Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ALEVLER 48 DÖNÜMLÜK BUĞDAY TARLASINI KÜLE ÇEVİRDİ

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, yol kenarından başlayan ve yakındaki 48 dönümlük bir buğday tarlasına da sıçrayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü. Tarladaki ekinin tamamı yanarak, küle döndü.
Alaşehir – Eşme Karayolu Yeşilyurt Mahallesi yakınlarındaki Yusuf Can’a ait buğday tarlasının kenarındaki otluk alanda bugün saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak buğday tarlasının tamamına sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Alaşehir, Sarıgöl ve Salihli’den itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, 2 saatlik çaba sonucunda güçlükle söndürülürken, 48 dönümlük tarladaki ekinin tamamı yanarak, küle döndü. Bir senelik emeklerinin boşa gittiğini belirten Yusuf Can, “Tam da mahsul alma zamanımız gelmişti. Yangının nasıl çıktığını bilmiyoruz. Ama kim buna neden olduysa, tüm emeğimizi heba etti” dedi. Soruşturma başlatan jandarma, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

Görüntü Dökümü
—————–
-Söndürme çalışmalarından görüntü
-Tarla sahibi Yusuf Can ile röp.
-Yanan ekinlerden görüntü

Haber – Kamera:  Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

=====================================

2) ADLİYE OTOPARKINDAKİ KAVGA KAMERADA

Reklam Alanı

MERSİN’de adliye otoparkında iki grup arasında çıkan kavga cep telefonu kamerası ile kaydedildi.
Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan adliye binası yanındaki otoparkta saat19.30’da iki grup arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Aralarında kadınların da bulunduğu iki grup, tekme ve yumruk darbeleriyle birbirlerine saldırdı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi ile kavga sonlandırılırken, taraflar olay yerinde uzaklaştı. Kavga anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Kavga görüntüsü
-Tarafların ayrılması
-Tarafların uzaklaşması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=================================

3) BOLU’DA SAĞANAK VE FIRTINA

BOLU’da, etkili olan fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sokaktaki vatandaşlar aniden bastıran sağanaktan kaçacak yer ararken, bazı ağaçlar da devrildi.
Kentte akşam saatlerinde fırtına ve sağanak yağış etkili oldu. Aniden başlayan ve kısa süreli etkili olan sağanak nedeniyle kentin en işlek caddesinde yürüyen vatandaşlar saçak altlarına ve dükkanlara sığındı. Ayrıca fırtına nedeniyle Borazanlar Mahallesi’nde bir ağaç yola devrildi. Ağaç, belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Görüntü dökümü
—————–
-Sağanaktan görüntüler
-Saçak altlarına sığınanlar
-Devrilen ağaç

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

================================================

4) ŞEHİT KIZI, NİKAH MASASINA EMNİYET MÜDÜRÜNÜN KOLUNDA GİTTİ

KAHRAMANMARAŞ’ta polis memuru Furkan Korkmaz ile evlenen şehit polis Halil Aksak’ın kızı Kübra Nur Aksak, babası olmadığı için nikaha emniyet müdürünün kolunda gitme hayalini İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu gerçekleştirdi. Makam aracını gelin arabası olarak tahsis eden Cebeloğlu, koluna girdiği gelin Aksak’ın nikah şahitliğini de yaptı.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde 2008’de terör örgütü PKK mensuplarıyla özel hareket polisleri arasında çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Halil Aksak’ın kızı Kübra Nur Aksak, büyüdü ve gelin oldu. Polis memuru Furkan Korkmaz ile evlenen Aksak için Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu makam aracını şehit kızına gelin arabası olarak tahsis etti. Kübra Nur Aksak, eşi Furkan Korkmaz ile ilk olarak Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitlikte defnedilen babasının mezarını ziyaret etti. Babasının mezarı başında dua edip, çiçek bırakan Aksak ve annesi Eşe Aksak duygusal anlar yaşadı. Babasının mezarında gözyaşı döken Kübra Nur Aksak, daha sonra nikah için Atatürk Parkı’ndaki nikah salonuna geçti.
HAYALİNİ CEBEOLOĞLU GERÇEKLEŞTİRDİ
En büyük hayali babası olmadığı için nikaha emniyet müdürünün kolunda gitmek olan Kübra Nur Aksak’ın bu hayalini İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu gerçekleştirdi. Aksak, nikah masasına Cebeloğlu’nun kolunda geldi. Çiftin nikahını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kıyarken, şahitleri de Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu oldu.
‘O ŞU AN BENİ İZLİYORDUR’
Kübra Nur Aksak, hem evlendiği hem de en mutlu gününde babasının silah arkadaşlarının kendisini yalnız bırakmadığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Aksak, “Gönlü isterdi ki babam da burada olsun. Onun yerini aratmadıkları için o kadar çok mutluyum ki. Hepsiyle gurur duyuyorum. Tabi o beni şu an bir yerlerden izliyordur, görüyordur. Gönül isterdi ki yanımda olsun ama her zaman yüreğimde hissediyorum onu” dedi.
‘KAYINBABAMIN İZİNDEN GİDİYORUM’
Furkan Korkmaz ise nikah töreninde kendilerini yalnız bırakmayan emniyet teşkilatına teşekkür ederek, “Ben de emniyet mensubuyum ve çok da gurur duyarak yaptığım bir meslek. Kayın babamın izinden gidiyorum bende. Onların sayesinde biz buralardayız. Onları hiçbir zaman unutmayacağız, onlar için yapabileceğimiz en güzel şey onların unutulmamasıdır” diye konuştu.
Vali Ömer Faruk Coşkun da her zaman şehitlerin emanetlerinin yanında olduklarını belirtip genç çifte mutluluk diledi.
İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da “O makam arabası onların aracı. Onlara her türlü imkan fedadır. Şehidimizin kızının bu mutlu gününde birlikte olmak, bu güzel günün istek ve arzularını yerine getirmek bizi için bir emirdir” dedi.

Görüntü dökümü
—————–
– Kübra Nur Aksak’ın Furkan Korkmaz’ın yanına gelmesi
– Sarılmaları
– Şehitliği ziyaret etmeleri
– Dua eteleri
– Kübra Nur Aksak’ın babasının mezarına çiçek bırakması
– Aksak’ın ağlaması
– Aksak’ın annesi Eşe Aksak’ın ağlaması
– Şehitlikte fotoğraf çektirmeleri
– Salim Cebeloğlu’nun gelin ve damada sarılması
– Aksak’ın Cebeloğlu’nun kolunda nikah asasına gitmesi
– Gelin-damattan detay
– Hayrettin Güngör’ün nikahı kıyması
– Gelin-damadın defteri imzalaması
– Cebeloğlu’nun defteri imzalaması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=====================================================
5) BODRUM’DA AÇ KALAN DOMUZ SÜRÜSÜ BELEDİYE MEYDANINA İNDİ

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, aç kalan yaban domuzları yiyecek bulmak için Belediye Meydanı’na indi. O anlar çevredekiler tarafından cep telefonları ile görüntülendi.
Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki her gün binlerce kişinin gelip, geçtiği Belediye Meydanı dün saat 02.30 sıralarında domuzların istilasına uğradı. 6’sı yetişkin diğerleri ise yavru 30 domuzdan oluşan sürü bir süre meydanda dolaşıp, yiyecek aradı. Meydandaki Bodrum yazısı önünde bir süre bekleyen domuz sürüsü daha sonra Belediye binasına doğru yönelip, ara sokaklara girip, yiyecek aramayı sürdürdü. O anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonları ile görüntülendi. Yaban domuzları daha sonra tekrar ormanlık alana girerek gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü
———————
-Belediye Meydanı’na inen domuz sürüsünden görüntü

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

============================================
6) AGD, EDİRNE’DE ‘BÜYÜK KUDÜS KONVOYU’ DÜZENLEDİ

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi, İsrail’in, Filistinlilere yönelik sürdürdüğü saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkının yanında olduklarını duyurmak için ‘Büyük Kudüs Konvoyu’ etkinliği gerçekleştirdi.
İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sürerken, AGD ise yurt genelinde saldırıları kınamak ve Filistin halkının yanında olduklarını göstermek adına 81 ilde ‘Büyük Kudüs Konvoyu’ etkinliği gerçekleştirdi. Edirne’de gerçekleştirilen etkinlikte ise derneğin üyeleri araçlarıyla belediye başkanlığı binası önünde topladıktan sonra kentte tur attı.
‘AMERİKA VE AVRUPA SİYONİZMİN KÖLESİ OLMUŞ’
Etkinlik öncesi konuşan AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, İsrail’in katliamlarına dünya kamuoyunun gözü önünde, 1948 yılından bu yana sistemli olarak saldırı ve katliamlarına devam ettiğini ifade eden İriş, şöyle dedi:
“Terör örgütü İsrail, mübarek ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayram’ında devam ettirdiği saldırılarında, 200’e yakın Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Şehit olanların 60’ı çocuk yaşta Filistinli kardeşlerimiz. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden hamile annelere, genç, yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür. İşbirlikçi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere, siyonizmin kölesi olmuş tüm ülkelerin gerçeği görmeme konusunda bizleri şaşırtmamaktadırlar. Bu devletler, kurulduğu günden bu yana batılın yanında yer almaya devam etmişler, katliamlara ortak olmuşlar ve yaşananlara sessiz kalmışlardır.”
‘YENİLECEKLERİNİ ANLAYAN ZALİMLER AZGINLIKLARINI ARTTIRIYOR’
Bir an önce İslam Örgütü’nün kurulması gerektiğini söyleyen İriş, “Saldırıların başladığı ilk günden itibaren Türkiye ve İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir noktasından Filistinli kardeşlerimize destek mesajları gelmekte, hangi dinden ya da ırktan olursa olsun, vicdan sahibi insanlar ellerinde Filistin bayraklarıyla meydanlara inip hep bir ağızdan İsrail’in terörist olduğunu haykırmaktadırlar. Tarih boyunca görüldüğü gibi, yenileceklerini anlayan zalimler azgınlıklarını şiddetlendirmişlerdir. Tüm azgınlıklarına, şiddetli saldırılarına rağmen ise yenilmişlerdir. Çünkü onların akıl edemedikleri bir şey vardır, o da Allah’a karşı savaşan herkes yenilecektir ve Allah’tan başka güç yoktur” diye konuştu.
‘İSRAİL’E EN BÜYÜK TOKADI MÜSLÜMANLAR VURACAK’
İsrail’in işgal ettiği Kudüs topraklarından sökülüp atılacağı günlerin yakın olduğunu kaydeden İriş, “Sadece güçten anlayan İsrail’e, Filistinli kardeşlerimiz ve birlik içerisinde olan Müslümanlar en büyük tokadı vuracaklardır. Dünyaya ve bölgeye huzur ancak terörist İsrail’in yok olmasıyla gelecektir.  Bu kutlu yolculukta başlattığımız Büyük Kudüs Konvoy’unda şu anda 81 ilde gerçekleştirilmekte ve dualarımızla Filistin’de özgürlük için mücadele veren kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı tüm Türkiye’de kardeşlerimiz göstermektedirler. Başlattığımız bu mücadelemiz başta Kudüs olmak üzere tüm İslam beldeleri ve mazlum coğrafyalara kutlu bir zaferle, siyonizmden kurtulana dek devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————————–
– Konvoyda tekbir sesleri
– Abdülhamit İriş açıklama
– Konvoydan detay görüntüler
– Selimiye ile birlikte konvoy detayı
– Konvoydan detaylar

Haber – Kamera: Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=================================================

7) KARAMAN’DA İSRAİL, ARAÇ KONVOYUYLA PROTESTO EDİLDİ

KARAMAN’da yaklaşık 500 aracın katıldığı konvoyla, İsrail’in Filistin’e saldırıları protesto edildi.  
Anadolu Gençlik Derneği ve Karaman Filistin Platformu üyeleri bugün yurt genelinde olduğu gibi kentte saat 18.00’de Piri Reis Kültür Merkezi önünde, Filistin’e saldıran İsrail’i protesto etmek için bir araya geldi. Kuran’ı Kerim ve duaların okunmasının ardından yaklaşık 500 aracın katıldığı konvoy eşliğinde, şehir turu atılarak saldırılar protesto edildi.  

Görüntü Dökümü 
————————
-Toplanma alanında Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesi
-Araç konvoyundan detaylar

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)) 

=========================================

8) PARMAĞI SANDALYEYE SIKIŞAN ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

KAHRAMANMARAŞ’ta oturduğu sandalyeye parmağı sıkışan 3 yaşındaki Yusuf, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Namık Kemal Mahallesi’nde meydana gelen olayda küçük Yusuf, oturduğu plastik sandalyeye işaret parmağını sıkıştırdı. Yardıma koşan ailesi, çocuğun parmağını sıkıştığı yerden çıkaramayınca itfaiyeden yardım istedi. Eve giden itfaiye ekipleri, plastik sandalyeyi keserek Yusuf’un parmağını sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. Ekipler çalışma yaparken küçük çocuk ise “acıyor” diyerek gözyaşı döktü.

Görüntü dökümü
—————–
– Sandalyede ağlayan Yusuf
– İtfaiyenin çalışması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!