Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BAKAN PAKDEMİRLİ: KURAKLIKLA MÜCADELE EDİYORUZ

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tunceli’ye yaptığı ziyarette, kuraklıkla mücadeleye değinerek, “Ülkemizde kuraklıkla mücadele ediyoruz. Tunceli’de de benzer durum söz konusu. Özellikle sonbahar dönemi için hibe tohum projesi de başlatıyor olacağız Tunceli özelinde. Ormancılık alanında 580 bin fidan dikeceğiz. Ama Tunceli’de 2 milyona yakın fidan üreteceğiz” dedi.

Tunceli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, temaslarına Vali Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret ederek başladı. Vali Özkan ile yaptıkları toplantıda Tunceli’nin ihtiyaçlarını, gereksinimlerini konuştuklarını anlatan Bakan Pakdemirli, “Yapmış olduğumuz hazırlıklarla beraber Tunceli özelinde neler yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Tarım, her zaman dediğimiz gibi stratejik bir sektör. Bu anlamda siyasetle bir işimiz olmaz. Tunceli’ye de 81 ile yaptığmız işlerin ayarında ve ötesinde bir hazırlıkla geldik. Bu toplantı esnasında Tunceli’nin röntgenini de çekme şansızım oldu. Tunceli, biyo çeşitliliğin bir kavşak noktasıdır Türkiye’de” dedi.
‘KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINA BAŞVURUN’ 
Bakan Pakdemirli, Tunceli’de kırsal kalkınma projeleri için 15 milyon lira ödenek ayırdıklarını ifade ederek, yatırımlara başvurulması için çağrıda bulunarak, şunları söyledi:
“Burada bitkisel üretimi geliştirmek son derece önemli. 5 tane yeni proje başlatıyoruz. 5 bin 600 dekar alanda fasulye, nohut ekimi, 10 bin dekar alanda buğday ekimi, 6 bin dekar alanda yonca, korunga ekimi ve kaba yem üretimi, 1500 dekarlık alanda yem bezelyesi ve 45 bin dekar alanda mera ıslah projesini yapacağız. 22 yılda yapılan mera ıslahını, biz bu yıl Tunceli’de valimizin desteğiyle yapacağız. Buraya 2,5 milyon liralık kaynak aktardık. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında 15,2 milyon lira Tunceli’ye ayırdık. Ben buradan tüm Tuncelili hemşehrilerimize sesleniyorum, kırsal kalkınma yatırımları destek kapsamında bize ne proje verirlerse, bu projelerin bir eksiği olmadığı sürece biz projeleri kabul edeceğiz. Çemişgezek’te Antep fıstığı projemiz devam edecek. Bununla Tunceli ekonomisine en az 15 milyon lira ek gelir sağlanmasını hedefliyoruz. Her alanda olduğu gibi hayvancılık alanda da Tunceli’ye pozitif ayrımcılık yapacağız ve yapmaya devam ediyoruz. Bedava süne tohumlama hizmetimiz başlıyor. Arı üreticilerimizin ekipman alımı için hibe veriyoruz.”
‘TUNCELİ’DE 2 MİLYONA YAKIN FİDAN ÜRETECEĞİZ’
Türkiye’deki kuraklık sorununa da değinen Bakan Pakdemirli, “Ülkemizde kuraklıkla mücadele ediyoruz. Tunceli’de de benzer durum söz konusu. Özellikle sonbahar dönemi için hibe tohum projesi de başlatıyor olacağız Tunceli özelinde. Ormancılık alanında 580 bin fidan dikeceğiz. Ama Tunceli’de 2 milyona yakın fidan üreteceğiz. Orman köylüsü ve ailelere Or-Köy kredi desteğimiz 400 bin lira civarındaydı bunu 2 milyon liraya çıkardık” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

TUNCELİ – DHA 

======================================

Reklam Alanı

VAN’DA 4,5 TON UYUŞTURUCU ÇİMENTO FABRİKASINDA YAKILARAK İMHA EDİLDİ

VAN’da polis ve jandarmanın son 27 yılda ele geçirdiği ve mahkeme süreci biten 4 ton 519 kilo 358 gram farklı tür ve muhteviyattaki uyuşturucu madde, 464 adet uyuşturucu veya uyarıcı hap ve 5 kök Hint keneviri Van Çimento Fabrikası’nda 1100 derecelik fırınlarda yakılarak imha edildi.
Van Cumhuriyet Savcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen ve mahkemesi biten uyuşturucular, Cumhuriyet Başsavcılıklarının emanet memurluğu depolarında tutuluyor. Van ve ilçelerinde 1994-2021 yılları arasında düzenlenen 328 operasyonda ele geçirilen 4 ton 519 kilo 358 gram uyuşturucu madde, 464 adet uyuşturucu hap ve 5 kök Hint keneviri bugün imha edilmek üzere Edremit ilçesindeki Van Çimento Fabrikası’na getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında torbalar içinde getirilen uyuşturucu maddeler vinç yardımıyla çimento fabrikasının ikinci katında bulunan sıcaklığı 1100 derece olan fırına atılarak imha edildi.
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet ve Cumhuriyet Başsavcılığından da yetkililerin katıldığı imha ile ilgili Van Vali Yardımcısı Turgut Gülen açıklama yaptı. Gülen, polis ve jandarmanın 1994-2021 yılları arasında yaptığı 328 operasyonda 614 kişinin yakalandığını, 241 kişinin tutuklandığını belirterek, “Bu operasyonlarda ele geçirilen 3 ton 950 kilo 556 gram eroin, 322 kilo 200 gram esrar ,174 kilo 339 gram metamfetamin, 72 kilo 263 gram afyon sakızı olmak üzere toplam 4 ton 519 kilo 358 gram narkotik madde ile 464 adet uyuşturucu veya uyarıcı hap ve 5 kök Hint keneviri imhası yapıldı” dedi.

Görüntü dökümü
————————–
-Yakalanan uyuşturucuların taşınması
-Polis ekiplerinin uyuşturucu çuvallarını taşıması
-İmha edilmesi getirilen uyuşturucular
-Van Vali Yardımcısı Turgut Gülen’in açıklaması
-Uyuşturucu maddelerin sıcak fırınlara taşınması
-Uyuşturucuların imha edilmesi
-Detaylar
Haber- Kamera: Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/ VAN, (DHA)- 

=====================================

NEVŞEHİR’DE İKİ OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ, 3 YARALI

NEVŞEHİR’in Avanos ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.
Kaza, Avanos ilçesi Devebağırtan mevkiinde meydana geldi. Şıhı Bozdoğan  idaresindeki 40 AU 439 plakalı otomobil ile Osman Dikmen (68) yönetimindeki 34 VIK 76 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada, 34 VIK 76 plakalı otomobilin sürücüsü Osman Dikmen ve yanında yolcu olarak bulunan Sebahat Ünal (76) ile 40 AU 439 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Ahmet Gürbüz (72) hayatını kaybetti. Her iki otomobilde bulunan Şıhı Bozdağ, Zeynep Karaca ve Filiz Özkarataş ise yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayda hayatını kaybedenler ise, polis ekiplerinin incelemesinin ardından otopsileri yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.  

Görüntü dökümü
————————-
-Olay yerinden genel ve detay görüntü
-Kaza yapan otomobillerden genel ve detay görüntü
-Kaza nedeniyle yolun kapatılması sonucu uzun kuyruklar oluşması
-Yerde yatan cenazelerden genel görüntü
-Genel detay
Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER-NEVŞEHİR-DHA

=====================================

TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL GÜVENLİK DRON EKİBİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE

AKDENİZ Üniversitesi’nde (AÜ) Türkiye’de ilk özel güvenlik dron ekibi kuruldu. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla güvenlik görevlilerine dron ehliyet belgesi verildi.
AÜ’de ‘Güvenli Yerleşke Güvenli Yaşam Projesi’ kapsamında Türkiye’de ilk özel güvenlik dron ekibi kuruldu. AÜ Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (AKHUMER) düzenlediği eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan güvenlik görevlilerine, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla AÜ Stadyumu’nda dron ehliyetleri verildi. Törene Rektör Özkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Ali Evren İmre, Rektör Danışmanı Cemil Tonbul, AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu ve Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fulya Almaz, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Topuz, dron eğitmenleri ve güvenlik görevlileri katıldı.
İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ
AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Üniversitemiz ilkleri alışkanlık haline getirmiş durumda. Sağlık başta olmak üzere imza attığı çığır açıcı çalışmalarla öncü rol üstleniyor. Bu kapsamda, teknolojinin güvenlikte aktif kullanımını içeren ve dünyadaki önemli üniversitelerde de örneklerini gördüğümüz dron ekibi ile yine ilke imza attık” dedi.
Huzur ve güvenliğin üniversite için öneminin altını çizen Rektör Prof. Dr. Özkan, “Güvenli eğitim-öğretim ortamı, üniversite yönetimi olarak önceliklerimizdendir. Biliyoruz ki üniversitelerde huzur ortamı sağlanamazsa, eğitim ve öğretimde istenen düzeye ulaşılamaz. Bu nedenle geniş alana yayılmış olan kampüsümüzde, özellikle de üniversite çevresinde güvenliği sağlamak için teknolojinin de desteğini alarak ‘Güvenli Yerleşke Güvenli Yaşam Projesi’ni hayata geçiriyoruz” dedi.
GÜVENLİK- ÖZGÜRLÜK DENGESİ
Rektör Prof. Dr. Özkan, tedbirleri artırırken, özgürlük-güvenlik dengesini de gözeteceklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Bir üniversiteyi, üniversite yapan en temel özellik, öğrencilerine ve akademisyenlerine sağladığı bilimsel özgürlük ve eleştirel ortamdır. Güvenlik önlemlerinin planlanması ve uygulanmasında güvenlik-özgürlük dengesini gözetmek çok önemlidir. Yeni özel güvenlik dron timimiz de diğer güvenlik ekiplerimiz de bu dengeyi gözeterek görevlerini sürdürecek. Birlikte öğrencilerimize huzur ortamı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.”
PANDEMİDE 250 KURSİYERE EHLİYET VERİLDİ
AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün online eğitime izin vermesiyle birlikte eğitimlerini ara vermeden sürdürdüklerini ve yüz yüze eğitime geçişin önünün açıldığını, nitelikli eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi. AKHUMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fulya Almaz da pandemi sürecinde 250 kursiyere çevrimiçi kurs düzenleyerek ehliyetlerini verdiklerini açıkladı.
Konuşmaların ardından Rektör Özkan, güvenlik görevlilerine dron ehliyetlerini verdi. Ardından eğitmenler eşliğinde Rektör Özkan dron kullanarak, teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Rektör Özkan ve beraberindekiler stada gelirken
-Rektör Özkan dron ehliyetlerini teslim ederken
-Detay görüntüler
Haber: Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 

=======================================

GAZİANTEP’TE AŞI ÇADIRI KURULDU 

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, koronavirüs ile mücadele kapsamında 25 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı yapılmaya başlandı.
İlçe Sağlık Müdürlüğü mobil ekipleri yerinde aşı uygulaması kapsamında Demokrasi Meydanında kurdukları çadırda 25 yaş ve üzeri vatandaşları randevusuz olarak aşılamaya başladı. Daha önce randevu almasına rağmen aşı olmayan Kerem Tatbak (54), oğlunun ısrarıyla aşı olduğunu belirterek, “Aşı olma konusunda tedirginlik yaşıyordum. Oğlumun ısrarıyla burada ilk doz aşımı oldum” dedi.

Görüntü dökümü
—————————
– Demokrasi Meydanında kurulan çadır
– Çadırda yoğunluk
– Aşı yapılması
– Kerem ve oğlu Furkan Tatbak ile röp
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!