Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BAKAN SOYLU’DAN AĞRI’DA TAZİYE ZİYARETİ (2)

MEMANİ AŞİRETİNE TAZİYE ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ürküt köyünde bir süre önce vefat eden Memani aşireti lideri Burhan Varol’un yakınlarını ziyaret etti. Varol’un yeğeni İbrahim Varol’a başsağlığında bulunan Soylu, okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi, dua etti. Bakan Soylu, yanına gelen çocuklarla da sohbet etti.
Bakan Soylu, taziye ziyareti sonrası AK Parti Patnos İlçe Başkanlığı’na geçti. Bakan Soylu’nun parti ziyareti basına kapalı gerçekleşti.

Görüntü Dökümü:
————————–
-Soylu’nun köyde karşılanması
-Soylu’nun köyde vatandaşlara taziye dileklerini iletmesi
-Soylu’nun yanına gelen çocuklarla sohbeti
-Kur’an-ı kerim okunması ve dua edilmesi

Haber-Kamera: Semih YARDIMCI / PATNOS (AĞRI), (DHA)

Reklam Alanı

==================================================

3 SAAT ÖNCE EVLENEN ÇİFT, MOTOSİKLET KAZASINDA ÖLDÜ
 
DÜZCE’de, kamyona çarpan motosikletin sürücüsü Rüştü Can Ulcay ile eşi Münire Ulcay, hayatını kaybetti. Ulcay çiftinin kazadan 3 saat önce nikah kıydığı öğrenildi.

Kaza, saat 17.00 sıralarında, Düzce D-100 Karayolu Olimpiyat mevkisinde meydana geldi. Ankara istikametine gitmekte olan Rüştü Can Ulcay yönetimindeki 81 ABK 979 plakalı motosiklet, aynı istikamette ilerleyen Metin Durak’ın kullandığı 81 BA 960 plakalı kamyona arkadan çarptı. Motosiklet sürücüsü Rüştü Can Ulcay olay yerinde hayatını kaybederken, arkasındaki eşi Münire Ulcay ise ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekibi, ağır yaralanan Münire Ulcay’ı yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Münire Ulcay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Rüştü Can Ulcay ve Münire Ulcay çiftinin kazadan 3 saat önce nikah kıydıkları, motor tutkunu olan Rüştü Can Ulcay’ın eşini motosiklet turuna çıkardığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
—————————
Kaza alanından görüntü 
Kazada ölen şahsın görüntüsü 
Polis ve sağlık ekiplerinin görüntüsü detaylar 
Görüntüye nikah sonrası fotoğraflar eklendi 

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

======================================================

2 OTOMOBİL KAVŞAKTA ÇARPIŞTI: 2 YARALI
 
BOLU’da, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Kültür Mahallesi’nde meydana geldi. Ali A. idaresindeki 14 BS 801 plakalı otomobil ile İbrahim G. yönetimindeki 14 AAP 632 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada, İbrahim G. ile aynı araçta bulunan Satı G. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
————————
-Kaza yapan araçlar
-Ağlayan küçük kız
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

======================================================

ADANA HAVALİMANI’NDA KARGO BÖLÜMÜNDEKİ KLİMA ÜNİTESİ PATLADI: 2 İŞÇİ AĞIR YARALI
 
ADANA Havalimanı’nın kargo bölümündeki bir klima ünitesinde yapılan gaz kontrolü sırasında patlama oldu. Patlamada ağır yaralanan 2 işçi, hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 15.30 sıralarında Adana Havalimanı’nın kargo bölümünde meydana geldi. İşçiler Numan Aksoy (40) ve Mustafa Bolat’ın (41) bir klima ünitesinde yaptığı gaz kontrolü sırasında patlama oldu. Çalışanların ihbarıyla bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaralıları ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan işçilerin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
———————————
– Kargo bölümünden genel detaylar

Haber-Kamera: Nuri PİR/ADANA,(DHA)

======================================================

KIRKLARELİ’DE PAVLİ PANAYIRI’NIN 111’İNCİSİ BAŞLADI
 
KIRKLARELİ’nin Pehlivanköy ilçesinde bu yıl 9- 12 Eylül tarihleri arasında 111’incisi düzenlenen Pavli Panayırı törenle başladı.

Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen Türkiye’nin en eski panayırlarından biri olan Pavli Panayırı’nın 111’incisi düzenlenen törenle başladı. Zübeyde Hanım Meydanı’ndaki açılış törenine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, çevre belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, panayırın bu yıl 111’incisinin gerçekleştiğini belirterek, “Panayırımız, Trakya’nın ayakta kalan tek panayırıdır. Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle panayırımız yapılmamıştı. Panayırımıza Trakya’nın her tarafından çok sayıda insanlarımız gelmektedir. Panayırımız bir bayram havası içinde geçmektedir” dedi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, yaptığı konuşmada, “Özellikle içinde bulunduğumuz aya baktığımızda yazın yoğun bir çalışma dönemi sonrasında insanlar hem eğleniyorlar hem ticari anlamda ürünlerini değerlendiriyorlar. Hem kaynaşıyorlar hem de hepsinden önemlisi tarihlerine saygı duyup gelecekleriyle bağlantı kuruyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından panayır açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.
‘GÖNLÜMÜZCE EĞLENECEĞİZ’ 
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çerkezmüsellim köyünden ailesiyle birlikte panayıra gelen Cemile Çetinbaş, “Ben kendimi bildim bileli bu panayıra geliyoruz. Burada çocuklarımız için okul alışverişi yapacağız. Daha sonra yiyip içip eğleneceğiz. Pazar gününe kadar traktör römorkunda kalacağız. Köyümüz tamamen boşaldı, herkes burada” dedi. Aynı köyden gelen Hayriye Biçer ise “Köyden yatağımızı yorganımızı alıp panayıra geldik. Sabah 8’den gece 12’ye kadar panayırda dolaşacağız. Römork arabalarımız bizim dinlenme yerimiz. Hazırlıklarımızı tamamladık, gönlümüzce eğleneceğiz” diye konuştu.
111 YILLIK GELENEK
Osmanlı Padişahlarından II. Abdülhamid döneminde Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde yapılmasına karar verilen ve bu yıl 111’incisi düzenlenen panayır, Osmanlı döneminde hayvan satışı için başlatılan, sonraki yıllarda eğlencelerin düzenlenip bölge halkının kumaş ve diğer ihtiyaçlarının karşıladığı pazar ve panayır havasına büründü. Osmanlı döneminden kalma geleneklerin hala yaşatıldığı panayıra gelenler alışverişlerini yapmaların ardından kurulan lunaparkta gönüllerince eğleniyor. Şenlik havasında geçen panayıra bölge halkı geleneklerine uygun şekilde yaşatıyor. Bunun için sabahlara kadar gezip eğlendikleri panayırda traktör römorklarını, karavana çevirip kalıyorlar. Yemeklerini pişirip barındıkları römorkların renkli görüntülere sahne olduğu panayıra gelenler bu geleneği çok uzun zamandır yaşattıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Tören alanından görüntü
– Belediye bandosundan detay
– Protokolden detay
– Saygı duruşu ve İstiklal marşı
– Mehter Takımı’ndan detay
– Oynayan küçük çocuk görüntüsü
– Mehter takımından detay
– Panayarın açılması
– Panayıra giren vatandaşlar
– Dev ekmek detayı
– Ekmeği yapan ustayla röporaj
– Hamur işi yapan kadınlar
– Protokolün stantları gezmesi
– Panayırdaki traktör römorklarından detay
– Çevirmecilerden detay
– Çevirmeci ile röportaj
– Römorklarda kalan köylülerle röportaj
– Panayır alanından görüntü
– Vatandaş röportajı
– Panayır alanından görüntü

Haber – Kamera: Ali Can ZERAY – Resul ORUÇOĞLU / KIRKLARELİ, (DHA)

==========================================================

ASKERİ GARNİZON OLARAK KULLANILAN 2 BİN 300 YILLIK ANTİK KENT GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK
 
AYDIN’ın Koçarlı ilçesindeki, döneminde bölgenin askeri garnizonu olarak kullanılan ve 2 bin 300 yıllık olduğu değerlendirilen Amyzon Antik Kenti’ni gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Koçarlı’ya 30 kilometre uzaklıkta Mersinbelen Mahallesi yakınlarında dağlık alanda bulunan 2 bin 300 yıllık Amyzon Antik Kenti’nde incelemelerde bulunuldu. Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız ve bölgedeki mahalle muhtarları, M.Ö. 300 yılında yapıldığı değerlendirilen ve bölgenin savunmasının yapıldığı askeri garnizon olarak bilinen Amyzon Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Bölgede yapılan incelemelerden sonra yapılacak proje ile ilerleyen yıllarda kazı çalışmalarının başlamasının sağlanacağı bildirildi. Restorasyon ve temizlik çalışması sonrası ise bölgenin Koçarlı kültür turizmine açılması planlandığı kaydedildi.
‘ÖNEMLİ BİR BÖLGE’
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “Amyzon, Alinda ve Alabanda antik kentleri içerisinde kalan bir çeşit garnizon üst noktasıdır. Burası Karya bölgesinde önemli bir nokta. Bizde oluşturduğumuz heyetle birlikte bir çeşit müze incelemesinde bulunduk. Koçarlı’da kültür turizmine katkı sağlayacak nasıl bir çalışma yürütebilir. Bununla ilgili bir ortak akıl bulmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımda gerekli inceleme ve gerekli notlarını aldı. Umarım burayla ilgili yakın zamanda duyarlı bir çalışma imkanı buluruz” dedi.
‘GELECEK KUŞAKLARA AKTARMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ’
Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan ise “M.Ö. 300’lü yıllara dayandığını bildiğimiz tarihi derinliğin o günden bugüne kadar kısmını hem restorasyonunu yaparak hem de gelecekteki kuşaklara aktarmanın gayreti içindeyiz. Bugüne kadar tabiata dayanabilmiş yaklaşık 2 bin 300 yıllık diyebileceğimiz alanda, bugün bir müze incelemesi yaptık. Buraya uygun bir proje ortaya çıkarılır. Birinci amaç, buranın temizliği, restorasyonu ve güvenliğinin sağlanması. İkinci aşamada projesi ve üçüncü aşamada ise kazı çalışmalarının yapılmasını arzu ediyoruz. Koçarlı’nın tanıtımına hem de bölge köylerinin tanıtımına katkı sunmasını istiyoruz” diye konuştu.
‘BİR İLK OLACAK’
Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız da “Burada şu ana kadar arkeolojik bir kazı çalışması yürütülmedi. Bölgemizde de bir garnizon kenti ile ilgili bir kazı çalışması olmadı. Müze müdürlüğü olarak önümüzdeki yıllarda Amyzon Antik Kenti’ni arkeolojik bir kazı alanına dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu da bir ilk olacak. M.Ö. 300 yıllardan M.S. ise 2’nci yüzyıla kadar kesintisiz hüküm görmüş bir antik kentimiz. Antik kentin amacı askeri garnizon olarak kullanılmasıydı. Buranın amacı bölgedeki antik kentlerin güvenliğini sağlamak için kurulmuş olması. Bu alanda çok sayıda hangarlar var. Bu hangarlar da mühimmat depoları ve askeri amaçlı kullanılmış” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Amyzon Antik Kenti’ndeki hangarlardan görüntü
-Heyetin bölgedeki incelemelerinden görüntü
-Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ile röp.
-Koçarlı Belediye Başkanı AK Partili Nedim Kaplan’ın konuşması
-Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız’ın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!