Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ESKİŞEHİR’DE, ‘TAM KAPANMA’ ÖNCESİ ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU
 
KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında uygulanacak 17 günlük ‘tam kapanma’ öncesi Eskişehir’in cadde ve sokakları, kalabalıklaştı. Özellikle semt pazarları ve gıda ürünleri satılan iş yerlerinin önlerinde yoğunluk oluşurken, maske takma zorunluluğuna uyulduğu, sosyal mesafe kuralının ise unutulduğu gözlendi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, bugün saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs günü saat 05.00’e kadar ülke genelinde ‘tam kapanma’ uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala Eskişehir’de alışveriş hareketliliği yaşandı. Araç trafiğine kapalı olan İkieylül, Hamamyolu caddelerinde ve semt pazarlarında kalabalık dikkat çekerken, gıda ürünleri satılan yerlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kentte maske zorunluluğuna uyulduğu ancak alışveriş sırasında sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gözlendi. Şehirler arası yollarda ise trafik yoğunluğu olmadı. 
Pazar alışverişi yapan Hilmi Doğrucanlı, “Bir daha alışverişe çıkamayacağız. Yapabildiğimiz alışveriş şimdilik bu kadar ama 3 haftada aldıklarımız yetmez” dedi.
İlkay Togay ise “Bayram için bir şey almıyoruz. Sadece pazar alışverişi yapıyoruz” diye konuştu.
BERBERLER, RANDEVULARA YETİŞEMEDİ
Öte yandan ‘tam kapanma’ öncesi berberlerden randevu alanlar, uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı. Erkek kuaförü Ahmet Sarıçiçek, uzun zamandır gelmeyen müşterilerinin bile bugün geldiğini belirterek, “Aşırı yoğunluk olduğundan böyle sıkışıklık oluyor. Randevulu müşterilerimizin işlerini zor yetiştiriyoruz. Yasak başlangıç saatini bile yetişemeyebiliriz. Genellikle randevulu çalışıyoruz ama uzun zamandır gelmeyen müşterilerimiz bile bugün geldi” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Kalabalık sokaklar
-Erkek kuaförü kalabalık
-Erkek kuaförü Ahmet Sarıçiçek röp.
-Pazarda alışveriş yapanlar
-Kalabalık pazar tezgahları
-Vatandaş röpleri
-Çarşı içi alışveriş yapanlar
-Trafik görüntüleri
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

======================================================

2) HLH HASTALIĞINDAN ÖLEN DOKTOR, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Dr. Süleyman Törehan Tarık (26), 4 aydır bağışıklık sisteminin bozukluğuna bağlı gelişen ve ‘hemofagositik sendromu’ olarak bilinen Hemofagositik Lenfohistiyositoz (HLH) hastalığına yenik düştü. 2 gün önce yaşamını yitiren Dr. Tarık, memleketi Kütahya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünü bitirip geçen yıl Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde görevine başlayan, aynı zamanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olan Dr. Süleyman Törehan Tarık, yaklaşık 4 ay önce rahatsızlandı. Görev yaptığı hastaneye kaldırılan Dr. Tarık’ın yapılan tetkiklerinde bağışıklık sisteminin bozukluğuna bağlı gelişen ve hemofagositik sendromu olarak bilinen HLH hastalığı teşhisi konuldu. Hastanede tedaviye alınan Dr. Tarık, önceki gün meslektaşlarının tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki işlemlerin ardından Dr. Süleyman Törehan Tarık’ın cenazesi, memleketi Kütahya’ya getirildi. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle cenaze namazı Şehir Mezarlığı’nda kılınan Dr. Tarık, ailesi, akrabaları, yakınları ve üniversiteden arkadaşlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.
KORONAVİRÜSÜ YENMİŞ
Dr. Süleyman Törehan Tarık’ın amcası Ali Tarık, yeğeninin çok başarılı bir öğrencilik hayatı geçirip, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne hekim olarak atandığını söyledi. Bu süreçte 3 ay Covid-19 görev yaptığını ve bu sürede koronavirüse yakalanarak atlattığını anlatan Ali Tarık, “Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünü derece ile bitirdi. Geçen yıl mayıs ayında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne hekim olarak atandı. Burada pandemi servisinde 3 ay görev yaptı. Görev yaptığı dönemde koronavirüs hastalığına yakalandı ve atlattı. Ancak hastalığını tamamen atlattıktan sonra bir türlü kendine gelemedi. Yaklaşık 4 ay önce yapılan muayenede kan değerlerinde sorun olduğu ve ciğerlerinde büyük problemler oluştuğu anlaşıldı. Görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin yoğun bakımında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir çeşit kan hastalığı olduğu bizlere söylendi. Genç yaşta büyük bir değerimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz” dedi.
ÜNİVERSİTEDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Dr. Süleyman Törehan Tarık’ın görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi de başsağlığı mesajı yayınladı. Üniversite internet sitesinden yayınlanan mesajda, “Üniversitemiz hastanesinde görev yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi Dr. Süleyman Törehan Tarık’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Akdeniz Üniversitesi ailesine bağ sağlığı dileriz” denildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Baba Mustafa Tarık’tan detaylar
-Cenaze namazından görüntü
-Gencin cenazesinin araca alınması
-Kabir başına geçilmesi
-Gömülürken baba ve aileden görüntü
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-

======================================================

3) ADANA ŞEHİR HASTANESİ’NDE GÜNDE BİN KİŞİ AŞILANIYOR
 
ADANA Şehir ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kübra Demir, aşının hastalıklara karşı tarihte bilinen en etkili yöntem olduğunu vurgulayarak, “Günde ortalama bin kişi aşılıyoruz. Sabah 08.00’den 00.00’a kadar randevularımız açık. Vatandaşlarımız iftarlarını yaptıktan sonra rahatlıkla gelebilirler” diye konuştu.
24-30 Nisan tarihlerini kapsayan ‘Aşı Haftası’ nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Adana Şehir ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kübra Demir, hastalıklardan korunmak için tarihte bilinen en etkili yöntemin aşı olduğunu vurguladı. Dr. Demir, Covid-19 aşılamalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Hastanede 25 aşı odasının bulunduğu aktaran Dr. Demir, aşı stok takibinin yapılabilmesi için randevu sistemine bağlı aşı odaları açtıklarını ve vatandaşları aşıladıklarını belirtti. Adana Şehir ve Araştırma Hastanesi’nde günde ortalama bin kişi aşıladıklarını aktaran Dr. Demir, “Sabah 08.00’den 00.00’a kadar randevularımız açık. Vatandaşlarımız iftarlarını yaptıktan sonra rahatlıkla gelebilirler” dedi.
‘VATANDAŞLARIMIZ BULDUKLARI AŞIYI VURDURSUNLAR’
İlk doz aşısını olmaya gelen Ahmet Türkkaya (56) aşı olmayanlara tavsiyede bulundu. Türkkaya, “Vatandaşlarımız buldukları aşıyı olsunlar. Önemli olan aşıya ulaşabilmek. Aşıyı bulamayan bir sürü ülke var. Aşıları bir sürü emek harcayarak üretmişler. Komple teorileri üretmeye gerek yok. ‘yok aşılar kısırlık yapıyor, yok çip takılıyormuş’ gibi uydurmasyonlara aldırmayın. Aşı vurulduğum için aşıyı bulanlara ve getirenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Başhekim Yardımcısı Dr. Kübra Demir ile röp
– Aşı  vurulan Ahmet Türkkaya ile röp
– Aşı vurulma detayı

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=========================================================

4) SAKARYA’DA TAM KAPANMA ÖNCESİ SOKAKLARDA YOĞUNLUK
 
SAKARYA’da, 17 gün sürecek olan tam kapanma öncesi halk sokaklarda yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşlar alışveriş yaparken bazıları da gezdi.
Tam kapanma öncesinde Sakarya’da halk sokaklara akın etti. Çark Caddesi’ndeki mağazalarda yoğunluk yaşanırken, tam kapanma öncesi vatandaşlar en çok gıda alışverişi yaptı. Bazıları alışveriş yaparken bazıları da güneşli havanın keyfini çıkarmak için gezdi.  Alışveriş yapmak için çıktığını belirten Engin Köse, “Biz bu salgını kendimiz üretiyoruz. Yani çok yakın temasta bulunarak üremesine sebep oluyoruz ama inşallah kurtulacağız. Evimizde ailemizle izole bir şekilde yaşayacağız. Ufak tefek stoklarımızı yaptık, günlük ekmek haricinde hemen hemen her şeyi aldık” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sokaklar detay
-Vatandaşların alışveriş mağazaları önünde görüntüsü
-Yoğunluk detay
-Muhabir (Ramiz Kaan Oktar) anonsu
-Çark Caddesi detay
-Engin Köse röp.
-Detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

======================================================

5) MİNİBÜS BARİYERLERE ÇARPTI: 3 YARALI

SAKARYA’nın Kaynarca ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüsün bariyerlere çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.
Kaza öğle saatlerinde, Kaynarca ile Adapazarı arasındaki yolun Müezzinler Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Ömer Kulaç idaresindeki 54 ZL 021 plakalı minibüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Sürücü hasar gören araçta sıkışırken, haber verilmesi üzerine itfaiye ve 112 Acil ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan sürücüyü çıkartırken, yaralanan Ömer Kulaç, araçta bulunan Oğuzhan Kulaç ve Mikail Çimen’e sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundu. Hastaneye kaldırılan 3 kişi tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri detay
-112 ekipleri çalışması detay
-Bir vatandaşın kazayı anlatması
-Detay

HABER-KAMERA: Murat HAZER/KAYNARCA (Sakarya),(DHA)

=========================================================

6) KAMYONUN AKÜSÜNÜ ÇALANI DÖVÜP, POLİSE TESLİM ETTİLER
 
ŞANLIURFA’da park halindeki kamyonun aküsünü çalan Mustafa K. durumu fark eden mahalleli tarafından dövüldükten sonra polise teslim edildi. Mahallelinin hırsızı dövdüğü anlar, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Kamyon sürücüsü A.B.’nin iftar için yol kenarına park ettiği kamyonuna hırsız girdi. Bu sırada kamyonda unuttuğu telefonunu almaya giden A.B., Mustafa K.’yi suçüstü yakaladı. Kamyonuna ait aküleri yerinden sökülmüş halde gören sürücü ve çevredekiler, kaçmaya çalışan Mustafa K.’yi yakalayıp, yol ortasında tekme tokat döverek polise teslim etti. Hırsızın dövüldüğü ve polise teslim edildiği anlar, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Mustafa K.’nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Suç üstü yakalanan hırsız
– Yol ortasında tekme-tokat dövülen hırsız
– Sökülmüş akü
– Hırsız polise teslim edilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

=========================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!