Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 29

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1) YANGINDA MAHSUR KALAN ANNE VE 3 ÇOCUĞU İLE 4 KUŞ KURTARAN İTFAİYECİLER KONUŞTU 

AYDIN’ın Efeler ilçesinde, bir apartman dairesinde çıkan yangında 3 çocuğunu çıkardıktan sonra dumandan etkilenen anne ile 4 muhabbet kuşu itfaiye görevlileri tarafından kurtarıldı. Nefes almakta zorlanan anneye kendi solunum cihazını bağlayarak binadan çıkartan itfaiye görevlisi Deniz Coşkun, “Biz itfaiye olarak vatandaşımızın canı, malı için 7/24 her zaman göreve hazırız. Bir canlının hayatını kurtarmanın bize verdiği gurur ve sevinci kelimelerle anlatmak mümkün değildir.” dedi.

Efeler ilçesine bağlı Meşrutiyet Mahallesi 2055 sokaktaki bir apartmanın 4’üncü katında oturan Fahriye S. ve 3 çocuğunun oturduğu dairede, dün saat 23.00 sıralarında iddiaya göre klimadan kaynaklı yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Fahriye S. kendi imkanları ile çocuklarını dışarıya çıkartırken, yoğun duman nedeniyle dairede kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları müdahale ile mahsur kalan Fahriye S.’yi kurtardı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürürken, dairede muhabbet kuşlarının olduğunu fark etti. Muhabbet kuşlarını alan itfaiye ekipleri, dışarıya çıkartarak kuşları telef olmasını önledi. Fahriye S. ve 3 çocuğunun yanı sıra muhabbet kuşlarının da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

‘BİR CANI KURTARMAK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ’
Öte yandan, muhabbet kuşlarını yanmaktan kurtaran Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli çavuş Ahmet Tanrıverdi, o anları Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine anlattı. İtfaiye Çavuşu Tanrıverdi, “Aydın Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığında 34 yıldır görev yapıyorum. 112 komuta merkezine gelen ihbar üzerine olay yerine 4 araç ve 10 personel ile intikal ettik. Olay yerine vardığımızda arkadaşlarımız hortumları serip yangına müdahale ederken, diğer taraftan da evde mahsur kalan vatandaşlara solunum cihazı takıp kurtarma işlemine giriştik. Arkadaşlarımızdan bir tanesi dumana çok maruz kalan ev sahibine kendi solunum cihazını takarak dışarı çıkartıp sağlık ekiplerine teslim ettik. Çevreyi kontrol ederken içeride kuş kafeslerini gördüm. Hemen kucaklayarak temiz havaya çıkartarak güvenliğini aldım.” dedi.

‘KENDİ SOLUNUM CİHAZIMI ANNEYE TAKTIM’
Ev sahibi Fahriye S.’ye kendi solunum cihazını taktıktan sonra yangından kurtaran itfaiye eri Deniz Coşkun, “Aldığımız ihbar doğrultusunda adresi intikal ettik. Olay yerine vardığımızda klimanın alev aldığını gördük ve hemen müdahale ettik. O esnada evde 3 çocuk ve annesi vardı. Çocuklar annelerinin ve kendi imkanları ile çıkmayı başarmışlar. Durumları iyiydi fakat anneleri paniklemiş ve dumandan etkilenmişti. Bende o esnada üzerimde olan kendi kullandığım solunum cihazımı çıkarttım ve anneye taktım. Daha iyi nefes almaya başladı. Vakit kaybetmeden aşağıya indik ve sağlık ekiplerine teslim ettim. Tekrar vakit kaybetmeden yanan eve çıktım o arada itfaiye çavuşumuzun kuş kafesini kucakladığını gördüm. Kuşları kurtararak güvenli bire yere taşıdı. Böylece hem anneyi hem de kuşları sağ salim kurtarmış olduk. Biz itfaiye olarak vatandaşımızın canı, malı için 7/24 her zaman göreve hazırız. Elimizden gelen bütün imkanlar ile bunu yapıyoruz. Çünkü bir canlının hayatını kurtarmanın bize verdiği gurur ve sevinci kelimelerle anlatmak mümkün değildir.” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Dumandan etkilenen 4 kişinin ambulansta tedavileri yapılırken görüntü
-Anneye solumun cihazı takan itfaiye erini “o an”fotoğrafı
-Kuş kafesini yanmaktan kurtarılma anı fotoğrafı
-İtfaiye eri Deniz Coşkun röp.
-İtfaiye Çavuşu Ahmet Tanrıverdi röp.
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber Kamera: Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

==================================

2) ŞANLIURFA’DA SOKAKLAR BOŞ KALDI

ŞANLIURFA’da koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında yurt genelinde tam kapanma uygulamasının başlamasıyla birlikte kentte sokaklar boş kaldı. Polis ekipleri yasaklara uymayan 74 kişiye cezai işlem uygularken, ekip aracından sık sık anons yapılarak vatandaşların sokağa çıkmamaları istendi.

Şanlıurfa’da saat 19.00’dan itibaren polis ekipleri, kent merkezindeki Atatürk Bulvarı, Bahçelievler, Bağlarbaşı, Süleymaniye, Eyyübiye, İpekyol, Karaköprü Mahallelerinde Necmettin Cevheri, Recep Tayyip Erdoğan bulvarları ile tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi uygulama noktası oluşturarak yasak saatinde dışarıda bulunan vatandaşları ve araçları kontrol etti. Ekipler, belgesi olmayan sürücülerin geçişine izin vermedi. Kentin en işlek caddelerinde trafik yoğunluğu büyük ölçüde azaldı. İş yerlerinin kapandığı kentte ara sokaklarda bulunan vatandaşlara yönelik polis aracıyla sık sık anons yapılarak, İçişleri Bakanlığınca belirlenen yasaklar hatırlatılarak, halkın sokağa çıkmaması istendi. Polis ekiplerinin denetimleri sırasında belgesi olmadan sokakta araçlarıyla gezen 74 kişiye cezai işlem uygulandı. Polisin denetimleri kent merkezinde devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Tam kapanmayla boşalan sokaklar
– Kapalı işyerleri
– Polis ekipleri uygulama yapması
– Sokakta bulunan araçları durdup evrakları kontrol eden polis
– Kurallara uymayanlara ceza yazılması
– Polis aracıyla anons yapılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=================================

3) BİTLİS’TE SOKAKLAR BOŞ KALDI

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında bugün saat 19.00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar uygulanacak tam kapanma kararı tüm yurtta uygulamaya başlanırken, yasakla birlikte Bitlis’in caddeleri sessizliğe büründü.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapama kararının ardından Bitlis’te 17 gün sürecek olan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması saat 19.00’da başladı. Bitlis’te polis, önemli kavşaklarda tedbir alırken, kontrol noktaları oluşturuldu. Vatandaşların önlemlere uymasıyla sokak ve caddeler kısa sürede boş kaldı. Kent genelinde sokağa çıkma kısıtlamasına uyulduğu gözlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Boş sokaklardan görüntü
-Polis ekiplerinden detaylar
-Ekiplerin araçları durdurmasında detaylar
-Boş cadde ve sokaklardaki görüntüler
-Çarşı merkezindeki ekiplerin araçları durdurmaları
-Kimşik ve izin belgesi kontrolü yapmaları
-Genel ve detaylar

Özcan ÇİRİŞ- Ceren KURTYE/BİTLİS, (DHA)

================================

4) BAKAN KURUM, BİTLİS’TE ‘DERE ÜSTÜ ISLAH PROJESİ’ İÇİN YIKILAN BİNALARI İNCELEDİ

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bitlis’e gelerek kent merkezinde devam eden ‘Dere Üstü Islah Projesi’ kapsamında yıkılan binaları inceledi. Bakan Kurum, “Proje bittiğinde 50 bin metrekarelik alanda şehrin bu bölgeleri nefes alacak. Mutki Köprüsü ile başlayıp, Ulu Cami bölgesine kadar gelen alanı, dere güzergahı kenarındaki vatandaşlarımızın, Bitlis’in hatta bütün bu bölgenin 24 saat vakit geçirebileceği nezih bir ortam oluşacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bazı incelemelerde bulunmak üzere beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile birlikte Bitlis’e geldi. Bakan Kurum ve beraberindeki heyet Bitlis merkezde devam eden ‘Dere Üstü Islah Projesi’ kapsamında yıkılan binaları inceleyerek, dere üstünde bulunan esnafla da bir araya geldi. Esnafla sohbet eden Bakan Kurum, “Tarihe Vefa projesini yapacağımızı ve buradaki kadim değerlerimizi, kültürel değerlerimizi ortaya çıkaracağımızı ifade etmiştik. Bununla ilgili çalışmaları başlattık. Esnaflarımızla gönül birliği içerisinde bu projemizi yürütüyoruz” dedi.

Daha sonra Bitlis Valiliğine geçen Bakan Kurum, Bitlis Valisi Oktay Çağatay’dan ve Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’dan bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının millet bahçelerinden kentsel dönüşüme kadar birçok alanda çalışma yürütüldüğünü söyledi. Daha güçlü Bitlis için yapılması gerekenleri istişare ederek projeleri paylaştıklarını belirten Bakan Kurum, bir kısmı için uygulamaya başladıklarını bir kısmı için ise proje çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bitlis’e 12 milyarlık yatırım yaptıklarını, bunun 2,5 milyarlık kısmının da Çevre Şehircilik Bakanlığı eliyle yapıldığını belirten Bakan Kurum şöyle konuştu:

“Bitlis’imizde önemli bir dönüşüm süreci yaşıyoruz. 50 bin metrekarelik alanda Mutki Köprüsü ile başlayıp, Ulu Cami meydanına kadar gelen bölgede önemli bir aksı dere üzerinde kalıyor. Dere güzergahı üzerinde vatandaşlarımızın hem can hem de mal güvenliği için taşkın riski bulunmaktadır. Daha önce de bu alanda ‘Tarihe Vefa’ projesini yapacağımızı ve buradaki kadim değerlerimizi, kültürel değerlerimizi ortaya çıkaracağımızı ifade etmiştik. Bu çerçevede bugüne kadar 43 milyon liralık kamulaştırma süreci yürüttük. Diğer taraftan buradaki vatandaşlarımızın taşınması amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle ticari ünite ve ofislerden oluşan bir ticaret merkezi inşası yaptık ve buradaki 217 bağımsız birimi şehrin içindeki esnaflarımıza verdik. Diğer taraftan bu alanlar riskli yapılardan ibaret. Riskli yapı tespitini önümüzdeki hafta itibari ile bakanlığımızdan gelecek heyetlerle tespit edeceğiz. Bu çalışmaları Haziran ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.”

‘PROJE TAMAMLANDIĞINDA ŞEHİR NEFES ALACAK’

Bakan Kurum, proje tamamlandığında vatandaşların bu bölgede 24 saat vakit geçireceğini belirterek, “Proje bittiğinde 50 bin metrekarelik alanda şehrin bu bölgeleri nefes alacak. Mutki Köprüsü ile başlayıp, Ulu Cami bölgesine kadar gelen alanı, dere güzergahı kenarındaki vatandaşlarımızın, Bitlis’in hatta bütün bu bölgenin 24 saat vakit geçirebileceği nezih bir ortam oluşacak. Dere güzergahına bakan cephelerle ilgili sokak sağlıklaştırması ve bina giydirmeleri projelerini de Bitlis Belediyemize hibe ve kredi vermek suretiyle hayata geçireceğiz. Derenin her iki tarafındaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmış olacağız. Burada vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde gezmesini sağlamış olacağız. Bugün bizleri kabul eden ve misafirperverliği en üst seviyede tutan tüm Bitlisli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakan Kurum açıklamalarının ardından Bitlis Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Kurum daha sonra Emniyet ve Jandarma Komutanlığının içinde yer alacağı kompleksin yapılacağı arazide de inceleme yaptıktan sonra Bitlis’ten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un karşılanması
-Bakan Kurum’un esnaf ziyaretinden detaylar
-Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un esnaflarla sohbetinden detaylar
-Çarşı merkezi ve dere üzerindeki yapılardan detay
-Çevre ve Şehrcilik Bakanı Murat Kurum’un Bitlis Valiliği önünde karşılanması
Şeref defterini imzalaması
-Gazetecilere açıklamalarda bulunması
-Genel ve detaylar

Özcan ÇİRİŞ- Ceren KURTYE/BİTLİS, (DHA)

================================

İFTAR VAKTİ OCAKTA UNUTULAN YEMEK YANGINA NEDEN OLDU

KAYSERİ’de iftar saatinde pişirilen yemeğin ocakta unutulması sonucu çıkan yangında, 1 kişi yaralandı. 

Yangın, saat 19.15 sıralarında Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Nergiz Sokaktaki 3 katlı binanın son katında meydana geldi. Gülay Ş., iddiaya göre iftar için yemek pişirmeye başladı. Yemeğin bir süre sonra ocakta unutulması sonucu yangın çıktı. Alevlerin aspiratöre sıçramasıyla yangını farkeden Gülay Ş., durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bu sırada yangını söndürmeye çalışan kadın, elinden yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kadını Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. İtfaiye ekipleri ise mutfaktaki yangını kısa sürede söndürdü.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü
—————————-
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)

===============================

YALOVA’DA 17 GÜNLÜK TAM KAPANMANIN İLK DAKİKALARINDA İLK CEZA KESİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma yasağı başladı. Kısıtlamanın başlamasıyla polis ekipleri cadde ve sokaklarda denetimlere başlarken, yasağın ilk dakikalarında izin belgesi bulunmayan bir kişiye 3 bin 150 TL ceza yazıldı.

İçişleri Bakanlığı’nca alınan karar ile yurt genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma yasağı saat 19.00’dan itibaren başladı. Yalova’nın önemli noktalarında polis ekipleri kontrol noktaları oluşturdu. Ekipler, yasağa rağmen açık olan işletmelere uyarılarda bulunurken, araçlarıyla dışarıda olan vatandaşlara da izin belgesi sordu.

YASAĞIN İLK DAKİKALARINDA İLK CEZA YAZILDI

Yasağa rağmen sokağa çıkan Hülya. T.(43) polis ekiplerince durduruldu. Ekiplerin sokağa çıkma yasağının başladığını hatırlatıp, izin belgesi sorduğu Hülya T. izin belgesi olmadığını ancak evine gittiğini belirtti.  Hülya T.’ye yasağı ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 150 TL cezai işlem uygulandı.

Görüntü Dökümü
—————————————————-
-Sokakların ve uygulamanın havadan görüntüsü
-Polis ekiplerinin Hülya T.’ye cezai işlem uygulaması
-Polis ve bekçi ekiplerinin uygulama yapması
-Uygulamadan detaylar

Haber-Kamera: Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!