Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DİDİM BELEDİYE BAŞKANI ATABAY’A SALDIRI SONRASI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
 
AYDIN’ın Didim ilçesinde Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve avukatı Nizamettin Bulut’a beyzbol sopalı saldırının ardından gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü tutuklanırken, saldırı sonrası görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Belediye Başkanı Atabay’ın, olayın ardından sinirli şekilde çevresindekilere bağırdığı, “Bu memlekette devlet var ya. Yok öyle, ben burada misafirim varken bana saldıracaklar. Bu devlet buraya gelecek” dediği duyuldu. 

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, avukatı Nizamettin Bulut ile 14 Haziran’da akşam yemeğine gittiği Efeler Mahallesi’ndeki bir restoranda saldırıya uğradı. İddiaya göre, Atabay’ın yanına gelen kişi suratına yumruk attı, ardından ellerinde beyzbol sopaları bulunan 4 kişi daha saldırıda bulundu. Avukat Bulut da Atabay’ı korumak isterken yaralandı. Restoran yetkilisi ve çalışanlarının araya girmesi üzerine saldırganlar kaçtı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağırıldı. Başkan Atabay ve avukatı Bulut ilçedeki özel hastaneye gidip, baş, bel ve sırtlarına gelen darbelerle ilgili raporu aldı.
GÖZALTINA ALINAN 7 KİŞİNDEN 3’Ü TUTUKLANDI
Olaya ilişkin restoranın güvenlik kamerası kayıtlarını ve görgü tanıklarının ifadelerini alan polis, şüphelilerin Fatih Ö. isimli kişi tarafından İzmir’den kiralandığı belirlenen 06 BKH 657 plakalı otomobil ile kaçtığını belirledi. Otomobil Söke’de durdurularak, içindeki 2 kişi gözaltına alındı, ayrıca olaya karıştıkları belirlenen 5 kişiyi de Didim’de yakaladı. Gözaltına alınan 7 şüpheliden mühürlenen otelin sahibi olduğu belirtilen müteahhit Ahmet Orak polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliye sevk edilen diğer 6 şüpheliden müteahhit Ahmet Orak’ın oğlu İhsan Orak, ağabeyi Mahmut Orak ve Yusuf Caner Özbek tutuklanırken, Fatih Ö. yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler Ali S. ile Bilal D., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
OLAYIN ARDINDAN YAŞANANLAR KAMERADA 
Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın restorandaki olayın sonrasında koridorda güvenlik kamerası ve cep telefonuyla çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, darp olayının ardından polislerin gelmesinden sonra Atabay’ın sinirli şekilde çevredekilere bağırdığı, bir kişinin üzerine yürüdüğü görüldü. Güçlükle sakinleştiririlen Başkan Atabay’ın, “Bu memlekette devlet var ya. Yok öyle, ben burada misafirim varken bana saldıracaklar. Bu devlet buraya gelecek” dediği duyuldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a beyzbol sopalı saldırı sonrası görüntüler
-Güvenlik kamerası ve cep telefonu görüntüsü

Haber:Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

=====================================

Reklam Alanı

2) BURSA’DA OTOMOBİL, OTOBÜS DURAĞINA DALDI: 5 YARALI

BURSA’da, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki durağa giren otomobil, bu sırada otobüsten inenlere çarptı. Kazada 5 kişi yaralanırken, otomobil sürücüsü Yalçın Çakır (32) gözaltına alındı.
Kaza, saat 07.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Acemler Kavşağı’nda meydana geldi. Yalçın Çakır, 16 AJY 248 plakalı otomobiliyle iddiaya göre aşırı sürat nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil önce kaldırıma çıktı, ardından yol kenarındaki otobüs durağına girdi. Otomobil, otobüsten inenlere çarptı, daha sonra da yol kenarındaki ağaca vurdu. Kazada otobüs yolcularından Mustafa Oğur, Mune Mansur (13) ile annesi Muha Tavvus (35) ve kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahalesinin ardından çeşitli hastanelere kaldırdı.
‘OTOBÜSTEN İNİYORDUK’
Kazadan son anda kurtulduğunu belirten Aysel Erdem, “Biz otobüsten iniyorduk. Otobüsün içi kalabalıktı. Yaralanan insanlar önden inenlerdi. Onlar önden inerken araba birden geldi. Süratli geldi, yolculara vurdu. İşe gitmek için otobüse binmiştik, tam iniyorduk, nasıl oldu anlamadık. Kazada 5 kişi yaralandı. 2’sinin durumu kötüydü. Şoktayım, hala titriyorum” dedi.
Olay yerine gelen polis ekipleri otomobil sürücüsü Yalçın Çakır’ı gözaltına aldı. Kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————–
-Yaralılardan görüntüler
-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesi
-Yaralıların ambulansa bindirilmesi
-Kaza yapan araçtan görüntüler
-Kaza yerinden görüntüler
-Aysel Erdem röportaj
-Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

=====================================

3) SAMSUN’DA SELE KAPILAN ARAÇ SÜRÜKLENDİ

SAMSUN’un Alaçam ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sele dönüştü. Güvenli Mahallesi’nde bir araç sele kapıldı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Alaçam ilçesinde dün başlayan sağanak, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. İlçeye bağlı Güvenli Mahallesi Fatrat mevkiinde bulunan Yenice Çayı’nın debisi yükseldi. Bu sırada dere kenarında park halinde bulunan bir araç sel sularına kapıldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Aracın sela kapıldığı anlar

Haber: Zeynep Irmak ÖCAL SAMSUN-DHA

=====================================

4) HAFİF TİCARİ ARACIN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ, O ANLAR KAMERADA 
 
AYDIN’ın Söke İlçesinde,  karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaya Aydın Gövenez’e  (43) hafif ticari araç çarptı. Kazada Gövenez kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Yenidoğan Mahallesi, Yenidoğan Sağlık Ocağı mevkisinde meydana geldi. Yaya olarak hızlı bir şekilde yolun karşısına geçmeye çalışan Aydın  Gövenez’e , o sırada Söke-Didim istikametine hızla gitmekte olan Burak K. (28) idaresindeki 35 ZDR 89 plakalı hafif ticari araç çarptı. Aracın çarpmasıyla Gövenez havaya fırlayarak hızla beton zemine düştü. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekiplerince çevre güvenliği alınınırken sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Gövenez Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Aydın Gözenez hayatını kaybetti. Öte yandan, sürücü kazadan sonra polis ekiplerince gözaltına alındı.
Polis, kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
OLAY ANI KAMERAYA YANSIDI 
Hafif ticari aracın karşıya geçmeye çalışan Aydın Gözenez’e çarpma anı ise yakınlardaki bir işyerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde, Aydın Gövenez’in karşıdan karşıya geçtiği sırada hafif ticari aracın çarpması sonucu savrulduğu görülürken kazayı görenlerin hızla bölgeye doğru koştuğu yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Güvenlik kmaerası görüntüsü yayaya çarpma anı

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

=====================================

5) KAÇAK KAZIYLA ORTAYA ÇIKAN MOZAİKLER 24 SAAT KORUNUYOR
 
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, kaçak kazı yapılan eve operasyon düzenleyen jandarma, zeminde orta çıkarılmış mozaiklerle karşılaştı. Jandarma, kurtarma kazılarının sürdüğü evde 24 saat nöbet tutarken, mozaikler çıkarıldıktan sonra Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenecek. 
İslahiye ilçesine bağlı Yukarıbilen Mahallesi’nde 2019 yılında bir evde kaçak kazı yapıldığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine adrese baskın düzenleyen jandarma ekipleri, kaçak kazı yapılan evin içerisinde ve avlusunda, zemininde 200- 250 metrekare mozaik bulunduğunu saptadı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri bu gelişme sonrası evde kurtarma kazılarına başladı. Kazılar devam ederken, olası kaçak kazı ve tahribatın önüne geçmek için jandarma ekipleri de mozaiğin bulunduğu evi koruma altına aldı.
Elinde kılıç olan insan ve çeşitli hayvan figürleri bulunan mozaiğin bulunduğu evde uzman ekiplerce çalışmaların sürdüğü belirtilirken, bölgede de farklı mozaikler bulunup bulunmadığına yönelik araştırma yapılıyor. Kurtarma kazıları ile hasar görmeden bulunduğu yerden çıkarılması planlanan mozaiğin, daha önce kentte çıkarılan mozaikler gibi Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergileneceği belirtildi.
MAHALLEDE BÜYÜK SEVİNÇ
Yukarıbilen Mahallesi Muhtarı Şeyhmus İzgüden, mahallenin 3 bin 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi. Mahallenin geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle çıkan mozaiklere şaşırmadıklarını ve araştırılması durumunda farklı eserlerin de gün yüzüne çıkabileceğini anlatan İzgüden, “Burada bir evde mozaik bulundu. Ondan sonra mahallemizde güvenlik güçleri 24 saat esasla nöbet tutuyor. Müze müdürlüğü tarafından ise çalışmalar devam ediyor. Böyle bir mozaiğin buradan çıkarılıp sergilenmesi bizim için gurur verici. Detaylı araştırma yapılırsa mahallemizden farklı eserlerin de çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———————————
– Mozayiğin bulunduğu ev
– Jandarma ekipleri
– Güvenlik önlemleri
– Mustafa Kanlı anons
– Şehmuz İzgüned röp.
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Mustafa KANLI- Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!