Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 27

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1) İSTANBUL SINIRINA UYGULAMA NOKTASI KURULDU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 17 gün boyunca uygulanacak ‘tam kapanma’nın başladığı saat 19.00’da polis ve jandarma ekiplerince Tekirdağ’da İstanbul sınırına uygulama noktası oluşturuldu. Noktada uygulama yapan polis ekipleri İstanbul yönünden gelen tüm araçları durdurup kontrol etti. Yolcu otobüslerinde ise yarı kapasite kontrolleri gerçekleştirildi. Kontrollerde seyahat belgesi olanların geçişine izin verilirken, olmayanlar ise geri çevrildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Muhabir Mehmet Yirun anons
-Drone ile araç kuyruğu
-Trafikte seyreden araçlar
-Otobüs yolcularının kontrolü
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ,(DHA)

===================================

2) SİNOP’TA KAPANMA ÖNCESİ HALK PAZARI DOLDU, TEZGAHLARDA ÜRÜN KALMADI

Reklam Alanı

KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi, Sinop halk pazarı tıklım tıklım oldu, sosyal mesafe unutuldu. Pazar esnaflarından Adem Şahin, tezgâhlardaki malın bitmesine sevinirken, sosyal mesafenin sağlanamadığını ifade ederek, “Kazandığımız parayı bundan sonra sağlığa harcayacağız. 30 senedir pazardayım ben böyle bir yoğunluk görmedim.” dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi, vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için marketlere ve pazarlara akın etti. Sinop merkeze kurulan halk pazarı da tıka basa doldu. Adım atacak yer kalmayan pazarda, tezgah önlerinde yığılma yaşandı, sosyal mesafe kuralları da unutuldu. Sabah saatlerinden itibaren dolmaya başlayan pazar tezgahlarındaki ürünler gün sonunda tükendi. Tezgahtaki malın bitmesine sevinen pazarcılar ise sosyal mesafenin unutulmasına tepki gösterdi.

‘BEN BÖYLE BİR YOĞUNLUK GÖRMEDİM’

Pazar esnafı Adem Şahin, “30 senedir pazardayım ben böyle bir yoğunluk görmedim. Vatandaş marketlerden kaçıp pazara geldi. Saat 13.30 gibi malzememiz bittiö dedi. İbrahim Kaptan, “2 liraya elma, 5 liraya karpuz sattık. Arabada 10 ton daha karpuz var. İftardan sonra mallarımızı hazırlayacağızö diye konuştu.

‘HASTA OLMAYAN DA BUGÜN VİRÜSÜ KAPMIŞTIR’

8 ton patates ve soğanın tükendiğini ifade eden Mustafa Şen, “Saat 16.00’dan sonra mal kalmadı. Alışveriş pazarcı için güzel oldu ama hasta olmayan da bugün virüsü kapmıştır. Paramızı koyduk cebimize ama sağlık için harcayacağız bundan sonra öyle görünüyorö dedi.

‘İZDİHAM OLDU, HASTALIK VARSA BİRİSİNDE HERKESE BULAŞTI’

Tüm ürünleri sattıklarını söyleyen Ahmet Aslan, “Artı bir araba daha malımız vardı o da bitti. Bizim milletimiz çok değişik. ‘Korona var’ diyoruz ama bugün izdiham oldu. Hastalık varsa birinde bugün herkese bulaşmıştır. ‘Açlıktan öleceğiz’ diye korkuyoruzö dedi.

Pazarın çok yoğun olduğunu ifade eden Hasan Kurt, “Herkes pazara akın etti, İstanbul’dan gelenler de var. Tezgâhlar boşaldı ama millet hep iç içeydiö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————
-Pazardan ve kalabalıktan detaylar
-Pazarcı Adem Şahin’in röportajı
-Pazarcı Hasan Kurt’un röportajı
-Pazarcı Mustafa Şen’in röportajı
-Pazarcı Ahmet Aslan’ın röportajı
-Boşalan tezgahlardan detaylar
-Detaylar
-Para sayan esnaftan detaylar

Haber-Kamera: Deniz ÖZEN/SİNOP, (DHA)

=========================================

3) ANTALYA’DA KISITLAMA ÖNCESİNDE YOĞUNLUK, SONRASINDA SESSİZLİK HAKİM OLDU

ANTALYA’da, 17 günlük tam kapanma öncesi yoğunluk, sonrası ise sessizlik hakim oldu. Kentte kısıtlamaya girileceği saate yakın oluşan trafik, kısıtlama saatinden yaklaşık 45 dakika sonra azalırken, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de sessizliğe büründü.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 29 Nisan Perşembe saat 19.00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek tam kapanmaya dakikalar kala, Antalya’nın ana artelleri ve işlek caddelerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle Yüzüncü Yıl Bulvarı’nda araç trafiği kuyruğu oluşurken, insan sirkülasyonunun fazla olduğu Üçkapılar bölgesinde de yoğunluk oluştu. Kısıtlama saati başladığında ise Yüzüncü yıl Bulvarı’nda oluşan trafiğin sürdüğü gözlendi.

KONYAALTI SAHİLİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Polis ekipleri, 17 günlük kısıtlamanın başlamasıyla denetimlerini artırırken, yasak saatiyle beraber dışarıda olan vatandaşlar da evlerine bir an önce gitmeleri konusunda uyarıldı. Saatler ilerledikçe cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. Gündüz saatlerindeki yoğunluğuyla yaz aylarını aratmayan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de kısıtlamaya birlikte sessizliğe büründü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Yoğun trafik detay
-Durakta bekleyenler detay
-Cumhuriyet Meydanı detay
-Kediler detay
-Konyaaltı Sahili detay
-Yollardaki yoğunluğun azalması detay
-Polislerin uygulama yapması detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

=====================================

4) İZMİR’DE 17 GÜNLÜK TAM KAPANMA BAŞLADI

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de 17 günlük tam kapanma kararı saat 19.00’da uygulamaya başlarken, İzmir’de  evlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarında ve yollarda yoğunluk oluşturdu.

İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün saat 19.00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar haftaiçi ve haftasonu ayrımı olmaksızın tam kapanma kararı Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de saat 19.00’dan itibaren evlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarında ve yollarda yoğunluk oluşturdu. Önlemler kapsamında polis ekipleri kentin en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, Gündoğdu Meydanı’nda ve Alsancak Gar civarında uygulama yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Gündoğdu meydanı’ndan detay
-Vatandaşlardan detay
-Yunus ekiplerinden detay
-Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden detay
-Alsancak Gar’dan detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

====================================

5) ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE BİLECİK’TE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA SOKAKLAR BOŞ KALDI

ESKİŞEHİR, Kütahya ile Bilecik’te 17 gün sürecek olan ‘tam kapanma’ kararıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlaması başlarken, cadde ve sokaklar kısa sürede boş kaldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapama kararın ardından Eskişehir, Kütahya ile Bilecik’te 17 gün sürecek olan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması saat 19.00’da başladı. Eskişehir’de polis, önemli kavşaklarda tedbir alırken, kontrol noktaları oluşturuldu. Vatandaşların önlemlere uymasıyla sokak ve caddeler kısa sürede boş kaldı. Kavşaklarda araçlar ve yayalar tek tek kontrol edilirken, kent genelinde sokağa çıkma kısıtlamasına uyulduğu gözlendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekiplerince kentin Bursa, Kütahya, Bilecik ve Ankara yollarındaki giriş-çıkışlarında araçlar üzerinde seyahat izin belgesi denetimi yaptı. Bilecik ve Kütahya’da da hem sokağa çıkma hem de seyahat kısıtlamasına genel olarak uyulduğu görüldü.

VAKA ORANLARI YÜKSEK

Sağlık Bakanlığı 17-23 Nisan haftasına ilişkin koronavirüs risk haritasında Eskişehir, 100 bin kişide 535,87, Bilecik’te 525,79, Kütahya ise 427,77 vaka oranıyla yer alıyor. Eskişehir, Bilecik ve Kütahya’daki vaka oranları Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kentlerin tamamı kırmızıya boyandı. Covid- 19 salgını ile mücadele kapsamında ülke genelinde başlayan ‘tam zamanlı kapanma’ 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Eskişehir sokakları
-Polis ekipleri
-Boş sokak
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!