Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- KASADAKİ ALTIN VE PARALARI ÇALDI AMA KAÇAMADI

*- Antalya’da evde tek başına olan çocuğu bıçakla tehdit ettikten sonra kasadaki bir miktar altın ve 320 bin lirayı alıp kaçan Tayfun S. (23), kovalamacayla yakalandı.

Olay saat 12.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi 2858 Sokak üzerindeki apartmanın birinci katında meydana geldi. Dairenin açık kapısından giren Tayfun S., evde tek başına olan 13-14 yaşlarındaki erkek çocuğu bıçakla tehdit ettikten sonra içerdeki kasaya yöneldi. Kasadaki 6 bilezik, 5 yüzük, bir altın kolye ve 30 bin lirayı alan Tayfun S. kaçtı.
Hırsızlığı öğrenen ev sahibi Yaşar Pehlivan ile çocuklarının kovalaması sonrasında sokak ortasında yere düşen Tayfun S., çeşitli yerlerinden yararlandı. Bu sırada mahallede devriye görevi yapan motorize polis ekipleri, Tayfun S.’yi gözaltına aldı. Polis motosikletine kelepçelenen Tayfun S., çevredekiler tarafından linç edilmek istendi, ancak polis duruma müdahale etti. Polis, hırsızın çaldığı altın, nakit para ile bıçağı plastik poşet içerisine koydu. Tayfun S., ardından polis merkezine götürüldü.
Altın ve paraların sahibi Yaşar Pehlivan, hırsızlık olayını fark etmediğini belirterek, “Ben arkadaşımın yanında tekneyle ilgileniyordum. Kapı açıktı. İçeri girip, evdeki oğluma bıçak çekmiş. Kasadan para ve altınları almış” dedi.

Görüntü dökümü:
————–
– Kelepçelenen hırsızdan görüntüler
– Hırsızın motosiklete kelepçeli kolundan detay
– Polis ekiplerinden detay
– Poşet içerisinde çalınan para, altın ve bıçağın görüntüsü
– Ev sahibi Yaşar Pehlivan Röp

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)

Reklam Alanı

============

2- TIR’IN DORSESİNİN LASTİĞİ ALEV ALDI

AKSARAY’da bir TIR’ın dorsesinin lastiği alev aldı. Polis ve çevredeki sürücülerin müdahale ettiği alevler, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 
Yangın, saat 08.00 sıralarında Büyük Bölcek Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Güllü (32) yönetimindeki 31 PBR 15 plakalı demir profil yüklü TIR’ın dorsesinin lastiği alev aldı. Güllü’yü, o sırada yoldan geçen başka TIR’ın şoförü Murat Akın, korna çalarak uyardı. Güllü aracını yolun sağına park ederken, Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri de mobesse kameralarından dorsenin lastiğinin alev aldığını görmesi üzerine yakındaki polis ekiplerine bilgi verdi. Polisin yangın tüpüyle müdahale ettiği alevler, ihbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 20 dakika süren çalışması sonucu söndürüldü. Güllü de, TIR’ın sahibi olan patronunu cep telefonuyla arayıp, bilgi verdi. 
Yaşananları anlatan sürücü Ahmet Güllü, “Lastiğin bilyesi dağılmış, ondan dolayı da kızarma meydana gelince bir anda patladı. Arkamdaki TIR sürücüsü korna çalarak beni uyardı. Ben TIR’ı durduruncaya kadar polisler ile arkamda beni uyaran şoför yardımıma koşturarak aracı tamamen yanmaktan kurtardılar. İtfaiyede sağ olsun kısa sürede gelerek müdahale etti” dedi. 
Güllü’yü uyaran Murat Akın ise, “Arkadaş beni geçti. Dorsenin tekeri yan duruyordu. Ben ikaz etim ve korna çaldım. Hemen arkadaş da durdu. Durur durmaz teker patlayıp alev aldı. Emniyetteki arkadaşlar yangın tüpleriyle ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra gelen itfaiye ekipleri ise yangını söndürdüö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tırın tekerin yanarken alevli cep telefonu görüntüsü
-İtfaiye ekiplerin alevlere müdahalesi  
-İtfaiye ekiplerinin görüntüsü  
-Tır sürücünün Ahmet Güllü’ün telefonla patronuna bildirmesi
-Tır sürücünün Ahmet Güllü’ün telefonla patronu arasındaki diyalog
-Tır sürücüsünün telefonla patronuna görüntü çekip atması
-Tır sürücüsü Ahmet Güllü’ün olayı anlatması
-Meslektaşı Murat Akın’ın olayı anlatması
-Tır ve polis ekiplerinden genel görüntü

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

===================================================

3- PROF. DR. YAŞAR’DAN 23- 25 NİSAN ARASI TOZ UYARISI

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, meteorolojik verilere göre, bugün başlayarak 25 Nisan’a kadar sürecek Sahra Çölü’nden Türkiye’ye toz taşınımı beklendiğini söyledi. Partükül tutucu ya da çift kaç maske takılması gerektiğini belirten Yaşar, “Cuma, cumartesi ve pazar günü yoğun bir çöl tozu yağmuru bekliyoruz. Yağmur çok fazla yağarsa çamur olmaz ancak görünüşte yoğun bir yağış yok. Bu nedenle araçlarımız da çamura bürünecektir” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar, meteorolojik değerlendirmelere göre, Sahra Çölü üzerinden bugün Türkiye’ye toz taşınımı başlayacağını belirtti. Toz taşınımının 24 Nisan Cumartesi günü ile 25 Nisan pazar günü etkili olacağını vurguladı. Uyarılarda da bulunan Prof. Dr. Yaşar, “Bu geceden itibaren yeniden çöl tozları gelecek. Araçlarımız çamurlanacak. Bu durum bizim için kötü ama doğa için iyi. Bu durum doğayı besleyecek. Ne kadar çok çöl tozu yağarsa, o yıl o kadar çok bereket olur. Atalarımız nisan ayı yağmurlarına ‘bereket yağışları’ derler.  Bütün nütrientlerin ve elementlerin içinde olduğu yağıştır bu. Son derece de verimlidir. Doğa için muhteşem bir şey. Doğanın olmazsa olmazıdır. Ancak araçların üzerini kaplayan bu çamur tabakasını soluyoruz bu dönem. Bizim solunum yolumuzda bir sorunumuz varsa, rahatsızlık yaratır. Bu durumda partikül tutucu maske olmadı çift maske takacağız. Cuma, cumartesi ve pazar günü yoğun bir çöl tozu yağmuru bekliyoruz. Yağmur çok fazla yağarsa çamur olmaz ancak görünüşte yoğun bir yağış yok. Bu nedenle araçlarımız da çamura bürünecektir” dedi.

Görüntü dökümü:
 – Prof. Dr. Doğan Yaşar röp.
– Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

==============

4- 1 GÜNLÜĞÜNE MUHABİR OLAN ÇOCUKLARDAN PROTOKOL ÜYELERİYLE RÖPORTAJ

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili muhabir olan çocuklar, tören alanındaki protokol üyeleriyle röportaj yaptı.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanda tören düzenlendi. Törene Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İzmirlioğlu İlkokulu’nun müdürü Cem Akbaş konuşma yaptı. Okullar arası şiir yarışmasında birinci olan öğrenci ise şiirini okudu.
Törende, gazetecilerin torunları ve çocukları da 1 günlüğüne muhabir olmanın sevincini yaşadı. Duru Ayten (7) ile Yağız Kabatepe (8), DHA mikrofonunu alarak, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy’a sorular yöneltti. Duru Ayten, “Koronavirüs salgını sürecinde çocuklar ne gibi tedbirler almalı?” sorusunu yöneltirken, Yağız Kabatepe ise Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konusunda görüşler aldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı törende protokol üyeleri, çocukların sorularını cevaplandırdı. 

Görüntü Dökümü
– Tören alanı
– Çelenk sunulması
–  Saygı Duruşu İstiklal Marşı
–  Ödül töreni
– Çocukların röportajı
– Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

==========================

5- SAAT DİREĞİNE YUVA YAPAN ARILARI İTFAİYE KOVANA ALDI

İZMİT şehir merkezinde üzerinde saat bulunan bir direğe yuva yapan arılar, uzman itfaiye ekibi tarafından kovana alındı. Arıları bölgede fırıncılık yapan bir kişi sahiplendi. 

İzmit Cedit Mahallesi Turan Güneş Caddesi Baç Kavşağı mevkiinde, üzerinde saat olan bir direğe arıların yuva yaptığını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Bu sırada itfaiyenin gelmesini beklemeyen fırıncı Ekrem Çakmak, vücudunu üzerindeki montla koruyarak arıları bulundukları yerden almak istedi. Çakmak arıların üzerine su sıkıp, süpürge ile bulundukları yerden almaya çalıştığı sırada itfaiye ekibi bölgeye geldi. Arı kıyafeti giyerek duruma müdahale eden itfaiyeciler, kraliçe arıyı yanlarında getirdikleri kovanın içine alarak diğer arıların da gelmesini sağladı. Arının tamamı direkten ayrıldıktan sonra, Ekrem Çakmak arıları sahiplendi. 

Fırıncı Ekrem Çakmak, “Arılar muhtemelen bu güneşli havadan dolayı oğul vermiş. Demek ki, yakınlarda bir yerde arı kovanları var. Oradan çıkan oğul da buraya gelmiş. Biz de onu itfaiyenin yardımıyla kovana aldık. Artık bundan sonra biz bakacağız. Ben de köylü çocuğuyum. Memlekette bizim de arılarımız var. Şimdi burada da arılarımız olacak. Ben kutuya almıştım ama itfaiyeci arkadaşlar kovan getirince daha iyi oldu. Şimdi kovana aldık arıları. Birkaç gün sonra ben kendi kovanıma aktarıp arkadaşların kovanını geri vereceğim.” dedi. 

Görüntü dökümü 
– Direkte yuva yapan arıların görüntüsü 
– Ekrem Çakmak’ın itfaiye gelmeden önce müdahale etmeye çalışması 
– İtfaiyenin çalışmaları 
– Arıların alındığı kovanın görüntüsü 
– Detay 

Haber: Dinçer AKBİR-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=================

6- ŞANLIURFA’DA POLİS SAHURDA RAMAZAN DAVULU ÇALDI

ŞANLIURFA’da sahur için uyananlar resmi üniformasıyla davul çalan polisi görünce şaşkınlık yaşadı. Yüzleri gülümseten o anlar sosyal medyada ilgi gördü.
Şanlıurfa’da sahurda devriye gezen polis ekipleri yolda karşılaştıkları ramazan davulcusuyla bir süre sohbet etti. Ardından resmi üniformalı bir polis memuru ramazan davulcusunun elindeki davulu alarak çalmaya başladı. Sahur için uyanan ve polisin davul çaldığını gören vatandaşlar, gülümseten o anları cep telefonuyla kaydetti. Yoldan geçen sürücüler ise davul çalan polis memurunu görünce korna çalarak destekte bulundu. Kısa sürede sosyal medyada paylaşılan görüntüler ilgi gördü.

Görüntü dökümü
—————————————-
– Yolda duran polis aracı
– Davul çalan polis memuru
– Yoldan geçen sürücüler korna çalması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!