Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DUYGU DELEN’İN TAHLİYE EDİLEN ERKEK ARKADAŞI YENİDEN TUTUKLANDI (3)

TUTUKLAMA KARARI AİLEYİ MUTLU ETTİ
Duygu Delen’in ailesinin avukatı Ömer Faruk Akan, itiraz sonucu Mehmet Kaplan’ın yeniden tutuklanmasının aileyi umutlandırdığını söyledi. Avukat Ömer Faruk Akan, “10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdikten sonra Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve biz bu karara itiraz ettik. Dosya usulü itibariyle 11”nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi. Burada yaklaşık 2 gün ciddi inceleme yapıldıktan sonra mahkeme bizim de itiraz ettiğimiz hususları gerekçe göstererek tutuklama kararı verdi ve tahliye kararını kaldırdı. Bizce yerinde bir karar. Süreç bundan sonra yargılama şeklinde devam edecektir. Bundan sonra Adli Tıp Kurumunun bizim işaret ettiğimiz şekilde ve iddialarımızı doğrular şekilde bir rapor tanzim edeceğini düşünüyoruz. Bununla beraber mahkemenin bir mahkumiyet kararı vereceğini düşünüyoruz” dedi.
Adli Tıp Kurumu raporunun gelmesinin beklendiğini hatırlatan Akan, ”Aile bu tutuklama kararına mutlu oldu. Tahliye kararından sonra biraz yıpranmışlardı. Umutsuzluğa da kapılmışlardı ancak böyle bir karar verilince hem annesi hem babası çok sevindiler. Tüm aile fertleri umutlandı, biz de sanığın ceza alacağına bir kez daha inandık. Kısa süre içerisinde iki duruşmaya kadar karar çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————
– Avukat Ömer Faruk Akan ile röp.
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Kadir GÜNEŞ – Kamera: Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

========================================

VAKA SAYISI DÜŞEN EDİRNE’DE CADDELERE BANKLAR YENİDEN KONULDU

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında en az vakanın olduğu iller arasında bulunan Edirne’nin en işlek caddesi Saraçlar’da kaldırılan banklar ve oturma grupları yeniden yerlerine kondu.
Koronavirüs risk haritasında vaka sayısı 100 bin kişide 16.43’ten 12.51’e gerileyen Edirne’de geçen yılın mart ayında vatandaşların kalabalık oluşturmasını önlemek amacıyla trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde belediye ekipleri tarafından kaldırılan banklar, normalleşme süreciyle birlikte yeniden yerlerine kondu. Özellikle 65 yaş üstünün sıkça kullandığı oturma grupları vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı
Cadde esnafından Levent Çelik, oturma gruplarının çarşıya yeniden konulmasının mutluluk verici olduğunu, çarşının daha da hareketleneceğini belirtti. Vaka düşüşlerinin de sevindirici olduğunu söyleyen Çelik, “Bu banklar aslında daha modern olabilirdi, daha güzeli yapılabilirdi. Belediye başkanımızdan daha şık ve modern bir şey koymasını talep ediyoruz. Edirne’de zaten vaka sayıları düşüşte, umuyoruz ki hem bu düşüş hem de bankların yeniden konulması çarşımızı daha da hareketlendirecektir” dedi.
Uzun süre sonra caddede bankta oturduğunu söyleyen Zafer Yancı da, “Özgürlük gibisi yok, çok mutluyuz. Hastalıklar bir an önce gitsin istiyoruz. Böyle özgürce oturmayı çok özlemiştik” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
—————————
– Oturma gruplarının yerine monte edilmesi
– Çalışmalardan detay
– Caddedeki banklardan detay
– Esnaf röportajı
– Banklarda oturan vartandaşlar
– Vatandaş röportajı
– Saraçlar Caddesi’nden genel görüntü
– Banklardan detay
– Caddeden görüntü
– Oturanlardan detay
– Caddeden görüntü
Haber – Kamera: Ali Can ZERAY – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

========================================

VAN MERKEZLİ 3 İLDE PKK/KCK OPERASYONU: 7 GÖZALTI
 
VAN merkezli 3 ilde, jandarmanın terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişi gözaltına alındı, 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
İl Jandarma Komutanlığı’nın PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Ekipler, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘terör örgütüne bilerek isteyerek yardım ve yataklık etmek’ suçundan Van merkezli Şırnak ve Malatya’da 10 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alınırken, 3’ünün yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. 

Görüntü dökümü
————————
JANDARMA KEMARESI
-Operasyon anı ve gözaltına alınan kişilerin hastaneye götürülüşler
VAN, (DHA)

========================================

TRAKYA’DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından beklenen sağanak Tekirdağ ve Kırklareli’nin bazı kesimlerinde etkili oldu. Tekirdağ’ın yüksek kesimlerdeki Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerindeki bazı cadde ve sokaklar şiddetli yağış nedeniyle suyla kaplandı. Araçların trafikte ilerlemekte güçlük çektiği bölgelerde, trafik ekipleri önlem aldı. Belediye ekipleri de suyla kaplanan cadde ve sokaklarda su tahliye çalışmalarına başladı.
Sağanak, Kırklareli’nin Pınarhisar, Vize ilçelerinde de etkili oldu. Edirne’de ise rüzgarın ardından hafif yağmur yağışı başladı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————– 
-Yağmur yağışı
-Trafikte seyreden araçlar
-Sular altında kalan çocuk parkı
-Pazar yeri 
-Pazar yerinden görüntü
-Dereden görüntü
-Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Onur KAYA-Şenol AKSOY/ TEKİRDAĞ,(DHA)- 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!