Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SURİYELİ REYHAN 22 GÜNDÜR KAYIP
 
DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde 22 gün önce telafi kursuna gittiğini söyleyerek evlerinden çıkan, Suriye uyruklu 14 yaşındaki Reyhan Hachüseyin’den haber alınamıyor.
Suriye’nin Halep kentinde 7 yıl önce evleri bombalanınca Türkiye’ye sığınıp Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yerleşen Cemal (42) ve Ülfet Hachüseyin (37) çiftinin 2 çocuğundan Reyhan, 2 Ağustos günü kursa gideceğini söyleyerek evden çıktı. Geri dönmeyen Reyhan’a ulaşamayan ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri, Reyhan Hachüseyin’i bulmak için çalışma başlattı.
Kızıyla aralarında hiçbir sorun olmadığını belirten Cemal Hachüseyin, “Evden çıktığı zamandan bu yana kızımdan haber alamadık. 22 gündür kayıp, kendimizde aramalar yaptık ama bir sonuç çıkmadı. Kızımın hayatından endişe ediyorum. Bir an önce bulunursa çok mutlu olacağız” dedi.
Çiftin oğlu 12 yaşındaki Ahmet Hachüseyin ise, “Ablamdan 22 gündür haber alamıyoruz. Suriye’de evimiz bombalandı. 2 amcam ve çok sayıda yakınımız öldü. Biz de Türkiye’ye geldik. Şimdi de ablam kayboldu. Annem her gece ağlıyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Baba Cemal Hachüseyin ve oğlu Ahmet’ten detaylar
-Cemal Hachüseyin ile röp.
-Oğlu Ahmet hachüseyin ile röp.
-Kayıp Reyhan hachüseyin’in fotoğrafları

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

==================================

2) ÇALINTI KAYDI BULUNAN CİPTE 2 TABANCA İLE YAKALANDILAR
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde çalıntı kaydı bulunduğu için durdurulan cipte 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, sürücü Ali B.(27) ile yanında bulunan Sevilay B.(20) gözaltına alındı.
Olay, saat 01.00 sıralarında İnegöl ilçesinde meydana geldi. Bursa’nın Osmangazi ilçesinde çalıntı kaydı bulunan 16 AON 568 plakalı cipin ilçe merkezine giriş yaptığı bilgisini alan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bir süre aracı takip eden ekipler Ahmet Akyollu Caddesi’nde cipin önünü keserek durdurdu. Çalıntı kaydı bulunan araçta inceleme yapan ekipler bagajda bulunan bir çanta içerisinde 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi.
Sürücü Ali B. ile yanında bulunan Sevilay B. polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, araç detaylı inceleme yapılmak üzere emniyet otoparkına çekildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Çalıntı otomobil detay
-Polis ekipleri detay
-Olay yeri detay

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)

===========================================

3) 3 BAŞKANA HİZMET VEREN 37 YILLIK MAKAM OTOMOBİLİ
 
ÇORUM Belediyesi’nin makam aracı envanterinde bulunan 1984 model Buick marka klasik otomobil, başkanların vazgeçilmezi oldu. 37 yıllık klasik otomobili bugüne kadar 3 belediye başkanı kullandı. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Nostaljik olarak aracımızla trafiğe çıkıyoruz. Hemşehrilerimiz de büyük ilgi gösteriyorlarö dedi.
Çorum Belediyesi’nin envanterlerinde bulunan 1984 model Buick marka klasik otomobil, yoğun ilgi görüyor. Bugüne kadar 3 belediye başkanının makam aracı olan klasik otomobil, kentte düzenlenen motosiklet festivali ve oto kros gibi sportif etkinliklerde de görsel amaçlı kullanılıyor. Eski başkanlardan Turhan Kılıçcıoğlu döneminde 1984 yılında belediyeye kazandırılan Arif Ersoy’un da bir süre makam aracı olarak kullanıldığı klasik otomobil, belli bir süre sonra garaja çekildi. Mevcut Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından eksikleri giderilen ve bakımı tamamlanan otomobil, yeniden trafiğe çıkmaya başladı.
‘ÇOK GÜÇLÜ VE GÜZEL NOSTALJİK BİR ARAÇ’
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Aracımız 1984 modeldir. Bu aracımız, Çorum Belediyesi’ne merhum Turhan Kılıçcıoğlu zamanında kazandırılıyor ve bir süre makam aracı olarak kullanılıyor. Daha sonra Arif Ersoy başkanımız da kısa bir süre makam aracı olarak kullanmaya devam ediyor. Sonra garaja çekiliyor. Biz de garajda beklemesini istemedik ve tüm bakımlarını yaptırdık, şu anda nostaljik ve anısal olarak zaman zaman trafiğe çıkartıyoruz. Hemşehrilerimiz de büyük ilgi gösteriyorlar. Çok güçlü ve güzel nostaljik bir araçö dedi.
Başkan Aşgın, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın türküleri eşliğinde klasik araçla şehir turu yaptı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Belediye önünde park halindeki klasik otomobil
-Vatandaşların ilgisi
-Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın röp.
-Şehir turu ve başkanın neşat Ertaş türküsünü dinlemesi
-Halka selam vermesi
-Detaylar

HABER: Yusuf ÇINAR- KAMERA: ÇORUM  (DHA)-

=====================================

4) ÇOCUKLARIN BOZULAN OYUNCAK VE AKÜLÜ ARABALARINI TAMİR EDİYOR
 
ŞANLIURFALI Emin Kaçar, 2 yıl önce bir arkadaşının çocuklarının bozulan akülü arabalarını tamir etti. Hobi olarak çevresindeki çocukların arabalarını tamir eden Emin Kaçar, gelen talepler üzerine dükkan açtı. Oyuncak araba tamirini yapmayı sevdiğini belirten Kaçar, “Çocukların bozulan arabaları tamir olunca hem onlar, hem de ben çok mutlu oluyorum” dedi. 
İpekyolu Mahallesi’nde işyeri bulunan oyuncak ve akülü araba tamircisi Emin Kaçar, çocukların bozulan araçlarının imdadına yetişiyor. Kentte tek oyuncak araba tamircisi olan Kaçar, 2 yıl önce bir arkadaşının çocuklarının bozulan arabasını tamir etmesinin ardından tavsiye üzerine mesleğe başladığını söyledi. Hobisini mesleğe dönüştürdüğünü ve artık çevre il ve ilçelerden gelen talepleri karşılamaya başladığını anlatan Emin Kaçar, yaptığı işin çocuklar kadar kendisini de mutlu ettiğine dikkat çekerek şöyle dedi
“Ben Şanlıurfa’da 2 yıldır bu işi yapıyorum. Önce hobi olarak başladım. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine iş yeri açtım. Çocuklar bindikleri akülü araçları arızalandığı zaman iş yerine getiriyor. Daha önceden tamirci olmadığı için bozulan akülü araçlar ya atılıyor, ya da depoya konulup kullanılmıyordu. Biz iş yerini açınca bozulan araçlar tamir için getirilmeye başlandı. Genelde bu araçların ana kart, akü, teker ve şanjman dişlisi en sık arıza yapan cihazları oluyor. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu işe başladık. Şimdi taleplere yetişmeye zorlanıyoruz. Oyuncak araba tamircisini görenler, ilk başta çok şaşırıyorlar. Bu işi severek yapıyorum. Çünkü çocukları mutlu etmek bizde mutlu ediyor. Zaten işyerimizdeki istiflenen araçları gören çocuklar burayı panayıra çeviriyorö
Tamir edemediği akülü araç olmadığını dile getiren Emin Kaçar, birçok kişinin yaptıkları işten haberdar olmadıklarını ve duyunca şaşırdıklarını da sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Üst üste istiflenen akülü arabalar
– Bozulan akülü arabaları tamir eden Emin Kaçar
– Çocuklar bozulan arabalarını tamire getirmesi
– Açıklamada bulunan Emin Kaçar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA

===========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!