Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÇANAKKALE BOĞAZI’NI KAPLAYAN ‘DENİZ SALYASI’ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
 
ÇANAKKALE Boğazı’nda balıkçıların kabusu haline gelen ve halk arasında ‘deniz salyası’ olarak da adlandırılan müsilajın tedirginliğe yol açan yoğunluğu, dronla görüntülendi.
Marmara Denizi’nin yanı sıra Çanakkale Boğazı’nda yaklaşık 3 aydır görülen müsilaj, deniz üzerindeki endişelendiren görüntüsünün yanı sıra, avcılık ve deniz canlıları üzerinde de olumsuz etki yaratıyor. Beyaz, köpüksü ve yapışkan olan müsilajın Çanakkale Boğazı’ndaki yoğunluğu, cuma günü, fotoğraf çeken Cihan Kurnaz tarafından dron ile kaydedildi. Müjilajın, Çanakkale Boğazı’nın geniş bir alanını kapladığı net şekilde görüldü. 

(GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR)

HABER: ÇANAKKALE, (DHA)- 

===================================================

2) KIZLARINA MESAJ ATTIĞI İÇİN MAHKEMELİK OLDUĞU ÇİFTİ ÖLDÜRDÜ

İZMİT’te, Mehmet Akkuzu (53), kızları K.A.’ya (20) mesaj attığı gerekçesiyle mahkemelik olduğu komşuları Serkan Akarsu (45) ve Gülseren Akarsu’lu (42) karşılaştıkları tarlada pompalı tüfekle vurarak öldürdü.
Olay, sabah saatlerinde Şahinler Mahallesi Gırgırlar mevkiinde meydana geldi. Mehmet Akkuzu, iddiaya göre, yaklaşık 2 yıl önce karşılıklı evlerde oturduğu komşusunun kızı K.A.’ya ‘Seni seviyorum, senden hoşlanıyorum’ yazılı mesaj attı. Bunun üzerine Serkan Akarsu ile işe Gülseren Akarsu olayı yargıya taşıdı. Yaklaşık iki yıldır devam eden mahkeme nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile tarlada karşılaştı. Aralarında çıkan sözlü tartışmanın ardından Mehmet Akkuzu, pompalı tüfek ile Serkan Akarsu ve Gülseren Akarsu’ya 5 el ateş etti. Olayı görenler durumu sağlık ekipleri ve jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı çiftin öldüğünü belirledi. Çiftin cenazesi olay yerinde yapılan incelemelerin ardından morga götürüldü. Mehmet Akkuzu olayın ardından jandarma ekipleri tarafında yakalandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Jandarma ekipleri, komşu iki ailenin evlerinin önünde olası başka bir tartışmanın yaşanmaması için nöbet tutuyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yerinden görüntüler
– Cenazelerin morga alınması
– Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/ İZMİT(Kocaeli),(DHA)

======================================================

3) KÖPEKLERİNE EZİYET EDEN KADIN GÖZALTINA ALINDI

KONYA’da, evinde beslediği köpeklere eziyet eden S.H., komşuları tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Şikayet üzerine harekete geçen polis, görüntüleri inceledikten sonra S.H.’yi gözaltına alındı, 6’sı yavru 11 köpeğe el konuldu.
Merkez Meram ilçesinde bir kadının köpeklerine eziyet ettiği ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan araştırma sonucu S.H.’nin evinde beslediği köpekleri eziyet edip, dövdüğü belirlendi. Komşuları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler polise verilirken, ekipler incelemenin ardından S.H.’yi gözaltına aldı. S.H. hakkında yasal işlem başlatan polis, 6’sı yavru 5’i yetişkin 11 köpeğe de el koydu. Köpekler tedavi edilmek üzere Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kadının köpeklere eziyet anının komşular tarafından kaydedilmesi
– Kadının köpeğe sopayla vurması
– El konulan köpekler
– Genel ve detay

Haber – Kamera: Adem YILDIZ /KONYA,(DHA)

====================================================

4) EVDE KALÇASI KIRILAN YAŞLI ADAM, ERTESİ GÜN SESİNİ DUYURABİLDİ

EDİRNE’de, dün akşam düşerek kalçasında kırıklar oluşan Mehmet Ali Serindir (92), bugün öğle saatlerinde sesini duyan komşularının haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekiplerinin kapısını kırarak girdiği evde sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. Edirne’de, Mithatpaşa Mahallesi Ortakapı Caddesi üzerindeki tek odalı müstakil evde yalnız yaşayan Mehmet Ali Serindir,  dün akşam tuvalete kalktığı sırada düşerek yaralandı. Kalçasında kırıklar oluşan Serindir’in bağırışlarını bugün öğle saatlerinde komşuları fark ederek, 112 ekiplerine haber verdi. Kapının kilitli olduğu eve giremeyen 112 ekipleri, durumu Edirne Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiyenin kapısının kırarak girdiği evde sağlık ekipleri Serindir’e ilk müdahalesini yaptı. İlk müdahalede kalçasında kırık tespit edilen Serindir, 112 ekipleri tarafından tedavisi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.
Yaşlı adamın komşusu Erol Çomak, olayı fark eder etmez durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdiklerini belirtti. Çomak, “Tuvalete kalkmış. Tuvaletten çıktıktan sonra ayağı kaymış ve düşmüş. Zaten ayağında bir problem vardı. Karşıda komşular sesini duymuş. Ben de polise ve ambulansa haber verdim durumu hemen” diye konuştu. Ahmet Güler ise, “Ben yanında komşusuyum. Yukarıdan komşular duymuş sesini. Hiç kimsesi yok. Biz de olayı duyduk ve haber verdik” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– İtfaiyenin evin kapısını kırması
– 112 ekipleri ve itfaiyenin bahçeye girmesi
– Ekiplerin eve girmesi
– Komşularıyla röportaj
– Yaşlı adamın evden çıkarılması
– Yaşlı adamın feryadı
– Yaşlı adamın ambulansa bindirilmesi
– Ambulansın bölgeden ayrılması

Haber – Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=================================================

5) GAZİANTEP’TE, 2 BİN 300 ÇOCUĞUN DİLEĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
GAZİANTEP Valiliği ‘Bir Çocuk Bir Dilek Projesi’ ile kentteki yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi 2 bin 300 çocuğun hayallerini gerçekleştirdi.
Gaziantep Valisi Davut Gül öncülüğünde bir süre önce ‘Bir Çocuk Bir Dilek Projesi’ başlatıldı. Proje kapsamında kentte 2 bin 300 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa mektup yazılarak ailelerinden isteyecekleri 3 dilekleri soruldu. Çocuklar mektuplara karşılık olarak 3 dileklerinin yer aldığı cevapları valiliğe gönderdi. Gaziantep Valiliği de çocukların yazdığı birbirinden ilginç isteklerin yazılı olduğu mektupların ardından dilekleri gerçekleştirdi. Bugün çocukların talep ettikleri hediyeler, düzenlenen törenle araçlara yüklenerek adreslere gönderildi.
Gaziantep Valisi Davut Gül, proje kapsamında şehir genelinde 2 bin 300 ihtiyaç sahibi çocuğa ulaşıldığını ve dileklerinin gerçekleşeceğini ifade etti. Yetim ve öksüz çocuklara öncelik verilen proje kapsamında 2 bin 300 çocuğun sevindirildiğini anlatan Vali Gül; “Biz bu çocuklarımıza bir mektup yazdık. Özellikle bu çocuklarımızın üç tane dileklerini istedik. Üç dileğinden birisini de Ramazan Bayramı öncesinde yerine getireceğimizi belirttik. Çocuklarımız mektuplarını yazdılar. Hayırseverlerimiz sağ olsunlar. Hangi çocuğun hangi dileğini gerçekleştirdiler ise bizlere bildirdiler. Toplamda 2 bin 300 çocuğumuzun dilekleri gerçekleşti. Bu dilekler arasında annelerine beyaz eşya kendisine, bilgisayar ve oyuncak isteyen ya da babasının mezarının yapılmasını isteyenler de var. Hepsinin dileklerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————— 
– Yetim çocuklara gönderilecek olan hediyelerin incelenmesi
– Gaziantep Valisi Gül’ün konuşması
– Hayırseverlere plaket verilmesi
– Toplu fotoğraf çekimi
– Hediyelerin ulaştırılmak üzere araçlara yüklenmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet ATMACA-Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA

=================================================

6) TARIM MÜDÜRÜ ÖZEN’DEN SÜRPRİZ ANNELER GÜNÜ ZİYARETİ

İZMİR Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Bornova ilçesine bağlı Karaçam mahallesinde yaşayan bir çocuk annesi Fatma Demirtaş’ı ve beş çocuk annesi Gülsüm Doğrugil’i Bornova Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mustafa Akarca ve Kızılay Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut ile ziyaret edip, Anneler Günü’nü kutladı. Özen, “Bugün annelerimize değerli olduklarını hissettirebileceğimiz bir fırsat günü. Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.
İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen, Bornova İlçe Tarım Müdürü Mustafa Akarca ve Kızılay Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut, Bornova Karaçam mahallesinde yaşayan Fatma Demirtaş (62) ve Gülsüm Doğrugil’i (104) ziyaret edip, Anneler Günü’nü kutladı. Kızılay Bornova Şube yetkilileri tarafından erzak yardımı yapılan Kurkut ve Demirtaş’a çiçek takdim edilip, çikolata hediye edildi. İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen, “Anneler Günü sadece bugüne özel kutlanacak bir gün değil. Bugün, annelerimize anne olduklarını hissettireceğimiz bir fırsat günü. Biz, onların her zaman hizmetindeyiz. Onların duaları bizler için çok önemli. Bizden bir şey istedikleri zaman dileklerini yapmak zorundayız. Annelerimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. Yapılan ziyaretin kendisine sürpriz olduğunu ifade eden Fatma Demirtaş, “Anneler Günü’nde hatırlanmak çok güzel bir şey. Evimi ziyaret ettikleri için ve verdikleri hediyeler için çok teşekkür ediyorum” dedi. Gülsüm Doğrugil de İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen’e teşekkür edip, Anneler Günü’nde hatırlanmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü
———————— 
-Evlerden ziyaret
-Mustafa Özen ve Cemil Kurkut’un Gülsüm Doğrugil ve Fatma Demirtaş’a çiçek ve çikolata takdim ettiği ve erzak yardımının yapıldığı görüntüler
-Mustafa Özen’in anneler gününü kutladığı görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Gökçe ADAR / İZMİR (DHA)-

=================================================

7) GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ REHABİLİTASYON MERKEZİNE DÖNÜŞECEK
 
GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayvanat bahçesi içerisine kurulacak olan ameliyathaneler ve açık kapalı alanlar ile hayvanat bahçesinin rehabilitasyon merkezi haline dönüştürüleceğini söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayvanat bahçesi içerisinde köpek barınağına ziyarette bulundu. Doğal Hayatı Koruma Başkanı Celal Özsöyler’in de eşlik ettiği gezide başkan Şahin, hayvanları kafeslerinde ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Şahin, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesinin Gaziantep’te olduğunu hatırlatarak önümüzdeki yıl hayvanat bahçesi içerisine oluşturulacak ameliyathaneler ile bölgenin rehabilitasyon merkezine dönüştürüleceğini söyledi.
HAYVANAT BAHÇESİNE AMELİYATHANELER KURULARAK REHABİLİTASYON MERKEZLERİ OLUŞTURULACAK
Başkan Şahin, önümüzdeki yıl hayvanat bahçesinde önemli çalışmalar yapılacağını söyleyerek 15 bin metrekare alan üzerine kurulu olan hayvanat bahçesinde ameliyathanelerin ve rehabilitasyon merkezlerinin oluşturulacağını belirtti.
Başkan Şahin, Türkiye’nin en güvenilir ve sağlıklı barınaklarının da yine Gaziantep’te yer aldığını söyleyerek şu ifadeler yer verdi:
“Daha önemlisi bu 15 bin metrekare alan üzerine kurulu olan hayvanat bahçemiz içinde ameliyathanelerin olduğu, açık kapalı alanlarının olduğu, çok ciddi bir rehabilitasyon merkezine dönüşüyor. Bu konuda da Türkiye’nin en güvenilir en iyi en sağlıklı barınakları yine bizim hayvanat bahçemizde. Fen işlerimizle projede çalışmalara başlanıldı. Burada yaklaşık 12 tane veteriner hekimimiz var. Biz burada tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin ardından hayvanları yeniden doğaya bırakıyoruz. Doğada onların mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için de özel besleme evlerimiz var. Hem kedilerimiz hem köpeklerimiz için ayrı ayrı. İsteyen her vatandaşımız da bu hayvanlarımızı sahiplenebilir.”
“MUTLULUĞU DOĞADA BULUYORUM”
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nden iki köpek sahiplendiğini söyleyerek buradaki hayvanlara çok iyi bakıldığını söyleyen tıp fakültesi öğrencisi Esra Doğan, “Mutluluğu köpeklerde ve doğada buluyorum. Burada çok sağlıklı bir ortamdalar ancak daha iyi imkanlarda evimizde bakmak için sahiplenme fırsatımız da var.  Burada çok iyi bakılıyor hayvanlara.  İki köpek sahiplendim. Köpeklere isim veremedik henüz” dedi.

Görüntü Dökümü
————————  
– Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan köpeklerin görüntüsü
– Fatma Şahin ve Celal Özsöyler’in barınakta bulunan hayvanları incelemesi
– Köpeklerin bakımının yapılması
– Fatma Şahin ile röp
– Celal Özsöyler ile röp
– Köpek sahiplenen Esra Doğan ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera:Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA

=================================================

8) OTOMOBİLİN RADYATÖRÜNE GİREN YILANI İTFAİYE ÇIKARDI
 
KONYA’nın Ereğli ilçesinde, otomobilin radyatör kısmına giren 2 metrelik yılan itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak doğaya bırakıldı.
Ereğli ilçesi Melicek Mahallesi’nde otomobilin ön kısmından yılanın kuyruğunun sarktığını gören Ramazan Kılıç, itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri otomobilin radyatör bölümüne giren yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılan, uzun uğraşlar sonucu çıkardı. Yılan Şehir merkezinden uzak bir bölgede, itfaiye ekipleri tarafından doğaya bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————— 
-Yılanın otomobilden çıkarılma videosu
-İtfaiye ekiplerinin şehirden uzak bir yere yılanı bırakması

Haber-Kamera:Atilla ATMACA /EREĞLİ,(Konya),(DHA)

=================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!