Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

VAN’DA, EVDE 43 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI; ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

VAN’da polisin bir eve yaptığı baskında Afganistan uyruklu 43 kaçak göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan kişi, tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi’ndeki bir evde kaçak göçmen olduğu ihbarı üzerine adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Afganistan uyruklu 43 kaçak göçmen yakalandı, organizatörlük yaptığı belirlenen 1 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kaçak göçmenin, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü dökümü 
———————-
-Eve baskın düzenleyen polis ekipleri
-Evde saklanan kaçak göçmenler
-Kaçak göçmenleri evin odalarında bulan ekipler
-Evden çıkartılıp araca indirilen kaçak göçmenler
-Detaylar
Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)

===============================

10’UNCU KATTAKİ DAİREDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
 
ADANA’da bir apartman 10’uncu katındaki dairede çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Daire kullanılmaz hale gelirken, yangın sırasında evde kimsenin olmadığı belirtildi.Çukurova ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nda, 4 bloklu bir sitedeki 13 katlı binanın 10’uncu katında bulunan O.B.’ye ait dairede saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Dairenden dumanların yükseldiğini gören komşuları, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine siteye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Alevler kısa sürede büyüyüp evin balkonuna kadar sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın, kısa sürede söndürüldü. Dairenin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Yanan evden çıkan duman
– İtfaiyenin müdahalesi
– Detaylar
Haber: Can ÇELİK – Kamera:Eser PAZARBAŞI / ADANA,(DHA)

Reklam Alanı

===============================

ARACININ ALARMI ÇALINCA KOMŞUNUN ÇOCUĞUNU KEMERLE DÖVDÜ
 
GAZİANTEP’te Nahsen G., otomobilinin alarmının çalmasının ardından aracının yanında bulunan 13 yaşındaki Damla Yılmaz’ı yaşadıkları apartmanda kovalayarak kemerle dövdü. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda Nahsen G.’nin Damla’yı elinde kemerle kovalayarak, vücudunun çeşitli yerlerine vurduğu görüldü.
Olay, 14 Ağustos’ta Seyrantepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, site içerisinde oyun oynayan çocuklar Nahsen G.’ye ait araca temas ederek alarmının çalmasına sebep oldu. Sesi duyan sahibi aracın yanına gelerek bahçede gördüğü Damla’ya tepki gösterdi, kemerle dövdü. Yaşanan olay komşuların araya girmesi ile son buldu. Eşinden boşanan ve 2 kızı ile birlikte yaşayan anne Filiz Cerit, kızını hastaneye götürüp, darp raporu aldıktan sonra polise şikayetçi oldu.
‘BANA HAKARETLER EDİP BİNADAN ATTILAR’
Anne Filiz Cerit, saldırının sebebini öğrenmek için komşusunun evine gittiğinde hakarete uğrayarak kendisinin de çocuğu ile birlikte binadan atıldığını söyledi.
Anne Cerit, kızının vücudunda uğradığı darp olayı sonucunda izler kaldığını ve büyük bir korku hali yaşadığını belirterek, “Ben işten geldiğim sırada kızlarım benden binanın dışında oynamak için izin istedi. İzin verdim. Kızım yarım saat sonra geri döndü üzerinde darp izleriyle. Kızımın sırtında kemer izleri vardı, yine demir toka izleri vardı. Boynuna sarılmış parmak izleri vardı. Başka çocuklar oyun oynarken arabasına değiyor ve alarmı ötüyor. Kızım Damla da o sırada arkadaşı ile aracın yakınında. Araç sahibi kişi sesi duyunca kemerle dışarı çıkmış ve diğer araca temas eden çocuklar kaçtığı için benim kızım yaptı diye saldırmış. Kızım başından geçenleri anlatınca, komşuya kızımı da alıp neden yaptığını sormaya gittim. Şahsın kapısına gittiğimde ben de hakarete uğradım. Üzerime yürüdüler. Komşusu ile birlikte bizi binadan attılar” diye konuştu.
Şikayetinden vazgeçmediği için komşusu Nahsen G., tarafından tehdide maruz kaldığını söyleyen Filiz Cerit, “İki haftadır kızımın psikolojisi bozuldu. İki haftadır ben de çocuklarımın güvenliği için işe gitmiyorum. Kızım uykularından korkarak uyanıyor. Şikayetimden vazgeçmem için aracı koydular. Ben şikayetimi geri almayınca şu anda da tehditlere başladılar. Güvenlik gerekçesiyle karakol ifademin ardından koruma talebinde bulundum” dedi.
‘KAÇAMADIM’
Damla Yılmaz, alarmı öten araca kendisinin temas etmediğini ve bina önünde oyun oynayan çocukların temas etmesi ile alarmın öttüğünü belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı
“Annem akşam işten geldiğinde kendisinden arkadaşımla oyun oynamak için izin istedim. Kapıda oyun oynarken binaya misafirliğe gelen çocuklar araca vurdu ve alarmı çalmaya başladı. Çocuklar kaçınca orada biz vardık. Küfürler edip üzerimize kemerle gelince biz de kaçtık. Binanın içine girdiğimde yangın merdivenine sığındım. Kaçamadım. Beni kolumdan tutup kemerle dövdü. Eve gelip durumu anneme anlattım. Sonra evine gittik ve o anda bile bize küfürler edip, bizi komşu ile birlikte binadan attılar. Yaklaşık iki haftadır çok korkuyorum. O günden beri dışarı dahi çıkamıyorum. Geceleri uykularımdan sayıklayarak uyandığımı söylüyor annem. Şu anda da şikayetimizden vazgeçmediğimiz için tehdit ediyorlar.”
Apartmanın güvenlik kamerasındaki görüntülerde, Damla Yılmaz’ın bina içerisinde kaçmaya çalıştığı sırada Nahsen G.’nin kemerle vurduğu görülüyor.  

Görüntü dökümü
—————————-
– Damla’nın Nahsen’den kaçması (güvenlik kamerası)
– Nahsen’in kemer ile Damla’yı dövme anı (güvenlik kamerası)
– Damla’nın ailesinin Nahsen’in evine gelişi (güvenlik kamerası)
– Ailenin Nahsen’in komşuları tarafından tartaklanması (güvenlik kamerası)
– Anne Filiz ile röp
– Damla ile röp
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

===============================

30 ÜLKEDEN OKÇULAR AHLAT’TA
 
 YUNUS Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı’nın girişimleriyle Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 30 ülkeden Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen okçular, ilçe merkezini gezip, etkinlik alanında gösteri yaptı. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, ihmal edilen tarihin, yeniden ihya edildiğini söyledi.
Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü kutlamaları ikinci gününde de devam ediyor. 1071 Ahlat Millet Bahçesi’nde Türk Yıldızları’nın gösterisi ile başlayan kutlamalar kapsamında yöresel halk oyunları, okçuluk, atlı cirit gibi birçok etkinlik düzenlendi. Etkinliklere bu yıl 30 ülkeden gelen okçular da katıldı. Yunus Emre Enstitüsü ile Okçular Vakfı tarafından ilçeye getirilen okçuların gösterisi ilgi gördü.
Etkinliklere katılan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, ihmal edilen tarihin, yeniden ihya edildiğini söyledi. Prof. Dr. Ateş, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada etkinlikler düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 950 yıl önce bu topraklara gelişimizin yeniden hatırlanması, hatırlamak çok önemli. Çünkü hatırladıkça biz oluruz. Hatırladıkça millet oluruz. Unuttukça da yok oluruz, daralırız. Bu toprakları terör, göç ve başka siyasi sorunlar kaplar. Onun için hatırlamak çok önemli. Bu hatırlamayı devletimizin en üst düzeyi Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleştiriliyor. Bizim Yunus Emre Enstitüsü olarak Okçular Vakfı ile 3 yıldır devam eden bir projenin de ürünleri burada. Biz 30 ülkede Türk okçuluğunu yaygınlaştırıyoruz. Türk okçuluğu kursları düzenliyoruz. Onun için bu etkinliğe de oradaki en başarılı okçuları davet ettik. 30 ülkeden temsilci var. Bu yıl aynı zamanda Yunus Emre ve Türkçe Yılı. Güneşin doğduğu bölgeden battığı bölgeye bir akış Türk tarihi boyunca vardır. Biz bunu geldiğimiz topraklarda burada yaşayan halklarla bir medeniyet oluşturduk. Bu medeniyet o kadar güçlü ki bin yıldır sarsılsa da düşmanlarla mücadele etse de dimdik ayakta. İnşallah önümüzdeki bin yıllarda batıya doğru ilerleyişimiz kültürel ve medeniyet olarak devam edecek. Onun için biz bu hatırlatmadan çok memnunuz. İstiyoruz ki Türkiye’nin bütün vatandaşları bunu hissetsin. Bizim için dönüm noktasıdır. Çanakkale nasıl dönüm noktası ise cumhuriyetin kuruluşu nasıl dönüm noktası ise Ahlat da bir dönüm noktasıdır. İhmal ettiğimiz bu tarihi yeniden ihya ediyoruz. Bunu sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yapıyoruzö dedi.
Etkinliklerde Türkiye’nin en büyük uçurtmaları uçuruldu. Programa katılan 68 ülkeden büyükelçiler ve diplomatlar stantları gezip, bölgenin en büyük Türk ve İslam Mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti. 

Görüntü dökümü
————————
-Alandan genel görüntü
-Standlardan detay
-Okçulardan görüntü
-30 Ülkeden gelen okçulardan detay
-Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile röportaj
-Standlardaki çalışmalardan ve ziyaretçilerden görüntü
-Özel ve genel detaylar
Özcan ÇİRİŞ- Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!