Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KUMALIĞI KABUL ETMEYİNCE VURULAN EMİNE, 138 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

DİYARBAKIR’da, 7 çocuk babası kuzeni Aslan Karakaş’ın (37) kumalık talebini reddedince uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Emine Karakaş (16), 138 gündür tedavisinin ardından yaşamını yitirdi. 
Olay, 4 Şubat’ta Bismil ilçesine bağlı kırsal Selamet Mahallesi’nde meydana geldi. Evli ve 7 çocuk babası Aslan Karakaş amcasının kızı Emine’yi kuma almak istedi. Emine, kumalık talebini reddedince Aslan Karakaş tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırının ardından Emine, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde tedaviye alındı, saldırgan kaçtı. Saldırıya uğradığı 4 Şubat’tan bugüne yaşam mücadelesi veren Emine, dün gece yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 
GERİYE, ‘NE OLUR ELİNİZDEN GELENİ YAPIN’ GÖRÜNTÜLERİ KALDI
Emine’den geriye saldırıya uğramasının ardından tedavi gördüğü Yoğun Bakım Ünitesi’nde çekilen görüntüleri kaldı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde Emine, doktorlarıyla yaptığı görüşmede, kendisini iyileştirilmesi için yardım talebinde bulunduğu sözleri yer aldı. Yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Emine’nin görüntülere yansıyan ifadeleri şöyle:
“Ben Emine, 16 yaşımdayım. Böyle oldum. Beni siz iyileştireceksiniz değerli hocalarım. İnşallah iyileştireceksiniz beni. Hastaneye sedyeyle gireceğim, yürüyerek çıkacağım inşallah. Sizler de beni iyileştirmek için, elinizden geleni yapacaksınız. Bundan eminim. Ağabeyim de benim için çok çabalıyor zaten. Çok seviyorum onu. İnşallah beni iyileştireceksiniz. Ne gerekiyorsa, yapmaya hazırız. Size güveniyorum. Ne olur elinizden geleni yapın. İki aydır yatıyorum, kendimi hiç bırakmadım. Kendime güvendim. Hep daha iyi olacağım dedim. Beni iyileştirmek için, elinizden geleni yapmaya çalışın lütfen.” 
Emine, Bismil ilçesindeki kırsal Tepe Mahallesi’nde toprağa verilirken, katil zanlısı Karakaş, halen yakalanamadı.

Görüntü Dökümü 
——————
Emine’nin annesinin ağlaması
Genel ve detay görüntü
-ARŞİV 
Haber-Kamera: BURAK EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

===================================

İNTİHARA KALKIŞAN KADINI POLİS VAZGEÇİRDİ, ÇEVREDEKİLER MERAKLA İZLEDİ

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde, ev sahibinin evden çıkardığını iddia eden İ.M. (50), inşaatın 3’üncü katında intihar edeceğini söyledi. Uzun uğraşlara rağmen ikna olmayan İ.M., anlık dalgınlığını fırsat bilen polis ekiplerince indirildi. Etrafta toplanan kişiler ise yaşananları izleyip, sosyal medyadan canlı yayın yaptı.
Kumluca’da yeni boşanan 1 çocuk annesi İ.M., Bağlık Mahallesi Jandarma Sokak’taki 4 katlı inşaatın 3’üncü katına çıktı. İ.M.’yi gören mahalleli, inşaat sahibini arayıp, durumu bildirdi. İnşaat sahibi Osman Y. de olay yerine gelerek, kadının inmesi için ikna etmeye çalıştı ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine adrese sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Polisler, İ.M.’yi uzun süre ikna etmeye çalıştı ardından inşaata psikolog çağrıldı. İ.M., ev sahibinin kendisini evden çıkardığını, maddi durumunun iyi olmadığını iddia etti. Etrafta toplanan, aralarında çocukların da bulunduğu kalabalık ise yaşananları izleyip, cep telefonlarıyla sosyal medyadan canlı yayın yaptı.
Tüm çabalara rağmen ikna olmayan İ.M., anlık dalgınlığından faydalanan polis ekiplerince alındı. Sedyeye yatırılan kadın, ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen İ.M., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————-
– İnşaattan görüntü
– İntihar etmek isteyen kadından görüntü
– Alana toplanan vatandaşlardan görüntü 
– Cep telefonuyla görüntü çekmeye çalışanlar
– Polislerin ikna çalışmaları 
– Kadının inşaattan indirilip ambulansa konulması 

Haber- Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)

=====================================

DURUŞMADA GARİP SAVUNMA: HEYETTEN BİRİ SİLAH DOĞRULTURSA BEN DE SİLAH DOĞRULTMAK ZORUNDA KALIRIM
 
BURSA’da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Muhammet Yaşar’ı (34) öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Kenan Erdal (23), haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatı Hakan Gündoğdu, mahkemedeki savunmasında müvekkilinin eylemi ‘meşru müdafaa’ olarak işlediğini ifade ederek, “Sayın heyetten çok özür dileyerek söylüyorum ama bugün heyetten herhangi biri bana silah doğrultursa ben de kendimi korumak için silah doğrultmak zorunda kalırım” dedi.
Olay, geçen yıl mayıs ayında, Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi, 1’inci Yeşim Sokak’ta meydana geldi. Para meselesi nedeniyle husumetli olan iki grup, konuşmak için bir araya geldi. Burada çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden Muhammet Yaşar, Kenan Aladağ ve Mehmet Fatih Şahap yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Yaşar, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Şahap ve Aladağ ise tedavilerinin ardından taburcu oldu. Polis, olayla ilgili Mehmet Fatih Şahap ve Kenan Erdal’ı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kenan Erdal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konurken, Şahap adli kontrolle serbest bırakıldı.
Kavga anı, çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Kenan Erdal’ın belindeki silahı çıkarıp karşı gruba ettiği ve hayatını kaybeden Muhammet Yaşar’ın yere düştüğü yer aldı.
KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ
Bursa 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan Kenan Erdal karar duruşmasına çıktı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tutuklu sanık Kenan Erdal, duruşmaya bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Mahkeme salonuna izleyici alınmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.
‘O ANKİ HEYECANLA SİLAHIN TETİĞİNE BASTIM’
Duruşmada son sözleri sorulan Kenan Erdal, “Keşke bu olay yaşanmasaydı. Pişmanım, ancak maktul oraya gelince küfreder şekilde geldi. Daha sonra Kenan’ın boynunu tuttu ve silahı çıkarttı. Ben de onu korumak amacıyla silahımı çıkarttım. Mehmet Fatih de bana silahı doğrultmuştu. Kamera kayıtlarında vardır. O anki heyecan ile silahın tetiğine bastım. Daha sonra da tutukluluk yaptı ve patlamadı. Muhammed’in vurulduğunu da görmedim. Takdir mahkemenindir. Ölen kişinin ailesinden de özür diliyorum” dedi.
AVUKAT: BİRİ BANA SİLAH DOĞRULTURSA BEN DE SİLAH DOĞRULTURUM
Sanığın avukatı Hakan Gündoğdu, mahkeme heyetine müvekkilinin eylemi ‘meşru müdafaa’ olarak işlediğini ifade ederek, “Müvekkil eylemi bile isteye işlememiştir. Sayın heyetten çok özür dileyerek söylüyorum ama bugün heyetten herhangi biri bana silah doğrultursa ben de kendimi korumak için silah doğrultmak zorunda kalırım. Aynı şeyi sizler de yaparsınız” diye konuştu.
HEM HAKSIZ TAHRİK HEM DE İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI  
Mahkeme heyeti son savunmaların ardından kararını verdi. Heyet sanık Kenan Erdal’a önce ‘Kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ardından sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek cezasını 15 yıla indirdi. Mahkeme başkanı sanığın mahkemedeki tavırlarını da göz önünde bulundurarak iyi hal indirimiyle beraber Erdal’ın cezasını 12,5 yıla düşürdü.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

Derya EVREN/BURSA, (DHA)- 

===================================

İZMİR’DE 732 PARÇA TARİHİ ESER YAKALANDI (2) 

İZMİR’in Torbalı ilçesinde jandarmanın düzenlediği tarihi eser operasyonunda Osmanlı ve Bizans dönemine ait 721’si sikke olmak üzere 732 parça tarihi eser ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ayrancılar mahallesinde tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Hava destekli operasyon şüphelilerin içinde bulunduğu hafif ticari aracı durduran ekipler arama yaptı. Aramada, Osmanlı ve Bizans dönemine ait gümüş ve bronz toplam 721 sikke ile toplam 11 adet küpe, ok ve kolye ucu ele geçirdi. 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü:
————————
-Şüphelilerin havadan takibi
-Şüphelilerin yakalanması
-Ele geçirilen sikkelerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler
-Hava destekli operasyon
 Haber – Kamera: Tolga TAHÇI / İZMİR, DHA)

===================================

ATIK YAĞLARI BİRİKTİRİP, DUYGU’YA DESTEK OLDULAR

MUĞLA’da Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri, evlerde kullanılan yağların kanalizasyona dökülmesini önlemek için başlatılan projeyle, 3 yılda 2 bin 640 litre atık yağ topladı. Biriken yağlarla biri evin içerisinde, diğeri ise dışarıda kullanılmak üzere 2 tekerlekli sandalye, özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alan engelli öğrenci 9 yaşındaki Duygu Naslıca’ya hediye edildi.
Ortaca ilçesinde, bitkisel atık yağların çevreye verdiği olumsuz etkiler konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için proje başlattıklarını söyleyen Cengiz Topel İlkokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Kamil Karakaş, ilçedeki diğer okulların da desteğiyle toplanan yağlarla engelli bir çocuğa tekerlekli sandalye alındığını belirtti. Hem çevrenin korunduğunu hem de Duygu Naslıca’nın ihtiyacının karşılandığını anlatan Karakaş, “Projemiz 3 yıl önce başladı. Şimdiye kadar 2 bin 640 litre atık yağ topladık. Bu proje, okulumuzdan başladı ama tüm Ortaca’yı dahil etmek istedik ve yurda yayılmasını istiyoruz. Lokantalarda, otellerde biriken yağlar, devlet tarafından toplatılıyor. Evlerdeki bitkisel atık yağların lavaboya gitmeden toplanmasını hedefliyoruz” dedi.
BİN LİTRE ATIK YAĞA BİR TEKERLEKLİ SANDALYE
Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Hamdi Kartal da öğrencilerden 5 litre yağ getirene, ‘sosyal etkinlik belgesi’ verdiklerini ve tüm çocukları teşvik ettiklerini dile getirdi. Bir yılın sonunda bin litre yağa ulaşıp alınan sandalyeleri, Duygu Naslıca’ya ulaştırdıklarını anlatan Kartal, “Kardeşimizin gözündeki mutluluğu görmek, o anı yaşamak bize çok büyük bir mutluluk verdi. Şu ana kadar 2 bin 640 litre yağ topladık, 540 litresi bu yıla ait. Hedefi inşallah eylüle kadar tuttururuz ve başka bir engelli kardeşimize daha yardımcı oluruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLDU
Proje gönüllüsü öğrencilerden Esra Günal, atık yağları lavaboya dökmedikleri için boruların tıkanmasına engel olduklarını söyleyerek, “Atık yağları lavaboya dökmeyip Cengiz Topel İlkokulu’na getirmeliyiz ki, ülke ekonomisine katkı sağlansın ve engelli arkadaşlarımız tekerlekli sandalye kazansın” ifadesini kullandı.
Bulut Kaçar da, “Bugün iki buçuk litre yağ getirdim, bir yıldan beri biriktiriyorum. Siz de atık yağları biriktirin ve Cengiz Topel’e getirin ki bir engelli kardeşimiz, tekerlekli sandalye kazansın” dedi.

Görüntü dökümü:
————————– 
-Atık yağ getiren öğrencilerden görüntü,
-Kamil Karakaş ve Hamdi Kartal ile röp. 
-Öğrencilerle röp.
Haber- Kamera: Süleyman İLTER / ORTACA, (Muğla) (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!