Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KAYBOLDUKTAN 22 SAAT SONRA BULUNAN SÜLEYMAN’IN SAĞLIK DURUMU İYİ
 
TOKAT’ta 2 gün önce yayladaki evlerinin önünde oynarken kaybolan ve 22 saat sonra 10 kilometre uzaklıkta tarlada bulunan Süleyman Yıldırım’ı arama çalışmalarına katılan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ziyaret etti. Sağlık durumu iyi olan Süleyman (2), bugün taburcu edilecek. Anne Sema Yıldırım, “İlk geldiğinde biraz vahşi gibiydi, korkmuştu. Bayağı bir acıkmıştı. Dünden beri bayağı bir karnını doyurdum” dedi.

Merkeze bağlı Çat beldesi yakınlarındaki Seküdağ Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan Süleyman-Sema Yıldırım çiftinin 6 çocuğundan Süleyman Yıldırım, önceki gün, anne ve babasının hayvanları ahıra aldığı sırada ortadan kayboldu. Çocuklarının etrafta olmadığını fark eden Yıldırım çifti, çevrede bir süre arama yaptı; ancak Süleyman’ı bulamadı. Bunun üzerine durum jandarma ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma ve UMKE ekipleri ile ANDA ve DASKUT derneği üyeleri, arama köpeği ve dron ile çocuğu bulmak için arama- kurtarma çalışması başlattı. Belde sakinleri de aramalara eşlik etti. 

Küçük Süleyman, arama çalışmalarının 22 saati geride kalırken, Çat beldesinde yaşayan Abdulhamit-Zeynep Gümüş çifti tarafından tarlada bulundu. Gümüş çifti ailesine haber verdiği çocuğu beldeye götürdü. Kaybolduktan 22 saat sonra bulunan Süleyman, sağlık kontrolü için ambulans ile hastaneye götürüldü. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde müşahede altına alınan ve sağlık durumu iyiye giden Süleyman Yıldırım’ı arama çalışmalarına katılan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ziyaret etti. Küçük Süleyman ile oyunlar oynayan jandarma ekipleri, çeşitli hediyeler verdi. 
‘BULUNDUĞUNU DUYDUĞUMDA DÜNYALAR BENİM OLDU’
Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Sema Yıldırım, “Allah kimsenin başına vermesin evlat acısını. 2 günde perişan olduk. Biz zannettik ki ya kurt yedi ya da biri aldı gitti. Ama çok şükür Allah korudu ve evladımızı bize bağışladı. Bulunduğunu duyduğumda dünyalar benim oldu. İlk geldiğinde biraz vahşi gibiydi, korkmuştu. Şu an konuşmuyor fazla, bayağı bir acıkmıştı. Dünden beri bayağı bir karnını doyurdum yani. Dağda 1 gece yatan çocuk haliyle böyle olacak. Arama çalışmasına katılan herkese çok çok teşekkür ederim. Bizimle birlikte perişan oldular dağlarda. Allah hepsinden de razı olsun. Rabbim başımızdan eksik etmesin devletimizi, askerimizi. Çok mutluyuz. Allah kimsenin başına vermesin böyle şeyleri” dedi. 
‘BİZİM ARADIĞIMIZ ALANIN DIŞINA GEÇMİŞ’
Süleyman’ın taburcu edilmesini beklediklerini söyleyen baba Süleyman Yıldırım, “Böyle bir mutluluk olamaz, kesinlikle. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Düşmanım da olsa. Tüm emeği geçen kasabamızdan, insanlarından, belediye başkanımızdan, muhtarlarımızdan Allah razı olsun. Herkes sonuna kadar bizimle mücadele gösterdi. Komutanlarımız sonuna kadar destek verdiler. Allah hepsinden razı olsun. Biz bu kadar uzaklaşacağını bilmiyorduk. Gitmesi mümkün değil. 2 yaşındaki çocuk ne kadar gider? Kaybolmasıyla aramaya başlamamızın arasında bir yarım saat oldu. Biz bu nedenle yaylanın çevresinde iki üç kilometre civarını arıyorduk. Bizim aradığımız alanın dışına geçmiş çocuk. Onun için aramalarda bulunamadı. Çok detaylı arandı. Biz dedik bu çocuk bu civardan, bu mıntıkadan gitmiş gerçekten de öyle olmuş. Kendisi gitmiş herhalde. Kendisi kayboldu, kendisi bulundu” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
—————–
-Hastane odasından görüntüler
-Jandarma ekiplerinin Süleyman’ı ziyareti
-Ekiplerin Süleyman ile oyun oynaması
-Annesinin kucağında görüntüleri
-Anne Sema Yıldırım’ın konuşmaları
-Babası Süleyman Yıldırım’ın konuşması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA) 

Reklam Alanı

================================================

İZMİR DEPREMİNDE YIKILAN YAPILARLA İLGİLİ 6 ŞÜPHELİ DAHA ADLİYEDE

İZMİR’de, geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda gözaltına alınan 20 şüpheliden, dün 12’si adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i tutuklanırken 11’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bugün 6 şüpheli daha adliyeye sevk edilirken, diğer 2 kişiden birinin sağlık kontrolünde koronavirüse rastlanması, birinin de yatalak olduğu gerekçesiyle haklarındaki gözaltı kararı iptal edildi. Gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 8 binada toplam 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca resen soruşturma başlatılıp, deliller toplandı. İlgili belediyelerden yıkılan binalara ait projeler, bilgi ve belgeler temin edilerek muhafaza altına alındı. Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilirkişi olarak görevlendirilen 7 akademisyenden yıkılan her yapıya ilişkin ayrı ayrı olmak üzere ortak nihai raporlar hazırlanması istendi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli 3 akademisyen tarafından enkazlardan numune alınarak analiz edilmiş ve binaların yıkılma nedeninin standartlara uygun olmayan malzeme (özellikle düşük kalite beton) kullanımı ve projelendirme hatalarından kaynaklandığı kanaatine varıldı. Aynı bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporda sorumluluğu bulunan şüphelilere ilişkin somut tespitler de yapıldı. Gelinen aşama itibariyle nihai raporların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 7 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandı.
2 ŞÜPHELİNİN GÖZALTI KARARI İPTAL EDİLDİ
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli bilirkişi heyeti tarafından hazırlanarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilen ön raporlarda tespiti yapılan ve daha önce haklarında işlem yapılmayan toplam 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, aralarında bina gözetmeni, yapı denetim firması gözetmeni, apartman fenni mesulü, izinsiz tadilat yapan kişiler, yapının kentsel dönüşüme girmesine izin vermeyen ve kooperatif yöneticilerinin aralarında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden polisteki işlemleri tamamalanan 12’si dün ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i tutuklandı, 11’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 6’sı ise bugün adliyeye sevk edildi. Diğer iki şüpheliden biri kontrolünde koronavirüse rastlanması, diğerinin ise yatalak olduğu gerekçesiyle haklarındaki gözaltı kararı iptal edildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü
———————–
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR, (DHA) 

================================================

BOLU DAĞI TÜNELİ’NDEN SON 2 GÜNDE 100 BİNİ AŞKIN ARAÇ GEÇTİ

İSTANBUL ile Anadolu’yu birbirine bağlayan Bolu Dağı Tüneli’nden tam kapanma öncesi 2 günde 100 bini aşkın araç geçiş yaptı.
17 günlük tam kapanma öncesi İstanbul’da yaşayan vatandaşların, memleketlerine gitmek için yola çıkması otoyolda yoğunluğa neden oldu. Kısıtlama sürecini ve Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyen sürücülerin yola çıkmasıyla otoyoldan geçen araç sayısı 2 günde 100 bini aştı. Karayolları Bolu Dağı Tüneli Bakım ve İşletme Şefliğinden alınan bilgiye göre, Bolu Dağı Tüneli’nden tam kapanma süreci öncesinde 28 Nisan günü 40 bin, 29 Nisan günü ise 60 binin üzerinde araç geçti.

Görüntü dökümü
-Dün çekilen tünelden görüntüler
-Araç geçişleri

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=============================

YUSUFELİ’NDE 2 KATLI EV YANDI

ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde 2 katlı ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
Yusufeli ilçesi Yağcılar köyünde Alkan ailesine ait 2 katlı evde sabah saatlerinde yangın çıktı.

Durumu fark eden 5 kişilik aile, evi tahliye etti. Komşuların ihbarı üzerine köye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Evin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yangın detayları
Söndürme çalışamları
Detaylar

Haber-Kamera: Nusret DURUR ARTVİN-DHA

====================
SAMSUN’DA KISITLAMADA ARAÇ TRAFİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında yurt genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde Samsun’da denetimler artırıldı. Cadde ve sokaklar sessizliğe bürünürken, yollardaki araç trafiği ise dikkat çekti.

Yurt genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın dün saat 19.00’da başlamasıyla birlikte Samsun polisi, denetimlerini arttırdı. Polis ekipleri, kentin birçok yerinde denetim noktaları oluşturdu. Özellikle ana güzergahlardaki kavşaklarda denetim yapan ekipler, araçları tek tek durdurup sürücü ve yolcuların gerekli izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti. Kısıtlamanın olmadığı günlerde kalabalığıyla dikkat çeken kentteki sahil, cadde ve sokakların sessizliğe büründüğü görülürken, araç trafiği ise dikkat çekti.

Görüntü Dökümü
————–
-Denetimlerden detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal anons
-Denetim detaylar
-Araç trafiginden detaylar
-Boş sokaklardan detay
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal anons
-Sokak detayları

Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL, Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) – 

======

İTFAİYECİLER KURTARDIKLARI KEDİYİ SAHİPLENDİ 

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde otomobilin motor kısmına giren yavru kediyi itfaiye kurtardı. Kediyi kimse almak istemeyince itfaiyeciler sahiplendi.

Gebze ilçesi Duraklı Mahallesi’nde 34 BYC 617 plakalı otomobilin motor kısmında yavru kedi olduğunu fark eden sürücü, durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekibi, yavru kediyi bulunduğu yerden çıkardı. Kediyi almak isteyen kimse çıkmayınca, itfaiye ekibi kediyi sahiplenerek Mollafenari Gönüllü İtfaiye Müfrezesine götürdü.

Görüntü dökümü
(itfaiye kamerası)
– Motor içerisindeki kedinin görüntüsü
– Kedinin motordan çıktıktan sonra görüntüleri
– Detay
HABER: Dinçer AKBİR/GEBZE(Kocaeli), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!