri arasında 111’incisi düzenlenen Pavli Panayırı törenle başladı.
Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen Türkiye’nin en eski panayırlarından biri olan Pavli Panayırı’nın 111’incisi düzenlenen törenle başladı. Zübeyde Hanım Meydanı’ndaki açılış törenine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, çevre belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, panayırın bu yıl 111’incisinin gerçekleştiğini belirterek, “Panayırımız, Trakya’nın ayakta kalan tek panayırıdır. Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle panayırımız yapılmamıştı. Panayırımıza Trakya’nın her tarafından çok sayıda insanlarımız gelmektedir. Panayırımız bir bayram havası içinde geçmektedir” dedi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, yaptığı konuşmada, “Özellikle içinde bulunduğumuz aya baktığımızda yazın yoğun bir çalışma dönemi sonrasında insanlar hem eğleniyorlar hem ticari anlamda ürünlerini değerlendiriyorlar. Hem kaynaşıyorlar hem de hepsinden önemlisi tarihlerine saygı duyup gelecekleriyle bağlantı kuruyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından panayır açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.
‘GÖNLÜMÜZCE EĞLENECEĞİZ’
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çerkezmüsellim köyünden ailesiyle birlikte panayıra gelen Cemile Çetinbaş, “Ben kendimi bildim bileli bu panayıra geliyoruz. Burada çocuklarımız için okul alışverişi yapacağız. Daha sonra yiyip içip eğleneceğiz. Pazar gününe kadar traktör römorkunda kalacağız. Köyümüz tamamen boşaldı, herkes burada” dedi. Aynı köyden gelen Hayriye Biçer ise “Köyden yatağımızı yorganımızı alıp panayıra geldik. Sabah 8’den gece 12’ye kadar panayırda dolaşacağız. Römork arabalarımız bizim dinlenme yerimiz. Hazırlıklarımızı tamamladık, gönlümüzce eğleneceğiz” diye konuştu.
111 YILLIK GELENEK
Osmanlı Padişahlarından II. Abdülhamid döneminde Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde yapılmasına karar verilen ve bu yıl 111’incisi düzenlenen panayır, Osmanlı döneminde hayvan satışı için başlatılan, sonraki yıllarda eğlencelerin düzenlenip bölge halkının kumaş ve diğer ihtiyaçlarının karşıladığı pazar ve panayır havasına büründü. Osmanlı döneminden kalma geleneklerin hala yaşatıldığı panayıra gelenler alışverişlerini yapmaların ardından kurulan lunaparkta gönüllerince eğleniyor. Şenlik havasında geçen panayıra bölge halkı geleneklerine uygun şekilde yaşatıyor. Bunun için sabahlara kadar gezip eğlendikleri panayırda traktör römorklarını, karavana çevirip kalıyorlar. Yemeklerini pişirip barındıkları römorkların renkli görüntülere sahne olduğu panayıra gelenler bu geleneği çok uzun zamandır yaşattıklarını söyledi.

Görüntü dökümü:
————————-
-Tören alanından görüntü
-Belediye bandosundan detay
-Protokolden detay
-Saygı duruşu ve İstiklal marşı
-Mehter Takımı’ndan detay
-Oynayan küçük çocuk görüntüsü
-Mehter takımından detay
-Panayırın açılması
-Panayıra giren vatandaşlar
-Dev ekmek detayı
-Ekmeği yapan ustayla röporaj 
-Hamur işi yapan kadınlar
-Protokolün stantları gezmesi
-Panayırdaki traktör römorklarından detay
-Çevirmecilerden detay
-Çevirmeci ile röportaj
-Römorklarda kalan köylülerle röportaj
-Panayır alanından görüntü
-Vatandaş röportajı
-Panayır alanından görüntü
Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/KIRKLARELİ,(DHA)

09.09.2021 – Haber Kodu : 210909167

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!