Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAZDAĞLARI’NDAKİ YANGIN 26 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
 
BALIKESİR’de Kazdağı Milli Parkı’nda dün sabah çıkan yangın, havadan ağırlıklı olmak üzere, yerden de müdahaleyle 26 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında 50 hektar orman alanının yandığı belirtildi.
Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı sınırları içindeki kırsal Kavurmacılar Mahallesi’nin üst kısmındaki vadide, dün saat 09.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangını, bugün saat 11.30 sıralarında kontrol altına alındı. 26 saat sonra gelen müjdeli haberi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından duyurdu. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in açıklamasına göre, 50 hektar orman alanı yangında zarar gördü.
Türkiye’nin yangınlarla mücadelede kullandığı hava araçları Kazdağı Milli Parkı için seferber edildi. Karadan ulaşımın güçlükle sağlanabildiği yangını söndürmek için havadan yapılan müdahaleye 4 yangın söndürme uçağı ve 17 helikopter katıldı. Karadan 47 arazöz ile 250’den fazla orman işçisi çalışmalara destek verdi. Havadan, erken ve etkin müdahale sayesinde Kazdağları Milli Parkı’ndaki ormanlar ile fauna ve flora çeşitliliğinin daha fazla zarar görmesi önlendi.
VALİDEN ‘GEÇMİŞ OLSUN’ MESAJI
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kazdağları Milli Parkı’ndaki orman yangınını kontrol altına almış bulunuyoruz. Zamanında ve Devletimizin bütün imkanlarını seferber ederek iyi bir koordinasyonla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda fedakarca görev yapan tüm personelimizi kutluyorum. Balıkesir’e geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
Yangın çıkan bölgeye yakın noktadaki Güre Mahallesi’nde otel işletmeciliği yapan turizmci Mehmet Öngen, “Ülkemizin bir aydan bu yana içinde bulunduğu yangın felaketi, hepimizi yüreği ağzında bekletiyordu, ‘Kazdağları’nda ne zaman olacak?’ diye ve dün başladı. Kazdağları da nasibini aldı bu yangından. Dün sabah saatlerinde başlayan mücadele, akşama kadar sürdü, 17 helikopter ve 2 uçakla. Akşam saat 20.00 sıralarında yangın tamamen söndürüldü. Yangından kurtulmuş olmanın heyecanıyla, bunun büyük bir mutluluğunu yaşadık. Fakat sabah saat 06.00’da her tarafın dumanlarla kaplı olduğunu görünce tabi acımız tekrar büyüdü. Ancak birkaç saat içinde 17 helikopter, 3 tane amfibi uçakla korkunç büyük bir mücadele verildi. Bu mücadelede devlet var, merkezi yönetim, yerel yönetim, sivil inisiyatif, gönüllüler, halk hepsi var. Hepsine kendi adıma şükranlarımı sunuyorum. 35 yıldır Kazdağları’nı koruma mücadelesi veren bir çevre girişimcisi olarak Kazdağları’nın yalnız olmadığını, Kazdağları’na yapılan bir müdahalenin, daha önce madene karşı verilen ortak mücadele gibi, muhteşem şekilde sonuca ulaştığını görmekten memnunumö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarından görüntü. 
-Helikopterlerin denizden su almasından görüntü.
-Turizmci Mehmet Öngen il röp. 

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ-Fatih Emrah ERDOĞAN /BALIKESİR, (DHA)

========================================

2) YANGINA MÜDAHALE SIRASINDA AYI SALDIRISINA UĞRADI, O ANLARI DHA’YA ANLATTI
 
BALIKESİR’in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı’nda çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarında gönüllü olarak görev yaparken ayı saldırısına uğrayan Özkan Kaya, yaşadığı dehşet dolu anları anlattı. Özkan, boğuşma sırasında ayının sürekli yüzünü ısırmaya çalıştığını belirtti.
Edremit’te, dün, Kazdağı Milli Parkı’nda orman yangını çıktığı haberini alan Özkan Kaya çalıştığı inşaattaki işini bırakıp, bölgeye gitti. Özkan Kaya, ormanda ayı saldırısına uğradı. Yaralanan Kaya, Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Tedavisi devam eden Özkan Kaya, dağlara ve ormanlara büyük bir hayranlık duyduğunu ve bu alanda çalışmayı istediğini söyledi. Yaşadığı dehşet anlarını DHA’ya anlatan Özkan Kaya, şunları söyledi:
“Dağları ve doğal yaşamı çok seven bir insanım. Orman işçisi olmak için de başvuruda bulunmuştum. Gönüllü olmayı da istedim. Geri dönüş oldu ve eğitimini aldım. Burhaniye’de inşaatta çalıştığım sırada yangın haberini aldım ve işi bırakıp bölgeye gittim. Yer ekipleriyle birlikte dere kenarında çalışıyorduk. Yangın derenin karşı tarafına geçmişti. Dere yatağında ileri geri sürekli gelip, gidiyordum. Duman yoğunlaşınca, temiz hava almak için 30-40 metre yangından ön tarafa doğru geçtim. Ayının böğürmesini duydum, sonra da ayıyı gördüm. Kafamı çevirdiğimde ayının bana doğru koştuğunu gördüm. Orta boy bir ayıydı, kalktığında aynı boylardaydık.ö
‘YÜZÜMÜ ISIRMAYA ÇALIŞIYORDU’
“Üzerime doğru atladı. Boğuşmaya başladık. Sürekli yüzüme doğru ısırmaya çalışıyordu” diyen Kaya, “Kolumu ağzına koydum. Sonra elimi ağzına doğru soktum ve dilini bastırdım. Beni bıraktı. Bırakınca itekledim. İleriye doğru yıkıldı. Ben kalkıp, gitmeye çalışırken o da ayaklarının üzerine kalkıp üzerime doğru saldırdı. Tekrar boğuşmaya başladık. Ben sonra ileriye doğru savurdum. İleriye doğru yıkıldı. Ben kaçmaya çalışırken bacağımdan yakaladı, kaçamadım. Birkaç defa bacağımdan ısırdı. Tekrar ayağa kalktı. Baktım kaçamayacağım, bari yere yatırmasın diye döndüm ona doğru, tekrar boğuşmaya başladık. Sonra taşa doğru savurdum, o sırada ben de yıkıldım. İkimiz de taşların üzerinde yuvarlandık. Hemen can havliyle kalktım. Ayı da kalktı benle birlikte, döndü arkasını kaçmaya başladı. Polar vardı yanımda, onunla turnike yaptım. Sonra alt taraftaki diğer arkadaşların yanına doğru ilerlemeye başladımö ifadelerini kullandı.
‘YANGIN DENGESİNİ BOZMUŞ OLABİLİR’
Küçük yaşlardan itibaren doğaya hayranlığı olduğunu ve bu alanda çalışmayı çok istediğini söyleyen Özkan Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Ben daha önce de ayı görmüştüm. Hiç saldırı olmamıştı. Büyük ihtimal ya ateşin içinde kaldı, duman nedeniyle etkilendi ya da yavrusu vardı. Beni gördüğü gibi saldırdı çünkü. Ben açık öğretimde felsefe okuyorum. Son sınıftayım. Ormanları, dağı, bayırı seviyorum. Ufaklığımda keçi çobanlığı yaptım. Orman sevdam oradan geliyor. Sonuçta yabani bir ortam, ormanlar onun yaşam alanı. Yangın dengesini bozmuş olabilir. Bu saldırı, ormanlara karşı bakış açımı hiçbir şekilde değiştirmedi.ö 

Görüntü Dökümü
———————–
-Özkan Kaya ile röp

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

========================================

3) EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: EL ELE VERELİM BU KANLI ÖRGÜTÜ SİLELİM
 
DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 ailenin HDP sbinası önündeki eylemi 721’inci güne girildi. 6 yıl önce 14 yaşındayken İstanbul’da kaçırılan oğlu Tuncay için evlat nöbeti tutan Şevket Bingöl, eylemin yıl dönümü olan 3 Eylül’de herkesi HDP il binası önüne davet etti. Bingöl, ” El ele verelim bu kanlı örgütü silelim” dedi.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar, eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın oğluna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen, çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 721 gündür devam eden eyleminde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 31’e yükseldi.
‘TESLİM OL GEL, BİZ DE SENİ ALIP EVE GİDELİM’
İstanbul Arnavutköy’de 2014 yılında ‘Bana iş buldular, işe gidiyorum’ diyerek evden çıkan ve bir daha dönmeyen oğulları Tuncay için eşi Fatma ile birlikte 13 Eylül 2019’dan bu yana HDP il binası önündeki oturma eylemini sürdüren, oğlundan kaçıp teslim olması çağrısında bulunan Şevket Bingöl, şöyle konuştu:
“İki yıl bitmek üzeredir buradayız, HDP bizim çocuklarımızı götürdü, biz de çocuklarımızı HDP’den istiyoruz. Biz iki yıldır buradayız, HDP ‘biz Kürt partisiyiz’ diyor, peki hiç gelip yanımızda oturup demiş mi ‘Ben Kürt partisiyim Kürtlerin hakkını savunuyorum ve ben de PKK’yı kınıyorum, bu insanların çocuklarını istiyorum’ diye. Hayır demediler. HDP, kepenkleri kapatıp kaçtı bizden. Ben herkese sesleniyorum, bugün bizim çocuklarımızı götürdüler, yarın sizin çocuklarınızı da götürürler. El ele verelim, bu kanlı örgütü silelim, HDP’yi bitirelim, bu ailelerin çocukları gitmiş başka ailelerin çocukları gitmesin, bugün bu ailelerin ciğerlerini yakmışlar, başka ailelerin ciğerini yakmasınlar. 3 Eylül’de herkesi buraya davet ediyorum, herkes gelsin el birliğiyle, kardeşçe el ele tutuşalım bu PKK’yı ve HDP’yi aramızdan silelim. HDP, PKK’nın sağ koludur. PKK gelip çocuklarımızı götürmüyor, HDP çocuklarımızı götürüp parayla PKK’ya satıyor. Bu parayla kendi çocuklarını dış ülkelerde okutuyor, ama bizim çocuklarımız mağaralarda ölüme terk ediliyor. Kaçırılanların hepsi gariban Kürtlerin çocukları. Benim oğluma çağrım var; Tuncay oğlum beni görüyor ya da duyuyorsan kaç, nerede Türk askeri ve polisi görürsen teslim ol. Onları bulamıyorsan Peşmergeye teslim ol. Burada işkence yok, ceza yok. Bak 31 tane kardeşin geldi, aileleri alıp gitti. Ben seni almadan buradan ayrılmayacağım. 6 yıldır peşinde geziyorum. Teslim ol gel, biz de seni alıp gidelim.”

Görüntü Dökümü
———————–
-HDP il binası önü
-Şevket Bingöl’ün konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN / DİYARBAKIR,(DHA)

========================================

4) KIZLARIN KAVGASINI CEP TELEFONUYLA KAYDA ALANA ‘NİYE AYIRMIYORSUN?’ DİYE KIZDI
 
NİĞDE’de genç kızların kavgası, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Bu sırada bir vatandaş, kızlara müdahale etmeyip, görüntü çeken kişiye kızdı.
Olay, sabah saatlerinde eski Fertek yolunda meydana geldi. Kaldırımda karşılaşan iki grup genç kız arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kızlar, birbirlerine tekme tokat vurdu, saçlarından tutup yere düşürdü. O anlar çevredeki bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Bu sırada bir vatandaş, kızlara müdahale etmeyip, cep telefonuyla görüntü çeken kişiye tepki gösterdi. Görüntü alan kişinin ise, “Elini değirsen tecavüzle yargılanırsın, niye uğraşayım” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kızların kavgası

Haber: Adnan ÇELEBİ – Kamera: NİĞDE,(DHA)

========================================

5) ÇALDI, KENDİSİNE MALZEMELERİ NEREDEN ALDIĞINI SORAN KİŞİYLE TARTIŞTI
 
OSMANİYE’de T.D. (38), çaldıklarını el arabasıyla taşırken kendisine malzemeleri nereden aldığını soran kişiyle tartıştı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, tartışmanın ardından malzemeleri alıp uzaklaşan şüpheli kısa sürede yakalandı.
İstiklal Mahallesi’ndeki bir evin bahçesindeki malzemelerin çalındığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen polis, yapılan saha çalışmasının ardından, şüphelinin daha önce 17 ayrı suçtan kaydı bulunan T.D. olduğunu tespit etti. Şüpheli, kısa sürede gözaltına alındı.
Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, hırsızlık yaptığı sırada kendisine malzemeleri nereden aldığını soran kişiyle tartışan şüphelinin, tüm uğraşlara rağmen, çaldıklarını alıp götürdüğü görüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelinin omzunda çuvalla yolda yürüyerek gelişi
– Park halindeki minibüsün arkasına geçmesi
– İkamet avlusundan çıkan vatandaşı görünce beklemesi
– Vatandaşın avluya giren şüpheliye bakması
– Şüphelinin el arabasına yüklediği eşyaları taşıyarak çıkması
– Vatandaşın engel olması
– Şüphelinin kendisine engel olmak isteyen vatandaşla tartışması
– Tüm engellemelere rağmen hırsızın el arabası ile olay yerinden uzaklaşması

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE, (DHA) 

========================================

6) İNEKLERİNİ OTLATIRKEN TİLKİ VE DOMUZLARI GÖRÜNTÜLEDİ
 
TOKAT’ta arazide ineklerini otlatan Mehmet Altay (49) yakınına kadar gelen 2 tilki ve domuz sürüsünü cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. 
Reşadiye ilçesine bağlı Bozçalı beldesinde besicilik yapan evli ve 3 çocuk babası Mehmet Altay, ineklerini otlatmaya gittiği merada yabani hayvanlarla karşılaştı. Önce birbirleriyle oynayan 2 tilkiyi fark eden Altay, fındık ağaçlarının arkasında ise domuz sürüsünü gördü. Altay, anne ve yavru domuzlar ile 2 tilkiyi cep telefonuyla görüntülerken, bir yandan da yaşananları anlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tilki ve domuzların görüntüsü
-Besicinin kayıt yaparken anlatımı

Haber: Fatih YILMAZ/ TOKAT, (DHA) 

========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!