Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ADANA’DA 2 KADININ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRÜLMESİNE 2 GÖZALTI (2)
1) ‘KIZIMI SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU’

Adana’nın Kozan ilçesinde 100 metre arayla pompalı tüfekle vurulmuş cesetleri bulunan Tuğçe Duman (27) ve Melek Elşemo’nun (24), ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Saimbeyli’de evli ve 3 çocuğu olduğu kaydedilen Duman’ın annesi Hatice Kır, kızının 2 yıla yakın süredir eşinden ayrı yaşadığını anlattı. Anne Kır, “Kızım eşinden ayrılıyordu. F.A. isimli bir çocukla tanışmış. Hayatına girdi zindan gibi. Tehdit ediyordu sürekli. Bizi öldürmekle tehdit ediyormuş, kızımdan bunları duydum. Eşinden ayrı yaşayalı 2 yılı buluyor. Benim yanımda 1,5 sene kaldı. Boşanma aşamasındaydı eşine döndü. ‘Çocuklarım için anne gideyim’ dedi. Barıştı ve gitti. Tekrar bu çocuk hayatına girdi. Onu rahat bırakmadı. Nerede tanıştıklarını bilmiyorum. Süreç böyle ilerledi. Sürekli Tuğçe’yi tehdit edip, şantaj yaptı. ‘Anneni öldürürüm, seni öldürürüm, elimde pozların var’ diye. Telefonun içinde ne olur yani” dedi.
‘ÖLEN MELEK AĞABEYİMİN EŞİ’
Kızının F.A. tarafından kaçırıldığını, 2 gün sonra polisin bulduğunu kaydeden H.K., “Kızım bizi istemedi belki kötülük ederler diye sığınma evine gitti. Sonra ben geri getirdim ‘Arkandayız kızım’ diye. Sonra tekrar o kişiyle görüştüğünü anladım, kızıma tepki gösterdim. Biz uyurken tekrar kaçtı ona. Olay günü akşam hiçbir şey demedi. Ben uyuyunca Melek’i arkadaş olarak yanına almış, gitmiş. Melek benim ağabeyimin dini nikahlı eşi. 1 haftalığına gelmişti, köydelerdi. Bugün de geri gideceklerdi Kayseri’ye” diye konuştu.
Anne Kır, kızının başka şikayetçi olduğu biri olmadığını, F.A.’ya karşı koruma kararı aldırdıklarını, olayın aydınlatılmasını beklediklerini kaydetti. F.A. jandarma tarafından aranırken, amcasının oğlu M.A.’nın gözaltında olduğu öğrenildi.  

Görüntü Dökümü
———————–
– Tuğçe Duman’ın annesi Hatice Kır ile röp.
– Tuğçe’nin sağlık fotoğrafları

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/ KOZAN,(Adana),(DHA)

================================================

2) TÜRKİYE’DEN ÇİN’E, 6’NCI VE 7’NCİ İHRACAT TRENLERİ YOLA ÇIKTI
 
TÜRKİYE ile Çin arasında yerli üretim melamin kaplı, yonga levha taşınan 6’ncı ve 7’nci Çin ihracat blok trenleri, Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki TCDD Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Türkiye ile Çin arasında Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı ve ‘Demir İpekyolu’ olarak adlandırılan orta koridor üzerinden geçen blok ihracat trenlerinin 6’ncı ve 7’ncisi, bugün Kartepe’deki TCDD Köseköy Lojistik Merkezi’nden hareket etti. Yerli üretim melamin kaplı yonga levha taşınan trenler, 12 günde 4 ülke geçtikten sonra Çin’in Xi’an kentine ulaşacak. Bu trenlerin Çin’e ulaşmasıyla daha önce ihracı yapılan buzdolabı, soğutucu, bor madeni gibi ürünlere bir yenisi daha eklenerek, Çin’e melamin kaplı yonga levha da ihraç edilmeye başlanmış olacak.
Bugüne kadar Türkiye’den Çin’e 5 trende 201 vagon ve 216 konteyner ile gerçekleştirilen 8 bin 500 tonluk ihracat, 6’ncı ve 7’nci trenlerin taşıdığı 2 bin 250 tonluk malzeme ile 10 bin 750 tona ulaşacak.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Aktüel ve drone görüntüleri canlı yayından kaydedildi

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Selda Hatun TAN/ KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

=================================================

EŞİNİN BOĞARAK ARAZİYE GÖMDÜĞÜ ASLI’NIN CENAZESİ YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ (2)
3) GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya’nın Alanya ilçesinde eşi Mesut Öztürk’ün çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdüğü, daha sonra halıya sarıp, götürdüğü araziye iş makinesiyle gömdüğü Aslı Öztürk için Alanya’nın Konaklı Mahallesi Kökleme Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Kılınan namazın ardından Aslı Öztürk, yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
‘HİÇBİR SEBEBİN BÖYLE BİR ÖLÜMÜ DOĞURMAMASI GEREKİYOR’
Cenaze sonrası konuşan ve Aslı Öztürk’ün baba evinde komşusu olan Akdeniz Belediyeler Birliği Eğitim Koordinatörü Nurettin Uludağ, “Kızımız Aslı komşumuzdu. Aile olarak evin içinde neler oluyor bilmiyoruz ama eşiyle bu tür tartışmaların olduğunu duyduk. Birkaç yıldır da olmuş. Aileler bir araya gelerek arabuluculuk yapmış. Bir iki kere de ayrılma aşamasına da gelinmiş ama ‘biz birbirimizi seviyoruz, ayrılmak, boşanmak istemiyoruz’ deyince de aileler geri çekilmiş. Ondan sonra neler olduğunu kimse bilemez. Bizim üzüntümüz hiçbir sebep bu tür bir sonucu doğurmaması gerekiyor. Hele 2 çocuğu olan kadının, böyle bir sonuçla karşılaşması bizi derinden üzdü. Yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diyoruz. Umarım bir daha yaşanmaz” dedi.
DAHA ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI VARMIŞ
Öte yandan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Aslı Öztürk’ün daha önce de sık sık tartıştığı  eşi Mesut Öztürk hakkında bir süre önce de uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından yeniden aynı evde yaşamaya başlayan çiftin daha önce boşanma noktasına kadar geldiği ancak “Birbirimizi seviyoruz” diyerek ayrılmaktan vazgeçtiği kaydedildi. Cinayetin ardından çiftin 2 ve 5 yaşlarındaki çocuğunun ise babaanne ve dedede kalacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenazeden görüntüler
– Cenaze namazından görüntüler
– Cenaze mezara götürülürken görüntüsü
– RÖP: Nurettin Uludağ

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ ALANYA (Antalya), (DHA)

=================================================

4) İNŞAATTA BAŞINA DÜŞEN KERESTEYLE AĞIR YARALANDI

MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde, akaryakıt istasyonu inşaatında çalışırken başına kereste düşen Adil İrgin, ağır yaralandı.
Mezitli’de akaryakıt istasyonu inşaatında bulunan çukurda çalışan Adil İrgin’in başına kereste düştü. Başına aldığı darbe ile ağır yaralanan İrgin’i gören mesai arkadaşları, hemen yardımına koştu. İhbarla olay yerine gelen itfaiyeciler tarafından çukurdan çıkarılan İrgin, sağlık ekibince ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafatasında kırık olduğu belirlenen İrgin, tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri görüntüsü 
-Adil İrgin’in çukurdan çıkartılma çalışması

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

=================================================

5) AFYONKARAHİSAR’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda 13 kişi hakkında işlem başlattı.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Sandıklı’da silah ve mühimmat kaçakçılığı suçu kapsamında 13 şüpheliye ait 21 farklı adrese operasyon düzenlendi. Aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 184 tabanca fişeği, 6 tabanca şarjörü, 12 cep telefonu ve SIM kart ile silah tamirinde kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi. Aramalarla ilgili olarak yakalanan 13 şüpheli hakkında gerekli adli işlemlere başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Jandarma Ekiplerinin araçlarla çıkışı, yolda gidişi 
– Jandarma ekiplerinin evde ve ahırda yaptığı aramalar, bulunan mühimmatlar

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!