Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-19 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KÖPEKLERİN SALDIRISINDA ÖLEN KÜÇÜK RUKEN’İN OKULUNDA HÜZÜN

VAN’da köpeklerin saldırısında yaşamını yitiren 6 yaşındaki Ruken Kolcu’nun eğitim gördüğü özel rehabilitasyon merkezindeki masasına karanfil ve güller bırakıldı. Kurum Müdürü Sadık Taş, çok üzgün olduklarını belirterek, “Duygularımızı anlatmakta güçlük çekiyoruz. Bugün okulu açtığımızda her tarafta Ruken’den bir anı vardı. Bizler öğretmenleri olarak bile bu kadar acı yaşarken ailesinin durumunu düşünemiyorum. Ruken hepimizi öksüz bıraktı” diye konuştu.

Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü Mahallesi’nde yaşayan Kolcu ailesinin 4 çocuğundan Ruken Kolcu, dün sabah saatlerinde evlerinin yakınlarındayken ortadan kayboldu. Kızlarına ulaşamayan aile polise haber verdi. Öğle saatlerinde evlerine yaklaşık 500 metre mesafede küçük Ruken’in cansız bedeni bulundu. Ruken Kolcu’nun köpekleri saldırısında yaşamını yitirdiği tespit edildi.
‘SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ’
Ruken’in 2 yıldır eğitim gördüğü özel rehabilitasyon merkezinde bugün yas vardı. Okula Ruken’in fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde ‘Güler yüzlü Ruken seni hiç unutmayacağız’ yazılı afiş asan okul yönetimi masasına da karanfil ve güller bıraktı. Okulda Ruken’den geriye ise öğretmenleri ile birlikte çektiği neşeli videolar ve fotoğraflar kaldı.
‘BİZİ ÖKSÜZ BIRAKTI’
Kurum Müdürü Sadık Taş, Ruken’in okulun en neşeli öğrencisi olduğunu söyledi. Acılarının çok fazla olduğunu, duygularını anlatmakta bile güçlük çektiklerini belirten Taş, “Tarifi çok zor. Ruken 2 yıldır bizim özel eğitim alan bir öğrencimizdi. Bizler öğretmenleri bile bu kadar acı yaşarken ailesinin durumunu düşünemiyorum. Ruken hepimizi öksüz bıraktı. Ailesine sabır ve güç kuvvet diliyoruz. Bugün okulu açtık, Ruken’in koştuğu koridorlar, öğretmeni, Ruken’den geriye kalanlar vardı” diye konuştu.
‘ACIMIZ TARİF EDİLEMEZ’
Okul öğretmenlerinden Çiğdem Şahin, Ruken’in neşeli, şarkı söylemeyi seven bir öğrencileri olduğunu söyledi. Şahin, “Ruken bizim en cana yakın, en güler yüzlü öğrencilerimizden biriydi. Şarkı söylemeyi maşa ile koca ayıyı çok severdi. Derslerimizi şen şakrak geçirirdik çok üzüldük. Gerçekten acımız tarif edilemez. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir noktadayız şu anda. Hiçbir çocuk hiçbir insan bu şekilde ölümü hak etmiyor” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
———————————
-Rukan’un eğitim gördüğü özel rehabilitasyon merkezindeki afiş
-Okulun öğretmenleri
-Masaya karanfil bırakılması
-Kurum Müdürü Sadık Taş ile röportaj
-Detaylar
-Okul öğretmenlerinden Çiğdem Şahin ile röportaj
-Öğretmenlerin Ruken’in videolarını izlemesi
-Afişten detaylar
-Ruken’in okulda çektiği videolar
Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)

========================================

2) ANNESİ, ‘KIZIMI ÖLDÜRDÜM’ DEYİP TESLİM OLDU; EVDE ZEYNEP’İN CESEDİ BULUNDU
 
İZMİR’in Buca ilçesinde Zeynep V. (29) evlerinde boğularak öldürüldü. Olay ardından genç kızın annesi A.V. polise gidip “Kızımı boğarak öldürdüm” diyerek teslim oldu. Zeynep V.’nin babası ve kardeşi de gözaltına alındı.

Reklam Alanı

Olay, saat 13.00 sıralarında Laleli Mahallesi’nde 5 katlı bir apartmanın giriş katında meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden A.V., kızı Zeynep V.’yi boğarak öldürdüğünü söyleyip, teslim oldu. Bunun üzerine A.V.’nin evine sağlık ekibiyle ile giden polis ekipleri, Zeynep V.’nin cesedi ile karşılaştı. A.V. gözaltına alındı. Sağlık ekiplerini yaptıkları incelemede, Zeynep V.’nin boğularak öldürüldüğü belirlendi. Savcının incelemesinin ardından Zeynep V.’nin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Polis, Zeynep V.’nin babası S.V. ile kardeşi Ö.V.’yi de gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadelerinde, A.V’nin tartıştığı kızı Zeynep’i boğarak öldürdüğünü söylediği belirtildi.
Şüphelilerin Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü
—————————
-Evden görüntü
-Polislerden görüntü
-Sokaktan görüntü
Haber – Kamera: Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)
====================================

3) ASKERDEN DÖNDÜ, SOKAKTA POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRÜLDÜ (2)
 
‘KENDİMİ KAYBEDEREK ATEŞ ETTİM’
Samsun’da askerden gelen Onur Bektaş’ı (22), pompalı tüfekle açılan ateş sonucu öldürdüğü iddiasıyla aranan 2 şüpheliden A.K. (29), polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Cinayete azmettirdiği öne sürülen diğer şüphelinin arama çalışmaları sürerken, gözaltına alınan A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri ve çelik yelek giydirilerek adliyeye getirilen şüpheli A.K.’nİn polis sorgusunda “Kavga ettik ve bir anda kendimi kaybederek ateş ettim” dediği belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-A.K’nın Adliyeye çıkarılması
-Adliye detaylar
Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)- 

====================================

4) MEZARLIKTAKİ TESİS İNŞAATI DURDURULUNCA KÖYLÜLER ŞÜKÜR NAMAZI KILDI
 
KARABÜK’ün Safranbolu ilçesine bağlı Tokatlı köyünde, mezarlığa hafriyat döküldüğü, içindeki mescidin de restorana dönüştürüldüğü iddiasıyla ilgili incelemede bulunan Safranbolu Kaymakamlığı, çalışmaları durdurarak, kiracıya ait eşyayı dışarı çıkarttırdı. Kaymakamlığın kararının sevincini yaşayan köylüler de şükür namazı kıldı.

Safranbolu ilçesine bağlı Tokatlı köyünde, mezarlığa hafriyat döküldüğü, içindeki mescidin de restorana dönüştürüldüğü iddiası üzerine 22 Nisan günü bir araya gelen köylüler, muhtara tepki gösterdi. Köylüler ile muhtar Şevki Alper ve yakınları arasında çıkan tartışma kısa sürede tekme tokat kavgaya dönüştü. Bu sırada kadınlar araya girip, tarafları ayırmaya çalıştı. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri tarafları ayırdı.
Yaşanan olayın ardından ve köylülerin şikayeti üzerine incelemelerde bulunan Safranbolu Kaymakamlığı, çalışmaları durdurdu. Safranbolu Kaymakamlığı yazılı açıklama yaparak konuyla ilgili şöyle dedi:
“Mesire alanının Tokatlı Köyü tarafından 3. kişilere kiraya verilmesi ile ilgili olarak, 15 Haziran 2019 tarihinde Tokatlı Köyü Muhtarlığı’nca ihaleye çıkılıp 7 istekli arasından en uygun teklifi veren Hakkı Can Eroğlu ile 5 Ağustos 2019 tarihinde sözleşme imzalandığı, tespit edilmiştir. Mezarlık ile mesire alanında yaşanılan tartışmada bahse konu, geçmişte mescit olarak kullanıldığı iddia edilen yapı, köy tüzel kişiliğine tahsis edilen alan içerisinde olduğu, yani B tipi mesire alanının içerisinde olmadığı tespit edilmiş olup, mescit ve yanındaki bina, köy muhtarlığının uhdesinde olduğu Tokatlı köyü muhtarlığına Safranbolu Kaymakamlığımız tarafından bildirilmiştir. Safranbolu Kaymakamlığımız tarafından Tokatlı Köyü muhtarlığına verilen, yazılı ve sözlü talimatlarla, bahse konu binadaki, müstecire ait eşya çıkarılmıştır ve şikayet dilekçesinde bahsi geçen konularla ilgili olarak, yapılacak tahkikat sonuçlanana kadar, mezarlık alanında bulunan mescit ve binayla ilgili tüm işlemlerin durdurulması ve kullanımının sonlandırılması da verilen talimatlar içerisinde ayrıca belirtilmiştir. Yapılan idari araştırma ve soruşturmanın hitamında kamuoyuna bilgi verilecektir.”
Kaymakamlığın açıklamasının sevincini yaşayan köylüler, restorana dönüştürüldüğü iddia edilen mescidin yanında şükür namazı kıldı. Köylülerden Mehmet Bal, ‘’Köyümüzdeki mescidi ve mezarlıklarımızı geri istiyoruz. Buraya restoran, kafe istemiyoruz. Kaymakamlık açıklama yaptı biz çok teşekkür ediyoruz. Buraları mühürlediler, hiç olmasa olaya devletimiz el attı. Kimse buralarda gayrimeşru iş yapamaz. Vatandaşlar olarak mescidimize ve mezarlılarımıza kavuşma ümidiyle şükür namazı kıldık. Devlet büyüklerimize, adalete ve devletimize güveniyoruz.” dedi.
İsmail Çetinkaya ise, “Safranbolu Kaymakamına 40 dilekçe verdik. Ardından valimiz bizi kabul etti ve valimize de köyün sorunlarını anlattığımız köyde olan usulsüzlükler ile ilgili 2 sayfa dilekçe sunduk. İçişleri Bakanlığımız buraya bir müfettiş göndersin. Biz burada ki mescidimizi, buradaki çeşmelerimizi, aşağı mezarlıkta zarar gören mezarlarımızın üzerinde hafriyatın kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————
Çalışmaların yapıldığı, binaların bulunduğu alandan görüntüler
Köylüler ile röp.
Şükür namazı kılmaları
HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/SAFRANBOLU (Karabük), (DHA)

==========================================

5) BODRUM’DA TAM KAPANMA SONRASI SAHİLLER DOLDU
 
MUĞLA’nın turstik ilçesi Bodrum’da sahil ve plajlar, tam kapanmanın sona ermesiyle hareketlendi.

Koronavirus salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan kademeli normalleşme döneminde, Bodrum’daki sahillerde hareketlilik başladı. Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının ise 20 derece ölçüldüğü ilçede aileler, çocuklarını alarak güzel hava ve denizin keyfini çıkardı.

İstanbul’dan tatil için kente gelen üniversite öğrencisi İlayda Çakmak (20), “Kapanma nedeniyle çok bunaldık. Hava çok güzel, deniz sıcak ve güzel. Denizin keyfini çıkarıyoruz” dedi. İstanbul’dan iş görüşmesi için kente geldiğini söyleyen Aleyna Çelik (21) ise, “Bodrum’da yaz sezonu açıldı. Kısıtlamaların tamamen kalkarak, bir an önce normalleşmeye dönmek istiyoruz” dedi.

Görüntü dökümü
—————————–
Sahillerden görüntüler
Sahilde kalabalık vatandaş görüntüleri
Denizde yüzen ve spor yapan vatandaşlardan görüntüler
Röportajlar
Cadde ve çarşılardan görüntüler
Haber- Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

======================================

6) BOLU DAĞI GEÇİŞİNDE ALEV ALAN OTOMOBİL YANDI

BOLU’da, TEM Otoyolu’nda seyir halindeyken motor kısmı alev alan otomobil, kullanılamaz hale geldi.

Olay, saat 14.30 sıralarında TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkisinde meydana geldi. Ankara istikametine giden Zeki Türk idaresindeki 34 GZ 2394 plakalı otomobil, Bolu Dağı’nı çıktığı sırada motor kısmından alev aldı. Aracından dumanlar çıktığını fark eden sürücü, otomobili emniyet şeridine çektikten sonra ailesiyle birlikte aşağı indi. Sürücünün ihbarı üzerine bölgeye Bolu Tüneli Yangına İlk Müdahale ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede söndürüldü. Motor kısmı yanan otomobil, kullanılamaz hale geldi. 

Görüntü dökümü
—————————–
-Yanmış haldeki aracın görüntüsü
-Yoldan görüntüler
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!