Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) UZMAN ÇAVUŞ NAR, TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ŞEHİT OLDU
 
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin(TSK) Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği Pençe- Yıldırım operasyonunda yaralanan ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) yoğun bakım ünitesinde 14 gündür tedavisi devam eden Piyade Uzman Çavuş Murat Nar (24), şehit oldu.
Kastamonu Taşköprü ilçesi Çiftkıran köyü nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Murat Nar, 24 Nisan’da TSK’nın Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği Pençe Yıldırım operasyonunda yaralandı. GATA yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Nar, tüm müdahelelere rağmen yaşamını yitirdi.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Pençe-Yıldırım Harekâtı bölgesinde 24 Nisan 2021 tarihinde ağır yaralanan ve GATA’ya sevk edilerek tedavi altına alınan Piyade Uzman Çacuş Murat Nar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak 9 Mayıs 2021 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.
BAKAN AKAR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Murat Nar için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar, yayımladığı mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 9 Mayıs 2021’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tah rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kaydetti.
AİLESİNE HABER VERİLDİ
Acı haber şehidin Taşköprü ilçesi Camikebir Mahallesi İnönü Caddesi’nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu. Evin 2 çocuğundan biri olan şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.
TAŞKÖPRÜ’DE TOPRAĞA VERİLECEK
Piyade Uzman Çavuş Murat Nar’ın cenazesi Kastamonu Taşköprü Taş Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köyü olan Çiftkıran’da toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şehidin evinden görüntü
– Genel ve detay görüntü 

Haber-Kamera: Hüseyin DOĞAN/ KASTAMONU (Taşköprü),(DHA)

==============================================================

2) PKK’NIN KAÇIRDIĞI KIZINA SESLENDİ: GEL TESLİM OL, ÇİFTE BAYRAM YAŞAT

VAN’da, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ve 10’uncu haftaya kadar parti binası önünde eylem yapan 30 aileden Atiye Dayan, 6 yıl önce 17 yaşındayken çalıştığı iş yerinde yemeğine ilaç katılarak, zehirlendikten sonra dağa kaçırılan kızı Şilan’a seslendi. Dayan, “Kızım gel, teslim ol. Bize bu bayramda çifte bayram yaşat. Artık sensiz dayanamıyorum. Her gün senin geride bıraktığın şalını koklayıp, fotoğrafına bakarak, kahroluyorum. Beni duyuyorsan gel, ailene kavuş” dedi.
Van’da çocukları dağa kaçırılan ve 10’uncu haftaya kadar HDP binası önündeki eylemlerini sürdüren 30 ailenin evlat nöbetine, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapama nedeniyle ara verildi. Eyleme katılan ailelerden, 6 çocuk annesi Atiye Dayan da kızı Şilan’ın, Van’da 6 yıl önce çalıştığı iş yerinden yemeğine ilaç katılarak, PKK’lı teröristlerce dağa kaçırıldığını söyledi. Kızının fotoğrafını eline alıp, geride bıraktığı şalını koklayarak, gözyaşı döken Atiye Dayan, “Kızımın fotoğraflarıyla şalıyla günlerimizi geçiriyoruz. Bayramları, kandilleri ve Anneler Günü’nü kuru kuru fotoğraflar ve elbiselerini koklayarak geçiriyorum. Kızıma sesleniyorum. Allah rızası için bu acıma son ver artık. Gel, teslim ol. 6 yıldır sensiz Anneler Günü’nü kutluyorum. Bayramlarımız karanlık geçiyor. Her bayram ve her Anneler Günü hüzünlü geçiyor. 1 yıl önce Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Van’a geldik. Kızım henüz 17 yaşındayken zorla dağa kaçırdılar. 6 yıldır evlat acısıyla yaşıyorum. Benim kızım bir güzellik salonunda çalışıyordu. Kardeşlerine bakmak ve okutmak için çalışıyordu. Çalıştığı iş yerinde yemeğine ilaç katılıp zehirlendi sonra kızım kayboldu Çocuk savcısına gittim, kızımın tahlillerini istedi. Bana dedi ki tahlillerinde zihin silme ilacı çıktı. Benim kızım kardeşlerine bakmak için okulundan vazgeçti. Kalktılar bize bu kalleşliği yaptılar. Benim çocuğumu kaçıran da sorumlusu da HDP ve PKK’dır” dedi.
‘KIZIM, GEL BİZE KAVUŞ’
Dağda olan kızı Şilan’a ‘teslim ol’ çağrısı yapan Dayan, “Kızım gelsin, teslim olsun. Bize çifte bayram yaşatsın. Evimize de bayram gelsin. Ben de güleyim, bileyim bayram var. Bundan sonraki bayramları kızımla kutlamak istiyorum. Bu acıya artık dayanamıyorum. Evde çocuklarıma bakıyorum. Gelsin, korkmasın, teslim olsun. İnan ki ceza da yok. Biz de herkes gibi çifte bayram yaşayalım. Geri kalan ömrüm, evlatlarımla mutlulukla geçsin. Ben sadece evladıma kavuşmak için bu eyleme katılıyorum. Benim Kandil’e veya başka yere gidecek imkanım yok. Çocuklarım ufak olduğu için onları bırakıp ayrılamıyorum. Tek başıma çocuklarımla mücadele ettim. Van’da eyleme başladım. Gerçekten imkanım olsaydı Diyarbakır’a da giderdim, imkansızlıktan dolayı gidemedim. Çünkü çocuklarımı bırakıp gidemiyorum. Kızım nerede olursan ol, çık gel. Ben artık senin acına dayanamıyorum. Gel bize kavuş, çifte bayram yaşayalım. Bayram geliyor, bayramı bilmiyorum, mutluluğu da unuttum” diye konuştu. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Kızı dağa kaçırılan Atiye Duman’ın kızının fotoğraflarına bakması
-Atiye Dayan’ın kızının fotoğraflarını öpmesi
-Atiye Dayan’ın kızının eşarbını koklaması ve gözyaşı dökmesi
-Şilan Dayan’ın eşarbından detaylar
-Atiye Dayan ile röportaj
-Atiye Dayan’ın kızının eşarbını koklaması ve gözyaşı dökmesi

HABER: Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- 

==============================================================

3) İZMİR’DE ‘KIZ KAÇIRMA’ KAVGASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI 
 
İZMİR’in Karabağlar ilçesinde, kız kaçırma nedeniyle husumetli olan iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. 
Olay, saat 02.00 sıralarında Çalıkuşu Mahallesi 3245 Sokak’ta meydana geldi. Aralarında kız kaçırma nedeniyle husumet bulunduğu iddia edilen iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek pompalı tüfek ve tabancanın kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada Yiğit Çoban (23) tabanca mermisiyle, G.D.(34) ise bacağına isabet eden saçmalarla yaralandı. Silah seslerini duyan çevredekiler, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan ağır yaralı Yiğit Çoban Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, hafif yaralı G.D. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Çoban yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı, G.D.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çoban’ın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, olay yeri inceleme ekipleri sokakta çalışma yaptı. Öte yandan, polis ekipleri olaya karıştığı ileri sürülen S.B., E.A. ve A.Ç.’yi gözaltına aldı. G.D.’de hastanedeki tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Yaralıdan görüntü
-Şüpheliden görüntü

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK – Kamera: Fırat AKAY/ İZMİR, (DHA) 

==============================================================

4) ESKİ EŞİNİ SOKAK ORTASINDA DÖVEN ZARAP’IN DURUŞMASI ERTELENDİ
 
SAMSUN’da boşandığı eşi Emriye Metoğlu’nu (24) sokak ortasında 5 yaşındaki kızlarının önünde döven, hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlamasıyla iddianame hazırlanan İbrahim Zarap’ın (27) yargılandığı davanın yarın görülecek duruşması kısıtlama tedbirleri kapsamında 3 Haziran’a ertelendi. 
Olay, 6 Mart’ta Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı Emriye Metoğlu ile ilçe meydanında buluştu. Zarap, bir anda Emriye Metoğlu’na tekme-tokat saldırdı. İbrahim Zarap’ın, yere yığılan Metoğlu’nu dövdüğü anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Yüzüne ve başına aldığı darbeler nedeniyle tanınmaz hale gelen Metoğlu, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, İbrahim Zarap polis ekiplerince gözaltına alındı. Emriye Metoğlu, hastanede süren 5 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Zarap, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
TUTUKLU KALACAK
Tutuklu bulunan Zarap hakkında hazırlanan ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 18 yıla kadar hapsi istenen iddianameyle 12 Nisan’da hakim karşısına çıktı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, 11 Mayıs tarihine ertelendi. Ancak Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu (HSK) tarafından, Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında mahkemelerin ve adliyelerin çalışmasına ilişkin bir dizi karar alındı. Tutukluluk hali gibi özel durumlar dışında, görülmesinde ivedilik arz etmeyen duruşmalar ertelendi. Bu kararla birlikte 11 Mayıs’ta yeniden hakim karşısına çıkması beklenen Zarap’ın duruşması da 3 Haziran’a ertelendi. Mahkeme, Zarap’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Darp ettiği görüntüler
-Adliye’ye sevk edildiği görüntüler
-Adliye detaylar

Haber: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

==============================================================

5) KOMŞULARIN ‘İNAT MERDİVENLERİ’
 
TRABZON’un Çaykara ilçesindeki Akdoğan Mahallesi’nde, komşu olan Hanefi Men ve Şerafettin Yıldız arasında, 10 yıl önce arazilerinde su kaynaklı anlaşmazlık yaşandı. O günden beri birbirleriyle görüşmeyen komşu aileler, yamaçtaki evlerine, aralarında 1 metre mesafe olan 110 ve 87 basamaklı 2 merdiven yaptırdı. Zamanla arası düzelen komşular, şu günlerde ise birbirleriyle görüşse de kendilerine ait merdivenleri kullanmayı tercih ediyor.
Çaykara’nın Akdoğan Mahallesi’nde komşu olan Hanefi Men ve Şerafettin Yıldız arasında, 10 yıl önce dik yamaçtaki sınır arazilerinde, su kaynaklı anlaşmazlık çıktı. Aralarında küslük olup, birbirleriyle görüşmeyen komşu aileler, araç yolu olmayan ve patikadan ulaşım sağladıkları evlerine çıkan 2 farklı merdiven yaptırdı. Aileler, yamaç arazide, aralarında 1 metre mesafedeki merdivenlerle evlerine ulaşıyor. O günden beri birbirleriyle görüşmeyen komşu aileler, yamaçtaki evlerine, aralarında 1 metre mesafe olan 110 ve 87 basamaklı 2 merdiven yaptırdı. Zamanla arası düzelen komşular, şu an birbirleriyle görüşseler de kendilerine ait merdivenleri kullanıyor.
‘HERKES KENDİ YOLUNDAN EVİNE ÇIKIYOR’
Yıllar önce yaşanan arazi tartışması nedeniyle ayrı merdiven yaptıklarını anlatan Şerafettin Yıldız, “İki komşu arasında burası sınırdı. Burada hendek dediğimiz yerde bir su vardı ırmak gibi akan. Yüzyıllardır bu su burada. Suyun işgal ettiği yer, bizim arazimiz üzerinde. Zamanla su yüzünden anlaşmazlık çıktı. Burada babadan kalma bir evimiz var. Patika yollardan evimize eskiden geliyorduk. Yaş ilerleyip, gurbetten gelerek, buraya yerleşince evimize gelen yolda merdiven yapmak istedik. Yan komşunun daha önceden merdiveni vardı. Aslında o merdiven bizim de evimizin kapısına çıkıyor; ama aramızdaki anlaşmazlık ‘Onların merdivenini kullanırız da büyür’ diye kendi arazimizde kendimize ait merdiven yaptık. Şimdi herkes kendi yolundan evine çıkıyorö dedi.
‘MERAK EDİP SÜREKLİ SORUYORLAR’
Merdivenin, dışarıdan gelen yabancıların dikkatini çektiğini söyleyen Şerafettin Yıldız’ın eşi Hanife Yıldız da “Onlar merdiveni yaptıklarında biz burada yoktuk. İleride kavga olmasın, diye kendi merdivenimizi yaptık. Şimdi kendi merdivenimizden evimize gelip gidiyoruz. Merdivenimiz biraz dik; ama alıştık merdivene. Buraların arazisi zaten hep dik yamaçlardan oluşuyor. Köylüler bu merdivenlerin neden böyle olduğunu biliyor ama buraya gelen yabancılar merak edip sürekli soruyorlarö diye konuştu.
‘BURADA BÖYLE ŞEYLER NORMAL’
İki ailenin komşusu Mehmet Ali Yıldız da “İki aile de yıllardır birbirleriyle konuşmazlardı. Şimdi konuşuyorlar ama iki aile de kendi yerinde merdiven yaptı. Şimdi herkes kendi yerindeki merdiveni kullanıyor. Dışarıdan gelenler soruyor ‘Neden burada çift merdiven var?’ diye; ama bize normal geliyor merdivenler. Çok masraf yaptılar merdivenlere. Biz de arazilerimize çıkabilmek için kendi paramızla merdiven yaptırdık. Ben de sınır komşuma söyledim ‘Gel, beraber ortak yaptıralım’ diye ama istemedi. Şimdi o da yapmak istese kendi arazisinde diğer taraftan merdiven yapacak. Burada böyle şeyler normalö dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Mahalleden drone görüntüleri
-Merdivenin drone görüntüsü
-Mahalleden görüntüler
-Merdivenlerden görüntüler
-Merdivenden çıkılırken ayak detayları
-Merdiven sahibi Şerafettin Yıldız ve eşi ile röportaj
-Mahalle sakini ile röportaj
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anons
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON/ DHA

==============================================================

6) AĞRI’DA POLİS, YAVRU KÖPEKLERİ SÜTLE BESLEDİ, YUVA YAPTI

AĞRI’nın Eleşkirt ilçesinde, İlçe Emniyet Amirliği kontrol noktasında görev yapan polis, yiyecek bulmakta zorluk çeken 2 yavru köpeği sütle besledi. 
Eleşkirt İlçe Emniyet Amirliği kontrol noktasında görev yapan bir polis memuru, tam kapanma sürecinde sokakta yiyecek 2 yavru köpek buldu. Köpekleri kontrol noktasına getiren polis onları sütle besledi, burada köpeklere yuva da yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, polisin yavru köpekleri beslediği anların videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda, “Tam kapanma sürecinde sokakta yiyecek bulmakta zorluk çeken can dostlarımızı da unutmadık. Onlar bize emanet” denildi.
İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, yavru köpekleri sahiplenen  ve besleyen polisleri tebrik etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kontro noktasındaki köpek yavruları
-Polis memuru köpeklere süt verirken

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)- 

==============================================================

7) SAHİPLENDİKLERİ KEÇİ İLE YAVRUSUNU BAHÇELERİNDE BESLİYORLAR
 
KARS Kuyumcular Derneği Başkanı İlhan Soylu, pandemi sürecini, oğlu Aral ile sahiplendikleri keçi ve yavrusunu evlerinin bahçesinde besleyerek geçiriyor. 
Pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma süreci, kişileri farklı uğraşlara yöneltti. Kars Kuyumcular Derneği Başkanı Soylu da bahçeli evine yavru keçi aldı. Oğlu Aral ile adını ‘Bihter’ koydukları yavru keçiyi sütle beslemek isteyen Soylu, bu kararından vazgeçerek, anne keçiyi de sahiplendi. Oğlu ile birlikte keçilere evlerinin bahçesinde bakan Soylu, tam kapanma sürecini de bu sayede keyifli geçirdiklerini söyledi. İlhan Soylu, “Herkes evinde kedi, köpek besler; biz de keçi besliyoruz. Evimizin bahçesi çok müsait. Keçiyi önce sütle beslemek istedik ama sonra annesi olduğunu öğrenince annesini de sahiplendik. Şimdi her ikisine de evimizin bahçesinde bakıyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Keçi yavrusuna tuz yedirilmesi
-Keçi yavrusu ve annesi
-İlhan Soylu’nun konuşması
-Oğlu Aral’ın konuşması
-Keçi yavrusunun bahçede otlaması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

==============================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!