Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KISITLAMA NEDENİYLE GİDEMEDİĞİ ŞEHİT OĞLUNUN MEZARINA POLİSLER GÖTÜRDÜ

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla şehit olan polis memuru oğlunun mezarını ziyaret etmek isteyen, fakat kısıtlama nedeniyle sokağa çıkamayan Garibe Avcı (73), yardım istediği polis ekipleri tarafından şehitliğe götürüldü.

Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan Garibe Avcı’nın oğlu polis memuru Ferhat Avcı, 2 Mayıs 2013 tarihinde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu. Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı yıl dönümü nedeniyle oğlunun mezarına gitmek isteyen şehit annesi, kısıtlama nedeniyle sokağa çıkamadı. Polis ekiplerini arayarak oğlunun mezarını ziyaret etmek istediğini söyleyen Garibe Avcı, ekipler tarafından evinden alınarak şehitliğe götürüldü. Kendisine eşlik eden polis ekipleriyle oğlunun mezarı başına gelen Garibe Avcı, mezar taşındaki fotoğrafı severek, gül bırakıp dua etti.

Oğlunun mezarını ziyaret ettiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Garibe Avcı, “Polislerimizin gününde ben de polis oğlumun mezarını ziyaret etmek istedim. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamadığım için oğlumun mezarına gelemiyordum. Getiren de olmadığı için 1 yıldır gelememiştim. Allah devletimizden razı olsun. Polisler yanıma gelince Ferhat’ımı görmüş gibi dünyalar benim oluyor. Benim oğlum şehit oldu ama Allah tüm polislerimizi korusun. Ferhat’ımdan kalan 12 yaşındaki torunumu görünce biraz teselli oluyorum. Buraya gelmemi sağlayan polislere çok teşekkür ederim” dedi.

Şehit annesi Garibe Avcı’yı şehitliğe getiren polisler ise gözyaşlarını tutamadı. Avcı ziyaretin ardından polisler tarafından yeniden evine bırakıldı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-

– İslahiye Şehitliği

– Şehit annesi polislerle mezara gelmesi

– Şehitin mezarında dua edilmesi

– Anne Garibe’nin oğlunun fotoğrafını okşaması

– Anne Garibe ilr röp

– Duygulanan polis ve Annenin polisi teselli etmesi

– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

=============

ŞAMPUANLARI PANTOLONUNUN İÇİNE SOKARAK ÇALDI; O ANLAR KAMERADA

BURSA’da, markete giren kimliği belirsiz kişinin, raftan aldığı 4 şampuanı da pantolonunun içine sokarak çalma anları, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün ilçeye bağlı Sinanbey Mahallesi’nde bulunan markette meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi, içeri girip, bir süre reyonları gezdikten sonra marketten çıktı. Müşterinin hareketlerinden şüphelenen market sahibi, güvenlik kamerası kayıtlarını izledi. Görüntülerden şüphelinin, 4 şampuanı da pantolonunun içine sokarak çaldığı tespit edildi. Market sahibi, görüntülerle birlikte polise gidip, şikayetçi oldu. Polis ekipleri, hırsızlık şüphelisini araştırıyor.

Görüntü dökümü;
-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=============================

HATAY’DA KAÇAK ALKOL VE SİGARA OPERASYONU

HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 11 adrese kaçak alkol ve sigara operasyonu düzenlendi.
Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, daha önceden belirlenen 11 işyerine yapılan eş zamanlı operasyonda 160 litre kaçak alkol, 300 paket kaçak sigara, 1 adet kuru sıkı tabanca, bir miktar av tüfeği fişeği ve bir miktar cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. Operasyonda 6 kişiye toplamda 20 bin lira para cezası yazıldı.

Görüntü Dökümü
Operasyonda ele geçirilen kaçak alkol ve sigaraların görüntüsü

HATAY (DHA)

=====================

RÜZGARIN SÜRÜKLEDİĞİ DOLABI DURDURAN MARKETÇİ: ARKAMI DÖNDÜĞÜMDE HER ŞEY BANA GELİYORDU

*- Antalya’da rüzgarın etkisiyle hareket eden dondurma dolabını sürüklenmekten 3 kişi son anda kurtardı. 

*- Market sahibi Tansel Ateş, “Kimse ayakta duramıyordu. Dışardaki flamaların uçmasıyla beraber onları kaldırmaya gidiyordum. Yere eğildiğimde bir ses duydum ve arkamı döndüğümde bütün her şey bana doğru geliyordu. O sırada Allah’tan ben arkadaydım ki dondurma dolabının önünde durabildim. Yoksa kimse tutamayacaktı” dedi.

Antalya’nın Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi’nde dün rüzgar şiddetini arttırmasının ardından bir marketin önünde bulunan reklam flamaları ve yaklaşık 150- 200 kilo ağırlığındaki dondurma dolabı yerinden sürüklendi. Market sahibi Tansel Ateş (31) ve markette bulunan kişiler dondurma dolabını ve flamaları yakalamaya çalıştı. Bir kişi kenardaki demirlere tutunarak ayakta kalmaya çalışırken, içeriden koşan diğeri de hızını alamayıp kayarak marketin dışına çıktı. 3 kişi dondurma dolabını rüzgârın etkisiyle sürüklenen dolabı, son anda kurtardı. Rüzgara karşı direnen vatandaşların renkli görüntüleri ise güvenlik kameralarına anbean yansıdı.
‘İNSANLARI TUTAMADIK’
Ünsal Mahallesi’nde 7 aydır market işlettiğini anlatan Tansel Ateş, rüzgarın etkisiyle başlarına çok değişik bir olayın geldiğini aktardı. Ateş, “Rüzgarı bırakıp, burada insanları tutamadık. Yerin kayganlığı da var tabii. Koskocaman dondurma dolabımız, ekmek dolabımız, kovalar, çöp poşetleri, flamalar havada uçuştu. Bizim için çok güzel bir anı oldu” dedi.
‘ARKAMI DÖNDÜĞÜMDE HER ŞEY BANA DOĞRU GELİYORDU’
Güvenlik kameralarında kendileri izlediklerinde çok eğlendiklerini ifade eden Ateş, “Kimse ayakta duramıyordu. Dışarıdaki flamaların uçmasıyla beraber onları kaldırmaya gidiyordum. Yere eğildiğimde bir ses duydum ve arkamı döndüğümde bütün her şey bana doğru geliyordu. O sırada Allah’tan ben arkadaydım ki dondurma dolabının önünde durabildim. Yoksa kimse tutamayacaktı. Dolapla birlikte arkadaşlar da kayıp gelecekti” diye konuştu. 
MARKETİN ARKA TARAFINI KAPATTILAR
Olay sonrası dolapların ayaklarını sağlamlaştırdıklarını belirten Tansel Ateş, “Marketin arka kısmında açık bir alan vardı. Rüzgarın etki yaptığı o açık alanı kapattırdık. Yoksa yine burada hiçbir şey kalmayacak. Sürekli her şey uçacaktı. Bize güzel bir anı kaldı. O alanı açarsak bize daha da düzel anılar çıkacağından eminim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
(Güvenlik kamera görüntüleri)

– Rüzgarın çıkması, flamaların sallanması
– Ekmek büfesinin devrilmesi
– Dondurma dolabının sürüklenmesi
– Market çalışanı 3 kişinin dolabı tutma çabası
***
– Marketin içinden alışveriş görüntülüsü
– Güvenlik kamera ekranı
– Market sahibinin dondurma dolabının etrafındaki görüntüsü
– Tansu Ateş’in röportajı
– Marketin arka kısmının kapatılmış hali genel ve detay görüntüleri

HABER-KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

===========

TRABZON’DA, ‘KISITLAMADA BAZI KİŞİLER MARKET POŞETİNİ ELİNE ALIP GEZİYOR’ TEPKİSİ
 
KORONAVİRÜS risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘çok yüksek riskli’ iller arasında bulunan Trabzon’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Vatandaşlar, bazı kişilerin ellerine aldıkları market poşetleri ile gezinti yaptıklarını iddia ederek tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasına göre yüksek riskli’ iller arasında bulunan Trabzon’da hafta sonu kısıtlama tedbiri uygulanıyor. Kısıtlamada köy ve mahallelere çıkılmasının önüne geçilmesi için kent merkezi ve ilçe giriş çıkışlarında polis ve jandarma ekipleri tarafından kontrol noktaları oluşturuldu. Durdurulan araçlarda sürücülerin seyahat izin belgesi ve kısıtlamadan muaf olduklarını gösteren belgeler ile görev yerleri sorgulandı. Mahallelerde ise vatandaşların market alışverişleri için sokaklarda olduğu görüldü. Vatandaşlar, kurallara uymayanların ellerine aldıkları market poşetleri ile gezinti yaptıklarını öne sürdü.

‘MARKET BAHANESİ İLE GEZENLERİ GÖRÜYORUM’

Alınan kısıtlama kurallarına uyulmadığını ifade eden Mehmet Ali Turhan, “Hafta sonu çalıştığım için dışarıya çıkmak zorundayım. Marketlere ihtiyaçlarını karşılamak için gidenler de var tabi ama genellikle market bahanesi ile gezenleri görüyorum. Ben Beşirli’de oturuyorum. Beşirli’den ekmeğini alan, sahil boyu gezip, Ayasofya’dan dönüyor ve evine geri geliyor. Marketten ihtiyaç gören direk evine gitmiyor. Bazen bunalıp benim de yaptığım oluyor. Ama kısıtlamalara uyulmadığını görmek mümkün” dedi.

‘YÜRÜYÜŞ VE TOPLANMALAR MAHALLE ARALARINDA ÇOK OLUYOR’

Mahalle aralarında yürüyüş ve toplanmaların çok olduğunu söyleyen Ayşe Özsoy, “Kısıtlamalar çok fazla uyulmuyor. Ben koronavirüs ülkemize girdiğinden beri çift maske kullanıyorum. Sokağa ihtiyacım dışında çıkmamaya özen gösteriyorum. Evim cadde üzerinde bir yerde. Çoğu zaman cama veya balkona çıkıyorum. Gördüğüm kadarı ile insanlar kurallara uymuyorlar. Halen daha maskesini çenesinin altında takan var. Mesafe kurallarına uymayanlar var. Eline market poşetini alan gezintiye çıkıyor. Büyük marketler açık ama mahalle marketleri kapalı. Mahalle aralarında yürüyüşler ve toplanmalar çok oluyor. Kurallara herkesin uyması gerekiyor” diye konuştu.

‘UFAK TEFEK KAÇAKLAR OLABİLİYOR’

Gürkan Uzun ise, “Kısıtlamalar devam ediyor. Vaka sayılarında artışlar var. Ben sağlık çalışanıyım. Bugün markete geldim, şimdi evime geri dönüyorum. Alınan tedbirler ve bu tedbirlere uyulması çok önemli. Benim gözlemlediğime göre Trabzonluların yüzde 90’ı kurallara uyuyor. Arada bir mahalle aralarında ufak tefek kaçaklar olabiliyor” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Trafikte denetimlerden görüntüler
-Sokaklardan görüntüler
-Market alışverişi yapanlardan görüntüler
-Sokakta elinde poşetle yürüyenlerden görüntüler
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anons
-Vatandaş röportajları
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber:Aleyna KESKİN Kamera: Tolga SAĞLAM TRABZON-DHA

====================

AHMET DAVUTOĞLU, ŞANLIURFA’DA

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti çalışmaları için geldiği Şanlıurfa’da ilk olarak basın toplantısı düzenledi. Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü kutlayan Davutoğlu, o dönemin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle andı. Başbakanlık görevinin ardından da Şanlıurfa’daki tüm sorunları yakından takip ettiğini belirten Davutoğlu, “Bundan sonra da sorunları sürekli gündeme getireceğiz. Suruç, Hilvan ve Siverek’te sulama problemlerinin ortaya çıkardığı sorunları yakinen takip ediyoruzö dedi.

Davutoğlu, daha sonra çeşitli meslek odalarını ziyaret ettikten sonra kentin simgesi olan Balıklıgöl platosundaki esnafı ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Şanlıurfa’da esnafları gezen Ahmet Davutoğlu
– Esnaf ve vatandaşların sorunun dinleyen Davutoğlu
– Kendisine ikram edilen kahve ve çayı içen Davutoğlu
– Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!