Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – DİYARBAKIR’DA 8’İNCİ ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI’NA MAKET UÇAKLARLA SALDIRI GİRİŞİMİ

DİYARBAKIR’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunuldu.
Olay, saat 00.30’da Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda meydana geldi. Gece saatlerinde kent genelinde duyulan patlama sesinin ardından polis ve jandarmada alarm düzeyine geçildi. Harekete geçen ekiplerin yaptığı incelemede patlamanın 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait askeri bölgeden geldiği belirlendi. Bölgeye çok sayıda sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin olaya müdahalesi sürerken, yaklaşık yarım saat sonra ikinci patlama sesi daha duyuldu. Maket uçaklarla yarım saat arayla düzenlenen saldırıların ardından silah sesleri duyuldu. Can kaybı ve yaralının olmadığı patlamalardan sonra güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı. 

BAKANLIKLARDAN SALDIRI GİRİŞİMİ AÇIKLAMASI
Patlamaların ardından Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nca açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamalarında 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğu, hasar meydana gelmediği bildirildi.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır.” denildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada ise “Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur.” ifadeleri yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı nizamiyesi
-Üs Komutanlığı önünde bekleyen ambulans
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mehmet Mücahit CEYLAN-Nurettin FİDANCAN /DİYARBAKIR,(DHA)
================================

2 – HASTANEDEN KAÇAN PSİKİYATRİ HASTASI EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Reklam Alanı

İZMİT’te tedavi gördüğü hastaneden yarı çıplak halde kaçan ve elinde sopayla dolaşan psikiyatri hastası Adnan C.’nin (23) yakalanması için polis harekete geçti. Yaklaşık 2 saatlik aramanın sonucunda bulunan Adnan C., tekrar hastaneye götürüldü. 
Olay saat 22.00 sıralarında Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Umuttepe kampüsü çevresinde yarı çıplak halde elinde sopayla gezen bir kişiyi görenler durumu polise bildirdi. Hastaneye gelen polis, ihbar edilen kişinin tedavi gördüğü hastaneden kaçan psikiyatri hastası Adnan C. olduğunu belirledi. Hastane çevresinde bulunan ormanlık alanda arama yapan polis, itfaiyeden de yardım istedi. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik araması sonucu hastane önünde görülen Adnan C., polis ekipleri tarafından ikna edilerek araca alındı. Adnan C. daha sonra tekrar hastaneye götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastane çevresinde bulunan polis ve itfaiye ekiperi 
-Elinde sopa bulunan Adnan C.’yi ikna ederek polis aracına alması 
-Detaylar 

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU /İZMİT(Kocaeli),(DHA)
===========================

3 – Afyonkarahisar’daki biyokütle enerji tesisinde 15 günde ikinci yangın (4)
VALİ ÇİÇEK: YANGIN 170 DÖNÜM ALAN İÇERİSİNDE ETKİLİ OLDU

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, bahçesinde yangın çıkan biyokütle enerji tesisine gelerek santral yetkilileri ve yangında görevli olan il müdürlerinden bilgi aldı. Vali Gökmen Çiçek, daha sonra yangının etkili olduğu alanda ve çiftliklerde inceleme yaptı. İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Çiçek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çiçek, “170 dönüm alan içerisinde etkili olan yangında aşağı yukarı 200 personelimiz çalışmakta. 35 itfaiye aracımız ve 11 arazözümüz ve gündüz saatlerinde de helikopterle müdahale edildi. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar fakat yanan ürünlerin ağaç kökü, mısır balyaları olması ve saman balyalarının yanması içten içe devam ediyor. Yanan yerlerden çevresine kıvılcımlar atma ihtimali artıyor. Bir de yangının çıktığı ilk andan itibaren saatte 40 kilometre hızla esen rüzgar yangınla mücadelenin uzun sürmesine neden oluyor” dedi. 

’12 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ, 8 ÇİFTLİK ZARAR GÖRDÜ’
Vali Çiçek, söndürme çalışmaları sırasında 12 kişinin dumandan etkilendiğini belirterek, “Yangının başından itibaren arkadaşlarımızın yoğun çalışması var. Yangında 12 vatandaşımız etkilendi, bu vatandaşlarımızın da 2’sine hastanelerde müdahale edildi. Birisi taburcu edildi diğeri de taburcu olacak. Diğer 10 vatandaşımıza ise olay yerinde müdahale edildi. Çok şükür bir can kaybımız yok. 2 ahırın tamamen, birinin de kısmen yanmasıyla 8 çiftlik yangından etkilendi” diye konuştu.

’58 BÜYÜKBAŞ 460 KÜÇÜKBAŞ HAYVANIMIZI TAHLİYE ETTİK’
Yangını söndürmek için 200 kişinin canla başla çalıştığını kaydeden Vali Çiçek, “Buradaki en büyük dezavantajımız ve bizi en çok yoran şey şu an rüzgarın hızının devam etmesi, meteorolojiyle görüşmelerimizde rüzgarın hızının saat 23.00 itibarıyla azalmasını bekliyoruz. Ama şu an halen devam ediyor. 200 arkadaşımızı canla başla yangını söndürmek için mücadele ediyor. 58 büyükbaş, 460 küçükbaş hayvanımızı tahliye ettik. Onlarda da herhangi bir zayiat vermedik. Bizi mutlu eden şey can ve hayvanlarımızda bir zayiat olmaması” dedi.

‘SABOTAJ MI YOKSA KENDİLİĞİNDEN Mİ ÇIKTI’
Sabotaj ihtimali ile ilgili araştırmanın başlatıldığını da belirten Vali Çiçek, “Savcılık tarafından yangının ilk çıktığı yerdeki kamera kayıtlarının hepsi alındı. Bununla ilgili detaylı bir inceleme yaptıktan sonra doğaldır ki konuşabiliriz. Şu an bütün görüntüler elimizde sabotaj mı yoksa kendiliğinden mi çıktı, ilk tespitlerimiz var desek yalan olur. Çünkü detaylı bir çalışma gerekiyor. Arkadaşlarımızda bu yönde çalışıyorlar.” ifadelerine yer verdi. 

‘ÜMİDİMİZ BİR İKİ SAAT İÇERİSİNDE KONTROL ALTINA ALABİLMEK’
Yangını bir iki saat içinde kontrol altına almak istediklerini ümit ettiklerini söyleyen Vali Çiçek, “Yanan saman balyaları, mısır ve ağaç köklerinin bir anda tamamen söndürülmesi bugün için çok uygun görünmüyor ama ümidimiz bir iki saat içerisinde kontrol altına alabilmekö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yangından genel görüntü detay,
-Santral kapısı girip çıkan itfaiyeler,
-Yangın yakın plan detay,
-Yanan direk kırıldı detay
-Vali yangın alanına giriş,
-İtfaiye araçları detay
-Vali Gökmen Çiçek konuşma

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR,(DHA)
============================

4 – CAM ŞİŞEYLE BEKÇİYİ YARALAYINCA BACAĞINDAN VURULDU

ANTALYA’da Erkan İ. (32), eve gitmesini isteyen bekçilere kırdığı cam şişeyle saldırdı. Bir bekçiyi boynundan yaralayan Erkan İ., tabancayla bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.
Olay, saat 23.30 sıralarında Kepez ilçesi Gündoğdu Mahallesi 2484 ile 2491 sokak kesişiminde meydana geldi. İddiaya göre mahallede bir parkta alkol alan Erkan İ., çevreye de rahatsızlık vermeye başladı. Gürültüden rahatsız olan mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Merkezden yapılan anonsta, bölgede devriye gezen bekçilere duruma müdahale etmesi bildirildi. Bekçiler, sokak üzerinde gördükleri Erkan İ.’den evine gitmesini ve gürültü yapmaması yönünde uyarıda bulundu.

BEKÇİLERE KIRDIĞI ŞİŞEYLE SALDIRDI
Bekçilerin uyarılarını dinlemeyen Erkan İ., sokak üzerindeki bir apartmanın önüne gelerek önce bahçede bulunan saksılarla bekçilere saldırdı. Erkan İ., daha sonra eline aldığı şişeyi kırarak bekçilerin üzerine yürüdü. Bekçilerden biri, boynuna aldığı darbeler sonucu yaralandı.

BACAĞINDAN VURULARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bekçilerden birini de elindeki şişeyle kovalayan Erkan İ., havaya uyarı ateşi açılarak durdurulmak istendi. Erkan İ., ısrarla saldırı girişiminde bulunmaya devam edince, bekçilerden biri sağ bacağından tabancayla vurdu. Erkan İ., olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Kepez Devlet Hastanesine kaldırıldı. Boynundan yaralı bekçi de ilk müdahalenin ardından kontrol amacıyla hastaneye götürüldü.

‘BEKÇİYİ KOVALADI’
Yoldan geçerken bekçilerin Erkan İ. ile tartıştıklarını gördüğünü ifade eden Bilal Belgin, “Bekçi arkadaşlara hakaret etti. Bekçiler biber gazı kullandı. Şahıs şişe ucunu kırarak bekçilere saldırdı. O esnada bir bekçiyi boynundan yaraladı. Derin bir yaraydı. Bekçi de silahını alarak uzaklaşması için yere doğru sıktı. Bir bekçiyi de kovaladı. O da ayağına doğru sıkınca, şişeyi yere düşürdü. Ondan sonra etkisiz hale getirdiler” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ve bekçiler detay
-Polis ve ambulans araçları detay
-Yaralı Erkan İn detay
-Erkan İn’e sağlık ekiplerinin müdahalesi detay
-Erkan İn’in ambulansa alınması detay
-Şişe detaylar
-Bilal Belgin röp.
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

5 – KARS BARAJ GÖLÜNE DÜŞEN ARAÇTAKİ 3 KİŞİ KURTARILDI

KARS’ta 44 köyün tarım arazisinin sulaması ihtiyacının karşılanması amacıyla 3 yıldır suyun tutulduğu baraj gölüne düşen otomobildeki 3 kişi kurtarıldı.
2018 yılının Temmuz ayından itibaren su tutmaya başlayan, Iğdır ile Digor Ovasının sulamasına ve Arpaçay Barajını beslemeye katkı sunan Kars Barajında bugün saat 20.30’da can pazarı yaşandı. Kars Baraj Gölünün debisinin yükselmesini gözlemlemek için Kars Kalesinin arkasındaki Dereiçi mevkisine giden O.D.’nin kontrolündeki otomobil sürücünün kontrolünden çıkarak baraj gölüne düştü. Otomobilin sürücü O.D. ile araçta bulunan S.Ç. ve L.E., kendi imkânları ile aracın üzerine çıkarak yardım gelmesini bekledi.
Olayın yetkililere bildirilmesi üzerine sağlık, polis, itfaiye, UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. kısa sürede olay yerine gelen ekipler, baraja girerek aracın üzerinde mahsur kalan O.D., S.Ç ve L.E.’yi kurtarıldı.
Bölgedeki yayla sahiplerinden Ertuğrul Çakas, “Sürekli burada hayvan otlatıyorum. Geçtiğimiz gün Devlet Su İşlerine giderek, istimlâk ettikleri yere tabela dikmelerini istedim. Ancak oradaki yetkili bunu pek umursamayarak, ‘biz her yere tabela mı koyalım’ yanıtını verdi. Bunun üzerine ben, ‘burası açık alan ve insanlar buraya piknik için geliyor’ dedim. Bugün de buraya gece saatlerinde gelen vatandaşlar yolun açık veya kapalı olduğunu bilmediği için baraja düştü. Bu insanlar burada ölebilirdi” diye konuştu.
Görevli personeller ise mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için suya girdiklerini ifade ederek, “Elimizden geleni yaptık, inşallah sağlık durumları iyi olur, Allah yardımcıları olsun.ö dedi.
Şahıslar daha sonra ambulansla hastaneye sevk edilirken, olayla ilgili güvenlik güçleri tahkikat başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ambulans ve AFAD ekinin gidişi
-Ertuğrul Çakas’ın konuşması
-Kurtarma sırasında çekilen fotoğraflar

Haber-Kamera: KARS,(DHA)
======================

6 – ANKARA’DA BİN ARAÇLI ‘KUDÜS’E DESTEK’ KONVOYU

ANKARA’da, sivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan binlerce vatandaş, yaklaşık bin araçlı ‘Kudüs’e Destek’ konvoyu oluşturdu. Kent genelinde sloganlar atarak ilerleyen kalabalık, İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırılarını protesto etti.
Türkiye genelinde saat 19.30’da başlayan Kudüs konvoyuna Ankara’da da yoğun katılım oldu. İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Kudüs Şurası, Memur-Sen başta olmak üzere çeşitli STK’ların desteğiyle düzenlenen eyleme katılanlar, Samsun yolundaki Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde toplandı. Araçlarıyla gelen vatandaşlar, yaklaşık bin araçlı konvoy oluşturdu. Basın açıklaması sonrası hareket eden konvoy, şehrin çeşitli bölgelerini dolaştıktan sonra Çankaya’da bulunan İsrail Büyükelçiliği konutu önüne geldi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı konut önünde ellerindeki Türk ve Filistin bayrakları ile slogan atan ve korna çalan vatandaşlar, İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırılarını protesto etti.
Daha sonra Melike Hatun Camii önüne gelen vatandaşlar, Anadolu Gençlik Derneği Ankara İl Başkanı Ahmet Şanver öncülüğünde şehitler için dua etti. İsrail’n protesto eden binlerce vatandaş, daha sonra pandemi tedbirleri çerçevesinde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Konvoydan görüntü
-Dua edilmesi
-Sloganlardan görüntü
-Genel detay

Haber-Kamera: Fatih POYRAZ-Burak TEKİN /ANKARA,(DHA)
===================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!