Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 19 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

HDP İL BİNASINDAKİ SALDIRININ ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI (6)

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
İzmir’deki HDP İl binasında Onur Gencer tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz için, Kadifekale Hava Şehitleri Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, babası Abdüllillah Poyraz, kardeşleri ve akrabalarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda HDP’li milletvekili ile yönetici katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, cenazeye çelenk gönderdi. Polis ekipleri, törenin yapıldığı camii çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) da, aralarında sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri de olan binlerce kişinin bulunduğu alanda hazır bekletildi.
CENAZEYİ KADINLAR OMUZLADI
Bir süre camii bahçesinde kalan cenaze, namazın kılınması için içeriye alındı. Yere konulan tabutun önünde namazın kılınmasının ardından kadınlar tarafından omuzlanan cenaze, binlerce kişinin sloganları arasında cenaze aracına konarak, defin işlemleri için Kaynaklar Mezarlığı’na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Cenazenin kadınlar tarafından omuzlanmasından görüntü
– Cenaze namazının kılınmasından görüntü
– Anne Fehime Poyraz’dan görüntü
– Genel ve detay görüntü
Haber: Davut CAN – Kamera: Tekin GÜRBULAK/İZMİR ,(DHA)

========================================

BOZCAADA’DA TEDİRGİN EDEN MÜSİLAJ GÖRÜNTÜSÜ

ÇANAKKALE Boğazı’nda bir süredir yoğun şekilde görülen müsilaj, geçtiğimiz günlerde az miktarda da olsa Kuzey Ege’ye kadar ulaşmıştı. İki gündür lodos esen hava nedeniyle Bozcaada’da balıkçı barınağı ve limanın içi büyük ölçüde müsilajla doldu. Ortaya çıkan görüntü, turizm cennetinde endişe yarattı.
Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı’nda aylardır bitmek bilmeyen müsilaj kabusu son günlerde Kuzey Ege’deki turizm cenneti Bozcaada’yı da tehdit etmeye başladı. Kısa süre önce oyuncu Ata Demirer’in çekip sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler, müsilajın Kuzey Ege’ye kadar ulaştığını ortaya koymuştu. Ancak son birkaç gündür lodosun hakim olduğu Bozcaada’da balıkçı barınağı ile liman içerisinde müsilaj daha yoğun bir şekilde görünmeye başladı. Bozcaada Belediyesi bugün vidanjörle müsilaj temizliği yaptı. Çalışmaların yarın da devam edeceği öğrenildi.
Bozcaadalılar, havanın poyraz estiği günlerde Çanakkale Boğazı’ndan Kuzey Ege’ye doğru akan müsilajın adayı teğet geçerek, Yunan sularına doğru ilerlediğini belirtti. Ancak lodosun etkisiyle geri gelen müsilajın balıkçı barınağı ile limanın içerisine dolduğuna dikkat çeken adalılar, başlayan turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi için rüzgarın yönünün poyraza dönsün diye dua ediyor.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Bozcaada Balıkçı Barınağı ve limanın içindeki müsilajdan görüntüler

Haber-Kamera: Serkan İLİK/BOZCAADA, (Çanakkale), (DHA)

==================================

CHP’Lİ ÖZTRAK: KARANLIK ELLER FİİLİ SALDIRILARINI ARTIRDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son 3 yıldır siyasi hayatta kutuplaşma ve gerginliklerin arttığını savunarak, “Tehdit dili, toplumsal barışımıza ve özgürlüklerimize kastediyor. Devlet krizi ağırlaşıyor. Karanlık eller, bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldırılarını artırdı” dedi.
CHP’li Faik Öztrak, Gaziantep’te yarın yapılacak Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi basın toplantısı düzenledi. Öztrak, kentte balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen, davasında tutuklu erkek arkadaşına ev hapsi şartıyla tahliye kararı verilmesinin Gaziantep ve Türkiye’nin vicdanını yaraladığını ifade etti.
AK Parti’nin içerisinde kavgalar yaşandığını öne süren Öztrak, son günlerde gündeme getirilen iddiaların takipçisi olduklarını vurguladı. Öztrak, demokrasiye, özgürlüğe, toplumsal barışa sıkı sıkıya sarılacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Son üç yıldır siyasi yaşamımızda kutuplaşma ve gerginlik artıyordu. Tehdit dili, toplumsal barışımıza ve özgürlüklerimize kastediyor. Devlet krizi ağırlaşıyor. Karanlık eller, bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldırılarını artırdı. Defalarca söyledik; demokrasilerde özgürlüğün bedeli, sürekli ihtiyatlı olmaktır. Biz bu kirli senaryoları, daha önce de gördük. Milletimiz aynı kirli suda bir kere daha yıkanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanık suda balık avlamaya çalışan o karanlık güçler ve onları sahneye sürenler bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacak. Milletimizin güvenlik kaygılarını artırarak, korkuyu manipüle ederek, özgürlük taleplerini baskı altına almaya kalkanlara, bu millet artık geçit vermeyecektir. Biz bu ülkenin demokratları olarak, demokrasimize, özgürlüğümüze, toplumsal barışımıza sıkı sıkıya sarılacağız. Sandığın milletin önünden kaçırılmasına, millet iradesinin gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu milletin can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkeyi yönettiğini söyleyen hükümetin görevidir. Bu saldırı, tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
————————-
-Öztrak’ın açıklaması 
Mustafa KANLI- Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP, (DHA)- 
==================================

TEI, YÜZDE 99.9 ARITIM SAĞLAYAN TESİSİ AÇTI

TÜRKİYE’nin yerli ve milli helikopter ile uçak motorlarını üreten TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), Eskişehir’deki yerleşkesinde yeni arıtma tesisini hizmete açtı. TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, tesisin yüzde 99.9 oranında arıtma sağladığını belirterek, “Arıtma oranını yüzde 99.9’a çıkardık. Büyükşehir belediyemizin ‘Kabul edilebilir, kanalizasyona verilebilir.’ dediği bir değer var. O limitin onda birine kadar indirdik. İçinde balıkların yaşayabileceği hale getirdik” dedi.

Türkiye’nin savunma sanayide ihtiyacı olan ve aralarında genel maksat helikopteri ile insansız hava aracının (İHA) da bulunduğu araçların motor üretimini Eskişehir tesislerinde gerçekleştiren TEI, yeniden modernize edilen atık su arıtma tesisini hizmete açtı. Atık su tesisi tanıtım programına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik katıldı. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, tesisle ilgili bilgi aldıktan sonra çalıştırarak atık su tesislerini hizmete aldı.
TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TEI’nın Eskişehir’de sıfır atık belgesini alan ilk tesis olduğunu ifade ederek, “Bu tesisi kurarak daha da modernize ettik. Arıtma oranını yüzde 99.9’a çıkardık. Büyükşehir belediyemizin ‘kabul edilebilir, kanalizasyona verilebilir’ dediği bir değer var. O limiti 10’da 1’e kadar indirdik. İçinde balıkların yaşayabileceği hale getirdik. Bu tesisi kurmamızın sebebi, aynı zamanda bu riskleri de azalttı. Bu tesisle beraber 2.5 kilometre borulama yaptık. Tesisimizin değişik yerlerindeki atıkları tek bir merkeze topladık. Eskiden bir ön arıtma yapıp merkeze getiriyorduk, orada bertaraf ediyorduk. Şimdi hepsini buraya getirip optimum oranda birbirleri ile reaksiyona sokarak kimyasal kullanımını da azalttık. Maliyetimizi de azalttık. Arıtma yüzdesini de yüzde 99.9’a kadar çıkarttık” dedi.
ÇİM VE SEBZE ATIKLARINDAN TOPLANTI MASASI
TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TEI Eskişehir yerleşkesindeki bir toplantı odası, hem atık malzemelerin değerlendirilmesi hem de şirket içi çevre yönetimine dair farkındalık oluşturmak maksadıyla atıklardan imal edildiğini söyledi. Toplantı odasında kullanılan çevreci masanın yemekhane ve bahçeden alınan, 270 kilogramlık çim ve sebze atıkları değerlendirildiğini anlatan Prof. Dr. Akşit, “Toplanan atık malzemeler kurutularak bir kalıba yerleştirilmiş ve masanın tablası oluşturulmuştur. 270 kilogramlık organik atıklardan oluşturulan toplantı masası, bu kapsamda bir dönüşüm faaliyetiyle üretilen ilk uygulamalardan biridir. Odada kullanılan saksılar, 25 metrekarelik atık halıların cinslerine göre sınıflandırılması, plastik kısımların tabanlardan ayrılması ile oluşturulmuş olup bu uygulama sayesinde 35 kilogram hammadde tasarrufu sağlanırken, 2 metreküplük su kirlenmesi ile 110 kilogramlık karbondioksit salınımının önüne geçilmiştir. Aynı odada kullanılan çevreci çerçeveler ise son tüketim tarihleri geçmiş bakliyattan imal edilmiştir” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Vali Ayyıldız’ın gelişi ve karşılanması
-Atık arıtma tesis açılışı
-TEI Genel Müdürü Akşit’in açıklaması
-Vali Ayyıldız’ın tesisi hizmete alması
-Atıklardan imal edilen toplantı masası
-Toplantı odası
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!