Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Sahile zorunlu iniş yapan Azerbaycan askeri helikopterinde arıza giderildi (EK)
İKİNCİ KEZ ACİL İNİŞ YAPTI

Giresun’un Tirebolu ilçesinde sahile zorunlu iniş yapan Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait Mİ-17 tipi helikopter, motor arızasının giderilmesi ve son kontrollerinin ardından, 6 mürettebatıyla havalandı. Ancak helikopter, 5 dakika sonra sahile yeniden acil iniş yaptı. Ekiplerin, arızayı gidermek için yeniden çalışma başlatacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

GİRESUN (DHA)

============

Reklam Alanı

AYVALIK’TA ETKİLİ OLAN FIRTINADA 30 TEKNE BATTI (EK
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ayvalık ilçesinde etkili olan sağanak ve şiddetli fırtınanın ardından Balıkesir Valiliği koordinesinde hasar tespit çalışması başlatıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
‘Ayvalık ilçemizde 21 Mayıs 2021 Cuma günü saat 06.00 sıralarında başlayan fırtına nedeniyle, ilçe merkezi, Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. Kıyıda bulunan bazı balıkçı tekneleri ve tur tekneleri batmış, bazı tekneler parçalanmış, bazı binaların çatılarında ve pencerelerinde hasar oluşmuştur. Ayrıca ağaçlarda devrilme ve dallarında kırılma meydana gelmiştir. Saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle oluşan maddi hasar dışında herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır. Fırtınanın bugün öğle saatlerinde sona ermesi beklenmektedir. Valiliğimiz tarafından; AFAD İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman il Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimizce ilçede hasar tespit çalışması başlatılmıştır.’
FIRTINANIN BİLANÇOSU ORTAYA ÇIKTI
Ayvalık ilçesinde şiddetli fırtına ve sağanağın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, açıklama yaptı. Başkan Yılmaz, “Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova mahallelerinde etkisini gösteren fırtına nedeniyle ilk tespitlere göre; 17 çatı uçtu, 10 ağaç devrildi, 30 tekne de battı. Körfez Koordinasyon Müdürlüğümüz sabahın ilk saatleri itibari ile olay yerinde incelemelerine bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Kıyı ve Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı ve BASKİ’ye bağlı ekipler, yaklaşık 70 olaya sabahın ilk saatlerinde ivedilikle müdahale etti. Ayvalık ilçemizde meydana gelen şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun diyorum. En kısa sürede ilçenin yaralarını saracağız. Ekiplerimiz; su tahliyesi, enkaz kaldırma gibi çalışmalarını sürdürüyor. Her şeyin üstesinden birlikte gelecek güçteyiz. Fırtınada yaralı ve ölen olmaması az da olsa bizlere teselli oldu. Allah ülkemizi her türlü afetten korusunö dedi.

AYVALIK-DHA
===================================================

AYVACIK’TA SAĞANAK VE FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI DEVİRDİ
 
ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve fırtına evlerin çatısını uçurdu, ağaçları devirdi.
Ayvacık ilçesinde sabah saatlerinde sağanak ve fırtına etkili oldu. Fırtına, Ayvacık ilçe merkezinde ağaçları devirirken, ilçeye bağlı Büyükhusun, Sazlı, Paşaköy ve Dibekli köylerinde ise bazı evlerin çatıları uçtu. Direklerin devrilmesi sonucu bazı köylerde elektrikler kesildi. Arızanın giderilmesi için ekipler onarım çalışması başlattı.
Özel İdare, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Ayvacık Belediyesi ekipleri, hasar tespit çalışması başlattı. Devrilen ağaçları kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Sağanak ve fırtınanın vurduğu Büyükhusun Köyü Muhtarı Baki Güçlü, “Bu sabah erken saatlerde çok şiddetli fırtına ile uyandım. Elektrik direkleri ve ağaçların devrildiğini gördüm. Düşen çatıları gördüm. Kırılan ağaçları gördüm” dedi.
ÇATI’NIN UÇMA ANI CEP TELEFONUNA YANSIDI
İlçeye bağlı Küçükkuyu beldesinin Gökçetepe Mahallesi’nde de bir evin çatısı uçtu. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayda maddi zarar meydana geldi.
DOLU 1 METREYE ULAŞTI
Ezine ilçesine bağlı Köseler köyünde ise sabah erken saatlerde başlayan şiddetli rüzgar ile yağmur, kısa süre sonra yerini dolu yağışına bıraktı. Yağış sırasında bir alana biriken dolular cep telefonu ile görüntülendi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

İpek YAVAŞ- Dilara ERDİNÇ/AYVACIK (Çanakkale), (DHA)-

===================================================

GÜNEŞ ENERJİSİ TAMİRİ İÇİN ÇIKTIĞI 5 KATLI APARTMANIN ÇATISINDAN DÜŞÜP, ÖLDÜ

OSNANİYE’DE, güneş enerjisi tamiri için çıktığı 5 katlı apartmanın çatısından düşen Mesut Iklıkçı (31), hayatını kaybetti.

Olay, sabah saatlerinde Sabah saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi Gebeli Caddesi’nde 5 katlı apartmanın çatısına çıkan Mesut Iklıkçı, güneş enerjisini tamir ederken havalandırma boşluğundaki mermer parçasına bastı. Dengesini kaybeden Iklıkçı, beton zemine düştü. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Iklıkçı’nın yaşamını kaybettiği belirlendi. Evli ve 1 çocuk babası olan Mesut Iklıkçı’nın cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Görüntü dökümü
————————–
-Olay yerindeki ambulanslar ve polis aracı
-Olay yerindeki kalabalık
-Binadan genel detay görüntüler
-Olay yeri inceleme polisi, sağlık görevlileri
-Cenaze aracının gelişi
-Cenazenin tabutla araca konulması
-Ölen şahsın yakınlarının feryatları
-Tabutun içeriye alınması, cenazenin çıkartılması
-Cenaze aracının gidişi 
Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

==================================

YANGIN ÇIKAN EV KULLANILMAZ HALE GELDİ
 
MALATYA’nın Akçadağ ilçesinde, evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında ev kullanılmaz hale geldi.

İlçeye bağlı Büyükköy Mahallesi’nde Yusuf Pekcan’a ait tek katlı müstakil evin çatısında öğle saatlerinde yangın çıktı. Ailenin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında evin çatısı çökerken, bitişikte bulunan 10 ton odun da alevlere teslim oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Ev ve odunluğun kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

Görüntü dökümü
—————————
– Yangından görüntü
– İtfaiye ekipleri
– Çöken çatı
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=======

PAPAĞAN ‘ÇAPKIN’, 65 YAŞINI KUTLADI
 
ANTALYA’da, Ayşegül Yöntem’in 25 yıl önce sahiplendiği  Jako cinsi Afrika gri papağanı ‘Çapkın’, 65’inci yaşını kutladı.

doğada ortalama yaşam süresi 23 ile 25 yıl olarak belirtilen gri papağanların iyi bakıldığında 100 yaşına kadar yaşayabildiğini söyleyen Ayşegül Yöntem, papağanının ileri yaşına rağmen psikolojisi başta olmak üzere sağlığının çok iyi olduğunu anlattı.

Gri papağanların psikolojisinin yaşlandıkça bozulduğunu söyleyen Yöntem, “Çapkın tam tersi çok akıllı ve enerji dolu. Papağanlar yaşlandıkça mutsuzlaşıp tüylerini yolmaya başlıyor. Çapkın ise pozitif bir canlı. Evimin ön balkonu ona ait. Yoldan geçenlerle konuşur laf atar, dans eder. Enerjisi her zaman yüksektir. Özellikle bana ‘Anne’ diyerek seslenmeye bayılıyor. ‘Cimbom’ kelimesini ağzından düşürmez. 100’ün üzerinde kelime konuşuyor. Yoldan geçen insanlara, ‘Merhaba, nasılsın, günaydın, iyi günler, çok güzelsiniz, bize gelin, sizi seviyorum’ diye sesleniyor. Çapkın,  dans etmeye bayılıyor. Onun için müzik dans demek” diye konuştu.

REKORLAR KİTABINA GİREN KAKADU PAPAĞANI 83 YAŞINDA ÖLDÜ
ABD’nin Chicago kentinde bulunan Brookfield Hayvanat Bahçesi’ndeki, dünyanın en yaşlı papağanı olarak adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıran kakadu papağanı, 2016 yılında ölmüştü. Sağlık durumundaki kötüleşme nedeniyle hayvanat bahçesi yönetimi tarafından ötanazisine karar verilen Cookie, öldüğünde 83 yaşındaydı.

Görüntü dökümü
————–
– Papağandan detaylar
– Papağanın yakın plan görüntüsü
– Papağanın Ayşegül Yöntem ile detayı
– Ayşegül Yöntem RÖP
– Papağanın diyalogları (cim bom, ıslık anne Beşiktaş ve telefon sesleri yapması)
– Papağanın oynayarak ‘çık çıkı çık çıkı’ demesi
HABER: İbrahim LALELİ- KAMERA:Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

==================================

MERSİN’DE 4 BİNİNCİ BEBEĞE ‘HOŞ GELDİN’ SÜRPRİZİ
 
MERSİN’in merkez ilçesi Akdeniz’de 2020 yılı başında hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi’nde dünyaya yeni gelen 4 bininci bebeğe ‘hoş geldin’ sürprizi yapıldı.

Akdeniz Belediyesi, 2020 yılı başında hayata geçirilen ‘Hoş Geldin Bebek Projesi ile dünyaya yeni gelen bebeklerin ailelerini ziyaret ederek içinde biberondan emziğe, çeşitli mamalardan bebek bezine, bebeğin ve annenin ihtiyaç duyduğu her ürünün yer aldığı sürpriz bebek çantaları hediye ediyor.
Proje kapsamında yapılan aile ziyaretlerinde uzman psikolog ve sosyologlar da katılım sağlarken ebeveynlere; bebek bakımı, çocuk büyütme ve aile içi iletişimin yer aldığı konular hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Yeni anne olanlara bebeklere nasıl davranmaları bakımlarının nasıl olması gerektiği teorik olarak anlatılıyor.
Proje sayesinde 2020 yılı başından itibaren ulaşılan aile sayısı 4 bini aştı. Başkan Gültak, dünyaya gözlerini yeni açan 4 bininci bebeğin ailesini ziyaret ederek onların bu güzel gününde sevinç ve mutluluklarını paylaştı. Belediye personellerinden M. Zeki Ergin ile Serhat Güler’i kutlayan Gültak, “Proje ile bugüne dek 4 binin üzerinde aileye ulaştık. Akdeniz Belediyesi olarak, Mersin’de bu güzel ve örnek projeyi başlatan ilk belediye olmaktan dolayı gururluyuz, sevinçliyiz” dedi.
Belediye Başkanı Gültak, proje kapsamında, uzman psikolog ve sosyolog eşliğinde ebeveynlere; bebek bakımı, çocuk büyütme ve aile içi iletişim eğitimi verdiklerini kaydederek, “Özellikle ilk kez anne olan ebeveyne bu desteğin verilmesini önemsiyor, onların yükünü bir nebze hafifletiyoruz. Çünkü bebek bakımı gerçekten çok meşakkatli bir süreçtir. Ebeveynlere verdiğimiz bu hizmet ile bebeğin aşı takviminin takibi, sağlığıyla ilgili sorunların erken teşhisi ve böylelikle tedavinin başarılı olması sağlanıyor. Çünkü toplumun en önemli çekirdek birimi ailedir. Akdeniz sınırları içerisinde yaşayan ailelerin mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur” diye konuştu.

Görüntü dökümü
———————–
-Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın eve gelmesi
-Aile fertlerinin Başkan Gültak’ı karşılaması
-Başkan Gültak’ın aile fertleri ile konuşması ve çocuklara hediye vermesi
-Başkan Gültak’ın 4 bininci bebekle ilgilenmesi
-Başkan Gültak’ın konuşması
-Ailelerin konuşması
-Bebek sahiplerine proje kapsamında malzemelerin dağıtılması
-Genel ve detay
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

==================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!