Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

16 yaşındaki kız arkadaşıyla evlenmek istedi, ailesi izin vermeyince evlerini bastı
 
ADANA’da 4’ü kadın 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın, iki aile arasında kız isteme meselesi yüzünden çıktığı ortaya çıktı. Kadir Ay’ın (25), kendisinden 9 yaş küçük kız arkadaşı N.M. (16) ile evlenme kararı aldığı, ancak kız tarafının, kızlarının yaşının küçük olması ve okula devam etmesi nedeniyle bu karara karşı çıktığı belirtildi.

Olay, 3 Ocak Pazar günü saat 11.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde meydana geldi. Husumetli oldukları belirtilen iki aile arasında çıkan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Pompalı tüfek ve tabancaların kullanıldığı kavgada, mahalle savaş alanına döndü. İhbar üzerine olay yerine Özel Harekat ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesi sonucu kavga son buldu. Silahla yaralanan 4’ü kadın, 7 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI
Olayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kavgada silah kullandığı öne sürülen Yusuf (33), Hakan (29) ile Ayhan Yalvanç’ı (39), karşı gruptan da Hamdullah (32), Kadir (25), Şükrü (47), Mehmet (19) ve Sıdık Ay (45) ile Ahmet Ekmen’i (19), adreslerinde yakalayıp gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, 2 pompalı tüfek ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

KIZI VERMEYİNCE EVLERİNİ BASTILAR
İki aile arasındaki tartışmanın, kız isteme meselesi nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre, gözaltına alınan şüphelilerden Kadir Ay’ın, kız arkadaşı N.M. ile evlenmek istediği, bu nedenle bir süre önce iki ailenin bir araya geldiği belirtildi. Ancak kız tarafının, N.M.’nin yaşının küçük olması ve okula devam etmesi nedeniylebu evliliğe karşı çıktığı, bu nedenle de iki aile arasında tartışma yaşandığı ortaya çıktı. Bunun üzene Kadir Ay ve ailesinin, N.M.’nin evine gittiği, burada çıkan tartışmanın ardından da silahlı kavganın yaşandığı tespit edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hamdullah, Mehmet ile Şükrü Ay ve Ahmet Ekmen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
– Olay yerinden genel ve detay görüntüler
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

======================

Reklam Alanı

İşkenceci eşini öldüren tutuklu Melek İpek: 27 gündür dayak yemedim

ANTALYA’da işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i (36) öldüren Melek İpek (31), tutuklu kaldığı cezaevinde dün gece avukatıyla görüştü. İpek’in “Dışarıda en çok kızlarıma sarılıp uyumayı özledim. Devletime ve onun adaletine güveniyorum. Burada 27 gündür hiç dayak yemedim ve ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat” dediği öğrenildi.

Olay, 7 Ocak’ta Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında, yaşadıkları müstakil evde tartışma çıktı. Tartışma sonrası Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce dövdü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluklar oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek’i buldu. İkili arasında çıkan arbede sırasında Melek İpek, tüfekle eşini vurup öldürdü, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Melek İpek’i çıplak vaziyette elleri kelepçeli buldu. Kelepçeleri açılan Melek İpek’e ambulansta müdahale edildi. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

‘KIZLARIMA SARILIP UYUMAYI ÖZLEDİM’
Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Melek İpek’i dün gece avukatı Ahmet Onaran ziyaret etti. Müvekkiliyle aralarında geçen konuşmaları anlatan Ahmet Onaran, Melek İpek’in “Gönderdiğiniz tüm mektupları ağlayarak okudum. Elimden geldiğince cevap veriyorum. Cevap yazamadıklarımdan benim için özür dile avukat bey, onlara selam söyle. Dışarıda en çok kızlarıma sarılıp uyumayı özledim, bir de patates kızartmasını. Ben devletime ve onun adaletine güveniyorum. Burada 27 gündür hiç dayak yemedim ve ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat” dediğini aktardı.

(ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- 

======================
Tefeci ailenin eline düşen iş insanı, intihara kalkışmış
 
ADANA’da tefecilik yöntemiyle 91 kişiden 20 milyon TL haksız kazanç elde eden şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden, aralarında şebeke lideri Metin Kırmızıdam’ın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 2018 yılında borçları nedeniyle sosyal medya üzerinden canlı yayında intihara kalkışan ve dönemin Valisi Mahmut Demirtaş tarafından ikna edilen iş insanı Muhammed Özyürek’in de tefeci şebekesinin ağına düştüğü; 400 bin TL’lik borcuna karşılık 536 bin TL’lik senet imzaladığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, kentte tefecilik yaparak 91 kişiyi mağdur edip, 20 milyon TL haksız kazanç elde eden şebekeyi deşifre etti. Şebekeye üye olduğu öne sürülen 14 kişiye yönelik, savcılığın yakalama kararı çıkartmasının ardından 2 Şubat’ta şafak vakti operasyon düzenlendi. Şüphelilerin adreslerine yapılan eş zamanlı baskınlarda, şebekenin lideri olduğu öne sürülen Metin Kırmızıdam, eşi Meltem, kardeşi Hasan, yeğeni Selçuk Kırmızıdam ile Teoman Küçüksöğüt, İbrahim Güp, Abdurrahman Dernik, Abdülaziz Demirdirek, Ufuk G., İbrahim K., Cumali D., Tahir Y., Ahmet ile oğlu Mustafa K. gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda toplam 21 milyon 593 bin 629 TL tutarında 473 senet ve çek, alacak notlarının bulunduğu 15 defter, 18 araç satış sözleşmesi, farklı kişilere ait 14 tapu, 1 ruhsatsız tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 10 gümrük kaçağı cep telefonu ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Operasyonun ardından şebekeye dair yeni detaylar da ortaya çıktı. Şebekenin, tefecilik yaparken yıllık yüzde 100, aylık ise yüzde 25’lere varan faizle para verdikleri, parasını ödeyemeyen kişilerin ev, arsa gibi değerli taşınmazlarına el koydukları, vermeyenleri de tehdit ettikleri öğrenildi.

ŞEBEKEYE ARSA VE İŞ YERİNİN HİSSESİNİ KAPTIRMIŞ
Kentte şekerleme üretimi yapan iş insanı Adnan Ö.’nün, şebekenin lideri olduğu öne sürülen Metin Kırmızıdam’ın kardeşi Hasan Kırmızıdam’dan 730 bin TL para aldığı, karşılığında da 1.3 milyon TL olan ödemeyi yapamadığı öğrenildi. Bunun üzerine Adnan Ö.’nün, Hasan Kırmızıdam’ın oğlu Selçuk Kırmızıdam’a 4 arsasını ve iş yerinin yüzde 5 hissesini verdiği belirlendi. Selçuk Kırmızıdam’ın, parayı ödemek için zaman isteyen Adnan Ö.’ye telefonda, gülerek, “Borcun 1.3 milyon TL ama sen 1 milyon TL ver, ödeşelim” dediği öğrenildi.

CANLI YAYINDA İNTİHARA KALKIŞAN İŞ İNSANI DA ŞEBEKENİN AĞINA DÜŞMÜŞ
Bu arada, 26 Ocak 2018’de yaklaşık 35 milyon liralık borcu nedeniyle başına silah dayayıp, sosyal medyada yaptığı canlı yayında intihara kalkışan ve dönemin Valisi Mahmut Demirtaş’ın çabalarıyla ikna edilen iş insanı Muhammed Özyürek’in de şebekenin ağına düştüğü ortaya çıktı. Özyürek’in, 2017 yılı sonlarında paraya ihtiyacı olduğunu söylediği ve Metin Kırmızıdam’dan 400 bin TL para aldığı, buna karşılık da 536 bin liralık senet verdiği öğrenildi. Özyürek’in, borcunu ödeyememesi üzerine Kırmızıdam tarafından, “Seni ve çocuklarını öldürürüz” şeklinde tehdit edildiği belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Metin, kardeşi Hasan Kırmızıdam ile Teoman Küçüksöğüt, İbrahim Güp, Abdurrahim Dernik ve Abdülaziz Demirdirek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin adli tıp birimine getirilmesi
– Adli tıp birimi tabelası
– Operasyonda ele geçirilen çek, senet gibi malzemeler
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

======================

Gaziantep’te tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
 
GAZİANTEP’te, jandarmanın düzenlediği operasyonda farklı dönemlere ait 8 parça tarihi eser ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, E.K. isimli kişinin elinde tarihi eser bulunduğu ve satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, E.K.’nin Aydınlar Mahallesi’ndeki otomobil tamiri yaptığı iş yerine operasyon düzenledi. Arama yapılan iş yerinde; çeşitli dönemlere ait 8 tarihi eser ele geçirildi. El konulan eserler Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, gözaltına alınan E.K. ise jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilişi
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Kadir GÜNEŞ-Kamera: -GAZİANTEP-DHA)

======================

Küçik Muhittin, babasına ait tabancayla oynarken başına isabet eden mermiyle öldü

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde 9 yaşındaki Muhittin Açık, babasına ait tabancayla oynarken tetiğe dokununca başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Açık, kurtarılamadı.

Olay, gece geç saatlerde ilçeye 50 kilometre uzaklıktaki Ülkülü Mahallesi’nde meydana geldi. Açık ailesinin 9 yaşındaki çocukları Muhittin, babasına ait ruhsatsız tabancayla oynarken tetiğe dokundu. Dolu olan tabancadan çıkan merminin başına isabet ettiği Muhittin Açık, yaralandı. Silah sesi üzerine odaya giren yakınları Muhittin’i yerde kanlar içinde bulunca sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ambulansla Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan küçük Muhittin, acil serviste doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı.
Muhittin Açık’ın cansız bedeni, otopsi için morga kaldırıldı. Küçük Muhittin’in ölüm haberini alan yakınları, gözyaşlarına boğuldu.
Jandarmanın olayla soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Acil servis önü
-Toplanan kalabalık
-Jandarma ekipleri
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!