Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 19 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞANLIURFA’DA, İKİ KARDEŞ SULAMA KANALINDA BOĞULDU

ŞANLIURFA’da sulama kanalına düşen Ahmet Aslan (8) ile onu kurtarmaya çalışan ağabeyi Mehmet Emin Aslan (12), boğuldu.

Olay, öğle saatlerinde Tepedibi Mahallesi’nde meydana geldi. Evlerinin yakınından geçen sulama kanalı kenarında oynayan Ahmet Aslan, ayağının kayması sonucu kanala düştü. Olayı gören abi Mehmet Emin Aslan, kardeşini kurtarmak için kanala atladı. Akıntıya kapılan iki kardeş, bir süre sonra gözden kayboldu. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye gelen su altı kurtarma polis ekibi, yaptığı aramada iki kardeşin cansız bedenlerine ulaştı. Sudan çıkarılan Aslan kardeşlerin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Acil servise gelen ambulans
– Adli Tip önünde bekleyenler
– Sulama kanalından genel görüntü
– Cenaze aracının gelişi
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

==========================================

Reklam Alanı

2) DENİZLİ’DEKİ BERBER VE KUAFÖRLERDE TAM KAPANMA YOĞUNLUĞU

DENİZLİ’de koronavirüs salgını nedeniyle verilen tam kapanma öncesi berber ve kuaförlerde yoğunluk yaşandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp 17 Mayıs Pazartesi saat  05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma öncesi, kentteki berber ve kuaförlerde yoğunluk oluştu. Berber ve kuaförler, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde müşterilerine hizmet verdi.
RANDEVU DEFTERLERİ DOLDU
Çameli ilçesinde de vatandaşlar kapanma öncesi berber ve kuaförlere akın etti. İlçede berberlik yapan Durali Arslan, randevu defterinin dolduğunu belirtti. Tam kapanma kararının verilmesinin ardından yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Arslan, “Bugün çok yoğun geçti. Yarın için de randevularımızı aldık. Randevu defterimiz doldu. Çok yoğun çalışıyoruz. Bazı tıraşları 15-20 dakika içerisinde tamamlıyoruz” dedi.
Kuaför Sultan Karaca ise yoğunluk nedeniyle randevu sistemine geçtiklerini belirtti. Sırası gelenleri telefonla arayıp kuaför salonuna davet ettiklerini dile getiren Karaca, 17 günlük tam kapanmaya, yoğun bir mesainin ardından gireceklerini söyledi.

Görüntü dökümü
—————————–
-Durali Arslan’ın berber dükkânından görüntü
-Durali Arslan’ın müşterisini tıraş etmesi
-Durali Arslan ile röportaj
-Telefonla randevu alınması
-Kuaför Sultan Karaca ile röportaj
Haber-Kamera: Sezgin ARSLAN / ÇAMELİ (Denizli), (DHA)

==========================================

3) ÇANAKKALE SAVAŞI MOBİL MÜZESİ NİĞDE’DE

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nca ‘Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale’ sloganıyla Ankara’dan yola çıkan mobil müzenin 79’uncu durağı Niğde oldu.

Ömer Halisdemir Meydanı’nda ziyaretçilere açılan mobil müze Çanakkale savaşlarındaki kahramanlıkları ve yaşananları vatandaşlara anlatmayı amaçlıyor. Çanakkale Savaşları Mobil Müze Projesi Organizasyon Koordinatörü Engin Karataş, pandemi kısıtlaması nedeniyle ilk turun son durağının Niğde olduğunu belirtti.
Proje ile ilgili bilgi veren Karataş, “Müzede yedi ayrı vitrinde Çanakkale savaşları anlatılıyor. Bu vitrinlerde savaş eserleri, belgeseller, görseller bulunuyor. Dış seslerle ambiyans bütünlüğü sağlanarak Çanakkale Savaşları Niğde halkına anlatılıyor. Herkesi buraya bekliyoruz”dedi.

Görüntü Dökümü
———————
-Müzeyi ziyaret edenler
-Müzede bulunan eşyalar
-Detay görüntüler
-Çanakkale Savaşları Mobil Müze Projesi Organizasyon Koordinatörü Engin Karataş’ın açıklaması
Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

==========================================

4) DÜZCE’DE 18 GÜN ÖNCE KAYBOLAN ŞİZOFRENİ HASTASI ARANIYOR
 
DÜZCE’nin Gümüşova ilçesinde, 18 gün önce kaybolan şizofreni hastası Mustafa Alkan’ı (60) bulmak için başlatılan çalışmalara AFAD ve Düzce Arama ve Kurtama ekibi de destek verdi.

Gümüşova ilçesinde, 10 Nisan günü evinden ayrılıp, kaybolan şizofreni hastası Mustafa Alkan’dan 18 gündür haber alamayan ailesi durumu polise bildirdi. İhbar üzerine arama çalışmasına başlayan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, AFAD İl Müdürlüğü’nden de destek istedi. Mustafa Alkan’ın sık sık gittiği mezarlık ve bölgesinde arama çalışması başlayan AFAD ve Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi, ormanlık alan ve dere yataklarında da çalışma yürüttü. Arama çalışmalarında drone da kullanırken, çalışmalar devam ediyor.

Görüntü dökümü
—————————–
Arama çalışmalarından görüntü
Dere içlerinde aramalar
Ormanlık alanda aramalar
Mezarlık içinde aramalar ve detaylar
HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

==========================================

5) ‘YOĞUN KOKUNUN ARDINDAN OTOBÜS ALEV ALDI’

Bingöl’de, yanan Metro Turizm’e ait 44 FM 546 plakalı otobüsün yolcuları, o anları anlattı. Yolculardan Samet Koçlardan, kente yaklaştıkları sırada yoğun bir koku hissettiklerini, ardından otobüsün alev aldığını belirterek, “Otobüs şoförü mola yerlerinde sürekli aracın yağ ve suyunu kontrol ediyordu. Bir mola yerinde yağ eksildiğini fark edince motor yağı ilavesi yaptı. Bingöl sınırlarına geldiğimizde otobüste ağır bir koku gelmeye başladı. Daha sonra otobüsün alt tarafından bir duman çıktığını fark ettik. Otobüs durunca kendimizi dışarı attık ve otobüs alev aldı” dedi.

Görüntü Dökümü
———
Otobüsün söndürülmesi
Yolculardan detaylar
Samet Koçlardan’ın konuşması
Genel ve detay görüntüler

BİNGÖL, (DHA)

==========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!