Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ ÖNÜNDE BİDEN’A TEPKİ
 
ADANA’da İncirlik Hava Üssü önüne gelen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi üyeleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın, sözde ‘soykırım’ açıklamasına tepki gösterdi.

Adana İncirlik Hava Üssü nizamiyesi önünde toplanan TGB ve Vatan Partisi üyeleri, ellerindeki bayrak ve afişlerle ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde ‘soykırım’ açıklamalarına tepkilerini dile getirdi. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, Biden’ın açıklamalarının tarih, hukuk, insanlık önünde hiçbir hükmü bulunmadığını belirtti. 24 Nisan’ın sözde soykırımın yıl dönümü olmadığını aksine emperyalistlerin Çanakkale’de vatana hücumlarının yıl dönümü olduğunu kaydeden Çınar, o dönem verilen mücadeleyle Mehmetçiğin başarıya ulaştığını söyledi.

‘MİLLETİN BOYNUNA SOYKIRIM YAFTASI ASMA GİRİŞİMİDİR’

Biden’ın sözde Ermeni soykırımını tanımasının basit bir karar olmadığını, bunun Türk milletinin boynuna bir soykırım yaftası asma girişimi olduğunu belirten Çınar, Türkiye’nin terörle mücadelesini, vatan savunmasını ‘soykırım’ olarak nitelemenin neye hazırlık olduğunu bildiklerini belirterek, “Yoksa bu zulüm, Vietnam’da cayır cayır yaktığınız yüz binlerce Asyalı mazlumda mı yaşandı? Yoksa bu zulüm, Irak’ta çoluk çocuk, kadın, ihtiyar demeden öldürdüğünüz, işkence yaptığınız, ırzına geçtiğiniz milyonlarca Müslümanda mı yaşandı?” dedi.

‘AMERİKAN ASKERİ İNCİRLİK’TEN KOVULMALIDIR’

ABD’nin ‘Hasımlarla Mücadele’ yasasıyla ve sözde soykırım açıklamasıyla Türkiye’ye düşmanlığını resmen ilan ettiğini kaydeden Çınar, şöyle konuştu:

Reklam Alanı

“Öyleyse bu düşman askerlerinin vatanımızda işi yoktur. Amerikan askerleri İncirlik’ten derhal kovulmalıdır. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu üs, tamamen TSK’nin kontrolüne geçmelidir.  Türkiye ABD tehditlerine karşı komşu ülkelerle derhal iş birliği yapmalıdır. PKK’nin üzerine Suriye’yle birlikte gitmelidir. Türkiye Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki ABD tehdidine Rusya ile iş birliği yaparak cevap vermelidir. Soykırım yalanlarının yanında saf tutan, PKK’nın siyasi kolu, günümüzün Taşnak Cemiyeti HDP, kapatılmalıdır. İran, Azerbaycan ve Rusya’dan başlayarak KKTC’nin tanıtılması için güçlü adımlar atmalıdır. ABD’nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının hiçbir hükmü yoktur. Türkiye’nin İncirlik ve Kürecik üslerini kontrolüne almasının kesin bir hükmü vardır. Üsler kapatılmalıdır”

Parti olarak ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamasını tanımadıklarını ifade eden Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü ise hedefin Türkiye’nin bütünlüğü olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü
———————
– Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü açıklma
– TGB Genel Başkanı Dilek Çınar açıklama
– İncirlik nizamiyesi
– İncirlik üssü
– Kalabalık yürüyüş
– Detaylar

Haber:Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

====================================

2) BURDUR’DA VATAN PARTİSİ’NDEN BİDEN’A TEPKİ
 
VATAN Partisi’nin Burdur ve Isparta il teşkilatları, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde ‘soykırım’ açıklamasına düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Vatan Partisi Isparta İl Başkanı Bilal Şimşir, “Türkiye’ye yönelik emperyalist saldırı aracı olan Ermeni Soykırımı yalanları gene gündeme düştü. Amerikan Başkanı Biden, koltuğa oturmadan başlattığı Türkiye düşmanı saldırgan politikalarına yenisini ekledi. Uluslararası emperyalist bir yalan olan sözde Ermeni Soykırımı’nı tanıdığını ilan etti. Bu emperyalist küstahlığa Vatan Partisi olarak 81 ilde eylemli olarak cevap veriyoruz” dedi.

ABD’nin hücum borusunu öttürdüğünü kaydeden Bilal Şimşir, Türkiye’nin de eylemli cevap vermesi gerektiğini belirtti. İncirlik Üssü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne alınması gerektiğini ifade eden Şimşir, HDP’nin de kapatılması gerektiğini öne sürdü.

Basın açıklamasına katılanlar ‘Soykırım yapmadık, vatan savunduk, soykırım yalanı, Amerikan planı’ şeklinde sloganlar attı.

Görüntü Dökümü
————————
-Basın açıklamasına katılanlar
-Bilal Şimşir’in basın açıklamalasını okuması
-Slogan atılması
-Basın açıklamasına katılanlar

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===============================

3) KANSERLİ HASTALARIN İLAÇLARINI ALIP, BAŞKASINA SATAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Antalya’da gittiği eczanelerde kanserli hastaların kimlik bilgilerini verip aldığı ilaçları başkalarına sattığı belirlenen D.Ö., polisin operasyonuyla yakalandı. D.Ö’nün, 4 eczanede aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran eczacı kalfası M.A., 27 bin 319 lira değerindeki kanser ilaçlarının imza karşılığı verilmesine rağmen yerine ulaşmadığını belirterek, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada, kanserli hastalara ait bilgileri kullanarak ilaç alan kişinin D.Ö. olduğu belirlendi. Gittiği eczanelerde kanserli hastaların kimlik bilgilerini verip aldığı ilaçları başkalarına sattığı belirlenen D.Ö., operasyonla yakalanıp gözaltına alındı. Çeşitli suçlardan kaydı bulunan D.Ö’nün, Antalya’nın çeşitli ilçelerinde 4 eczaneden aynı yöntemle ilaç alıp, dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Sağlık kontrolü sonrasında ifadesi alınan D.Ö., adliyeye sevk edildi.
 
Görüntü Dökümü
————————
-Şüphelinin şubeden çıkışı
-Ekip arabasına yürümeleri
-Ekip arabasına binmesi
-Emniyet dış plan

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

===============================

4) GENÇLERİN ÜZERİNDE ZIPLADIĞI KAMERİYE ÇÖKTÜ

ŞANLIURFA’da parkta oyun oynayan bir grup gencin üzerine çıkarak zıpladıkları kameriye çöktü. Olay anı, güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Üzüm Parkı’nda meydana geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına karşın iftardan sonra parka gelen bir grup genç kameriyede sohbet etmeye başladı. Bu sırada gruptaki gençlerden 2’si kameriyenin üzerine çıkarak zıplamaya başladı. Bu sırada kameriye çöktü. Son anda kendilerini dışarı atan gençler, yara almadan kurtuldu. Olay anı ise parktaki güvenlik kamerasına yansıdı.
Parçalanan kameriye ekipler tarafından onarıldı.

Görüntü dökümü
—————————————-
– Parkta oyun oynayanlar
– Kameriyenin altında oturan çocuklar
– Kameriyenin üstüne çıkan çocuklar
– Çöken Kameriyenin altında oturanların sağa solla koşuşturması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)
=============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!