Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KORONAVİRÜSÜ YENEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: BERABER MANTI YAPMAMAK LAZIM
 
KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 günlük tedavinin ardından koronavirüsü yenerek, görevine yeniden başladı. Büyükkılıç, kentte vaka sayılarının artmasına neden olan mantı buluşmalarıyla ilgili uyarıda bulunarak, “Beraber mantı bükmek, yufka açmak, bunları kalabalık yapmamak lazım. 15 gün bu süreci iyi yönetirsek eskiye dönmememiz için hiçbir sebep yok” dedi.
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için 7 Nisan’da Ankara’ya giden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Covid-19 testi yaptırdı. Sonucu pozitif çıkan Başkan Büyükkılıç, evinde karantinaya alındı. Kendisini 10 gün izole eden Büyükkılıç, koronavirüsü yenerek, sağlığına kavuştu.
Görevinin başına dönen Başkan Büyükkılıç, DHA’ya açıklamalarda bulundu. Asıl mesleğinin doktorluk olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, “Bu süreci tamamlamak istiyorsak aşı konusunu asla göz ardı etmemeliyiz. Aşıyı ihmal etmemeliyiz. Aşı randevusu alan vatandaşlar mutlaka aşılarını yaptırsınlar. Spekülasyonlara, dedikodulara ve gereksiz yorumlara kulak vermemeleri lazım. Şu an eğer aşı süreci uygulanmamış bir hekim olsaydım sürecin ben bile nerede duracağını kestiremezdim. Ben de aşılarım yapılmış olmasına rağmen bulunduğumuz konum, durum ve hareketliliğin getirdiği yaklaşım nedeniyle virüsle buluşmuş oldum. Bu süreci geçirmek durumunda kaldım. Çok şükür iyiyim. Görevimin başındayım ama bu süreci aşıya rağmen yaşamış biri olarak ne olur, şu süreçteki virüsün daha bulaşıcı olduğunu, yaygın olduğunu, önlemleri mutlaka almamız gerektiğini unutmayalım” diye konuştu.
‘BANA BİR ŞEY OLMAZ, MANTIĞINDA OLMAMAMIZ LAZIM’
Görünürde bir şeyinin olmadığını; ancak daha önceki gibi olduğunu söylemenin de doğru olmayacağının altını çizen Büyükkılıç, “Şu anda hekim olarak söylemem gerekirse nekahet dönemi sürecindeyim. Görünürde hiçbir şey yok ama ister istemez daha önceki sürecin aynısını yaşıyorum, demek doğru olmaz. Bu zaman alacak. Zaman içinde eski konuma dönüşeceğiz. Ta ki yeni bir bulaş olmadığı sürece. ‘Ben artık geçirdim, ben gencim’ mantığında yaklaşmamak lazım. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığında olmamak lazım. Bu işin genci de yaşlısı da yok” dedi. 
‘KALABALIK İFTAR ORGANİZASYONLARINI UNUTALIM’
Başkan Büyükkılıç, ramazan ayında halkı bir araya gelmemeleri konusunda uyararak, “Vaka sayıları içimize sinmeyen bir boyutta. Ne olur, sağlık çalışanlarını seviyorsak onların yükünü azaltalım. Şehrin yükünü hafifletelim. İçimize sinmiyor. Söylenecek değil yapılacak iş çok. Ramazanın kendine özgü alışkanlıklarını sürdüreceğimizi kimse zannetmesin. Ramazanı arınma, bazı şeylerden uzaklaşma olarak düşünüyorum. Teravihler ve kalabalık iftar organizasyonlarını unutmamız lazım. Beraber mantı bükmek, yufka açmak, bunları kalabalık olarak yapmamak lazım. 15 gün süreci iyi yönetirsek eskiye dönmememiz için hiçbir sebep yok. Kayseri’mizin insanı uyanık ve zekidir. Gerekli önlemi alır, diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
————————
– Koronavirüsü yenen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın açıklamaları
– Başkan Büyükkılıç’ın makamından görüntüler

Haber: Olcay DÜZGÜN- Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)

====================================================

2) KONTROLDEN ÇIKAN KAMYON DEPO VE EVE ÇARPARAK DURABİLDİ

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, kontrolden çıkan kamyon, bir depo ve bir eve çarparak durabildi. Kamyon sürücüsünün yaralandığı kazada evde ve depoda maddi hasar meydana geldi.
Kaza saat 14.30 sıralarında Osmangazi Mahallesi 592/12 Sokak’ta meydana geldi. C.A.’nın kullandığı 35 ACG 617 plakalı İZSU’ya ait kamyon, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkıp, önce bir depoya ardından 3 katlı bir apartmana çarparak durdu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan kamyon şoförü C.A, sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralının durumun iyi olduğu hayat tehlikesini bulunmadığı bildirildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Deposunda hasar meydana gelen Erdoğan Dumluoğlu, kaza anında büyük bir gürültü koptuğunu söyledi. Dumluoğlu, “Sesi duyup balkona çıktığımda kazayı gördüm. Bu sokakta can güvenliğimiz yok. Çocuklarımız rahatlıkla dışarıda oynayamıyor. Bağlantı yolu açıldığı için sokak karayolu gibi işlek oldu. Gecemiz gündüzümüz kalmadı. Önlem alınmasını istiyoruz” dedi.
Evinde hasar meydana gelen Bilgin Ertem (56) de “Bu sokağa bir çare bulsunlar. Daha önce de evime otomobil çarptı. Bu nedenle evimi korumak için kendimce önlemler aldım. Çok mağdur durumdayız. Kaza sırasında evde eşim, kızım ve torunlarım vardı. Çok şükür canlarına bir şey olmadı” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Kamyondan görüntü
-Evden görüntü
-Deposunda hasar meydana gelen Erdoğan Dumluoğlu ile röp.
-Evinde hasar meydana gelen Bilgin Ertem ile röp.
-Sokaktan görüntü

Haber – Kamera: Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)

===================================================

3) OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN ÖLDÜĞÜ KAZADAKİ TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI
 
BURSA’da, 1 kişinin öldüğü kazada, otomobilin üzerinde devrilen TIR’ın şoförü Yakup Işık (38), sevk edildiği adliyede ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan tutuklandı.
Kaza, dün Orhangazi ilçesi Yeniköy kavşağında meydana geldi. Yakup Işık (38) yönetimindeki 16 AHV 969 plakalı sunta yüklü TIR, Selahattin Sevimli (38) yönetimindeki 10 SB 690 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Kazanın ardından otomobil alev aldı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü.
Kazada, otomobil sürücüsü Selahattin Sevimli hayatını kaybetti, TIR şoförü Yakup Işık ile yanındaki Sadık Karahasan (57) ise yaralandı. Kaza anı ise mobese kameralarına yansıdı.
TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI
Selahattin Sevimli’nin cenazesi, memleketi Keles ilçesi kırsal Gelemiç Mahallesi’nde toprağa verildi. Hastanede tedavisi tamamlanan TIR şoförü Yakup Işık ise dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Işık, çıkarıldığı mahkemece ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan tutuklandı.

Görüntü Dökümü
————————
-TIR şoförünün adliyeye getirilmesinden görüntü
-Ailesinin yaralı TIR şoförüne yardım etmesinden görüntü

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)

======================================================

4) ASKERLER İÇİN GELİŞTİRDİĞİ ‘ROBOKASK’ BİRİNCİ SEÇİLDİ
 
NİĞDE’de  Akşemsettin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 9’uncu sınıf öğrencisi Akif Emre Özyıldız, operasyonlara katılan askerlerin anlık nabız bilgilerini merkeze aktaran, yaralandıkları anları tespit eden, GPS cihazı bulunan, yanıcı ve patlayıcı gazları tespit edebilen sensör içerikli akıllı miğfer geliştirdi. Akif Emre Özyıldız’ın ‘RooboKask’ ismini verdiği projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 52’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda Teknolojik Tasarım Kategorisi’nde birinci oldu.
Operasyon sırasında yaralanan, kaybolan veya hastalanan askerlerden etkilenen Akif Emre Özyıldız, akıllı miğfer geliştirmeye karar verdi. Özyıldız, 6 aylık AR-GE çalışması sonucunda askerlerin anlık nabız bilgilerini merkeze aktaran, yaralandıkları anları tespit eden, yerinin tespit edilmesi için GPS cihazı bulunan, yanıcı ve patlayıcı gazları tespit edebilen sensör içeren bir miğfer geliştirdi. Termal kamera ve yüz tanıma sistemi sayesinde, sisteme tanımlanmış suçluların da tespitini yapan miğfere ‘RoboKask’ ismini veren Özyıldız’ın projesi, geçen ay Kayseri’de düzenlenen TÜBİTAK 52’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda Teknolojik Tasarım Kategorisi’nde birinci oldu.
GÖRÜNMEYEN ALANDAKİ HEDEFLER İŞARETLENEBİLİYOR
Proje hakkında bilgiler veren Akif Emre Özyıldız, RoboKask’ı askerlerin sahadaki üstünlüğünü artırmak ve olumsuzluklar yaşanması durumunda hızlı müdahale edilmesini sağlamak amacıyla geliştirdiğini anlattı. Özyıldız, “RoboKask’ta bulunan donanımlar sayesinde sahadaki asker her zaman ana üsle iletişim halinde kalıyor. GPS sayesinde askerlerimizin sel, tipi, fırtına gibi afetlerde veya kaybolmaları durumunda konum bilgileri merkeze anında bildiriliyor. Askerlerin vurulması halinde nabız verileri direkt merkeze aktarılıyor. Kamera sistemi sayesinde de hem düşman tarafın kimlik bilgileri merkeze aktarılıyor hem de görünmeyen alanlardaki hedefler merkeze işaretlenebiliyor. Ayrıca, öldürülmemesi gereken canlı hedeflerin bilgileri de sisteme işaretlenebiliyor. Projemde bana her zaman destek olan danışman öğretmenim Murat Sakarya ve aileme çok teşekkür ederim” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
– Robokask’tan görüntü
– Okul girişinden görüntü
– Öğrencinin tasarladığı Robokask ile görüntüsü
– Robokask’tan genel ve detay görüntüler
– Lise öğrencisi Akif Emre Özyıldız ile röportaj
– Danışman Öğretmen Murat Sakarya ile röportaj
– Detay görüntüler

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)

===================================================

5) KISITLAMAYI İHLAL EDENLERİN JANDARMADAN KAÇTIKLARI ANLAR KAMERADA

Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 7 kişinin jandarma ekip otusunu gördüğünde kaçtıkları anlar, çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
İnegöl’e bağlı kırsal Kozluca Mahallesi’ndeki 7 kişi, 17 Nisan’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etti. Sokakta oturan 7 kişi, jandarma ekip otusunu görünce kaçmaya başladı. 7 kişinin koşarak kaçtıkları an ise güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntü Dökümü
————————
-7 kişinin kaçmasından güvenlik kamera görüntüsü

Haber:Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), (DHA)

======================================================

6) OTOMOBİLİN ÇALINDIĞI AN KAMERADA

Bursa’da, park halindeki otomobilin çalınma anı güvenlik kamerasınca görüntülendi.
Olay, 11 Nisan’da Mustafakemalpaşa ilçesi Atariye Mahallesi’nde meydana geldi. Lise öğretmeni İsa Güzel (50), akşam saatlerinde 16 SN 184 plakalı otomobilini evinin bulunduğu sokağa park etti. Sabah geldiğinde otomobilini yerinde göremeyen Güzel, sokakta bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntüleri izleyen Güzel, otomobilinin çalındığını tespit etti. Görüntüye, şüphelinin bir süre sokakta gezdiği ve otomobili on dakikalık uğraşın ardından çalıştığı anlar yansıdı.
İsa Güzel, durumu polise bildirdi. Bölgede bulunan çok sayıda güvenlik kamerasını incelemeye alan polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelinin çevreyi kontrol etmesi güvenlik kamerası
-Şüphelinin otomobille olay yerinden uzaklaşması güvenlik kamerası

Haber-Kamera: Gökhan ÖZHAN/BURSA,(DHA)

======================================================

7) VAN’DA TORBACI OPERASYONU: 2 GÖZALTI

VAN’da jandarmanın sokakta uyuşturucu satan ve ‘torbacı’ olarak adlandırılan kişilere yönelik operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı, 1 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Gözaltına alınan torbacıların adreslerinde uyuşturucu, hassas terazi ve tabanca ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürütenlere yönelik çalışma başlattı. Ekipler, sokakta uyuşturucu satan torbacılara yönelik düzenlediği operasyonda 2 şüpheliyi gözaltına aldı, kaçan bir kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Operasyonlarda şüphelilerin üst ve evlerindeki aramalarda uyuşturucu, hassas terazi, 2 tabanca ve tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Gözaltına alınan iki şüphelinin araçtan indirilmesi
-Jandarla Komutanlığına götürülmesi

HABER: Behçet DALMAZ/ VAN, (DHA)- 

======================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!