Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

MUŞ’TA KARLI YOLDA MAHSUR KALAN 100 KİŞİ, 4 SAATTE KURTARILDI
 
MUŞ’ta tipi ve fırtına nedeniyle araçlarıyla yolda mahsur kalan yaklaşık 100 kişi, 4 saatlik çalışmayla kurtarıldı.
Muş’un Hasköy-Mutki karayolunun 10’uncu kilometresinde, tipi ve fırtına nedeniyle 30’u aşkın araç mahsur kaldı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Karayolları 113’üncü Şube Şefliği ekipleri, 3 iş makinesiyle 4 saatlik çalışmanın ardından yolu açarak, araçları mahsur kaldıkları bölgeden kurtardı. Yol yeniden ulaşıma açılırken, mahsur kalan araçlardaki yaklaşık 100 kişi yollarına devam etti. Karla mücadele ekiplerine teşekkür eden vatandaşlar, “Tipi yolu kapattı. Arkadan gelen araçlarda birikince uzun bir konvoy oluştu. Beklemekten başka çaremiz yoktu. Allah devlete zeval vermesin, karla mücadele ekipleri gelip bizi kurtardı” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Karla mücadele çalışması
-Mahsur kalan araçlar ve kurtarılmadan detaylar 
-Mahsur kalan vatandaş röp.
-Karayolları personeli röp.

Haber-Kamera: MUŞ,(DHA)
======================

DENİZLİ’DE KAPALI RESTORANDA YANGIN: 3 ÖLÜ

DENİZLİ’nin Honaz ilçesinde kapalı olduğu öğrenilen bir restoranda sobanın parlaması sonucu çıkan yangında içeride bulunan 1’i bekçi, 2’si kadın 3 kişi hayatını kaybetti.
Yangın, dün saat 20.30 sıralarında Honaz Dağı Milli Parkı’nın girişinde bulunan bir restoranda çıktı. İddiaya göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olduğu öğrenilen restorandan duman yükseldiğini gören çevredekiler, durumu sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından restoranda yapılan incelemede, 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İlk belirlemelere göre, ölenlerden birinin restoranın bekçisi Ahmet Dedeşin olduğu tespit edilirken, yanarak hayatını kaybeden 2 kadının kimliği ise henüz belirlenemedi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede yangının, yanıcı madde atılan sobanın parlaması sonucu çıktığı değerlendirildi. Ahmet Dedeşin ve yanarak hayatını kaybeden 2 kadının cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp morguna gönderildi. 
Jandarmanın soruşturması sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerinden görüntü
-Yanan restrondan görüntü
-Genel ve detay görüntü

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN-Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA) 
=====================================

Kılıçdaroğlu: İnandığım yoldan beni döndüremeyecekler (2)
“İNATLA DEVLET YÖNETİLMEZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray ziyaretinde, kent merkezindeki esnafı dolaşıp, tek tek sohbet etti. Gazetecilerin de sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’ndaki döviz rezerviyle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sorduk; mademki dengelemek için kullanmış, çiftçide yok, esnafta yok, emeklide yok, hiç kimsede yok. Nerede bu para? Nereye gittiğini çıksınlar, millete bir açıklasınlar. Sonra inatla devlet yönetilmez. İnatla azim arasında fark, akıldır. Devlet akılla yönetilir. Devlet, mantıkla birikimle yönetilir. ‘İnatla ben devleti böyle yöneteceğim’. Hangi inat Allah aşkına? Senin inadın dolayısıyla 128 milyar dolar yok oldu. Sen oturuyorsun, partilerin kongrelerini yapıyorsun. Sosyal mesafe sıfır, lebaleb dolu. Esnafa gelince ‘Aman Covid gelir’. Kimin yüzünden? Bir inat yüzünden. İnatla azim arasındaki fark neydi? Akıldı. Devlet neyle yönetilirdi? Akılla yönetilirdi. Akılla mı yönetiliyor? Hayır, inatla yönetiliyor. ‘Ben inat ettim, bunu yapacağım’. Ya sen inat edip, ‘Kanal İstanbul’u yapacağına inat edip, şu memlekette işsizlere çare olsana, esnafa çare olsana. Dediğim gibi devleti yönetemiyorlar. Bu konuda herhangi bir şey yapmıyorlar. Sadece ve sadece Erdoğan, ‘ben koltuğumu nasıl korurum’, bu arayış içinde. Tek bildiği bu, yaptığı da bu, uygulamaları da bu” diye konuştu.
Aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 33 fezlekenin TBMM’ye geleceği, İYİ Parti’nin terör konusundaki tavrı ve bu konuda CHP’nin nasıl tavır sergileyeceği ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 
“Efendim, dosyalar gelecekmiş, dokunulmazlık dosyaları falan filan. Ne söyledim ben? Yıllardır, aylardır söylüyorum. Bir partinin genel başkanı, mahkemeye hakim tayin edemez. Ben dahil. Bütün siyasi partiler için söylüyorum. Siyasi partilerin genel başkanı, mahkemeye hakim tayin edemez. Mahkemeye hakim tayin ediyorsa o hakime güven olmaz. Günümüze bakın; yargı bağımsızlığı var mı? Yargı bağımsızlığı yok. Erdoğan’ın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor mu? Getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor mu? İstediği adamı hapse attırıyor. Şu konuşma üslubuna bakın; ‘Meclis’e gelecek, eller kalkacak, inecek’. ‘Eller kalkacak, inecek’ dediğin adamlar, bu milletin seçtiği milletvekili. Bu milletvekillerinin iradesi yok mu? Bu milletvekilleri, şu dosyaya bakalım, demeyecek mi? Erdoğan diyor ki ‘Demeyeceksiniz, el kaldırıp, indireceksiniz’. Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis’te. Bu millete yazıktır, bu ülkeye yazıktır. Öyle bir yönetim tarzı olur mu? Bu yönetim tarzı akıldan uzak yönetim tarzıdır. İnada dayanan bir yönetim tarzıdır. İlla ben tuttum, böyle yapacağım. Yanlış, bunu yapman. Yanlışı da dinlemek istemiyor. Tutturmuş bir inat gidiyor. Allah’ım akıl, fikir ver; başka bir şey demiyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ-Erkan ALTUNTAŞ-Adem YILDIZ /AKSARAY,(DHA)
========================================

KAHRAMANMARAŞ’TA TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN 
 
KAHRAMANMARAŞ’ta bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.
Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde bulunan bir tekstil fabrikasında öğleden sonra yangın çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangını gören işçiler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Fabrikanın depo kısmında bulunan pamukların zarar gördüğü yangına, ekiplerin müdahalesi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerindeki itfaiye ekipleri
-Fabrikadan dumanların yükselmesi
-Söndürme çalışmalarından detay
-İşçilerle röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Ömer KOÇ /KAHRAMANMARAŞ-DHA)
=====================

DEVRİLEN TRAKTÖRÜN ALTINDA KALARAK ÖLDÜ

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde tarlasını sürdüğü sırada drenaj kanalına devrilen traktörün altında kalan Müslüm Kara (60), hayatını kaybetti. 
Kaza, ilçeye bağlı Yalnızdut vee Koçyurdu köylerinin arasında kalan arazide meydana geldi. Kendisine ait tarlayı sürmek için dün sabah saatlerinde traktörüyle evinden çıkan ancak havanın kararmasına rağmen geri dönmeyen Müslüm Kara’nın yakınları, merak edip, tarlaya gitti. Kara’yı, drenaj kanalında devrilen traktörün altında gören yakınları, hemen 112 Acil Çarı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kaza yerine sevk edilen sağlık ekibi, traktörün altında kalan Kara’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Kara’nın cenazesi, savcı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Kadirli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntü
-Jandarma araçları

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN /KADİRLİ(Osmaniye),(DHA)
=============================

TERHİS OLAN ASKER KAZADA ÖLDÜ; 4 YARALI
 
ERZİNCAN’da vatani görevini tamamlayarak terhis olan Ömer Faruk Keser (21), Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybetti. Otomobilde sürücü ile birlikte 4 kişi de yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Siverek- Şanlıurfa karayolunun 25’inci kilometresinde meydana geldi. Erzincan’dan Şanlıurfa’ya dönen Mehmet Keser yönetimindeki 63 AJ 474 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla atarak şarampole devrildi. Devrilen otomobilin sürücüsü Mehmet Keser ile araçta bulunan ve akraba oldukları belirlenen Ömer Faruk Keser (17) ve Cansu Kaysioğlu (21) yaralanırken askerden terhis olan Ömer Faruk Keser ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Siverek ve Hilvan Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yeri
-Hurdaya dönen otomobil
-İnceleme yapan güvenlik güçleri
-Acil servis önü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN /ŞANLIURFA,(DHA)
==========================

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KİŞİ ÖLDÜ

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ömer Yılmaz (31), otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazada otomobilde bulunan 3 kişi de yaralandı.
Kaza, dün gece saatlerinde Adıyaman- Kahta karayolunun 12’nci kilometresinde meydana geldi. Arılı köyü yakınlarında yolun karşısına geçmek isteyen Ömer Yılmaz’a, Abdulrezzak Bozan’ın kullandığı 06 AD 6316 plakalı otomobil çarptı. Kazada yola savrulan Yılmaz, hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü Abdulrezzak Bozan ile araçta bulunan Zehra Bozan (33) ve Sümeyye Azra Bozan (3) yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yaşamını yitiren Ömer Yılmaz’ın cenazesi ise jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Kazaya karışan araç
-Jandarma ekiplerin incelemesi
-Kahta Devlet Hastanesi
-Cenaze morga konulması
-Acil servis
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ADIYAMAN,(DHA)
==========================

‘ÇEVRİMİÇİ DERSTE GÜRÜLTÜ YAPTIN’ DİYEREK, ÖĞRETMEN İLE AİLESİNE MUŞTAYLA SALDIRDILAR
 
MUĞLA’nın Milas ilçesinde, beden eğitimi öğretmeni İlknur Keskin (32) ve ailesi, çevrim içi ders sırasında gürültü yaptığı gerekçesiyle komşu olduklarını iddia eden bir grubun saldırısına uğrayarak, darbedildi. Suç duyurusunda bulunan Keskin, 5 ay önce menisküs ameliyatı olduğunu belirtip, “Bu nedenle gürültü yapmam diye bir şey söz konusu olamaz” dedi. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
Milas Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni olan 2 çocuk annesi İlknur Keskin’in Burgaz Mahallesi’ndeki evine, 18 Şubat sabahı gelen bir grup, kapıyı tekmeledi. Panikle kapıyı açan Keskin’e, gruprakiler Yatağan Termik Santrali’nde güvenlik görevlisi olan eşi Serkan Keskin’in (32) ne zaman geleceğini sorup, kapıdan ayrıldı. Aynı grup saat 17.00 sıralarında yeniden Keskin’in evine geldi. Kapıyı açan Keskin, eşi Serkan Keskin’i çağırdı. “Eşiniz, neden çevrim içi derste gürültü yapıyor” diye soran gruptaki bir kişi, “‘Ağabeyimin canını sıkan sen misin” dedi. Ardından da grup  ellerindeki zincir, muşta, çivili sopa ve su boruları ile Serkan Keskin’e saldırdı. Grup, Keskin’in acı içinde bağırması üzerine kapıya koşan eşi İlknur Keskin, baldızı Ceren Karaca (25) ve kayınvalidesi Gülizar Karaca’ya (54) da saldırdı.
Serkan Keskin ve beraberindeki 3 yakını çeşitli yerlerinden yaralanırken, gürültüyü duyan komşuları durumu polise bildirdi. Saldırgan grup, kaçarken, yaralann 4 kişi ambulansla Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Darp raporu alan aile, tedavilerinin ardından aynı gün adliyeye gidip, suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

‘5 AY ÖNCE MENİSKÜS AMELİYATI OLDUM, GÜRÜLTÜ YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL’
Yaşanan olaya bir türlü anlam veremediğini ifade eden Öğretmen İlknur Keskin “Beş ay önce menisküs ameliyatı oldum. Bu nedenle gürültü yapmam diye bir şey söz konusu olamaz. Eğitim için çalışan bireyler olarak bunları hak etmedik. Önce kapıma gelip, sözlü tacizde bulundular, ardından da eşimi, beni ve ailemi darbettiler. Eşimin bacağında yırtık tespit edildi. Bize bunu yapanların bir an önce yakalanıp, hak ettikleri cezaların verileceğini düşünüyorum” dedi

SALDIRIYI KINADILAR
Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal da ilçede faaliyet gösteren eğitim sendikaları temsilcileri ve 200 öğretmenin katılımı ile Atapark’ta basın açıklaması yapıp, saldırıyı kınadı. İsa Bal, toplumsal bir sorun olan şiddeti kınamak ve her ne sebeple olursa olsun oluşmasının önüne geçmek için toplandıklarını belirterek, “Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her geçen gün şiddetin farklı yüzleri ile karşılaşmaktayız. Bazen fiziksel, bazen psikolojik, bazen sesli, bazen sessiz halde karşımıza çıkmaktadır. Mağdur ise bazen sağlık çalışanı, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen de çocuktur. Bugün de bu mağdur ilçemizdeki bu üzücü olayda olduğu gibi bir anne olan İlknur öğretmen olmuştur. Sevgi ile atan onlarca kalbe dokunurken de böyle bir olay yaşanması camiamızı derinden üzmüştür. Şiddetin her türlüsünü kınıyor ve eğitim çalışanları olarak toplumdan şiddetin kaldırılmasında yine en büyük görevin bizlere düştüğü bilinciyle; işimize dört elle sarılmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Darp edilen Keskin Ailesi fertlerinden görüntü
-Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni İlknur Keskin’e destek açıklamasından görüntü
-Darp edilen Beden Eğitimi Öğretmeni İlknur Keskin’in açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /MİLAS(Muğla),(DHA)
=========================

HURDACILARIN ‘BÖLGE’ KAVGASINDA KAN AKTI: 1 AĞIR YARALI

İZMİR’in Konak ilçesinde, iki hurda toplayıcısı arasında çıkan ‘bölge’ kavgasında Ali İhsan Y. (19) tarafından göğsünden bıçaklanan Hüseyin E. (34), ağır yaralandı. Ali İhsan Y., kaçmaya çalışırken bekçi tarafından yakalandı.
Olay, dün saat 23.00 sıralarında Hurşidiye Mahallesi Fevzi Paşa Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, geçimini hurda toplayarak sağlayan Hüseyin E. ile Ali İhsan Y. arasında 1 hafta önce bölge tartışması çıktı. Tartışmanın ardından Hüseyin E. ile Ali İhsan Y., dün aynı bulvar üzerinde karşılaştı. Hüseyin E. ile Ali İhsan Y. arasında yine tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali İhsan Y., Hüseyin E.’yi göğsünden bıçakladı. Hüseyin E. kanlar içerisinde yığılırken, Ali İhsan Y. ise olay yerinden kaçmaya çalıştığı sırada, göreve giden bir bekçi tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Ali İhsan Y. emniyete götürülürken, ağır yaralanan Hüseyin E. ise ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Hüseyin E.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

‘BURALARDA HURDA TOPLAMAYACAKSIN’
Ali İhsan Y.’nin emniyetteki ilk ifadesinde, Hüseyin E.’nin yaklaşık bir haftadır önünü kestiğini ‘Buralarda hurda toplamayacaksın, seni buralarda görmeyeceğim’ dediğini, dün denk gelince yine yanına geldiğini ve kendisine küfredince dayanamayıp bıçakladığını söylediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden detay
-Güvenlik kamerası görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA) 
================================

DOKTOR KIZINI ÖLDÜREN BABA: SİLAH RUHSATI ALIRKEN AYRINTILI İNCELEME YAPILMIYOR
 
BALIKESİR’in Havran ilçesinde, öz kızı Pratisyen Hekim Gülnur Yılmaz’ı, otomobiline taktığı GPS cihazıyla takip edip, önce aracına çarparak durduran, ardında da tabancayla vurarak öldüren Mustafa Ali Yılmaz’ın yargılanmasına Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Önceki duruşmada, “Akıl sağlığım yerinde değil, olay anını hatırlamıyorum” şeklinde savunma yapan Yılmaz’a, dünkü duruşmada müşteki avukatı Berna Menteş, “Akıl sağlığın yerinde değil ise silah ruhsatını nasıl aldın” diye sordu. Yılmaz ise “Silah ruhsatı alınırken çok ayrıntılı bir inceleme yapılmıyor” dedi.
Pratisyen Hekim Gülnur Yılmaz, geçen yıl 27 Haziran’da otomobiliyle Antalya’dan, Balıkesir’in Havran ilçesinde yaşayan annesinin yanına gitmek için yola çıktı. Emekli olduktan sonra İzmir’de market işleten babası Mustafa Ali Yılmaz da bu süreçte boşanma aşamasında olduğu eşi Gülden Yozgatlı’ya ulaşabilmek için otomobiline GPS cihazı koyduğu kızı Gülnur Yılmaz’ı takip etmeye başladı. Baba Yılmaz, Havran rampalarında kızı Gülnur Yılmaz’ın kullandığı otomobile arkadan çarparak yoldan çıkardı. Otomobil bariyerlere çarparak durdu. Genç doktor, annesinin yerini söylemediği için babası Mustafa Ali Yılmaz tarafından tabancayla vuruldu. 11’i başına olmak üzere vücuduna 20 kurşun isabet eden Gülnur Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaçan Mustafa Ali Yılmaz ise Havran Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Yılmaz, tutuklanırken, genç doktor İzmir’deki Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘SİLAH RUHSATI ALINIRKEN AYRINTILI İNCELEME YAPILMIYOR’
Olayın ardından baba Mustafa Ali Yılmaz’ın yargılanmasına Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. 2020 yılı mart ayında görülen duruşmada, Mustafa Ali Yılmaz, “Akıl sağlığım yerinde değil, olay anını hatırlamıyorum” diyerek kendisini savundu.
Dün görülen duruşmaya ise doktor Gülnur Yılmaz’ın annesi Gülden Yozgatlı, avukat Berna Menteş ve kadın dernekleri üyeleri katıldı. Vatandaşlar, kadın cinayetlerini protesto ederken, mahkemeye ilk kez katılan anne Gülden Yozgatlı da eski eşi Mustafa Ali Yılmaz’ın akıl sağlığının yerinde olmadığı yönündeki savunmasına tepki gösterdi.
Katil zanlısı Mustafa Ali Yılmaz’a, dünkü duruşmada müşteki avukatı Berna Menteş, “Akıl sağlığın yerinde değil ise silah ruhsatını nasıl aldın” diye sordu. Yılmaz ise, “Silah ruhsatı alınırken çok ayrıntılı bir inceleme yapılmıyor” şeklinde cevap verdi.
Duruşma, Mustafa Ali Yılmaz’ın sağlık raporunun beklenmesi için 17 Haziran tarihine ertelendi.

‘HER DURUMDA AKLİ DENGESİ YERİNDEYDİ’
Duruşma öncesi gazetecilere açıklamada yapan anne Gülden Yozgatlı, “Ruhsatlı silah alırken akli dengesi yerindeydi. En başa gidersek evlenirken akli dengesi yerindeydi. 2 tane çocuğu meydana getirirken akli dengesi yerindeydi. Malın mülkün peşine düşerken akli dengesi yerindeydi. Her zaman her şekilde askere giderken akli dengesi yerindeydi. Her durumda akli dengesi yerindeydi de bu işi yaptıktan sonra mı kafası birden uçtu. Bu adam gayet akıllıdır, gayet zekidir. Ruhsat için sağlıklıyım raporu alıyor, silah alıyor” dedi.

‘KIZIMIN MEZAR TAŞINDA YOZGATLI YAZIYOR’
Ölen kızının soyadının Yozgatlı olarak kullanılmasını isteyen anne Gülden Yozgatlı, “Birazcık vicdanı, merhameti olsa çocuğuna bunu yapmazdı, biz bu duruma gelmezdik. Ortada bunu yapabileceği, yapmak zorunda olduğu hiçbir şey yok. Ben mutlu değildim. ‘Sen kötü bir kocaydın, ben seninle aynı çatı altında yaşamak istemiyorum’ dedim. Bunun için insan evladını öldürür mü’ Ben kızımın cenazesini Yozgatlı olarak okuttum. Kabrine gidin taşını okuyun, ‘Yozgatlı’ yazıyor. Bizim için o bitmiştir. Hayatımızdan çıkmıştır” diye konuştu.

‘ASIL HEDEF ANNEYDİ’
Gülden Yozgatlı’nın avukatı Berna Menteş ise “Bu şahıs kendi öz kızını yakın mesafeden baş bölgesine olmak üzere 20 kurşunla öldürdü ve kendi ruhsatlı silahıyla. Biz şunu soruyoruz, eğer akli dengesi yerinde değil ise bu silah ruhsatını nasıl aldı, defalarca nasıl yeniledi merak ediyoruz’ Zaten defalarca belirttiğimiz gibi asıl hedef anne Gülden hanım. Annesine ulaşabilmek için kızının aracına GPS cihazı takarak, 90 kilometre geriden Antalya’dan Balıkesir’e kadar takip ediyor. Olay günü sanığın arabasında yapılan incelemede tabanca, 40’dan fazla mermi, 100’den fazla fişek, 2 adet çekiç, dağcılıkta kullanılan halatlar gibi işkencede kullanılabilecek çeşitli malzemeler çıktı. Gülden hanımı bulup ona işkence etmeye gidiyor. Zaten daha önce de kendisini tehdit etmiş. Kendisini bulamayınca kızının aracına arkadan 3 kere çarparak durduruyor. İnmeye mecbur bırakıyor. Annesinin yerini soruyor. Gülnur annesini korudu. Bir başka kadının hayat hakkını savundu, yaşama hakkını savundu. Onun için öldürüldü. Bu şahıs hasbelkader çıkarsa yarım kaldığı işi bitirecek. Asıl hedef anneydi, hala da öyle. Dedektiflerle anlaşıyor Gülden hanıma ulaşabilmek için. Bir dedektiflik sözleşmesi çıktı evinden, palalar çıktı, ruhsatsız silahlar çıktı, krokiler çıktı kendi el yazısıyla. Akli dengesi gayet yerinde. Tam tersi zekice hazırlanmış planlanarak, tasarlanarak hazırlanmış planını canice bir hisle sonlandırdı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Adliye önünde yapılan protesto gösterilernde detay görüntü
-Avukat Berna Menteş röp
-Gülden Yozgatlı röp
-Adliyeden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN /BURHANİYE(Balıkesir),(DHA)
================================

OTOMOBİLLE KÖPEĞİN ÜSTÜNDEN GEÇİP, KONTEYNERE ATTILAR; O ANLAR KAMERADA
 
KONYA’nın Sarayönü ilçesinde, kimliği belirsiz 2 şüpheli, otomobille sokak köpeğinin üstünden geçtikten sonra yaralı haldeyken çöp konteynerine atarak, olay yerinden kaçtı. Yaşananlar, güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. 
Sarayönü ilçesindeki olay, 19 Şubat günü saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Otomobilleriyle kovaladıkları köpeğin üzerinden geçen kimliği belirsiz 2 şüpheli, yaralı halde geri geri kaçmaya çalışırken tekrar yanına yaklaştı. Otomobilden inip, eldiven takan 2 şüpheli, köpeği tekmeleyip, yolun kenarındaki çöp konteynerine sürükleyerek, attı. Yaşananlar, çevredeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüpheliler, olay yerinden kaçarken, köpeğe ne olduğu ise bilinmiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Köpeğin kaçması 
-Araçın peşinden gelmesi 
-Köpeğin yaralı olarak geri dönmesi 
-Aracın peşinden gelip 2 kişinin inmesi 
-Saldırganlardan birinin tekme atıp sürüklemesi 
-Çöpe atmaları 

Haber: Adem YILDIZ /KONYA,(DHA)
============================

KAVŞAKTA 3 ARAÇ ÇARPIŞTI: 4 YARALI
 
KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, kavşakta kafa kafaya çarpışan otomobillerin savrularak kavşakta bekleyen cipe çarpması sonucu 4 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Kartepe Ertuğrul Gazi Mahallesi Sapanca Yolu Caddesi D-100 yolu bağlantı kavşağında meydana geldi. M.T. yönetimindeki 41 AFP 668 plakalı otomobil ile U.T.’nin kullandığı 34 DKF 398 plakalı otomobil kavşakta kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan araçlar, D-100 yolundan gelerek Akmeşe yönüne gitmek üzere kavşakta bekleyen F.Ç. idaresindeki 41 GF 824 plakalı cipe çarptı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, kazada yaralanan araçların sürücüsü M.T. ve U.T. ile araçlarda bulunan N.Ö. ve M.Ö.’ye müdahalede bulundu. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin çalışmaları
-Detay

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR /KARTEPE(Kocaeli),(DHA)
========================

TEM OTOYOLU’NDA 3 ARAÇ ÇARPIŞTI: 4 YARALI

İZMİT’te TEM Otoyolu’nda, 3 aracın karıştığı trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikametinde araç yoğunluğu oluştu.
Kaza, dün saat 17.30 sıralarında, TEM Otoyolu İzmit Alikahya mevkisinde meydana geldi. Ankara yönünde 2 otomobil ve 1 cip, yoğunluk nedeniyle yavaşlayan trafikte birbiriyle çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 4 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikametinde araç yoğunluğu oluşurken, polis ekipleri başka bir kazanın yaşanmaması için yol üzerinde tedbir aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yapan araçların görüntüsü
-Olay yerinde polis ekiplerinin çalışmaları
-TEM Otoyolunda oluşan trafikten drone görüntüsü
-Detaylar

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU /İZMİT(Kocaeli),(DHA)
=====================================

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN BACAĞI KOPTU 
 
KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde, otomobilin çarptığı motosikletin sürücüsü İbrahim Mamak, ağır yaralandı. Bacağı kopan Mamak, ameliyata alındı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Gebze İstasyon Mahallesi Feribot kavşağında meydana geldi. Sami G. yönetimindeki 41 AGR 348 plakalı otomobil, İbrahim Mamak’ın kullandığı 41 KJ 4455 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten savrulan Mamak’ın bacağı koptu. Mamak’a ilk müdahaleyi çevredekiler yaparken, ihbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Sol bacağının kopmasıyla acı içerisinde kıvranan İbrahim Mamak, ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Otomobil sürücüsü Sami G. ise polis tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bacağı kopan kişinin yerde görüntüsü
-Olay yerinden görüntüler

Haber: Erol POLAT /GEBZE(Kocaeli),(DHA)
=======================

SAKARYA’DA DEAŞ OPERASYONU: 12 TUTUKLAMA

SAKARYA Emniyet Müdürlüğü’nün terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Irak uyruklu 12 kişi tutuklandı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü DEAŞ’a yönelik Karasu ilçesi ve Ankara’da operasyon düzenledi. Karasu ilçesinde 9 kişi, Ankara’da ise 3 kişi gözaltına alındı. Irak’ta terör örgütünün sözde iç güvenlik emiri olan 1 kişi ile geçmiş dönemde terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri belirlenen Irak uyruklu 11 kişi emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 12 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-operasyon görüntüleri

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR /ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)
=============================

BALIKESİR’DE SUÇ ÖRGÜTÜNE EŞ ZAMANLI OPERASYON: 4 TUTUKLAMA
 
BALIKESİR’de uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen suç örgütüne yönelik 15 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütüne yönelik dün 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda; 21 silah, 170 mermi, 1964 sentetik hap, 1,78 gram kokain, 52,84 gram esrar, 208,29 gram metamfetamin, 17,52 gram kannabinoid, 26,25 gram haşhaş bitkisi, 2 uyuşturucu madde içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.
Operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Operasyon anı

Haber: Fatih Emrah ERDOĞAN /BALIKESİR,(DHA)
=========================

SAĞLIK EKİBİNİN GEÇİCİ ŞOFÖRÜ, ‘UYUŞTURUCU TİCARETİ’NDEN TUTUKLANDI
 
MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, filyasyon ekibine geçici şoför olarak alınan G.H.G.’nin (28) uyuşturucu ticareti yaptığını tespit eden polis, şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen G.H.G., tutuklandı.
Marmaris İlçe Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, üç hafta önce uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik çalışma başlattı. Yapılan takip ve araştırma sonucunda 6 ay önce Muğla İş-Kur’dan Marmaris 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda filyasyon ekibinde geçici şoför olarak alınan G.H.G.’nin uyuşturucu madde sattığı belirlendi. Harekete geçen sivil polis ekipleri, önceki gün G.H.G. ile irtibata geçerek uyuşturucu madde satın aldı. Uyuşturucu madde satışını delillendiren ekipler, nöbetçi savcıdan arama kararı aldı. Saat 02.00 sıralarında alınan arama kararıyla G.H.G.’nin evine baskın yapıldı. Evde yapılan aramalarda koltuk içlerinde yaptırılmış gizli bölmelerde paketlenmiş 50 gram esrar ve uyuşturucu madde paketlenmesinde kullanılan çok sayıda kilitli poşet ele geçirildi. İlçe Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne getirilen şoför verdiği ifadesinde satıcı olmadığını kullanmak için bulundurduğunu söyledi. Karşısında uyuşturucu madde sattığı sivil polisleri gören şoför susma hakkını kullandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.H.G., çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan tutuklandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Marmaris Adliyesi genel görüntü
-Polis cep telefonu ile adliyeye çıkartılan G.H.G. görüntüsü
-Ele geçirilen uyuşturucu madde fotoğrafı
-Tutuklanan G.H.G. fotoğrafı

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN /MARMARİS(Muğla),(DHA)
=========================

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİLİN YAYALARA ÇARPMA ANI KAMERADA

DENİZLİ’de, U dönüşü yaparken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce trafik lambasına ardından kaldırımda yürüyen 3 kişiye çarptı. Kaza sonucu 2’si hafif 3 kişi yaralandı. Kazanın bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.
Kaza, dün saat 12.00 sıralarında Merkezefendi ilçesi 29 Ekim Bulvarı’nda meydana geldi. Emine Beler idaresindeki 20 BK 259 plakalı otomobil, sürücüsünün U dönüşü yaptığı sırada kontrolden çıktı. Trafik lambasına çarpan ve deviren otomobil daha sonra kaldırımda yürüyen Meltem Çoğaşlıoğlu (21) ile Furkan Sevinç (18) ve Eyüp Batuhan’a (20) çarptı. Otomobilin altına aldığı Batuhan, çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Batuhan ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif yaralanan Sevinç ve Çoğaşlıoğlu sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kaza anının bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntüde U dönüşü yapan otomobilin, trafik lambasına ve yayalara çarpması yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza anının güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Ramazan ÇETİN /DENİZLİ,(DHA)
====================

MOTOSİKLETE ÇARPIP KAÇAN 4 ARKADAŞTAN 2’Sİ YAKALANDI

ADANA’da motosiklet ile çarpıştıktan sonra kaçan otomobilin sürücüsü, kovalamaca sonucu yakalandı. Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücü Cumali A. ceza yememek için kaçtığını söyleyip, “Önüme çıktı” diyerek kendisini savunurken, otomobilden inerek yaya olarak kaçan 3 arkadaşından 1’i üzerinde uyuşturucu ile yakalandı, 2’si aranıyor.
Kaza, gece yarısı merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi Karaafat Caddesi’nde meydana geldi. Cumali A. yönetimindeki 01 DGL 68 plakalı otomobil, Olcan Y.’nin kullandığı 01 RF 364 plakalı motosiklet ile çarpıştı. Kazanın ardından Cumali A., otomobil ile hızla kaçtı. Bu sırada caddede devriye görevinde bulunan polis ekibi, kazanın ardından kaçan otomobili fark edip, takibe başladı. Birkaç kilometre süren kovalamacanın ardından otomobil, Necip Fazıl Bulvarı’nda durduruldu. Otomobil sürücüsü polise teslim olurken, araçtaki 3 arkadaşı ise ara sokaklara kaçtı. Gazetecilere ehliyeti olmadığını ve ceza yememek için kaçtığını anlatan sürücü Cumali A., motosikletin önüne çıktığını ve kazanın bu şekilde meydana geldiğini söyleyerek kendisini savundu. Polisin bölgede yaptığı araştırmada otomobilden kaçanların arasında olduğu düşünülen Tuğrul A. yakalandı. Tuğrul A.’nın üzerinde arama yapan polis, 6 küçük kağıt parçasına sarılmış kubar esrar ele geçirdi. Tuğrul A.’nın uyuşturucu suçundan cezaevinde yattığı, izinli olarak çıkıp, ailesinin yanına geldiği öğrenildi. Cumali A. ve Tuğrul A., gözaltına alınarak Bağlar Polis Merkezi’ne götürüldü. Polis, kaçan diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Olcan Y ise sağlık ekiplerince Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntü
-Yerdeki motosiklet ve ambulans
-Ambulasta müdahale edilen yaralı
-Yakalanan otomobil
-Otomobil sürücüsünün konuşması
-Otomobilin hasar gören yeri
-Gözaltına alınan Tuğrul A.
-Elde edilen uyuşuturucu
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

POLİSTEN KAÇIP, KAZA YAPAN SÜRÜCÜNÜN ARKADAŞINDAN GAZETECİLERE: ALLAH’IN TAKDİRİ

ADANA’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp, 10 kilometre kaçabilen otomobilin sürücüsü Bekir Y. ve arkadaşı Şerif Y., başka bir otomobile çarpınca yakalandı. Alkollü oldukları için kaçtıklarını söyleyen Şerif Y., gazetecilerin, kazada ölen biri de olabileceği yönünde soru yöneltmesi üzerine “Allah’ın takdiri” diyerek kendilerini savundu. 
Merkez Seyhan ilçesi Bülent Angın Bulvarı’nda uygulama yapan polis ekibi, 34 KV 0217 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobilin sürücüsü, kaçmaya başladı. Polis ekiplerini peşine takan otomobil sürücüsü, Bülent Angın Bulvarı’ndan Baraj Caddesi’ne, daha sonra Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na geçerek kaçışını sürdürdü. Ray Sokak’a çıkan otomobil sürücüsü, Denizli Mahallesi kavşağını geçip, kaçışını sürdürdü. 10 kilometrelik kovalamacanın ardından Vefa Caddesi kavşağına gelen otomobil, Soner G. yönetimindeki 01DBD 16 plakalı otomobil ile çarpıştı. Sürücü Bekir Y. ile otomobildeki arkadaşı Şerif Y., polis ekibince gözaltına alındı. Diğer otomobilde hafif şekilde yaralanan sürücü Soner G. ve yanındaki Ömer E. ise kaza yerine sevk edilen sağlık ekibince ayakta tedavi edildi.

‘ALLAH’IN TAKDİRİ, NE DİYELİM’
Kelepçelenerek etkisiz hale getirilen otomobil sürücüsü Bekir Y., gazetecilerin ‘Neden kaçtın” sorusunu yanıtsız bırakıp, yüzünü gizlemeye çalıştı. Bu sırada üzerinden uyuşturucu hap çıkan sürücünün arkadaşı Şerif Y. ise alkollü oldukları için kaçtıklarını söyledi. Gazetecilerin, kazada ölen biri de olabileceği yönünde soru yöneltmesi üzerine Şerif Y., “Allah’ın takdiri, ne diyelim” diyerek kendisini savundu. Öte yandan sürücü Bekir Y.’nin 0,95 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü ve arkadaşı, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntü
-Kazaya karışan araçlar
-Gözaltına alınıp, kelepçenen şüpheliler
-Şüpheli Şerif Y.’nin üzerinden çıkan uyuştucu haplar
-Sürücünün kemaralardan kaçması
-Sürücü kendini gizlerken, arkadaşının konuşması
-Şerif Y.’nin “Allah takdiri” demesi
-Şüphelilerin çarptığı araçta yaralanan iki kişi
-Yarıların ambulansta görüntüsü
-Ambulansın görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

HOROZ DÖVÜŞÜNE JANDARMA BASKINI; ‘RİNG’ VE ‘TRİBÜN’ DE YAPMIŞLAR
 
MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, jandarma ekiplerince, horoz dövüştürenlere yönelik düzenlenen operasyonda 34 kişiye 76 bin 24 TL para cezası kesildi. Öte yandan horoz dövüşü için ring ve tribün yapıldığı görüldü.
Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinle İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Barış Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi’nde ahşap palet doğrama işi yapan Y.G.’ye (53) ait iş yerinde horoz dövüşü yaptıranlara baskın yaptı. Polis ekipleri tarafından dün saat 15.30 sıralarında yapılan baskında, yaralı ve kanlar içinde 13 horoz ele geçirildi. Horoz dövüşü yaptırılan iş yerinde bulunan 34 kişiye ‘kumar oynama’, ‘sosyal mesafe uymama’, ‘hayvanlara eziyet’ ve ‘5199 Sayılı Kanun’a Muhalefetten işlem yapılarak toplam 76 bin 24 TL para cezası kesildi. İş yerinde ‘horoz dövüşü yaptırılan bölüm’, ‘ring alanı’, ‘horozlara özel numaralı dolaplar’ ve ‘tribün’ yapıldığı görüldü. Ele geçirilen horozlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Dövüş alanı, dolaplar, tribünler ve horozlar  

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN /ALAŞEHİR(Manisa),(DHA)
==========================

Kaçakçılık operasyonunda 5 aydır kayıp olan 17 yaşındaki kayıp kız bulundu (2)
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, polisin bir iş yerine düzenlediği kaçakçılık operasyonunda, çok sayıda ruhsatsız silahın ele geçirildiği ve 5 aydır kayıp olduğu öğrenilen C.A.’nın (17) bulunduğu olayla ilişkin gözaltına alınan V.S. (31) ile arkadaşı B.A. (35) tutuklandı. Çocuk Büro Amirliği’nde pedagog eşliğinde ifadesi alınan C.A.’nın ise ailesine teslim edildiği öğrenildi. C.A.’nın daha önce de birkaç kez evden kaçtığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tutuklanan şüphelilerden görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================================

DATÇA’DA KAÇAK BİNA SAHİPLERİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI: YIKIMLAR DURDURULSUN
 
MUĞLA’nın Datça ilçesinde, ‘İmar Barışı’na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı gerekçesiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde eylem yaptı. Eylem yapan grupla görüşen Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, vatandaşlara, taleplerini Ankara’da bakanlık yetkililerine ileteceğinin sözünü vererek, “Ancak planlamanın dışında olan yerlerde sizi savunmam söz konusu değil. Plana aykırı bina yapanlar bana gönül koymasınlar” dedi.
Datça’nın kırsal Mesudiye Mahallesi’nden bir grup vatandaş, hazırlanmakta olan imar planları yürürlüğe girene kadar, Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar’dan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek, yıkımların geçici olarak durdurulması konusunda aracı olmasını isteyip, eylem yaptı. Belediye binası önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Meriç Bora, kırsal Mesudiye Mahallesi’nde 18 yıldır geçici imar uygulaması nedeniyle yerel halkın konut edinme hakkının kısıtlandığını söyledi. Bora, “Mahallemizin gerçek imar planının, önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceği bilinmektedir. Bu kısa sürede verilen yıkım kararlarının durdurulması, ileride doğacak mağduriyetleri önleyecektir. Yıkım kararlarını her ne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vermiş olsa da Sayın Belediye Başkanımızın tıpkı 1 artı 1 yapılaşmada ruhsat verdiği gibi bakanlık ile görüşerek bu sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz. İmar planları yürürlüğe girdikten sonra yasaya aykırı tüm binaların yıkılmasına karşı olmadığımız gibi, destekliyoruz” dedi.

BAŞKAN UÇAR: YIKIMIN GEÇİCİ OLARAK DURDURULMASINI TALEP EDECEĞİM
Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar bir süre, “Başkan buraya” diye slogan attı. Yarım saatlik bir bekleyişin ardından, Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar bir grup vatandaşı makamında kabul ederek, görüştü. Vatandaşlara, taleplerini Ankara’da bakanlık yetkililerine ileteceğinin sözünü veren Uçar, Datça’da, 35 yıldır kaçak yapı ile mücadelenin söz konusu olduğunu söyledi. Uçar, “2017 sonu itibariyle getirilen imar barış uygulaması, daha sonrası için adeta umut oldu. Bizim, ‘yapmayın” uyarımız dahi inandırıcılık oluşturamadı. Bugün hala kaçak yapı yapanlar var. Böyle bir yapılanma şeklini savunamam. Geçmişte yapılanları anlıyorum ama bugün, ‘Biz yasağı tanımıyoruz’ diyenler kabul edilemez. Datça Yarımadası’nın en büyük zenginliği doğal zenginliğidir. Turizm sadece güneş ve deniz demek değildir. Datça’nın doğası da korunmalıdır. Mesudiye Mahallesi’ndeki yıkımların geçici olarak durdurulmasını, bakanlıktan talep edeceğim” diye konuştu.

‘PLANA AYKIRI BİNA YAPANLAR BANA GÖNÜL KOYMASINLAR’
Belediye Başkanı Uçar, plan sonrası imara aykırı olan binaların yıkımına karşı olmadıkları yönündeki vatandaşların taahhütlerini de bakanlık yetkililerine ileteceğini belirtip, “Ancak, planlamanın dışında olan yerlerde sizi savunmam söz konusu değil. Plana aykırı bina yapanlar bana gönül koymasınlar. Bu eyleminiz, kaçak yapılar için değil, imar planı isteği ile ilgili olmalıydı. Her biriniz kolaycılığa kaçtınız. Ancak gelecek nesilleri de düşünmeliyiz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Datça Belediye binası önünde eylemden görüntüler
-Eyleme katılanlar adına Meriç Bora (28) tarafından basın açıklaması okunmasından görüntü
-Eyleme katılanların, “Başkan buraya” sloganı atmasından görüntü
-Belediye Başkanı Gürsel Uçar, eyleme katılanlar ile makamında görüşmesinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL /DATÇA(Muğla),(DHA)
=======================

VAKA SAYISINDA ARTIŞ OLAN ERZURUM’DA HALK KURALLARA UYMAYANLARA TEPKİLİ
 
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada 15 -21 Şubat tarihleri arasında Doğu Anadolu Bölgesi’nde koronavirüs vaka sayıları nüfusa oranla en fazla artan ikinci il olan Erzurum’da vatandaşlar, bazı kişilerin tedbirlere uymamasından yakındı. Vaka sayılarının artmasına neden olanlara tepki gösteren Salih Yılmaz (74) herkesi maske ve mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ederek, “Dünyayı kasıp kavuran bu hastalığa karşı alınan önlemlere saygı göstermeliyiz” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından il bazında 15 -21 Şubat tarihlerini içeren 7 günlük Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, Erzurum’da geçen hafta her 100 bin kişide 37.71 olan haftalık vaka sayısının 50.90’a yükseldiğini, kentte her 100 bin kişide tespit edilen vaka sayısının yüksekliği bazında iller sıralamasında 50’inci sıradan 33, Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında ise 6’ncı sıradan 2’nci sıraya çıktığını söyledi.

‘HERKESİN KURALLARA SAYGI GÖSTERMESİ GEREK’
Valilik başkanlığında yapılan denetimler ve alınan tedbirlere rağmen vaka sayısındaki artışla ilgili pazarda alışveriş yaparken konuşan Salih Yılmaz, maske ve mesafe kurallarına uymayanlardan yakındı. Zorunlu olmadıkça evinden çıkmadığını söyleyen ev ve 5 çocuk babası Yılmaz, “Ben evime giriyorum ve çıkmıyorum. Herkesin işine saygılı olması lazım. Dünyayı kasıp, kavuran binlerce kişinin ölümüne neden olan bu hastalığa karşı alınan önlemlere saygı göstermemiz lazım. Bu bütün vatanın ve milletin işi. Sadece bizim gibi duyarlı vatandaşların değil. Bütün dünyayı saran bu hastalığa karşı alınan önlemlere saygısını, sevgisini gösterip temizliğine bakmalı. Ben şimdi evime gideceğim ve yarın saat 09.00’a kadar evimden çıkmayacağım” diye konuştu.

‘İNSANLAR DİKKAT ETMİYOR’
Pandemiden dolayı lokantasını kapattığını belirten Zekeriya Küçük de, “Lokantam var, fakat pandemiden dolayı kapalı. Bence insanlar dikkat etmiyor, mesafeyi korumuyor, temizliğe özen göstermiyorlar. Vaka sayılarındaki artış bundan olur, başka neden olacak’ Bir an evvel düzelmesini istiyoruz. Zaten dükkanlarımız kapalı. 4- 5 aydır hep cepten yiyoruz. Vaka sayısı çok düşük olan iller var, düşmeye devam eden yerler var. Erzurum duyduğum kadarıyla son iki üç gündür vaka artışı yaşıyor. Mart’ta normalleşme bekliyorduk ancak biraz zor olacağı söyleniyor” dedi.
Pazar, cadde ve sokaklardaki kalabalık dikkat çekerken birçok kişinin maskesiz, ya da maskesini çeşitli bahanelerle çene altında gezmesi dikkatlerden kaçmadı. Özellikle pazarda çalışan satıcıların maskesiz olması dikkat çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaldırımda yürüyen vatandaşlar
-Covid görevlisi polislerin maskeyi çenesinde taşıyan vatandaşı uyarma anı
-Maskesi çenesinde yürüyenler
-Röportajlar
-Semt pazarından genel ve detay görüntüler
-Zekeriya Küçük ile röp.
-Salih Yımaz ile röp.
 
Haber-Kamera: Turgay İPEK-Oktay POLAT /ERZURUM,(DHA)
==================================

EN FAZLA VAKA ARTIŞININ YAŞANDIĞI İLLERDEN SAMSUN’DA ‘GİZLİ EKİP’ GÖREVDE

SAMSUN’da geçen yılın aralık ayında Covid-19 vakaları pik yapınca kurulan Vali Zülkif Dağlı’nın yakın korumaları ile fotoğrafçılardan oluşan 8 kişilik ‘gizli ekip’, kentte vakalar artınca yeniden sahaya indi. Ekip, yoğunluk yaşanan yerlerin fotoğraflarını çekip anında Vali Dağlı’ya ve emniyet görevlilerine gönderiyor.
Covid-19 vakalarının tekrar artış göstermeye başladığı Samsun’da yapılan denetim çalışmaları artırılırken, ek tedbirler de alınmaya başlandı. Kentin işlek cadde ve sokaklarında polis ekipleri tarafından vatandaşların HES kodu sorgulaması yapılıyor ‘Riskli’ olarak belirlenen vatandaşlar hemen ilgili birimlere yönlendiriliyor. Ekipler tarafından kalabalık caddelerde yapılan anonslarla vatandaşlar maske ve mesafe konusunda uyarılıyor. Koronavirüs sayılarının pik yaptığı geçen yıl aralık ayında kurulan Vali Zülkif Dağlı’nın yakın korumaları ile fotoğrafçılardan oluşan 8 kişilik ‘gizli ekip’, bu hafta itibari ile yeniden göreve başladı. Ekip, yoğunluk yaşanan yerlerin fotoğraflarını çekip anında Vali Dağlı’ya ve emniyet görevlilerine gönderiyor.

‘AİLELERİN BİR ARAYA GELMESİ ETKİLİYOR’
Samsun Valisi Zülkif Dağlı da bugün Mecidiye Caddesi’nde yapılan denetimleri yerinde inceledi. Covid-19 mücadelesinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, “Aslında daha önceki günlerde geçtiğimiz aylarda kolluk kuvvetlerimiz sağlık çalışanlarımız ve yerel yönetimlerimizin çalışmalarında iyi bir duruma gelmiştik koronavirüsle mücadelede. Rakamlarımızda hayli azalmıştı, ancak son rakamlar epey yükseldiğini gösteriyor. Burada mücadeleyi elden bırakmayacağız aynı şekilde devam edeceğiz. Bu neden böyle oluyor? Sağlık Bakanlığı’mızın değerlendirmesi özellikle bir kaç ailenin yoğun olarak bir araya gelmeleri bulaşları artırdığı yönünde. Ayrıca cenazelerde aslında 30 kişiyle sınırlandırılmasına rağmen çok yoğun bir şekilde hala cenazelere katılınması. Buradan tüm Samsunlu hemşehrilerimize özellikle belirtmek istiyorum. Birkaç ailenin bir araya gelmek suretiyle özellikle kırsalda mahallelerde bir araya gelip iki üç gün vakit geçirme şeklindeki bu tarza bir son vermemiz gerekiyor kesinlikle. Cenazelerde katılımın sadece birinci derece yakınlarla sınırlamamız gerekiyor bu çok çok önemli” dedi.

‘HES KODU SORGULANIYOR’
Vali Dağlı, ana arterlerde ve merkezi yerlerde yoğunluğun devam ettiğini gördüklerini ve bu bölgelerde denetimleri daha da artırdıklarını söyleyerek, “Bundan sonra taviz vermeyeceğiz, kesinlikle bunu bilelim. Bir cenazeler ikincisi geniş aile buluşmaları konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyorum, onların yardımına ihtiyacımız var. Yoğun olan cadde ve sokaklarda HES kodu uygulaması yapıyoruz. Pazar yerlerinde HES kodu uygulamasını 3 ay önce başlatmıştık, AVM’lerde kamu kurumlarında zaten başlatmıştık. Buralarda fazla kalabalıkların oluşmasını engelleyeceğiz ” şeklinde konuştu.

‘YENİDEN GÖREVE BAŞLADILAR’
Vali Dağlı, daha önce görev yapan özel ekibin bu hafta itibariyle yeniden göreve başladığını söyleyerek “Onlar yeniden bu hafta göreve başladılar. Fotoğraflamalar yapıyorlar. Emniyet müdürlümüzün ekiplerine bildirmek suretiyle yoğun kalabalıkların oluşmasını bu şekilde önlüyoruz. Onun katkısını biliyoruz biz. Onlar şu anda aktif olarak çalışıyor. İlçelerde de var aynı şekilde. Kaymakamlarımız tam zamanlı olarak görev başında bugün, yarın ve hafta sonu itibariyle ve onlar denetim ekiplerinin başındalar” diye konuştu.

‘150 BİN KİŞİ AŞILANDI’
Aşı çalışmalarının da hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Vali Dağlı, “Aşılamada gayet iyi durumdayız. Dün itibari ile 150 bin vatandaşımızın aşılaması yapıldı. Büyük oranda birinci aşılama yapıldı, ikinci kademe aşılamalarda devam ediyor. Aşılamada gayet iyi durumdayız. Kesinlikle taviz yok mücadelemiz devam ediyor” diye konuştu.

‘CUMARTESİ-PAZAR GÜNLERİ MUHAFİYETİNİ KÖTÜYE KULLANLAR OLUYOR’
Vali Dağlı, sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyeti bulunan kişilerin izinlerini kötüye kullanmamaları için de denetimleri artırdıklarını dile getirerek, “Bildiğiniz gibi mutlaka cumartesi pazar da olsa dışarı çıkması gereken personel veya çalışanlar olabiliyor. Ancak bu muafiyetlerinde kötüye kullanıldığını siz de biz de görüyoruz. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Denetimler daha da sıkılaşacak mutlaka doğru olan muafiyetlerin geçmesine müsaade edeceğiz. Aksi halde cumartesi pazar da muafiyeti kullanarak dışarı çıkmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Örneğin bir süper markete yürüyerek gelinmesi gerekiyor. Bakanlığımız genelgelerinde ‘Yürüyüş mesafesi’ deniyor. Bakıyoruz ki yürüyüş mesafesi birine göre 100 metre birine göre 5 kilometre yürüme mesafesi olmaz. Bunu normal spor yürüyüşüne dönüştürmemek gerekiyor. Köpek gezdirmenin bir mantığı var bu tip durumları biraz daha kötüye kullanmamak gerekiyor. Bunlara müsaade edilmeyecek bunları bilelim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Özel ekipden arşiv detaylar
-Vali Zülkif Dağlı’nın denetimleri incelemesi
-Denetim yapan ekiplerden detay
-Vali Zültif Dağlı’nın açıklamaları
-Caddelerden detaylar
-Detaylar
-Muhabir anonsu

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Miraç ŞENTÜRK /SAMSUN,(DHA) 
======================================

SİVAS VALİSİ AYHAN: GÜNLÜK 20-30 VAKAMIZ VAR, 70 BİN KİŞİ AŞILANDI
 
SİVAS Valisi Salih Ayhan, kentte koronavirüs vakalarının azalma eğiliminde olduğunu belirterek, “Şu an için günlük ortalama 20 ila 30 bandı arasında vaka durumumuz var. Aşılama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Şu an için 70 binin üzerinde vatandaşımız aşılandı” dedi.
Sivas’ta İl Pandemi Kurulu Değerlendirme Toplantısı Vali Salih Ayhan Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıda, il genelindeki salgının seyri ve 1 Mart’ta başlayacak kademeli normalleşme süreci öncesinde yapılan hazırlıklar değerlendirildi.

‘GÜNLÜK ORTALAMA 20 İLA 30 VAKAMIZ VAR’
Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, 1 Mart itibariyle kentteki bazı okulların açılacağını duyurdu. Vali Ayhan, “Toplantımızda son bir kaç hafta içerisindeki genel durumumuzu değerlendirmeyi planlıyoruz. 1 Mart’tan itibaren bazı okullarımızı açacağız. Rakamlarımıza bakarak bir yol haritası çizeceğiz. Sivas halkı bu işi benimsedi. Rakamlarımız yüz güldürüyor. Tabii ki yeterli değil. 1 vaka dahi kalmış olsa mücadele bitmemiş demektir. Şu an için günlük ortalama 20 ila 30 bandı arasında vaka durumumuz var. Aşılama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. Şu an için 70 binin üzerinde vatandaşımız aşılandı. Süreci hep birlikte güzel bir şekilde yönettiğimizi söyleyebilirim. Toplantımız sonucunda ileriye dönük bir karar alıp bu kararı vatandaşlarımıza duyuracağız. Esnafımıza sabrından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yakında güzel adımlar atacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Toplantıdan görüntüler
-Vali Ayhan’ın açıklaması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ /SİVAS,(DHA)
=======================================

BODRUM’DA SAHİLLERDE ‘PİKNİK’ YAPMAK YASAKLANDI
 
MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında, sahil bantları, park, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında sandalye veya oturarak piknik yapma faaliyetleri yasaklandı. Kararın ardından sahil kenarlarına bant çekilerek uyarı yazısı asıldı.
Ülke genelinde kororavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle Bodrum’da, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nca yeni tedbirler alındı. Karara göre, sahil bantları, mesire ve piknik alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler nedeni ile çok yakın mesafede vatandaşların bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğratarak toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği nedeni ile vatandaşların sahil bantları, park, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında sandalye veya oturarak piknik yapma faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildiği belirtildi. Kararın ardından, dünyaca ünlü Kumbahçe sahiline inen tüm yollara bant çekilerek, uyarı yazıları asıldı. Kurallara uymayanlar hakkında ise idari işlem yapılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sahilde oturan vatandaşlardan detay
-Polis ve zabıta ekiplerinin çalışmasından detay
-Sahilden ve vatandaşlardan detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

AYVALIK’IN TARİHİ PAZARI,10 AY SONRA YENİDEN KURULDU
 
BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinin tarihi sokaklarında, 96 yıldır kurulan geleneksel Perşembe Pazarı, koronavirüs tedbirleri nedeniyle 10 ay sonra yeniden açıldı. 
Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan bizzat alışveriş için gelen ziyaretçiler nedeniyle ‘Ege’nin iki yakasını buluşturan pazar’ olarak bilinen ve 96 yıldır Ayvalık’ın tarihi sokaklarında kurulan Perşembe Pazarı, pandemi nedeniyle 10 ay önce tezgah kapattı. Koronavirüsün etkilerini en aza indirmek için geçen yıl nisan ayında Ayvalık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla pazartesi günleri tuhafiye, perşembe günleri meyve- sebze bölümü olarak, sadece kapalı pazar yerinde hizmet veren pazar, 10 ay sonra yeniden açıldı. Ancak, yoğunluk yaşanmaması için sokak aralarındaki tezgahların tek sıra olarak açılmasına izin verildi. 
Bazı vatandaşlar, normalleşme sürecine geçilmeden önce alınan kararı erken bulurken, pazarcılar yaşanan durgunluk nedeniyle bir an önce normalleşme sürecine geçişi beklediklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ayvalık pazarından genel ve detay görüntüler
-Pazar esnafı ve vatandaşlar ile röp

Haber-Kamera: Kadri KAYA /AYVALIK(Balıkesir),(DHA)
==============================

İSKENDERUN KÖRFEZİ’NDE BALIKÇILARIN KAMERASINA BU KEZ ÖLÜ BALİNA TAKILDI
 
HATAY’ın İskenderun Körfezi’nde denize açılan balıkçılar, 15 metre uzunluğunda ölü bir balinaya rastladı. Balinanın yaklaşık 20 gün önce Adana’nın Karataş ilçesinde görülen oluklu balina olup olmadığı araştırılıyor.
İskenderun Körfezi’nden balık tutmak için tekneleriyle açılan balıkçılar, denizde hareketsiz duran bir cisim gördü. Yanaşıp, cep telefonuyla görüntü alan balıkçılar, hareketsiz cismin ölü bir balina olduğunu fark etti. Görüntüleri kaydeden balıkçı, “Ne olduğu bilinmiyor. Gördüğünüz gibi, ölü bir balina. Çürümüş durumda” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK HEYECAN YAŞAMIŞLARDI
Adana’nın Karataş ilçesinde yaklaşık 20 gün önce denize açılan balıkçılar, heyecanla telefonlarına sarılarak, 15 metrelik oluklu bir balina görüntüledi. Bir süre teknenin yanında ilerleyen balinayı gören balıkçılar, cep telefonlarının kamerasıyla bu anları kaydetti. Balina, birkaç dakika sonra teknenin yanından uzaklaşarak gözden kayboldu.
İskenderun Körfezi’nde ölü halde bulunan balinanın, Adana’nın Karataş ilçesinde balıkçıların görüntülediği oluklu balina olup olmadığı araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ölü balinanın balıkçı tarafından çekilen görüntüleri

Haber: Nuri PİR-Ufuk AKTUĞ /İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
=======================

VAN’DA, 200 GÜVENLİK KORUCUSUNDAN OLUŞAN ‘ÇIĞ TİMİ’NİN TATBİKATI
 
VAN’da, meydana gelebilecek çığ olaylarına karşı güvenlik korucularından oluşan 200 kişilik ‘çığ timi’, aldıkları eğitimin ardından dün çığ tatbikatı gerçekleştirdi. Ekip, senaryo gereği Bahçesaray ilçesinde 5 kişinin üzerine düşen ve 2 kişinin kendi imkanlarıyla kurtulduğu çığ sonrası 3 kişiyi aradı.
Van’da yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olmasının ardından meydana gelebilecek çığ olaylarına karşı profesyonel ekibin yerinde ve anında müdahalesi için 200 güvenlik korucusuna karlı arazide arama- kurtarma eğitimi verildi. AFAD İl Müdürlüğü’nce başlatılan çalışma kapsamında, çığ olayların en fazla görüldüğü Çatak, Başkale, Bahçesaray ve Muradiye ilçelerinde görevli güvenlik korucularına, çığ ile mücadele konusunda teorik eğitimler verildi. 200 kişilik personelden oluşan ‘çığ timi’, karlı kaplı Kurubaş mevkisinde çığ riski, çığ ile mücadele, arama-kurtarmada dikkat edilecek konular, ilk müdahale, çığ bölgesinin kontrolü ve ekipmanın doğru kullanımı konularında uygulamalı eğitim aldı.
Verilen eğitimlerin ardından ‘çığ timi’, eğitim aldıkları Kurubaş mevkisinde tatbikat yaptı. Senaryo gereği Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Doğanyayla köyü mevkisinde araziye çıkan 5 kişilik avcı grubunun üzerine çığ düştü. 2 kişinin kendi çabalarıyla kurtuldukları, 3 kişinin çığ altında oldukları ihbarının alınmasının ardından 112 Acil Komuta Merkezi’nden, kurtulanların irtibat numaraları alındıktan sonra bölgede kar yağışının devam ettiği, yaşanan olayın ana yola yaklaşık 500 metre mesafede olduğu bilgileri edinildi. Bölgeye giden ekipler, 2 kişiyi kurtarırken 1 kişinin de cansız bedenine ulaştı.

VALİ BİLMEZ: 4 İLÇE, ÇIĞ AÇISINDAN RİSKLİ
Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın coğrafi anlamda Türkiye’nin en büyük 5’inci ili olduğunu söyledi. Özellikle 4 ilçenin çığ riski açısından ciddi riskleri barındırdığını belirten Vali Bilmez, zaman zaman da meydana gelen çığ nedeniyle can kayıpları olduğunu hatırlatarak, “En riskli ilçelerimiz, Bahçesaray, Çatak, Başkale ve Muradiye. AFAD İl Müdürlüğü’müz, bölgede meydana gelebilecek çığlara müdahale ve yolda geçen zamanı telafi etmek için bu bölgede görev yapan her ilçeden 50’şer olmak üzere toplamda 200 güvenlik korucusuna, çığda arama kurtarma faaliyetini yürütebilmek için 5 günlük bir eğitim verdi. 1 haftadır eğitim alan Bahçesaray ekibimiz bugün burada Bahçesaray’da meydana gelen bir çığın tatbikatını gerçekleştirdi” dedi.

‘EĞİTİMLER DEVAM EDECEK’
AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ise kentin çığ açısından çok tehlikeli olduğunu, özellikle Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Muradiye ile Erciş ilçesinin de bir kısmında çığ riski olduğunu söyledi. Körpeş, “Yaptığımız bu proje ile 4 ilçemizde buralarda 50’şer kişiden oluşan güvenlik korucularıyla alakalı bir proje geliştirdik. AFAD Başkanlığı’mız proje için çok destek oldu. Burada 5 gün süren eğitimle Bahçesaray güvenlik korucularından oluşan 50 kişilik ekibi aldık. Bu eğitimler devam edecek. Bugünkü tatbikatta senaryoda Bahçesaray ilçesinde dağlık kesimde 5 avcının üzerine çığ düşmesi, 2’sinin kurtulması ve 3’ünün çığ altında kalması simüle edilecek. İlk etapta etkin, yerinde ve hızlı bir müdahale amacıyla güvenlik korucularımız, ilçe jandarmanın direktifleriyle direk sahaya çıkacaklar” dedi.

‘ÇOK İŞİ NETİCELER ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ’
Eğitimlerin ardından güvenlik korucularına birer çığ sondası ve kar küreği vereceklerini belirten Körpeş, “Sürekli yanlarında bulunduracaklar. Böyle bir olayda direktif alır almaz direkt olay noktasına gidecekler. Bizler, yani profesyonel ekip sahaya çıkıncaya kadar hem sahanın güvenlik koridorunun alınması hem de ilk etaptaki kurtarma çalışmalarının başlaması açısından faaliyetleri gerçekleştirecekler. Çok iyi netice alacağımızı düşünüyoruz. Güvenlik korucularımız bu konuda zaten bölge insanı orda ikamet ediyorlar. Hızlı ve etkin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!